Miksi useimmilla hirvimiehillä on tähtäimet halpiksia?

ericcartman

Eikö ne ymmärrä hyvän päälle vai muuten vaan ovat nuukia? Jos ostaa kunnon keskieurooppalaisen tähtäimen kerralla, niin ei tarvi murehtia onko hyvä vai ei.

46

1022

  Vastaukset

  • Jaa tarkoitatko makua vai miten niin hyviä eikö tärkeintä ole että ossuu.

  • samaa olen ihmetellyt, uutta sakoa ja tikkaa on mutta kiikarina jahtijakti. Kiikarinjalkoina ovat jotkut joulutinasta tehdyt paskat ja ihmetellään miksi osumat siirtyy ja ristikko pyörii yms..
   Merkkiammunnoissa noita näkee että kun ei onnistu ja niitä selityksiä riittää miksei osu. Ei aina viitti suoraan sanoo mitä ajattelee. Yhdelläkin tyypillä meni ainakin 10 kertaa ennekuin sai merkin. Joka vuosi sama juttu uudestaan. Sillä rahalla mitä se on laittanut merkkiammuntoihin vuodesta toiseen ja siihen ajamiseen eri merkkiammuntoihin niin olisi saanut jo hyvän kiikarin.

   • Jos on noin huono ampumaan, eikä jaksa harjoitella, niin miksi ampuisi merkin joka vuosi? Ettet vaan pistänyt vähän omiasi mukaan?


  • Itse ainakin söin tähtäimeni ja oli hyvää marnoituna grillattuna, suosittelen muillekin jos epäilee ettei tähtäin ole hyvä vaan pilaantunu.

  • Miksi kaikki eivät aja uusilla autoilla kuten mersuilla, audeilla ym. Monet ajavat yli 10 vuotta vanhoilla toyotoilla ja ooppeleilla.
   Johtuukohan se siitä, että aika monella ei ole varaa hankkia hyvää ja kallista tuotetta. Halvallakin pärjää vaikka siinä on omat ongelmansa.

  • Suurin osa ei kyttää peuroja hämärässä vaan ampuu vain kirkkaassa päivänvalossa niin riittää huonompikin optiikka. Valitettavasti moni ei osaa edes kohdistaa asettaan kunnolla. Koska ei ymmärrä mitä se yleensä tuumajärjestelmää tottelevan tähtäimen säätöjen asteikko 1 moa on 4 napsua. Eli ristikko siirtyy 4 napsulla tuuman 100 jaardilla tarkoittaa. Kohdistus perustuu sitten siihen että säätöjä ruuvataan täysin arvion mukaan. Sen huomaa sitten merkki ammunnoissa,

   Itselläni on kiikari jossa on metriset säädöt josta olen ikionnellinen aina sen jälkeen kun on tuhrannut aikaa toisen aseen päällä olevan tuumamittoihin perustuvilla säädöillä olevan Leupoldin kanssa.

   • Kohdistaminen saataa tosiaan olla joillekkin ongelma, mutta en usko sen johtuvan asteikon naksujen mitoista. Itselläni on muutama eri valmistajan putki enkä muista millaisilla säädöillä ja mihin suuntaan niitä pitää naksutella. Aikoinaan tein säädöt puhtaasti kokeilemalla ja ampumalla muutamia sarjoja kunnes tähtäimet saatiin kohdalleen.
    Suurin ongelma saattaa olla se, metsästäjät ostavat vuodessa yhden rasian paukkuja. Tällä rasiallisella ammutaan vuoden kaikki laukaukset. Parilla kymmenellä paukulla ei paljon kohdistella, harjoitella, ammuta koetta ja käydä metsällä. Lisäksi kiikarit ovat usein vain aseliikkeen kylmäkohdistamia ja metsästäjät eivät ymmärrä tuon taivaallista kohdistamisesta.


   • Ase kiinni höyläpenkkiin ja siitä kolme patia tauluun, että tietää suunnilleen mihin syntyy kasa. Sitten kiikarin läpi katsoen pyörittelee ristikon kasan keskelle ja ampuu vielä yhden laukaiksen varmistaakseen osumisen.
    Ei mitään rakettitiedettä, eikä tähtäimen mittayksiköistä tarvitse välittää hölkäsen pöläystä.


   • helppohomma kirjoitti:

    Ase kiinni höyläpenkkiin ja siitä kolme patia tauluun, että tietää suunnilleen mihin syntyy kasa. Sitten kiikarin läpi katsoen pyörittelee ristikon kasan keskelle ja ampuu vielä yhden laukaiksen varmistaakseen osumisen.
    Ei mitään rakettitiedettä, eikä tähtäimen mittayksiköistä tarvitse välittää hölkäsen pöläystä.

    Jos laitat aseen kiinni höyläpenkkiin ja kohdista, niin käynti on aivan erillainen olkaa vasten ammuttaessa. Osumapiste on aivan eri paikassa. Lisäksi kovvempi rekyylinen ase hajoaa, jos se ei pääse perääntymään rekyylissä lainkaan. Jokainen kohdistus on ampujakohtainen, jos haentaan vähänkin suurempaa tarkkuutta.

    Kohdistus tehdään ensin kylmäkohdistamalla kiikarin ristikko kutakuinkin piipun kanssa linjaan. Tähän voi käyttää kaikenmaailman kikottimia taikka sitten yksikertaisimmillaan tihdustaa piipun läpi taulua ja säätää piipun reikä ja ristikko kohdalleen. Tällä osuun muutaman kymmenen sentin päähän keskiöstä 150m matkalla.
    Kun kylmäkohdistus on tehty, niin sitten ammutaan muutaman patin kasa ja sen perusteella lasketaan montako naksua pitää säätää. Suunnalla ei ole väliä, sillä seuraavalla ampumakerralla huomaa pian siirsikö oikeaan suuntaan. Sitten vaan hierotaan kunnes ollaan tyytyväisiä. Yleensä kannattaa ampua joko koro tai sivu yksitellen kohdalleen, jotta homma pysyy hanskassa.


  • Hirvimetsällä ammutaan alle 100 m etäisyyksillä.
   Itsellä paketissa tuli 1,5-5 Shirstone.
   Jalat tulivat asepaketin mukana ja ovat pitävät.
   Metsällä asetus on aina 1,5 kohdistuksen ammun 5:lla.
   Muuta en ole kaivannut.
   Pimeässä kyttäystä en harrasta.
   En ole snaipperi vaan metsästäjä
   Jos hyvin käyvä remari on aseena ei siihen ole mitään hyötyä asentaa 6 tonnin etäisyyden mittaavaa Kahlesta.
   Tikkakin on kuitenkin halppispyssyihin kuuluva.

   Jos tulee brassailemaan kalliilla vehkeillään saa kyllä takana päin naureskelua ja vinoja katseita.

  • Kysyn vähän ohi aiheesta. Mikä on parintuhannen euron laatutähtäimen (Zeiss, Swaro, S&B, Kahles) jälleenmyyntiarvo, esim kymmenen vuoden päästä? Arskaan on tullut hukattua kolmisen tonnia, mutta jotenkin tuntuisi koomiselta ostaa lähes aseen hintainen tähtäinlaite?

   • Itse ostin käytetyn Nightforce NXS 5.5-22x50 kiikarin 1500€:lla ja myin samalla hinnalla neljän vuoden päästä. Oli myynnissä 3 päivää. Todella laadukas tähtäin ja hintakin tuntui pysyvän.


  • Minullakin oli "laadukas keskieurooppalainen" kiikari jonka jouduin laittamaan korjaukseen laatuvian takia. Sillä välin ammuin hirviä pienarista ottamallani halpiskiikarilla pari syksyä ja toimi ihan loistavasti.

   • Kiikaritähtäimellä ie osu niin se on noettav samallatavalla kuten avotähtämet.


  • Minulla vain avotähtäimet ja aina on elukka tippunut oli kohteena kettu tai hirvi. Kiikaritähtäimet on huonosilmäisille ja huonolille ampujille tarkoitettuja.

   • Kummallakin on puolensa. Liikkuvaan kohteeseen lähelle ja nopeasti raudat hakkaavat optiikan. Mutta tilanne muuttuu kun ammutaan kauas taikka huonossa näkyvyydessä. Optiikka on myös lyömätön, jos halutaan tunnistaa kohde tarkemmin.
    Ampujan kyvyillä ei juuri ole merkitystä kumpaa käyttää. Kyseessä on tottumiskysymys. Huonosilmäisille on muitakin lääketieteellisä vaihtoehtoja kuten silmälasit taikka leikkaus.
    Itse ammun optiikalla, koska minulle on tärkeintä varma kaato kuin patsastelu jonkin tekniikan paremmuudesta.


  • Vanhoja kuhmuisia pyssyjä vanhoilla kohtuuedukkailla tähtäimillä.
   Osuu tarpeeksi hyvin noilla, alle 100m hirvet ammutaan meikäläisissä peitteisissä maastoissa, usein jopa 20-40m.

   Lyhin matka, mihin olen hirven ampunut, on 15m pisin 100m.

   Tavallisin syy, miksi merkkiammunnassa joku ei osu, on se, että kokeeseen tullaan ase edellisen jahdin jäljiltä.
   Ei kohdistettu, ei harjoiteltu...
   Olenpa joskus itsekin syyllistynyt moiseen, enkä ole siitä ylpeä...

   En ole ikinä ajatellut, miten paljon osuma napsulla siirtyy, kokeilemalla olen kohdistanut.

   Jos joku haluaa laittaa 2000euroa tähtäimeen, mikäpä siinä, mutta nenän nyrpistely
   toisten kamoille on mielestäni vastenmielistä snobbailua.

  • Mulla on sinko ja hyvin osuu, automaatti ohjaus ja kaikki.

  • Miten joku voi olla osumatta hirvikokeessa.
   Eikä karhukaan ole tervejärkiselle mahdottomuus

   • Minä vanha 73 vuotias ukko suoritin sen karhukokeen satavuotta vanhalla ruotsin m96 6,5x55 avotähtäimillä ,no se karhukoe ja hirvikoe on naurettava niin karhut kuin hirvtet sum muut peurat ja kauriit liikkuu, avotähtäimillä saaparemman tuntuman, jos näköriittää, jajos ei riitä niin sitten kiikaritähtäin seisovaan riistaan.


  • Vähän on kivääreitä jotka eivät ammu tyydyttävästi, mutta kiikareista suurin osa kelvottomia. Osumapiste muuttuu, muuttuu myös kun vaihtaa suurennusta. Samalla muuttuu silmäetäisyys, parallaksivapaa etäisyys ja kenttä liian kapea. Ei kestä rekyyliä ja kun muuttaa koroa muuttuu sivusuuntakin. Samoin jos koskee sivusäätöön muuttuu korokin. Vastavaloon ammuttaessa on putki kuin maitoa täynnä
   Tuossa halpiksien puutteet. Kun ammuin 88 Zeissin paikalle käy edelleen samaan pisteeseen. Ei tarvita jatkuvia kohdistuksia.

   Kohtuuhintaisia toimivia kivääreitä löytyy, mutta ei kiikaritähtäimiä. Asekauppias myi asiakkaalle kiikarin. Kysyin miksi myit tuollaisen jolla ei tee mitään. Vastasi että se halusi halvan ja minä myin sellaisen. Vuoden päästä tulee ja kysyy onko minulla hyvää kiikaria niin myyn sellaisen. Kiikariin ja jalkoihin menee yleensä enemmän rahaa kuin aseeseen. Vielä enemmän jos ostaa ensin sen halvan kiikarin.

   Suurin osa ostajista ei edes tiedä mikä on parallaksivirhe. Yhdessä Tascossa oli säätö parallaksivirheelle, mutta millään etäisyydellä ei ollut parallaksivapaa. Kun ostin pojalle ilmakivääriin kiikarin, oli siinä niin suuri parallaksivirhe että palautin ja käskin ampumaan avotähtäimillä.

  • Se taas manuel liikkeellä, ja terveisiä apellin ukolta ja sakon pojilta.

  • Kysymys johon ei ole yhtä oikeaa vastausta. Itsellä kokemusta Zeiss ja S&B sekä joukko kiinankikottimia.

   Hirvikiväärissä ollu 12 tai 14 vuotti kiinalainen NcStar joka kuitenkin hajosi kun kävin sen kanssa uimassa jäisessä järvessä. Mies sulamaan mutta pyssy jäi ulos. Jäätyi ja sisällä ollut jää rikkoi jotain. Palveli kuitenkin toistakymmentä vuotta kahdella patterinvaihdolla.
   Tuon lisäksi kaksi muutakin kiinankikotinta eikä kummassakaan mitään valittamista.

   Eurooppalaiset kiikarit hämärähommissa uskomattoman hyviä. Kiinalaiset eivät pärjää alkuunkaan näille hämärähommissa.

   Nykyisin hirvihommissa 1.5-6 kiinalainen valaistulla mildot ristikolla ja asepussin sivutaskussa Docter Sight kakkosvaihtoehtona. Picatinny kiskoon vaihdettuna pari napsausta.

   Usein ihmetellyt näitä kiikarin pikakiinnitys-systeemejä. Hinta aivan hirvittävä ja siihen vielä asennuskulut päälle. Itse laiton pätkän Picatinny (Weaver) kiskoa uraan kiinni ja siihen saa laitettua helposti ilman työkaluja erilaisia vekottimia kiinni. Nyt on kiikari ja laser-säteen antava värkki pimeää/hämärää haavakkojahtia/villisikaa varten.

   • Se on tuollanen kallis laatukiinnitys hintansa arvoinen.

    Jos laitat urakn kiinni pikatinnyn ja siihen sitten jalat, niin sinulle tulee kaksi kiinnityspintaa eli liikkuvien palikoitten määrä kasvaa. Lisäksi tähtäin tahtoo nousta turhan korkealle piippulinjasta. Muutoinhan tuollainen pikatinnykisko on loistava kiinnityspinta. Siihen saa hankittua sitten sellaisen hirvittävän kalliin hyvän pikakiinnitysjalan. Toisaalta miksi optiikka pitäisi olla pikairroitettava. Itse en kovinkaan paljoa irroittele kiikareita.

    Tekeekö tuolla laaserilla metsästyksessä yhtään mitään. Itse pidän paljon enemmän kunnon optiikasta, jolla pärjää myös hämärässä.


   • Itse olen iso mies ja laitoin vielä korotuspalankin tuohon picatinny kiskon päälle jotta sain mielestäni paremman asennon kiväärille. Sellaiset fiilikset autotallitestauksessa, että pää ja kaula suorassa ja rennonpana kun kiikari on vähän ylempänä. Jahka kevät koittaa, niin pääsee radalle tosissaan testaamaan. Tuo laser-piste oli hetken mielijohde. Kokemusta lähes pimeästä haavakkojahdista jossa pitäisi olla todella laadukas kiikari jota ei nyt siis ole ja ajattelin tuon olevan hätävara. Omalla kokemuksella haavakko on tiheässä puskassa jossa matkat todella lyhyitä. Se laser on todella pieni kikotin siinä samassa jalassa kiikarin edessä. Jos ei toimi metsällä, niin ainahan sitä voi käyttää karttakeppinä :-)
    Tosiaan tuo kiikarin irroitustarve on todella vähäistä. Minulla on hirvi/karhupyssynä siis isoreikäinen ja matkat kohteeseen luokkaa 30-100m. Joskus harvoin 150 tai jopa 200m jolloin tuo mildot on kaaripyssyn kaliiberia käyttävälle iso etu. Paras tietty olisi joku 2,5 k€ maksava laatukiikari mildot ristikolla ja 1.5-6 suurennuksella.


  • Vielä noista halpiksista. Kiinalaisilla riittää tekniikka ja osaaminen raketin lähettämiseksi kuuhun joten hyvän kiikaritähtäimen tekeminen ihan varmasti onnistuu. Edes kiinalainen laatuoptiikka ei ole halpaa. Kuitenkin huomattavasti halvempaa kuin länsimainen. Sama juttu itänaapurin kanssa.

   Kun hommaat ryssän tai kinkin tavaraa, niin katso, että se on MIL-standardit täyttävä tuote! Silloin ostat laatua etkä rihkamaa.

   • Idän ihmeellinen sotilasoptiikka ei välttämättä ole laatukamaa vaan "riittävän" hyvää. Nuo pojat ovat aina tienneet, ettei sotatoimiin kannata rakentaa liian hyvää kun sen käyttöikä on kuitenkin tositouhuissa rajallinen.
    Onko muuten idän pojilla samat mil speksit kuin lännessä. Epäolen...


  • Niihin härähumminn riitää leuboldit, niihin harvinaisiin villiskoihin, ei niitä pitäisi ammuskella vaan ruokkia ettäliisääntyisivät, mikäli ilmasto lämpenee niin siitä tulisi ihanmukava riista tuleville sukupolvilleAikoinaan noin tuhat vuottasitten suomenniemellä oli villisikaa sekä metsäpeura jahirvet karhut ja sudet hyvin yleisiä niitä vilisi sielläsun täällä. No suted sai surmansa joko susikuopilla tai käpälälaudoissa.

  • Itselläni solttu ja avotähtäimet. 24 hirveä kaatanut eikä koskaan ole jäänyt siitä kiinni että kiikari pitäisi olla. Ampumamatkat olleet 5m-80m.

   • Näin oli omallakin kohdalla. Kunnes aika ja ikänäkö toivat kiikarin hankkimisen omalle kohdalle. Aika aikaa kutakin.


  • Itse ammun .577:lla. Ei niin väliä mihin tähtää. Hirvimerkkiä ampuessa hyväksyivät suorituksen nopeasti, kun joka laukauksella hajosi koko taulu.

   • Mä yleensä ammun hirvet ydinohjuksella. Ei jää oikein syötävää, mutta eipä kyllä haavakkojakaan. Hirvimerkkiä joutuu ampumaan joka vuosi eri radalla, kun edellisen vuoden rata on edelleen remontissa. Sama juttu metsästysseuran kanssa, edellisen kauden hirviporukasta ei juuri kuulu enää viimeisten passien jälkeen.


  • Kyllä minä niin tykkäsin, ampua hirviä avotähtäimillä. Ikänäkö kuitenkin pakotti jo reilu 40:senä laittamaan kiikarin. Kiväärini perässä kiinteä poskituki. Aseen kun nosti silmätkiinni poskelle, avasi silmät, avotähtäimet olivat valmiina jonossaan. Nyt vastaava temppu, antaa näkymän kiikarinjaloista, eli nostettava päätä, ennenkun tähtäys löytyy ja tulee hutelomman oloinen tähtäysasento. Senverta nätti kivääri, ettei kehtaa, mitään vippas kuutosia viritellä poskitukeen.

   • Tukkiseppä pystyy tekenään säädettävän poskipakan, joka ei alenna kiväärin arvoa. Taikka sitten kokonaan uuden tukin.


   • Hankit kivääriin kokonaan uuden perän säädettävällä poskituella.


  • Hyvä puoli os se kun pöly housut , kokeessa pölistelee penkkoja ja uusii monesti , riistan hoitoyhdistykselle rahaa , ja huono puoli on se kun metsässä tekevät haavakoita . itsellä on poskituki jokaisessa Aseessa jonka omistan ,

  • No kaikki eivät ole niin rahoissaan että voisi ostaa ihan mitä haluaa. Jos halvempi kiikari riittää, niin tuhra hankkia kalliimpaa. Eipä niin paljon harmita kun kolauttaa kiikarin keveen tai muuhun.

  • Halvemmista esim. Leupold kestää, hyvät jalat esim. optilock on hyvä sijoituskohde, sillä näitä ei tarvi sen kummemmin hioa linjaan. Pääasoassa Docterit ja Meoptat ittellä, niin pärjää vähämn hämärämmässäkin. Itselläkin mennyt toni-pari noihin halpiksiin mitä oli varaa opiskelijana ostaa. Vaimolta tosin tulee arvostelua kun on kymmenkunta kivääriä ja niiden päällä laatuoptiikka..... Näissä on se hyvä puoli, että säätäminen on jäänyt pois lukuunottamatta tilanteita missä ase on kolahtanut kovaa kiveen tai puuhun.

  • Sitten kun tietää mitä tekee niin voi käyttää vaikka halpaa. Kunhan on kohdallaan niin mitä välii hinnalla?

   • Kiikarissa tuo kohdalleen saamisen lisäksi on tärkeää pysyykö kohdallaan ja miten kestävä kiikari on. Lisäksi kuvan laatu, hämäränäkö, säädön toistettavuus ym. ratkaisevat. Halvankin kiikarin saa yleensä kohdistettua, mutta kohdistus ei pysy rekyylissä. Kuva saattaa olla suttuisa varsinkin vähänkin hämärässä. Mekaaninen kestävyys kuten kunnollinen vesitiiveys on myös tärkeää. Jos ensisijainen saalis on hirvi, niin silloin pärjää huonommallakin, mutta jos harrastaa hämärässä kytismetsästystä tai linnustusta, niin halvan kiikarin ominaisuudet loppuavat pian kesken. Hyvä kiikari ei ole koskaan halpa ja halpa kiikari ei voi olla kovinkaan hyvä. 500 e on aika minimi ja 1000 eurolla saa jo hyvän. Erinomainen maksaa jo sitten paljon enemmän kuin ase.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kiikarissa tuo kohdalleen saamisen lisäksi on tärkeää pysyykö kohdallaan ja miten kestävä kiikari on. Lisäksi kuvan laatu, hämäränäkö, säädön toistettavuus ym. ratkaisevat. Halvankin kiikarin saa yleensä kohdistettua, mutta kohdistus ei pysy rekyylissä. Kuva saattaa olla suttuisa varsinkin vähänkin hämärässä. Mekaaninen kestävyys kuten kunnollinen vesitiiveys on myös tärkeää. Jos ensisijainen saalis on hirvi, niin silloin pärjää huonommallakin, mutta jos harrastaa hämärässä kytismetsästystä tai linnustusta, niin halvan kiikarin ominaisuudet loppuavat pian kesken. Hyvä kiikari ei ole koskaan halpa ja halpa kiikari ei voi olla kovinkaan hyvä. 500 e on aika minimi ja 1000 eurolla saa jo hyvän. Erinomainen maksaa jo sitten paljon enemmän kuin ase.

    Itse voi tiivistää halpiskiikarin niin että kestää vettä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Itse voi tiivistää halpiskiikarin niin että kestää vettä.

    Tuon haluan nähdä, että miten tiivistät halpiskiikarin vesitiiviiksi. Kerrotko tarkemmin?


  • Itse taas en ymmärrä miksi ylipäätään pitää olla hirvijahdissa kiikaritähtäin!
   Teerijajdin kyllä ymmärrän jos teettää ammutaan 200 metristä ja tappava osuma-alue on muutaman sentin halkaisijaltaan, hirvet ammutaan paljon lyhyemmillä matkoille ja tappava alue on suurempi.

   • Jos olet joskus kokeillut kiikaria tai punapistettä hirvijahdissa, niin ymmärrät miksi se on hyvä. Välttämätönhän se ei ole, mutta helpottaa kummasti tähtäämistä. Lisäksi kun tuppaa ikänäköä tulemaan, niin rautatähtäimillä ei enää näe kunnolla ampua. Muutpinkin hämärässä kiikari ja punapiste hakkaa raudat mennen tullen.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jos olet joskus kokeillut kiikaria tai punapistettä hirvijahdissa, niin ymmärrät miksi se on hyvä. Välttämätönhän se ei ole, mutta helpottaa kummasti tähtäämistä. Lisäksi kun tuppaa ikänäköä tulemaan, niin rautatähtäimillä ei enää näe kunnolla ampua. Muutpinkin hämärässä kiikari ja punapiste hakkaa raudat mennen tullen.

    Nuo on niitä sokeiden juttuja ja myös niiden jotka eivät osaa ampua, minä olen metsästänyt koko ikäni rautatähtäimillä, ampunut lukemattoman määrän hirviä ja jopa teeret ammun rautatähtäimillä.
    Aseenakin M44 eli ei mitään nykyajan kivääreitä joita kiikuttavat koko ajan asesepille. Minun ei tarvitse kun huolehtia vaan että reissun jälkeen kuivaan aseen ja pidän öljyttynä ja piipun puhtaana, aina toimii.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Nuo on niitä sokeiden juttuja ja myös niiden jotka eivät osaa ampua, minä olen metsästänyt koko ikäni rautatähtäimillä, ampunut lukemattoman määrän hirviä ja jopa teeret ammun rautatähtäimillä.
    Aseenakin M44 eli ei mitään nykyajan kivääreitä joita kiikuttavat koko ajan asesepille. Minun ei tarvitse kun huolehtia vaan että reissun jälkeen kuivaan aseen ja pidän öljyttynä ja piipun puhtaana, aina toimii.

    Joopa joo...


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   276
   11372
  2. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   211
   6694
  3. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   122
   5552
  4. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   Kotimaiset julkkisjuorut
   64
   4731
  5. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   104
   3268