Bellergal

Kiitos vastauksista6

Onko tuo Bellergal minkä hintaista? Mietityttää kannattaako ostaa, onko kokemuksia?

16

7193

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Epäilen tätäkin

      Trollille: joo, kokemuksia löytyy joillakin.
      Miten voi riittää energiaa tuollaiseen palstahäiriköintiin? Luulisi itseäsikin harmittavan kun elämäsi pyörii Suomi24 palstoilla.
      Joillekin tällainen palsta on oikeasti tärkeä tietolähde eikä niitä pitäisi alkaa häiriköidä. Se on, katsos, niin että trollaus voi vain hetken tuntua omassa päässäsi kivalta, mutta kun palstoille jäävät enää sinä ja kaltaisesi älykkäämpien poistuttua, niin sitten teilläkään ei ole enää kivaa. Suomi24:lla on monia "kuolleita" palstoja ja monet foorumit muutettu rekatuille ja ovat tiukan moderoinnin alla. Lyhyesti ilmaisten: trollaus hävittää oikeutemme sananvapauteen tuntemattomina.

      "Bellergal on ongelmallinen lääke tamoksifeenia tai toremifeenia saavien rintasyöpäpotilaiden hoidossa, joilla vaihdevuosioireet (mm. kuumat aallot, hikoilu, unettomuus) ovat tavallinen antiestrogeenihoidon haittavaikutus (1, 2). Näiden haittavaikutusten hoitoon on käytetty yleisesti Bellergal-valmistetta, joka sisältää ergotamiinia 0,3 mg, belladonna-alkaloideja (atropiinia) 10 mg ja fenobarbitaalia 20 mg.

      Näistä aineista fenobarbitaali on yksi voimakkaimmista tunnetuista CYP3A4-entsyymin induktoreista, joka laskee CYP3A4:n kautta metaboloituvien lääkeaineiden pitoisuutta ja tehoa (3,4,7). Toisella voimakkaalla CYP3A4:ää indusoivalla lääkeaineella, rifampisiinilla on voimakas lääkeyhteisvaikutus sekä tamoksifeenin että toremifeenin kanssa (5). Rifampisiinihoito pienentää oraalisen tamoksifeenin pitoisuutta (AUC) keskimäärin 86 % ja sen aktiivisen metaboliitin (N-demetyylitamoksifeeni) pitoisuutta 62 %. Toremifeenin ja sen aktiivisen metaboliitin pitoisuudet laskevat vastaavasti 87 % ja 80 %. Koska rifampisiinin ja fenobarbitaalin vaikutukset ovat entsyymi-induktoreina hyvin samanlaiset, on hyvin todennäköistä, että fenobarbitaali vie kokonaan tai osittain näiden antiestrogeenien tehon rintasyöpäpotilaiden hoidossa. Tosin tamoksifeenin metabolia on monimutkainen ja CYP3A4-induktion merkitystä kaikkien (aktiivisten) metaboliittien puhdistumaan ei täysin tunneta (8).

      Bellergalin annostus on tavallisesti 1-2 tablettia 1-3 kertaa päivässä (9). Tällöin fenobarbitaalin vuorokausiannos on 20-120 mg, jolloin ainakin suurimmat annokset saavat aikaan kliinisesti merkittävän induktion (7).

      Näyttöä Bellergalin tehosta vaihdevuosioireiden hoidossa ei ole; yhdessä lumekontrolloidussa tutkimuksessa vaihdevuosioireet vähenivät samanveroisesti lumelääkkeellä ja Bellergalilla (6). Yllä kuvatun farmakokineettisen lääkeyhteisvaikutuksen vuoksi on varsin todennäköistä, että niillä rintasyöpäpotilailla, joilla vaihdevuosioireet vähenevät, se ainakin osittain johtuu tamoksifeenin ja toremifeenin antiestrogeenivaikutuksen häviämisestä yhteisvaikutuksen seurauksena. Tällöin luonnollisesti häviää myös antiestrogeenihoidosta saatava hyöty rintasyövän hoidossa.

      Atropiinin ja barbituraattien toksisuuden sekä edellä kuvatun Bellergalin hoidon tehoa vähentävän vaikutuksen vuoksi sen käytölle ei ole perusteita antiestrogeenihoitoon liittyvien vaihdevuosioireiden hoidossa. Oireiden hoitoon on tarjolla vaihtoehtoisia ei-hormonaalisia hoitoja, esim. SSRI- (poislukien paroksetiini ja fluoksetiini, jotka vähentävät tamoksifeenin tehoa CYP2D6-eston takia) ja SNRI-lääkkeet sekä gabapentiini (6).

      Tamoksifeenin ja toremifeenin valmisteyhteenvedoissa yllä mainittujen yhteisvaikutusten mahdollisuus on huomioitu vaihtelevasti valmisteesta riippuen. SFINX-lääkeinteraktiotietokanta huomioi interaktiot fenobarbitaalin ja sekä tamoksifeenin että toremifeenin välillä, mutta koska Bellergalia ei ole kaupan myyntiluvallisena valmisteena, sitä määrätään nykyään apteekissa valmistettavana ex-tempore -lääkkeenä. Tämän vuoksi ei se näy Terveysportin SFINX:ssä valmisteen kauppanimellä (7).

      Bellergalia on käytetty myös migreenin hoidossa. Tässä yhteydessä tulee huomata, että valmisteessa migreenilääkkeenä oleva ergotamiini metaboloituu myös CYP3A4:n katalysoimana ja fenobarbitaali vie sen tehon kokonaan tai osittain (7). Barbituratit eivät enää ole menopaussioireiden tai migreeniin asianmukaista hoitoa. "

    • ihmeelliseksimennyt

      Kiitos vastauksestasi, mikään trolli en ole, ihan oikeasti haluaisin tietää kokemuksia koska kaikissahan lääkkeen tapaisissa on sivuvaikutuksia. Toivottavasti sait itsellesi hyvän ja tärkeän mielen paasauksestasi. Ehdin hakea jo valmisteen ja sain mukaan kolmisivuisen infon. En vain ymmärrä miten kysymykselläni häiriköin...

    • Epäilen yhä

      Syy on tässä:

      "..koska Bellergalia ei ole kaupan myyntiluvallisena valmisteena, sitä määrätään nykyään apteekissa valmistettavana ex-tempore -lääkkeenä. Tämän vuoksi ei se näy Terveysportin SFINX:ssä valmisteen kauppanimellä (7). "

      Tätä nyt vain ei yksinkertaisesti ole kaupan!

    • tarja12

      On tätä kaupan , kävin ostaa 100 kpl purkin yliopiston apteekista ja olen otanut yhden joka ilta ja toimii minulla ainakin. Sekä kuumiin aaltoihin ja migreeniin . Voin nostaa annosta 3 tablettiin päivässä, mutta yhdellä olen toistaiseksi tullut vielä toimeen. Ainut haittapuoli on ollut et paleltaa. Koska valmiste hidastaa elimistön toimintoja ja supistaa verisuonia , niin paleltaahan se. Mutta ei ole enää hiki, nk. ennen tätä lääkettä kylvin hiessä yltäpäältä märkäna vaihdevuosioireiden takia. Hyvä lääke. Ja minua on auttanut.

      • Kannattaa kokeilla ;

        Minä sain kanssa avun tolla lääkkeellä yltiöpäiseen hikoiluun ja yöni nukun kuin tukki!
        Seksielämäkin palautui, kun ei kokoajan tarvinnut hiessä kieriä ;)
        Minä käytän vain noita, en siis mitään muuta vaihdevuosioireisiin. Vuotoongelmatkin ovat mennyttä ;) Hyvä ja halpa lääke!


    • Kiitos59

      Kiva kuulla että teillä toiminut, otin illalla ekan pillerin että odotellaan miten vaikuttaa.

    • tarja12

      Todellakin hyvä lääke vaihdevuosiin . Mutta tätä ei saa käyttää kauaa, jotta ei tule riippuvaiseksi, koska on kuitenkin kolmiolääke. Minulle kertoi näin neurologi, sain tietää eilen vasta itsekkin.

      • Epäilen...,

        "Barbituratit eivät enää ole menopaussioireiden tai migreeniin asianmukaista hoitoa."

        Kannattais varmaan vaihtaa lääkäriä jos sulle vaihtareihin on sitä määrätty....


    • hiki naama

      Minulle ei kyseinen lääke tuonut mitään apua,hirveä hikoilu koko ajan....milloin tää loppuu!!!!!!!

    • tarja12

      Mikä vika vanhassa hyvässä lääkkeessä on? Sinulle epäilen, esitän tän kysymyksen. Eivät enää ole asianmukaista hoitoa, katsos kun rinnat on leikattu en saa muuta hormoonikorvaushoitoa enää. Aikaisemmin oli ihan gyneltä haetut lääkkeet noihin vaihtareihin. Ja pahat kaularangan kulumat minulla, jokapäiväinen päänsärky oli ennen tätä lääkettä, miksei muka sopisi juurikin päänsäryn esstäjäksi?? Kokeiltu kaiki särkylääkkeet .

    • 2014lp

      Kiitos vastauksista. Luin vain noita sivuvaikutuksia ja yksi on tuo alaraajojen palelu. Johtuu siis siitä että verisuonet supistuu. Mullahan muutenkin kramppeja joten pelottaa tuo sivuvaikutus, nytkin helteillä oli säärystimet jalassa. Mulle lääkäri kirjoitti vuoden satsin eikä ollut mitään puhetta että aiheuttaisi riippuvuutta mikä taas mainitaan esitteessä. No osaapahan tuota pikkuhiljaa lopettaa itsekkin lääkityksen jos kertaheitolla tulee oireita.
      Minullekaan ei sovi muut hormonihoidot enkä kyllä haluaisikaan vaikka saisin.
      Hikoilu on kyllä tosi kamalaa, jotkut sanoo hikoilevansa mutta en edes huomaa, itsellä naama kyllä kiiltää ja vesi noruu ohimolta. Mene siinä sitten mihinkään...mut olen vaan pyyhkinyt hikeä pois ja viis veisannu katsooko joku.
      Miks naisille kaikki vaivat luotu...huoh....

    • kaikki vaivat

      minullekkin määräsi lääkäri bellegraalia vaihtarioireisiin. Minulla on sepelvaltimotauti ja yksi infarkti jo takana joten hormooneita ei suostunut kirjoittaan. Tämä yliopistoapteekin lääke on toiminut hyvin. Hikoilupuuskia on edelleenkin mutta ne ovat harventuneet huomattavasti eivätkä ole enää niin voimakkaita. Lisäksi yöllä saa nukuttua ihan kohtuumukavasti eikä kokoajan tarvi juosta vessassa pissalla. Nyt kuitenkin luin jostain että koska tämä kyseinen lääke sisältää belladonnaa niin se nostaisi silmänpainetta ja minullahan on kaiken muun lisäksi myös silmänpainetauti joten uskaltaakohan tätä ihmelääkettä nyt sitten kuitenkaan syödä.tautinen

      • Kielikelo

        Minulla bellegraal toimii myös hyvin. Hormooneita en pysty käyttämään sairauksieni vuoksi. Onneksi ei kuumia aaltoja tai hikoiluja.


    • aloittaja6

      Kuinka se toimii kun ymmärsin että vaikutustapa on se että supistaa verisuonia. Miten jos jalkoja jo paleltaa niin lisääkö se vielä vilun tunnetta? Purkki on kaapissa ja viikon käytin mutta lopetin kun sain aikamoisen päänsäryn niistä. Särky loppui kun lopetin pillerien käytön. Hiki sen kun jatkuu...toisena syynä vaihtareitten lisäksi verensokerin heittely.
      Miks naisen elämän pitää olla tälläistä ensin kuukautisten kanssa noidut ja sitten vielä vaihtarit...huoh.

    • tarja12

      Nyt syötyäni elokuusta asti tätä lääkettä bellergal yksi illalla, alkoi särkemään jalkoja. Ajattelin johtuvan sen tästä lääkkeestä, koska muuta uutta ei ole kuin tämä. Olin välillä ilman ja ihan hulluna puskee hikeä. Oli taas pakko aloittaa uudestaan. Voihan tämä tehdä veritulpankin, kun supistaa verisuonia. Toivottavasti ei sitä tee. Hikeä vaan ei jaksa, kun valuu valtoimenaan ja toi yksi pilleri ei enää riitä.

    • jabe-65

      15,87 ennen kelakorvausta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4985
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3154
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1770
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1256
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1237
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1217
    Aihe