Keskusta

kyselevä

Olen ajanut Khao Lakin läpi bussikyydillä, en muuta. Opas kertoili bussissa, että on monta keskustaa.....??
En muista muuta erikoista kuin Mäkkärin ja poliisiveneen.
Kysynkin, mikä on oikea keskusta?
Sen tiedän, että paikka on melko hiljainen, mutta kait sitä jossain iltaisin jotain tapahtuu?
Kiitos

20

468

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • khao lak aina

      Ei ole, kyllä se ns. keskusta on siinä mäkkärin ja poliisiveneen /markkina-alueen välissä. Joitain kauppoja ja ravintoloita löytyy muualtakin eteenpäin kulkiessa mutta aika hiljaista on.

      Iltaisin ei juurikaan menoa n. klo 23 aikaan iltaisin..

      Mutta ei sitä kyllä kaipaakaan..

    • höhöö_

      Poliisivenehän makaa ihan jorpakossa, siellä keskusta ei ole ainakaan. Kyllä sen ainoan kyläraitin luulisi näkevän.

      • 3 vk ei töitä

        Se riittää Se yksi pääkatu ja siitä lähtevät soit. Muistutti paljonkin Jomtien Beachiä. Khao Lak on hyvä kohde rentotoutumiseen.


    • Jos pyydät taksia viemään khao lak centeriin, ajavat he bangla on:iin Joka on lähellä nang thong rantaa. Paikka on valtatien varrella jossa tien molemmin puolin on turisteille suunnattuja palveluita. Krääsää, ravintoloita, kauppoja, hotelleja, hyvinvointipalveluja, matkanjärjestäjiä, katuruokaa jne. Muutamalta sivukadulta löytyy myös vastaavia palveluita. Käytännössä kuitenkin keskusta on 1-2 km valtatietä. Jos menoa etsii, monet vannovat happy snapperin nimeen. Löytyy nang thong marketilta parisataametriä bang niang suuntaan toiseltapuolelta tietä.

      Bang niang:ia voi pitää varmaan toisena keskustana. Ainakin markkinoilla siellä varmaan lähes kaikki matkailijat poikkeavat. Myös bang niangsta löytyy kaikki päivittäin tarvittavat turistipalvelut. Tosin niitä on vain vähän vähemmän kuin bangla onissa. bang niang menomesta on zantika bub, joka nimestään huolimatta on disco. löytyy markkinoilta n. 100m takua pa:n suuntaan samalta puolelta tietä. Ihan markkinoiden vieressä on myös Moo moo cabaree ravintola.

      Yksi *keskusta* voisi olla myös khuk khak:ssa, josta löytyy mm. ruokatori. Omastamielestäni siitä läheltä löytyy myös suosikki ruokaravintolani. Siellä pöytään tuodaan *grilli*( Nya grata), ja seisovasta pöydästä noudetaan mitä haluaa grillata, vaihtoehtoja on kymmenittäin. hintaa 100thb/ hlö. profiilikuvani on siitä grillistä. kiireellä sinne ei kannata mennä, koska kypsennys vie paljon aikaa. Mukava tapa viettää aikaa hyvässä seurassa. Mutta kypsentää kannattaa huolella.

      Lam kaen. voisi olla myös 1 keskusta joka on vajaa 10 km bangla onista phuketin suuntaan. siellä asuvat varmaankin suurinosa khao lakissa työskentelevistä paikallisista. Sieltäkin toki menoa löytyy, mutta henkilökunta ei osaa englantia, ja siksi välttelevät palvelemasta turisteja. Jos thai taittuu, ja muutenkin yrittää sulautua joukkoon, pitää ja tuntee thaimusiikkia (muutakin kuin vanessa maen jonka isä oli thai, ja job2 do:n) jne, niin sitten voi suositella varauksin. Lam kaenissa myös järjestetään markkinoita. Lam kenista on tosi vaikea saada kyytiä takaisinpäin, joten jos taksilla kuljette sopikaa nouto etukäteen.

      Muuten minusta khao lakin keskustat on vain hotellien ympärille syntyneitä palveluita.

      • odotusta.

        Kiitos tiedosta ensimmäinen matkamme Thaimaahan tulossa. Khao Lakia tuttavamme kehui niin paljon että vaihdoimme Hua Hinin matkamme sinne. Rentoutumaan menemme.


      • Lomalle lomps
        odotusta. kirjoitti:

        Kiitos tiedosta ensimmäinen matkamme Thaimaahan tulossa. Khao Lakia tuttavamme kehui niin paljon että vaihdoimme Hua Hinin matkamme sinne. Rentoutumaan menemme.

        Hyvä vaihdos!


      • ihanaaaaa
        odotusta. kirjoitti:

        Kiitos tiedosta ensimmäinen matkamme Thaimaahan tulossa. Khao Lakia tuttavamme kehui niin paljon että vaihdoimme Hua Hinin matkamme sinne. Rentoutumaan menemme.

        Ei kannata liikaa tressata. Paikka on erinomainen rauhallisuutta kaipaaville ja siellä voi tosiaan rentoutua.

        Phuket yms. on enempi sellaisia bilehile paikkoja jota Khao Lak ei onneksi onneksi ole. Meille kolmas reissu tulossa marraskuussa ja
        meille juuri täydellinen.

        Karttaa Khao Lak
        https://www.google.fi/search?q=khao lak map&biw=800&bih=1280&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=a445VJ_SKtTVarD0gYAM&ved=0CAYQ_AUoAQ#facrc=_&imgrc=YSDno2JjoRlE-M:;b8jyH3W_NiLfSM;http://www.khaolaklovers.com/scans/1-Khao-Lak-Map-2.jpg;http://www.khaolaklovers.com/Khao-Lak-Map-2.htm;1038;1122


    • sitäsaamitätilaa?

      Noissa "itsepalvelupaikoissa" kannattaa olla tosiaan huolellinen kypsennyksen kanssa ja katsoa millä vehkeillä käsittelee raakoja ja kypsiä lihoja. Matkaseuralaisemme ruokailivat loman viimeisenä iltana tuollaisessa 100 thb paikassa (respan suosituksesta) ja saivat kotiinviemisiksi sieltä ruokamyrkytyksen. Paluulento pas*aripulissa ei luonnollisesti ollut ollut häävi itselle eikä vieressä istuville.

      • hei haloo

        Menee kyllä silloin täysin omaan piikkiin. Normi ihminen ymmärtää ruuan valmistuksesta itse. Ei ole kovin vaikeaa valmistaa ruokaa. Täytyy vain ihmetellä miksi ei sinun seuralaisesi osaa?????


      • hei haloo kirjoitti:

        Menee kyllä silloin täysin omaan piikkiin. Normi ihminen ymmärtää ruuan valmistuksesta itse. Ei ole kovin vaikeaa valmistaa ruokaa. Täytyy vain ihmetellä miksi ei sinun seuralaisesi osaa?????

        Mielestäni kysymys voi olla myös kulttuurierosta ja tottumuksesta. Se grilli kun on todella hidas, verrattuna suomalaiseen grillauskulttuuriin. Kyllä itsellenikin ensimäisellä kerralla odottaminen tuntui pitkältä.

        Ensimmäistä matkaa lukuunottamatta, olen jokaisella matkalla sellaisessa käynyt, vähintään kerran. Koskaan ei sieltä ole selvinnyt kahdessa tunnissa. Kolmessa tunnissakin tuntuu vähän kiireen maku. Pidänkin sitä seurusteluruokana, jota syödään hyvässä seurassa, jutustelun lomassa, pitkän kaavan mukaan.

        En muista nähneeni ketään yksin sellaisessa syömässä. Suurin osa asiakkaista on paikallisia, joka kertonee jotain.

        Hitaasti kypsytetyssä ruoassa on kyllä sitten puolensa, ja maistuu kyllä vaativammallekkin gulinaristille, muovituoleista huolimatta.

        Omalle kohdalle ei ole koskaan sattunut mitään vatsavaivoja, näissäkään paikoissa.

        Ainahan voi pyytää jonkun paikallisen opastamaan, esim ruokaa ja kyytiä vastaan. vaikka maksaisi ylimääräisen 2,5 euroa mitä se 100thb jotakuinkin on, on se silti taatusti hintansa väärtti. Vaihtoehtoja on kuiten kymmenittäin. Jälkkäriksi sitten sorbettia ja jäätelöä :)

        Suomessa olisi lähes mahdoton saada moista kannattamaan edes 25 euron hinnalla.

        Nykyisin jokaiseen matkaani kuuluu siellä herkuttelu hyvässä seurassa.


    • urpoja riittää

      Hei haloolle, miksi niin moni matkalainen saa thaikkuravintoloista ruokamyrkytyksen ja vatstaudin?? Eikö thaimaalaiset kokit osaa valmistaa ruokaa vai eikö suomijuntti osaa syödä?

      • chef

        Sekä että :) Ja jos/kun paikoissa ei ole kylmäketjuista tietoakaan niin ei ihmekään että ihmisillä pasha lentää.


      • oikeesti alalla
        chef kirjoitti:

        Sekä että :) Ja jos/kun paikoissa ei ole kylmäketjuista tietoakaan niin ei ihmekään että ihmisillä pasha lentää.

        Aika huvittavaa suomalaisella sivustolla kertoa että thaikokit eivät osaa tehdä ruokaa :). Suomalaisena perusruokana pidetty peruna rantautui suomeen vasta niinkin myöhään kuin 1730 luvulla. Arvatkaapas koska riisi rantautui Thaimaahan? Oikeesti yrittäkää edes uhrata arvaus.

        neljätuhattavuotta ennen ajanlaskumme alkua. Siinä vähän ruoka perinnettä kurottavaksi.

        Mitä tulee järjelliseen ruoanlaittoon, siis ruokaa kun tehdään suurella sydänmellä, eikä raiskata vain sikaa lautasella, kuten suomalaista keittiötä on joskus kuvattu, alan julkaisuissa.
        Onko järkeä tehdä niin puhdasta ruokaa että ihmiset sairastuu??? kun ruoasta on tapettu kaikki mahdolliset bakteerit, joudutaan syömään bakteereja purkista, ja sitä pidetään jopa hienona :)) Kun ihmiset eivät saa luontaista vastustuskykyä ruoastaan se voi heijastua jopa tuleviin sukupolviin allergioina ja yliherkkyyksinä.
        Ulkomaille matkustaessa sitten voi tulla näitä vatsanväänteitä, kotimaassa opituista vääristä ruokatottumuksista johtuen.

        Jokainen thaimaahan matkannut allergikko on varmaankin törmännyt siihen ettei thaikut välttämättä ymmärrä kuinka vaarallisesta sairaudesta allergioissa voi olla kyse. Eikös luulisi että kylmäketjun puuttuminen, omavalvontasuunnitelmista kuultukkaan, katottomat avokeittiöt, hygieniapassinpuuttumiset, kokkitakkipäällä kotia ajelevat kokit, yms joista kotimaiset terveystarkastajat repisivät pelihousujaan, johtaisi hirvittäviin ruokamyrkytysaaltoihin, etenkin niiden keskuudessa jotka tämän laiminlyöntisumankeskellä asustaa ja syö jokapäivä? Totuus kuitenkin on ettei thaikut edes tiedä allergioita, koska se ei ole siellä ongelma.
        Pitää vielä muistaa kuinka epäotollinen ruoansäilytysilmasto thaimaassa on suomeen verrattuna, jossa nytkin ulkona on jääkaappilämpötila.
        thaimaassa lihat torilla avopöydillä kärpäset lentelee ympärillä, kulkukoirat juoksentelevat, sää 30... silti suomessa on enemmän allergioita ja yliherkkyyttä. Mielestäni se kertoo siitä että suomessa tehdään moniasia väärin.


    • samsong

      Suuri osa ihmisistä kokee näissä kehitysmaissa jossain vaiheessa vatsataudin, ei pitäisi olla mikään yllätys.

    • Tämä on fakta

      Kokkaa kuka tahansa niin soossi lentää yleensä jossain vaiheessa reissua.

      • elämä on

        Aloittelijat makaa paskataudeissa, ammattilaiset kulkee omia polkujaan..


    • ohjeita.

      Yksi suuri virhe on syödä reissun ajan suomesta ostettuja maitohappopillereitä. Itse en syö moisia lainkaan vaan syön matkani aikana paikallisia maitotuotteita. Näin saan vatsana bakteerikannan oikeaksi ja vatsa pysyy kunnossa. Yli 20 aasian reissua ilman vatsatauteja.

      • 14+4

        On mekin yli kymmenen reissua tehty sinne suuntaan ja aina on syöty maitohappoja, eikä ole ollut mahatauteja kummallakaan. Minä syön aamulla ensin jugurttia, mutta mieheni ei ole syönyt milloinkaan (ei syö Suomessakaan).
        Eiköhän se ole maalaisjärki, mikä neuvoo, mitä suuhunsa laittaa.


    • happo mikä happo

      Miten se maalaisjärki neuvoo että nyt on pilaantunut annos edessä joka pitäisi jättää syömättä? Tilasit curryn riisillä ja hyvältä näyttää.

      • Kuvosen Helli

        Hyvä konsti on pyytää lääkäriltä kolera rokotus, auttaa noin 40-50% turistiripuleihin. Et tietenkään saa sitä jos sanot meneväni Thaimaaseen minäkin sanoin että käymme Intiassa :) jos seuraatte niin yleensä ruotsalaiset ei ole paskataudissa ja se johtuu siitä että niillä kaikilla tuo rokote. Otimme viime vuonna ja olimme 3vkoa niin ei mitään ongelmia kenelläkään 2 aikuista 2 lasta. Oli tosiaan 8 reissu Thaimaaseen ja ensimmäinen krt kun kukaan ei sairastunut. Toki järjen käytölläkin on osuutta, eli käsidesiä eikä kaikkea paskaa kannata syödä! Joulukuussa kutsuu taas Khao lak! Ja se rokote on muuten voimassa 2 vuotta ja tosi kallis!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      123
      9556
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      50
      2807
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      158
      2559
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2039
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1796
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      14
      1623
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1537
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1484
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      11
      1419
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1336
    Aihe