Makkara maistuu

Atrian makkarat

Kyllä on makkara hyvää, vaikka kuka sanois että, jauhoa, epäterveellistä, lisäaineita tai vaikka mitä. Syön vain suomalaista makkaraa, liiterin enkä muitten ulkolaisista välitä. Atrian makkarat parhaita.

32

290

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sillai se on

      Näin on, ei ole Atrian voittanutta.

    • ei maistu

      suolaista rasvamössöä, yök

    • örrrk

      Värjättyjä ja maustettuja teurasjätteitä on makkara. Siihen jauhetaan kaikki jätteet, mitkä ei kelpaa myyntiin sellaisena.

      • kaikki talteen

        Ihan tosi, juu. Ostaisiko joku kaupasta sianvittuja, keuhkoja, aivoja, kiveksiä...


      • kiitosei
        kaikki talteen kirjoitti:

        Ihan tosi, juu. Ostaisiko joku kaupasta sianvittuja, keuhkoja, aivoja, kiveksiä...

        Äläs nyt, onhan niissä makkaroissa paljon lisä-, väri- ym. aineita, joista jotkut tykkää. Oliskin pelkkää teurasjätettä.


      • käynyt näkemässä
        kiitosei kirjoitti:

        Äläs nyt, onhan niissä makkaroissa paljon lisä-, väri- ym. aineita, joista jotkut tykkää. Oliskin pelkkää teurasjätettä.

        Se on aika ällöttävän näköistä harmaata massaa ilman väriaineita...


      • alkaa kyllästyttää
        kaikki talteen kirjoitti:

        Ihan tosi, juu. Ostaisiko joku kaupasta sianvittuja, keuhkoja, aivoja, kiveksiä...

        Mistä teitä paskanpuhujia oikein puskee, taitaa älykkyysosamääränne olla pienempi kuin kengännumero.


      • urputanpa vaan

        Mitä hiton väliä sillä on mitä makkara sisältää, jos siitä pitää.
        Olkoon vaikka perunanvarsista tehtyä.


      • just semmosta...
        alkaa kyllästyttää kirjoitti:

        Mistä teitä paskanpuhujia oikein puskee, taitaa älykkyysosamääränne olla pienempi kuin kengännumero.

        Nyt osuit oikeaan, kun makkarasta puhumista sanoit paskanpuhumiseksi. Sitähän se makkara on, melkein ihtiään.


      • alkaa kyllästyttää
        just semmosta... kirjoitti:

        Nyt osuit oikeaan, kun makkarasta puhumista sanoit paskanpuhumiseksi. Sitähän se makkara on, melkein ihtiään.

        Älä syö makkaraa, äläkä urputa turhaa.


      • örrrrk!
        urputanpa vaan kirjoitti:

        Mitä hiton väliä sillä on mitä makkara sisältää, jos siitä pitää.
        Olkoon vaikka perunanvarsista tehtyä.

        Minä tykkään makkarasta niin paljon, etten raaski syödä sitä.


      • urputanpa vaan
        örrrrk! kirjoitti:

        Minä tykkään makkarasta niin paljon, etten raaski syödä sitä.

        juu, ei kukaan makkaraa syö, kunhan vain huvikseen niitä grillailee.


      • vain tyhmä ne syö
        urputanpa vaan kirjoitti:

        juu, ei kukaan makkaraa syö, kunhan vain huvikseen niitä grillailee.

        Ne on niin säälittävän näköisiä sitten kun ne jäähtyy ja rypistyy sellaiseksi ruttanaksi. Koirallekin liian suolaisia.


    • siitä se löytyy
    • Abraham

      Tästä näkee mikä on makkaramössösukupolvi.

    • ompa hyvää

      siskonmakkarat on kaikista parhaimpia keitossa

      • örrk

        Oikea lihakeitto tai kalakeitto on parempaa kuin teurasjätekeitto.


    • Snellmannin Eetvartti on miun maun mukkaan paras grillimakkara.

    • mimmimummi*

      Makkaratkin maistuu meille.....jos yli 20 kiloa per nenu niitä uppoaa suukkuihimme
      vuodessa... onhan siinä mussuttamista.

      • ent. siivoojaparka

        Joku varmaan syö sitten minunkin makkaroistani 95%. En minä suustani sylje, jos joku tarjoaa. Kotiin en osta juuri koskaan.


      • siistijätär
        ent. siivoojaparka kirjoitti:

        Joku varmaan syö sitten minunkin makkaroistani 95%. En minä suustani sylje, jos joku tarjoaa. Kotiin en osta juuri koskaan.

        Ka, mitä oikein syöt -rehujako?


      • ent. siivoojaparka
        siistijätär kirjoitti:

        Ka, mitä oikein syöt -rehujako?

        No niitäkin syön. Lapsesta saakka tottunut syömään paljon vihanneksia olosuhteiden pakosta. Kyllä minä lihaakin syön, mutta en juurikaan makkaraa, sianlihakin maistuu liikaa sialle. Enimmäkseen nautaa, kanaa tai kalkkunaa silloin kun lihaa syön. Kala on hyvää (pahoinpideltynäkin).


    • Isa Puska

      Koskaan ikinäni en ole saanut maistaa herkullista makkaraa.
      Kaikki makkarat, halvat ja kalliit, ovat samanlaisia.
      Liian suolaisia, rasvaisia, tali tarkkuu kitalakeen, kaikissa nestemäistä savuaromilitkua.
      Syököön joku minun makkararat, en niitä halua.
      'miespakkaasyömäänliikaakin'. Minulla kun on hienostuneempi makuaisti.

      • hyvää

        Kyllä atrian makkarat ovat vaan hyviä.


      • ...

        Suolaisija ovat juu.

        Ihan säilyvyyssyistä. Mutta mun mielestä on paljon erittäin hyviä kotimaisia makkaroita. Just ruokamakkaroita. Alempana itekkin "mainostin" muutamaa, mutta mainitsematta jäi ryynimakkarat erikseen. OK- Kotivaran Kärkkäri on tavallaan ryynimakkara sekin, ohraahan siellä massan seassa on. Mutta mun mielestä käytännössä kaikki ryynimakkarat on hyviä, valmistajasta riippumatta.

        Ja sit yks, mitä ei mun tietojen mukaan enää valmista kukaan. Punajuurimakkara. Sitä teki keskisuomessa jokin pikkuinen teurastamoa. Se oli muuten aika tavallista käristemakkaraa, mutta siinä oli 20 % punajuusta massassa. Vähän, kuin Lindströminpihviä, hienojakoisempaa. Sitä myytiin Hirvaskankaan Essolla. Kerran sitä ei ollut ja utelin asiasta, makkaratehdas oli lyönyt lapun luukulle, jotyain EU:n vaatimia investointeja ei ollu vara tehdä ja siihen loppu sen makkaran valmistaminen. Se oli kuuluisaa maan ympäri, vaikka se tosiaan oli paikallinen tuote.

        Tästä punajuurimakkarasta olen ollut itse yhteyksissä yhteen toiseen pikkaseen lihanjalostustehtaaseen, ainakaan toistaiseksi ne ei ole alkaneet nekään sitä valmistamaan. Mutta kun tuli puheeksi, pitääkin ehkä joskus tehdä itse kotona sellaisia, resepti periaatteessa ihan sama, luin Lindströmin pihveissä, hienommaksi jauhettua ja enenpi jauhoja, oletan.

        Mutta makkaroissa on siis eroja :DD


        =DW=


      • Isa Puska
        hyvää kirjoitti:

        Kyllä atrian makkarat ovat vaan hyviä.

        Maistan sitten jotain Nestoria tai Simeonia, niin kaikissa niissä on jotain rasvanystyröitä ja kavionkapsekyntösiä.

        Toinen tykkää isästä, toinen pojastaan. Ei tappiloida. :)
        Jos lienee vain niin, etten pidä makkarasta.


    • ...

      Moniko tehnyt makkaraa itse?

      Se on ollut poppista jo jonkun vuoden. Eipä ole kyllä itsekkään tehtyä varsinaisesti ollenkaan. Mutta pitää muistaa, jokin paistettu jauhelihapötkylä aika lähellä samaa asiaa. Ja sellaisia tulee tehtyä aika usein. Mutta kuoreen tehtyjä makkaroita en ole ikinä tehnyt.

      Kyllä mulla makkaraa kuluu. Kaks faforiittia, Kotivaran Kärkkäri ja Hakalan suomimakkara. Nyt kyse siis ns. ruokamakkaroista. Elikkäs kai niitä lenkkimakkaroiksi sanotaan. Noin leikkelepuolella sitten muita faforiitteja.

      Pitäis tosiaan joskus itse tehdä makkaraa. Kuitenkin kaikki kaupasa myytävät makkarat mun makuun liian suolaisia. Mutta meitsipä on tehnyt sellaista lihasydeemiä, jota harvempi on tehnyt. Tarkoitan aladoopia, elikkäs lihahyytelöä, taikka tytinä tai sitä nyt voi kutsua monella nimellä. Opin jutun kakarana kotoota, kun meillä aina joskus teurastettiin. Siinäpä ne vasikan poskilihat, kantturat jne jalostui hienoiksi kurmee tuotteiksi. Teen vuosittain joulunseudussa jonkinlaisen tytinän, useimiten nykyään kylläkin kalasta. Mutts vois sitä joskus vaihteeksi tehdä lihastakin.

      Mutta makkarapoliittisesti mainitsin suosikkini. Mulla tapana suosia pieniä tuottajia, Atria ei ole sellainen. Mutta asialla ei väliä, jos sillä firmalla olisi mun mielestä hyvä makkara, ostaisin sitten sitä. Ja noin mainiten, Tapola, kyllä mulle mustamakkkara kans maistuu. Makkaroista voi jahkailla pitkäänkin, kaikki suunnilleen sitä syö ja valmistajia suomessakin paljon. Ja makkaroissa on eroja, kuten viineissä.

      =DW=

      • Lahden voittanutta..

        Enpä arvostele makkaralaatuja, kun en syö niitä.

        Täällä etelä-suomessa oli joskus vuosia sitten kaupoissa Lahtelaisen Heinosen lihaliikkeen herkkuja.
        Ne Krakovan makkarat ja se Suomi makkara , mitä lihiksen väliin laitettiin nakkarilla.
        Oli muuten hyviä .


      • ...
        Lahden voittanutta.. kirjoitti:

        Enpä arvostele makkaralaatuja, kun en syö niitä.

        Täällä etelä-suomessa oli joskus vuosia sitten kaupoissa Lahtelaisen Heinosen lihaliikkeen herkkuja.
        Ne Krakovan makkarat ja se Suomi makkara , mitä lihiksen väliin laitettiin nakkarilla.
        Oli muuten hyviä .

        No mä syön makkaraa, siksi arvostelenkin.

        Toi Hakalan Suomilenkki poikkeaa muista. Se on rakenteeltaan kiinteämpää, käy mun mielestä melkein leikkelemakkarasta. Lisäksi se on tummempaa kuin muut, oiskohan seassa verta, en tiedä. Sitä on kiva puraista, ei ole taikinamössöä. On se aika suolaista sekin ja aavistuksen savun makua.

        Toi savun maku, kaikki ei pidä siitä, en minäkään, mutta ton makkaran kohdalla se on aika vähäinen, ei pilaa tuotetta, on vain siis makuelementti. Ja mausteita siinä on käytetty reilummin, kuin muissa suomimakkaran nimellä myytävissä tuotteissa.

        Kuka muuten muistaa Tampereen keskustorin grillin? Siellä mun hataran muistin mukaan myytiin lähinnä suomimakkaraa. Ei hajuakaan, kenen tekemää, epäilen Tapola. Mutta se oli hauska grilli, se löytyi aamulla milloin mistäkin. Se kun oli sellainen auton peräkärryn päälle rakennettu hökkeli. Se usein löytyi aamulla kaadettuna. Mutta kertomuksen mukaan kerran jopa Ikurista. Popeda-orkesteri oli legendan mukaan tullut yöllä jostain keikalta ja napannut makkarakioskin keikkabussin perään :DDDDD

        Ei kait siinä, pakko kai käydä viikonlopulla Höyhtyän grillillä, siellä myydään suomen parhaita kärkkäreitä. Made by Kotivara.

        =DW=


      • -----
        ... kirjoitti:

        No mä syön makkaraa, siksi arvostelenkin.

        Toi Hakalan Suomilenkki poikkeaa muista. Se on rakenteeltaan kiinteämpää, käy mun mielestä melkein leikkelemakkarasta. Lisäksi se on tummempaa kuin muut, oiskohan seassa verta, en tiedä. Sitä on kiva puraista, ei ole taikinamössöä. On se aika suolaista sekin ja aavistuksen savun makua.

        Toi savun maku, kaikki ei pidä siitä, en minäkään, mutta ton makkaran kohdalla se on aika vähäinen, ei pilaa tuotetta, on vain siis makuelementti. Ja mausteita siinä on käytetty reilummin, kuin muissa suomimakkaran nimellä myytävissä tuotteissa.

        Kuka muuten muistaa Tampereen keskustorin grillin? Siellä mun hataran muistin mukaan myytiin lähinnä suomimakkaraa. Ei hajuakaan, kenen tekemää, epäilen Tapola. Mutta se oli hauska grilli, se löytyi aamulla milloin mistäkin. Se kun oli sellainen auton peräkärryn päälle rakennettu hökkeli. Se usein löytyi aamulla kaadettuna. Mutta kertomuksen mukaan kerran jopa Ikurista. Popeda-orkesteri oli legendan mukaan tullut yöllä jostain keikalta ja napannut makkarakioskin keikkabussin perään :DDDDD

        Ei kait siinä, pakko kai käydä viikonlopulla Höyhtyän grillillä, siellä myydään suomen parhaita kärkkäreitä. Made by Kotivara.

        =DW=

        Käy samalla matkalla Makkarakaupassa, osta kärkkäreitä.


      • ...
        ----- kirjoitti:

        Käy samalla matkalla Makkarakaupassa, osta kärkkäreitä.

        Haa.

        Maanantaina arjalainen muskeliauto lähtee ja lujaa. kohti Limingantullia. Huominen täyteen buukattu ja kauppa sunnuntaina kinni. Mutta hitti, hevosenlihasta tehty jauheliha seitsemän euroa kilo !!! Eikä ol net pljon puhutut kärkkäritkään pahoissa kilohinnoissa.

        Mä siis en edes ennen tiennyt ton kaupan olemassa olemisesta. Se ei paljoa noin valtakunnan laajuisesti ole tunnettu. Meitsi kyllä käy paljon tehtaanmyymäköissä ja ostelen paikallisia tuotteita. Noh, omituisin kokemus kai oli ostaa aikanaan "Itikinan" makkaroita :DDD Mutta näitä pienempiä teurastamoita ja lihakauppiaita on olemassa. Ja niitä suositaan, kun pystytään. Noh, Watkinssonin makkaratehdas tai Kylmänen levittäytynyt vähän laajemmallekin, mutta Kotivara kokolailla tuntematon, eikä jossain tsadissa edes löydä kärkkäriä oikein mistään.

        Ei muuta kuin maanantaina aamusta hevosenlihaa ostamaan!

        =DW=


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kanki kovana; ei tiedä pornovideoista mitään

      Kaikkosen erityis­avustajan asunnossa kuvattiin pornoa. Väittää ettei tiedä asiasta yhtään mitään. https://www.is.fi/po
      Maailman menoa
      47
      3558
    2. Niin voimakkaat tunteet

      Että ajattelin hänen olevan se elämän rakkaus. Silmien edessä vikitteli toista ja hyvästelemättä hylkäs niin tyhjyys jäi
      Ikävä
      16
      2665
    3. Nainen, sinä viisas ja ymmärtäväinen

      sekä hyvällä huumorintajulla varustettu. Kun kaikki muut ovat kaikonneet, vain sinä olet jäljellä. Ellet kestä kirjoituk
      Ikävä
      24
      2614
    4. Puhe on halpaa

      Katso mitä hän tekee.Teot kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.Uskokaa punaisia lippuja.Hyvää yötä.
      Ikävä
      44
      1836
    5. Halaisin sua mies

      Jos voisin 💗
      Ikävä
      25
      1596
    6. Oletko harrastanut

      seksiä kaivattusi kanssa? 🤔
      Ikävä
      121
      1361
    7. Nainen, se on vain karu totuus, että

      sinut on luotu synnyttämään ja mies siittämään. Niin on luomakunnassa säädetty ja niin se on. Sinut luotiin heikoksi ja
      Ikävä
      279
      1308
    8. Onkohan meillä kummallakin joku pakkomielle toisiimme

      Vähän luulen että on..
      Ikävä
      126
      1275
    9. Joko aiheuttamani pettymys

      on lieventynyt? Toivottavasti. Uskallan heittää lentosuukon näin etäältä ja nimettömänä 😘.
      Ikävä
      90
      1269
    10. Kosulan Keisari karviossa

      Non ni. Kosulan keisari karviossa käväsemässä,kamera pyöri ja tubetulot lopsahti tilille,myös VEROVÄHENNYLSIIN ajo
      Tuusniemi
      24
      1186
    Aihe