Ruotsin kielen opiskelu aloittajalle?

auttakaanytperkele

Eli en ole ikinä opiskellut ruotsin kieltä, mulla ei ole ollut tunteja eikä mitään.
Miten saisin opiskella ruotsia mahdollisimman hyvin? Treeneissä kaikki puhuu keskenään ruotsia ja välillä tajuan muutaman sanan, mutta se ei ole riittävä :p
Haluan oikeasti oppia ruotsia! :D

Kiitos jo etukäteen! :)

8

71

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Timmerman

      Ei siinä kielen opiskelussa lapsuuden jälkeen ole tavallisessa tapauksessa muuta keinoa, kuin alkaa opetella sanoja ulkoa.

      Opettele vaikkapa oppikirjojen sanastosta joka ikinen päivä kymmenkunta sanaa ja niin kauan, että ne jäävät mieleen. Sitten alat vaikkapa tekstiteeveestä kääntää päivän uutisia, vaikkapa neljä aihetta päivittäin.

      Näin minä opin aikuisiällä ruotsin kielen. Pystyn sitä nykyään tenkeroversiona jopa puhumaan. Sinä tulet myöskin oppimaan, koska sinulla on motivaatio ruotsia oppia.

    • Gestrin von Borrnäs

      Opettele ensin valehtelemaan paremmin. Kukaan ei tarvitse ruotsia ja sen sijaan on paljon hyödyllisempää opiskella sivistyskieliä.

    • ararkisto

      Pakkoruotsi on suora jatkumo ruotsalaisuuden historian rumuudelle. Ruotsinkieliset tahot jarruttivat suomen kielen ottamista viralliseksi kieleksi ja opetuskieleksi kaikissa vaiheissa.

      Ruotsinkieliset eivät rakenna enää piikkilankaesteitä suomenkielisten lasten koulujen ympärille mutta pakkoruotsilla he ovat rakentaneet sivistyksellisen piikkilankaesteen kaikille suomenkielisille lapsille.

      Pieni lista ruotsalaisuuden rumasta historiasta.

      Agricola joutui odottamaan 4 vuotta painolupaa että sai Uuden Testamentin painettua. Kesti sata vuotta että löytyi rahat Raamatun kääntämiseen kokonaisuudessaan.

      Vuoteen 1860 asti onnistuivat ruotsinkieliset tahot estämään suomenkielisen kirjallisuuden painamisen. Ja siten kirjallisuuden ja lukutaidon kehittymisen suomenkielisten joukossa.

      Mikkeliin anottiin koulua suomenkielisille mutta saatiin ruotsinkielinen koulu v. 1873, vaikka alueella ei ollut tarvetta ruotsinkieliselle koululle.

      Vuonna 1908 Espoossa suomenkielinen koulu saarrettiin piikkilangalla että lapset eivät pääsisi kouluun.

      Helsingin yliopisto suomalaistettiin vasta hivenen ennen Talvisotaa 1937, vaikka suurin osa opiskelijoista oli ollut suomenkielisiä jo pitkään.

      Nykyinen pakkoruotsi tuli peruskoulu-uudistuksessa yli neljäkymmentä vuotta sitten.

      Uusin piikkilanka-aita on Rassenburgin (Raasepori) pakkoruotsin aloittaminen jo ensimmäisellä luokalla kaikille suomalaisille lapsille vaikka suurin osa halusi englantia ensimmäiseksi.

      *************
      Ruotsalaisuus on oman kielen (pakkoruotsi, virkamiesruotsi, kaksikielisyys), kulttuurin (Ruunebergi ym.) ja oman elintapojen tyrkyttämistä ja pakottamista. Mistä tälläinen kieroutunut suomenruotsalainen identiteetti on saanut lähtönsä?

      Se on saanut lähtönsä siitä että he pitävät suomalaisia alempinaan ja ovat entisestä enemmistöstä Ruotsin valtakunnassa joutuneet vähemmistön asemaan. Sekös heitä v..ituttaa kuin pientä oravaa...buaaahhahh....

      • Varttisaksalainen

        Mikä sinua vaivaa?

        Jos kieltenopiskelu perusteltaisiin yleisesti sitä puhuvien tai puhuneiden kansakuntien tai yksilöiden joskus muinoin historiassa tekemillä teoilla, jokaisen kielen opiskelu olisi suorastaan moraalitonta.


      • huusianna.
        Varttisaksalainen kirjoitti:

        Mikä sinua vaivaa?

        Jos kieltenopiskelu perusteltaisiin yleisesti sitä puhuvien tai puhuneiden kansakuntien tai yksilöiden joskus muinoin historiassa tekemillä teoilla, jokaisen kielen opiskelu olisi suorastaan moraalitonta.

        Onko tuo jokin perustelu pakkoruotsille? No ei todellakaan.


      • Varttisaksalainen
        huusianna. kirjoitti:

        Onko tuo jokin perustelu pakkoruotsille? No ei todellakaan.

        Sen ei ollutkaan tarkoitus olla perustelu yhtään millekään. Sen tarkoitus oli antaa vähän perspektiiviä nimimerkin "ararkisto" yksisilmäisiin näkemyksiin.

        Ceterum censeo: niin ruotsin kuin minkä tahansa muunkin kielen tai oppiaineen opiskelu edes vähän on ihmiselle hyväksi. Sitä kutsutaan yleisesti itsensä kehittämiseksi.


    • Det ska bli bra

      Likimain kaikki kansalais- ja työväenopistot tarjoavat eritasoisia ruotsinkursseja. Mene ihmeessä, kurssit ovat yleensä hyvin edullisia ja niillä saa myös sekä opettajalta että kurssikavereilta hyviä vinkkejä, miten kieltä oppii. Ryhmän jäsenet tukevat toistensa opiskelua.

      Onnistut varmasti, koska haluat oppia! Käytä estottomasti hyväksesi treenikavereitasi ja pyri keskustelemaan heidän kanssaan - vaikka ihan alkeistasolla, esim. kellonaikaa kysymällä. Vaikka alkuun saattaa tuntua hankalalta, aina jotakin mieleen jää. Lycka till!

    • Ihme meininkiä

      Ei aloittaja mitään halua oppia. Aloittaja on rkp:n propagandaosaston "tiedottaja", ja se haluaa vain, että suomalaiset tuhlaisivat rersurssejaan pakkoruotsiin, jotta ruotsalaiset saisivat yhden kielen etumatkan kansainvälisessä kilpailussa suomalaisten kustannuksella.

      Ja senhän he ovat jo saaneetkin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 171
      5042
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4563
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2921
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1937
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1719
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1710
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1706
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1623
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1561
    Aihe