Teston taso 13 / 140

Miehisyys uhattuna

Kävin testosteronimittauksissa ja toinen arvo oli 13 (normaalin rajat 13 -40) ja toinen arvo noin 140 (pitäisi olla yli 200). Kiveskipua ollut ajoittain vasemmassa kiveksen tienoolla viime vuosituhannen puolelta lähtien. Väsyttää välillä, energisyys on jkv hukassa ja seksihalut laimentuneet (entinen seksihullu ja testoarvot oli 4 vuotta sitten vielä 20 / 240). Urologi tunnusteli paikat, mutta sanoi ettei vielä kannattaisi aloittaa testo-hoitoa lääkkeellä, koska arvot ovat suhteessa toisiinsa ok eli kertoisi että aivolisäke antaa "aktiivisuutta" kiveksille tuottaa kehon omaa testosteronia. Jos korvaushoidon aloittaa, on riski että oma teston tuotanto hiipuu kokonaan.

Mites muilla? Onko tuo arvo enää sietorajalla?

14

684

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gurjaa

      Varmasti vaikuttaa elämään laatuun tuollaiset arvot. Itsellä on jo oireita kun vapaa testosteroni on 250 paikkeilla.

      • pa1

        Minulla vapaa testosteroni 153 ja S-testo 9,8 viime kokeissa,edellisessä S-testo 7,8 millaista hoitoa urologit määrää arvojen ollessa alakantissa,geelit sun muut kokeiltu yleislääkärin toimesta.


    • Pitää sopeutua

      Suomessa ei miesten hormonivaivoja hoideta, näin se vaan menee.

    • kajahagafad

      Ei muuten pidä sopeutua. Lääkäriltä resepti ja testoa korvaavana. elämänlaatu paranee.

      • Väsähtänytkö

        Joo, kyllä meinaa olla nihkeätä työterveys/ yleislääkäreillä. Menin sinne vetämättömyyden ja väsymyksen takia ja itse ehdotin testojen testaamista. Tulokset tuli; kokonaistesto 17 ja shbg 50,4. Nämä kuulemma ihan normaalit ikäiselleni ja viiterajoissa. Tiedä sitten kun noista laskettu vapaa testo on 228.
        Ja ikääkin 37v. Urologille vissiin aika varattava...


    • vainyksikives

      Työterveyslääkärit on väärä paikka hakea hoitoa vähänkään erikoisempaan vaivaan. Niillä on maksukontrahti työnantajan kanssa ja se rajoittaa ravaamista / tutkimuksia. Pyydä vaan lähete urologille tai asiaan pdrehtyneelle erikoislääkärille. Tuo viitearvojen väli on älyttömän iso.

    • Ananias

      Onko kellään kokemuksia todella alhaisista testoarvoista? Mulla oli s-testo 1,4. Vaiva on hypotalamuksesta johtuva. Minulta leikattiin taannoin suuri aivolisäkekasvain ja hypotalamus on myös sökö kun ei tuota gonadoliberiiniä. Nyt on jo puoli vuotta menty alle kahden testoarvoilla. Mitään en jaksa tehdä, olen täysin aloitekyvytön, pää on ihan sumussa, voimakas ahdistus, pelkotiloja, sekavuutta, itkukohtauksia jne. Liekö kaikki oireet johtuu tuosta testosta? Korvaushoitoa odottelen mutta vätystelevät sairaalassa kun haluavat odottaa alkaisiko oma tuotanto pelaamaan. Itse en usko että alkaa enkä pysty enää odottamaankaan näiden oireiden vuoksi.

    • 180kg

      Korvaustesto. Kaikkivoipainen ihmelääke? Näin tuntuu moni ajattelevan.
      Poistaa väsymyksen, ja haluttomuuden. Nostaa mieskunnon uusiin sfääreihin! Jne.

      Olen kokenut tuon heluttomuuden ylipäätään elämään. Mikään ei kiinnostanut. Kaikki tuntui yhdentekevälle. Intiimiseurustelusta puuttui todellinen kipinä.
      Korvaustesto ja sen antama piriste kuntoiluun on ollut minulle tehokas yhdistelmä.
      Rankempi, tekemisen ja terveyden kannalta tehokas kuntoilu ( punttitreenit ) syövät omaa, niukkaa testotuotantoa ja toisaalta pelkkä korvaustesto ei todellisuudessa kohenna fysiikkaa, ainakaan pitemmällä tähtäyksellä.

      En väitä omaa kokemustani kaiken kattavaksi lääkkeeksi mutta minuun tuo yhdistelmä on
      tehonnut. Ajoittaiset katkot ovat osoittaneet sen kiistattomasti.

      • Ananias

        Sorry, mutta en ymmärtänyt mitä ajat kommentillasi takaa kun tuumasit että "Näin tuntuu moni ajattelevan"? Eikö minun tapauksessani korvaushoito ole paikallaan kun arvot lähentelevät nollaa? Ei tää fysiikka ainakaan tahdonvoimalla nouse. Siis oletko korvaushoidon puolesta vai vastaan?


      • 180kg
        Ananias kirjoitti:

        Sorry, mutta en ymmärtänyt mitä ajat kommentillasi takaa kun tuumasit että "Näin tuntuu moni ajattelevan"? Eikö minun tapauksessani korvaushoito ole paikallaan kun arvot lähentelevät nollaa? Ei tää fysiikka ainakaan tahdonvoimalla nouse. Siis oletko korvaushoidon puolesta vai vastaan?

        Olen käyttänyt korvaushoitoa noin 7-vuotta ja yritin ilmaista omana kokemuksenani, että korvaushoidon antama mahdollisuus tehokkaampaan kuntoiluun ilman anabolista vaikutusta tai mitään sivuoireita on kohdallani tehokkain yhdistelmä.
        Ei pelkkä kuntoilu, eikä myöskään pelkkä korvaus vaan yhdistelmä.
        Kummallakin on myönteisiä vaikutuksia ja jos nuo olisivat vaihtoehtoja niin ilman muuta korvaushoito mutta on järkevää tuloksenkin kannalta ottaa hyöty myös liikuntamahdollisuuden parantumisesta.


      • Ananias
        180kg kirjoitti:

        Olen käyttänyt korvaushoitoa noin 7-vuotta ja yritin ilmaista omana kokemuksenani, että korvaushoidon antama mahdollisuus tehokkaampaan kuntoiluun ilman anabolista vaikutusta tai mitään sivuoireita on kohdallani tehokkain yhdistelmä.
        Ei pelkkä kuntoilu, eikä myöskään pelkkä korvaus vaan yhdistelmä.
        Kummallakin on myönteisiä vaikutuksia ja jos nuo olisivat vaihtoehtoja niin ilman muuta korvaushoito mutta on järkevää tuloksenkin kannalta ottaa hyöty myös liikuntamahdollisuuden parantumisesta.

        Ok, nyt ymmärrän. Kyllä minun on tarkoitus urheilla kunhan saisin itseni siihen kuntoon että voisin edes joten kuten liikuntaa harrastaa. Olen aina harrastanut liikunta eri muodoissa ja punttisalikaan ei ole outo paikka. Nyt on vaan niin huono tilanne ettei yksinkertaisesti liikunta pysty harrastamaan. Siksi niin kovasti odottelen että saisin korvaushoidon päälle että voisin alkaa vaikka vähän käsipuntteja heiluttelemaan kotona ja lyhyillä lenkeillä käymään. Tässä kunnossa se ei valitettavasti onnistu. Minun ongelmat siis juontuu aivokasvaimesta (leikattu) jonka seurauksena nämä hormonipuutokset ovat tulleet.


    • ggqqheh

      Voisit edes yrittää saada oman toimintasi kuntoon elämäntapa muutoksilla. S-testo 13 joten kiveksesi kuitenkin toimivat. Arvot vaihtevat päivittäin paljonkin. Täysin mahdollista kun käyt mittaamassa uudestaan arvosi voivat hyvinkin olla 20 . Olisi todella typerää aloittaa korvaushoito yhden testin perusteella.

      • Ananias

        Ymmärrän pointtisi ja tiedän että mm. voimaharjoittelu nostaa testotasoja. Minun ongelmani on kuitenkin HP-akselilla (hypotalamus-aivolisäke), joten testot ei nouse vaikka tekisin mitä. Eli hypotalamus ja aivolisäke ei tuota tarvittavia aineita että kivekset tuottaisivat testoa (gonadoliberiini ja luteinisoiva hormoni).
        Ja muutenkaan tässä kunnossa en voi enää urheilua harrastaa kun pelkkä seisomaan nouseminen vaatii ponnisteluja. Ja mun testot on 1,4 ei 13. Verikokeita on otettu jo puolen vuoden ajan ja tilanne on koko ajan ollut samana. Eli käytännössä testoa ei erity juuri yhtään. Tämä tilanne minulla on ollut vähintään puoli vuotta, todennäköisesti kauemminkin.


    • ggqqheh

      Lisätään vielä oma tarinani. Itselläni oli myös alhaisen testosteronin oireita aikoinaan. Kävin sitten mittauttamassa arvoni ja S-testo oli 13.4 Mielessäni pyöri myös että tämä oli tässä ja korvaushoitoa, kiitos. Alhaiset arvoni johtuivat liiallisesta liikunnasta yhdistettynä univajeeseen ja ruokapuoli oli myös päin peetä. Päätin vähentää liikuntaa ja nukkua vähintään 8-9h yöunet. Uusi verokoe muutaman kuukauden kuluttua ja arvoni oli S-testo 31. Ei kannata hötkyillä korvaushoidon kanssa, sen kun alotat niin yleensä se jatkuu sitten lopunelämää. Se ei ole oikotie onneen ja vaatii todella asian tuntevan lääkärin ja paljon työtä jotta löydetään oikea ja parhaiten sinulle sopiva valmiste. Jatkuvaa verikokeiden ottamista (hematokriitti,estrogeeni yms.yms.) Joten kokeilleppa ekana luonnollista tietä.

      -Nuku riittävästi 8-9h yö
      -Liikuntaa kohtuudella(Liika liikunta johtaa elimistön ylirasitustilaan > testot putoaa.
      -Älä stressaa.
      -Ylipainoa? Laihduta.
      -Syö monipuolisesti , pidä huotla riittävästä rasvan saannista, sinkin saanti jne.
      -Harrasta seksiä
      -Harrasta sinulle mieluisia asioita ja pyri ylipäätään olemaan onnellinen.

      my 2 cents

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1887
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1574
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1296
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1234
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1222
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1186
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1170
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1161
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      9
      1150
    Aihe