omakotitalon ostaminen

Kunnon tarkistus

Moni haaveilee omakotitalosta ja noita vanhoja saakin edullisesti, kuitenkin silmät auki ja korvat kuulolle.
Tässä nuoripari osti talon, jonka uudisosan oli oikein kuulu arkkitehti suunnitellut ja kerrottiin, että kaikki vanhakin on uusittu samalla.

Totuus on tullut julki, en tiedä kuka talon on rakentanut, mutta vatupassi ja mitta eivät ole tälle rakentajalle kuin noin arvoja.
Ihmettelivät kun ovat hankaavat, eivät oikein mene kiinni, uudisosa rakennettu 2000-luvulla. Kun tarkistettiin oli seinä oven luona vinossa, ei ihme että kangersi.
No tässäkin nuori nainen katsoi äitinsä kanssa enemmän sisustusta, joka oli kyllä laadukasta, mutta tekijä oli sen pilannut huonolla ammattitaidollaan. Esim upe lautaparketti oli leikattu liian lyhyeksi, joten jalkalistakaan ei ihan joka kohdassa peitä pientä rakoa. Todellakin ovat useat ovat huonosti kiinni meneviä, ei ole kaikki osat suorassa, toki saadaanhan ne suoraan, mutta vaatii tekemistä ja kulujakin tulee, koska pitää maalata uudelleen paikkoja.

Kun asuntoa menette katsomaan, älkää missään nimessä arkailko kokeille kaikkia ovia, katsoa kaapistoja, kulkea seinänvieret sisällä j aulkoa. Hyvä olisi olla mukana vatupassi ja mittanauha ja vielä ammattilainen tutkimassa ja samalta retkeltä poissa sisustuksen katsojat.
Eli aikaa katsoa ja kokeilla kaikkea ja se perusta vesieristykset, katto ja kunto on kaikkein tärkeintä. Se sisustus on vasta viimeinen asia jota tulisi miettiä.
Välittäjät vain välittävät eivät tiedä juuri mitään, ottavat palkkansa ja yrittävät hädistää tekemään ostositoumuksen.
Sitä nimeänne älkää kirjoittako kuin vasta sen jälkeen kun olette perusteellisen tutkimuksen tehneet.

Tapetit on halpoja ja jopa parkettikin verrattuna näihin talon rakenteiden huolimattomuuksiin ja virheisiin, sillä ne maksavat paljon.
Sitten on vielä tuo ilmastointi, kannattaa todella katsoa toimiiko ja miten kuluttaa sähkö, jäätyykö talvella.
Paikat sokkelissa on merkki vioista eli perustuksen viasta.

Eihän siinä mitään talon voi ostaa jos ajattelee korjaavansa, mutta eipä siitä sitten kannata maksaa hintaa kovin paljoa, pitää huomioida korjauksen hinta ja sitä ei kannata tehdä huonosti, sitä korjausta, muuten menettää rajansa todella.

Välittäjä ei vastaa virheistä, kertoo saaneensa tiedot myyjältä ja joudut käymään oikeutta myyjän kanssa. Pahassa tapauksessa häviät.

Asiantuntjiat mukaan tarkastuksiin on pieni hinta ja naisten suut tutkittava, sillä tuokin nuoripari ei koskaan saa omiaan pois talosta. Sisutus ei ole tärkeä asia, vaan talon todellinen kuntoa ja rakentajan ammattimaisuus, vanhakin voi olla hyvä, mutta kunnon timpurin jäljiltä, ei harrastelijan.
Millit pitää olla paikallaan.

3

242

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vaikkakin kompastelevaa kirjoitusta, niin silti TÄYTTÄ ASIAA! Juuri näin pitää toimia, ja vieläpä ottaa laadukas kuntotarkastus (hinta n. 1000 €). Itse olen myyjä, ja haluan, että ostaja saa mahdollisimman puolueettoman tarkastuksen, jottei tule sitten jälkeenpäin mitään sanomista.

    • adfuartu

      Mjoo.. Sikaa säkissähän ei kannata ostaa. Jos ei itse tiedä mitään rakentamisesta niin sitten sellainen ihminen mukaan joka tietää. Aika monella noista kuntotarkastajienkin raporteista saa pyhkiä perseensä, koska myöskään sillä tarkastajalla ei ole minkäänlaista vastuuta. Kaipa niitäkin löytyy jotka sen työn tekevät kunnolla, mutta aika monella sekin on hakusessa.

      En nyt kuitenkaan ihan vatupassilla menisi taloja mittailemaan. Varsinkaan vanhempia taloja jotka on rakennettu silloin ku vatupasseja ei vielä ollut... Ja puuosat turpoavat aina kesällä...

    • mek

      Toijnen asia on että vanhan talon ostaa niin pitää vaatia myyjää ottamaan piilovirhevakuutuksen että jauppa toteutuu ja ne korvaa melekin 100000€ saakka jos jotain löytyy ja jos myyjä kieltaytyy niin ei kauppoaja kohteesta. Kosteusmittaukset koko asuntoon ja sokkelin ja välikaton vilitilan tarkastukset niin hyvä tulee.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      55
      2190
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      59
      1851
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      53
      1685
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1612
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1584
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1504
    7. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      135
      1483
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1347
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1311
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      1
      1208
    Aihe