kivessärky = eturauhastulehdus

kiveksiä sattuu

Mulla "todettiin" eturauhastulehdus kivessärystä? Sanoin että viima ottaa kiveksiin ja kiveksiä särkee eikä asiaa tutkittu sen enempää ja tulos oli eturauhastulehdus. Ei edes sormettanut. Ei mulla ole muita oireita ja tiedän missä se rauhanen on niin ei se ainakaan tunnu kipeeltä vaikka en ole sormettanutkaan itteäni. Onko diagnoosi oikea vai menenkö toiselle lääkärille?

8

1420

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • niin sattuukin

      Itselläni krooninen tulehdus toisessa kiveksessä monta kuukautta jo. Ultraäänen, magneettikuvan, spermatestin, verikokeen ja kusínäytteen ja kuukausien sietämättömien kipujen jälkeen diagnoosina bakteeriton eturauhastulehdus. Ehkä siellä oli bakteereja alussa mutta olen vetänyt niin paljon antibiootteja että kyllä se infektio on jo mennyt. Kipu joka tapauksessa jäi.
      Kyseessä saattaa olla vuosia kestävä elämänlaadun tuhoava ongelma joka ei katoa ellet itse tee asialle jotain.
      Suosittelen että haet toisen mielipiteen ja jos ei ongelma katoa niin alat itse tutustumaan aiheeseen. Olen urheilullinen mies ja tama sairaus jolle ei löydy järkevää aiheuttajaa on tehnyt minut lähes liikuntakyvyttömäksi. Olen työpäivän jälkeen tullut kotiin ja maannut sohvalla ja katsonut kuinka vartalo muuttuu heikoksi, lihavaksi ja lihaksettomaksi.
      Hoida itsesi kuntoon äläkä anna sen mennä pahemmaksi! Hae toinen mielipide nyt ainakin

    • Pukeutumiskyysmys

      Opetelkaapa pukeutumaan oikein, eli ne pitkät kalsarit jalkaan. Eturauhastulehdus tulee olemaan loppuiän riesa ja sen saa helposti kylmettämällä paikat, helpoiten just pitkät kalsarit pois jättämällä...

    • Kivekäs

      Itselläni kanssa ollut tällaisia kuvatun kaltaisia oireita nyt yli viikon. Lääkärillä kävin verikokeissa ja virtsakokeissa, joiden lopputulokset olivat tosiaan normaalit.

      Alavatsan ja kivesten ultraäänessä käytiin ja tulokset sieltäkin normaalit. Eturauhanen oli kuulemma ultrassa aivan normaalia kokoluokkaa yms. seikat olivat kunnossa.

      Kovasti on oireita tähän suuntaan, mutta kukaan ei ole vielä ehdottanut antibioottikuuria edes ensimmäisellä lääkärikäynnillä. Täytyy varmaan itse vaatia, jos ei muuta.

      • Kotikonsteja

        Eturauhastulehdus ei oikein parane antibiooteilla, siihen auttaa lämmin pukeutuminen, lämpimät kylvyt, säännöllinen (päivittäinen) laukeaminen ja ahkera vessassa käynti (ei tuntikausien pidättelyä). Lisäapua tuo eturauhasen hieronta, joka hoidetaan luonnollisesti sieltä "takaportin kautta".


    • Kivekäs

      No itse saatuani nyt vihdoin toisen lääkärin kiinni ja sitä kautta sain antibioottikuurin ihan prostiittiin. Siprion-niminen valmiste minulla on nyt käytössä.

      Lääkäri tosiaan antoi pitkän noin 2 viikkoa kestävän kuurin ja oli siitä samaa mieltä että on epävarmaa lähtisikö tämä eturauhastulehdus sillä vai ei. Saa nyt nähdä että miten käy, sillä kylkeen sain myös muutamaakin eri kipulääkettä.

      Olen ruvennut nyt ottamaan lämpimiä kylpyjä sekä ylipukeutumaan näin eteläisen suomen melko leudoillakin talviolosuhteilla. Lääkäri ei tosiaan missään vaiheessa halunnut tunnustella eturauhasta, vaikka varmaan olisi pitänyt.

      Taisi olla hieman näitä herkempiä tapauksia hän joka ei mielellään toisen miehen takaporttiin sormiaan laittele. Vaikka verikokeet ja virtsanäyte olivatkin ihan OK omassa tapauksessa, niin silti nämä oireet ovat kyllä olleet sitä luokkaa että eturauhastulehdus tässä on kyseessä ja kaiken takana.

      Ilmoittelen taas että eteneekö hoito mihinkään vai ei.

    • Kivekäs

      Tässä olisi nyt sitten hieman päivitystä omaan tilanteeseen eturauhasvaivojen suhteen:

      Eli sain Siprion-antibiootteja ilmeiseen eturauhasen tulehdukseen, jotka näyttivät purevan ihan hyvin aluksi. Luonnollisesti kylmän tunne alaruumiissa kirvoittaa vielä kipua kiveksissä, mutta se hoituu jos pitää itsensä lämpimänä. Suurin osa kivuista lähti kuitenkin pois tämän kuurin myötä, joten arvelisin sen tehonneen erittäin hyvin enimmäkseen.

      Sen sijaan nyt melkein pari viikkoa näitä Siprioneja syötyäni kieltämättä aika pahalta alkaa näyttää tämä yleisvointi. Kaikki väittävät että näistä antibiooteista tulisi mukamas ripuli, mutta itselleni nämä pikemminkin pukkaavat tavallaan ummetusta ja nyt vasemmalla puolella sitten vatsakipuja aivan selvästi paksusuolessa. Jätän nyt tämän kuurin paria päivää vaille kesken, sillä nämä epämääräiset vatsakivut eivät kyllä tee hyvää tosiaankaan.

      Kannattaa varoa tätä Siprion-valmistetta, jossa vaikuttava aine on ciproflaxin. Kuulemma voi pahimmillaan aiheuttaa vaikka mitä.

    • Ciproxin on antibiootti jota käytettään niin eturauhasen tulehduksen kuin virtsaputken tulehduksen hoitoon. Toinen hyvä antibiootti eturauhasen tulehduksen hoitoon on Amoxin. Muista kuitenkin ettei antibiootti ehkäise vaivan uusiutumista, se vain hoitaa päällä olevan tulehduksen, mutta valitettavasti tuo vaiva tahtoo uusiutua aika ajoin. Oletko kokeillut eturauhasen stimulointia (hierontaa)? Tai kuullut siitä? Jos et, laita rohkeasti yksityisviestiä [email protected] ja kerron lisää.

    • segesgse

      Ei kannata ottaa Ciprofloxacinia tai muita fluorokinoloniantibiootteja (Avelox, Siprion, Ciproxin, Tavanic, Tarivid jne) vaikka urologi/lääkäri niitä tyrkyttäisi. Tuon myrkyn takia olen kärsinyt yli 7kk helvetillisestä nilkkakivusta ja ihon polttelusta. Hyvin vakavat, hyvin tunnetut ja yleiset haittavaikutukset. Google "fluoroquinolone toxicity".

      Pidempi oma kokemukseni täällä:

      http://m.suomi24.fi/node/13130751

      Kannattaa pyytää tilalle jokin ei-fluorokinoloniantibiootteihin kuuluva lääke.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1867
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1564
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1276
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1224
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1222
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1176
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1161
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1160
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      9
      1150
    Aihe