8kk ja hengitystieoireet

mikähän vaivaa?

Haluaisin kysyä täältä, onko muilla ollut samanlailla oireilevaa vauvaa/lasta ja mitä tutkimuksissa on löytynyt tai onko löytynyt mitään.

Meillä siis on 8kk poika, jolla on ollut epämääräistä hengitystieoireilua jo yli kuukauden, lähemmäs viisi viikkoa. Taustalla ei ole flunssaa tai mitään muutakaan tartuntatautia, mutta keuhkoissa/kurkussa tuntuu joku olevan vialla. Pojan pääoire on liikkuessa (=ryömiessä) tai muuten innokkaasti touhutessa alkava hengityksen rohina ja välillä vinkuminen sekä aamuisin vaivaavat yskän puuskat, jotka ovat vuoroin limaisia, vuoroin kuivia ja "haukkuvia". Poika myös yskii viikoittain parina kolmena yönä. Nyt on ollut myös turvakaukalossa nukkuessa automatkoilla hengityksen rohinaa. Hän myös väsyy mielestäni nopeasti, vaikka nukkuu öisin 11-12h ja päikkäreitä kolmet yhteensä 2h, mutta yleensä jo tunnin päästä heräämisestä alkaa kitistä ja haroa silmiään ja korviaan, mikä hänellä on unisuuden merkki.

Käytiin lääkärissä ja kuunnellessa keuhkot ja sydän normaalit, korvat terveet. Samoin verikokeet otettiin (tulehdukset ja pieni verenkuva ja kaikki ok.) Nyt lääkäri teki konsultointipyynnön lastenlääkärille ja odotellaan lähetettä sinne. Kummastuttaa ja huolestuttaa vain meitä vanhempia, että mitähän tämä voisi olla ja siksi täällä kyselen, että onko muilla ollut vastaavaa?

6

321

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ap.

      eikö kellään ole ollut tällaista? poika oli vähän parempana muutaman päivän, mutta nyt taas oireet tulleet takaisin.

      neuvolalääkäri epäili jotain astmasta, mutta ei suostunut tarkemmin ottamaan kantaa, kun ei ole sen alan asiantuntija. ja lastenlääkärille mennään alkuviikosta.

    • hui kauhee

      Meidän pojalla alkoi yskiminen ja hengityksen rohina/vinkuminen vähän alle 2-vuotiaana. Samantien vietiin silloin päivystykseen ja siellä kysyttiin onko yskä ollut haukkuvaa (ilmeisesti merkki happivajeesta?). Infektio osastolla oltiin yö ja saatiin hengitystä avaavat lääkkeet kotiinkin. Astma epäily siis on ja testeihin menemme kohta kun poika on 3,5 vuotta. Kotona avaavaa lääkettä on annettu etenkin kesällä ulkona juoksemisen jälkeen. Suht nopeasti väsähtää ja ottaa rauhoittumishetken. Kolme kertaa ollaan jouduttu sairaalassa käymään ja siellä seurataan nimenomaan happisaturaatioo. Minä kyllä juoksisin ja lujaa sairaalaan jos hengitys vinkuu ja yskän takia ei pysty nukkumaan. Mahan pomppiminen on myös merkki, koska silloin lapsi käyttää apuhengityslihaksia ja tällöin äkkiä sairaalaan. Kerro sitten ihmeessä mihin tulokseen tulivat.

    • ap.

      meillä ei ole ihan sairaalareissuja vaativia tilanteita ollut, sillä yskänpuuskat ja rohinat ei ole luokkaa "hengenhätä" ja menneet ohi n. minuutissa. ja yskänpuuskat ei ole yhtenäisiä, vaan tulee pienissä "ryppäissä". ja ei se yskä ole valvottanut, vaan on siis silloin tällöin yskinyt ja saa kyllä sen jälkeen itsekseen unta.

      tänään käytiin lastenlääkärillä ja saatiin avaavat lääkkeet, joiden vaikutusta seurataan pari viikkoa ja sitten jos yskä ja rohinat ei lopu, kokeillaan hoitavia lääkkeitä. lääkäri sanoi, että voi olla joko pitkittynyt infektio tai sitten infektioastmaa, mutta sanoi, että pojan tilanne ei ole missään nimessä vakava, kun kohtaukset ei ole kovin pitkiä. että nyt testaillaan pari viikkoa avaavilla ja katsotaan sen mukaa sitten. toivon kovasti, ettei se astmaa olisi.

    • tsemii

      Jeps, meillä noi sairaalareissut ollu kaikki, kun lapsi ollu kipeänä ja kuumeessa. Muuten avaavia annetaan suht harvakseltaan. Meille sanottiin (mehiläisessä käydään) ettei säännöllistä lääkitystä kannata kokeilumielessä antaa vaan odotellaan ne tulokset mieluummin. Teillä toki noin pieni vielä, niin ei varmaan haluta riskeerata. Ei se astma mikään mörkö ole vaikka tuliskin. Meille ainakin puhuttiin positiiviseen sävyyn, että lääkkeet on ihan toista kuin esim 20 vuotta sitten, eikä astma enää estä rankkaakaan urheilua. Ihan kiva, että tästäkin puhuttiin, niin ei tarvitse kauheasti jännätä sitten niitä tuloksia. Infektioastmasta kans puhuttiin, että jos on vaan se, niin tod.näk. loppuis ennen kouluikää. Tsemppiä teille ja toivottavasti ette joudu sairaalaan, siellä on aikas epämukava nukkua :)

      • ap.

        tosiaan poika on niin pieni, että hankala on tehdä testejä ja kun kohtaukset on niin lyhyitä, ettei siinä lääkäriin kerkiä, niin sen takia tutkitaan lääkkeiden vaikutusten avulla.

        illalla ja aamulla poika sai kuuriluonteisesti avaavaa lääkettä, mutta ei vielä ainakaan ollut aamuyskään ja rohinaan apua.

        ja meillekin lääkäri sanoi, että jos on astmaa, niin loppuu "pöpöiän" jälkeen tosi monella. tosin minun ja miehen suvussa on monia astmaatikkoja, joilla astma on ollut alusta alkaen. ja me miehen kanssa ollaan molemmat tosi allergisia, joten saa nyt nähdä mikä kohtalo pojalle sitten osuu...


    • hmmmm

      Meillä pojalla on kans jotain allergiaa, mutta ne testaillaan vasta 5-vuotiaana kun sillon voi alkaa vasta siedätyshoidot. Mutta on ainakin huomattu siitepöly, eläimet ja pähkinä, raaka kananmuna oli aikasemmin, mutta ei enää. Lääkäri sanoi tosta raa'asta kananmuna allergiasta, että se viittais astmaan. Mulla itsellä on tosi lievät siitepöly ja eläinallergia. Tuli jotenkin puskasta pojan allergiat ja astmahommat kun muilla lapsilla ei ole mitään ja isännälläkään ei mitään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      16
      1429
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1285
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1192
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1072
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1026
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1015
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1003
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe