8kk ja hengitystieoireet

mikähän vaivaa?

Haluaisin kysyä täältä, onko muilla ollut samanlailla oireilevaa vauvaa/lasta ja mitä tutkimuksissa on löytynyt tai onko löytynyt mitään.

Meillä siis on 8kk poika, jolla on ollut epämääräistä hengitystieoireilua jo yli kuukauden, lähemmäs viisi viikkoa. Taustalla ei ole flunssaa tai mitään muutakaan tartuntatautia, mutta keuhkoissa/kurkussa tuntuu joku olevan vialla. Pojan pääoire on liikkuessa (=ryömiessä) tai muuten innokkaasti touhutessa alkava hengityksen rohina ja välillä vinkuminen sekä aamuisin vaivaavat yskän puuskat, jotka ovat vuoroin limaisia, vuoroin kuivia ja "haukkuvia". Poika myös yskii viikoittain parina kolmena yönä. Nyt on ollut myös turvakaukalossa nukkuessa automatkoilla hengityksen rohinaa. Hän myös väsyy mielestäni nopeasti, vaikka nukkuu öisin 11-12h ja päikkäreitä kolmet yhteensä 2h, mutta yleensä jo tunnin päästä heräämisestä alkaa kitistä ja haroa silmiään ja korviaan, mikä hänellä on unisuuden merkki.

Käytiin lääkärissä ja kuunnellessa keuhkot ja sydän normaalit, korvat terveet. Samoin verikokeet otettiin (tulehdukset ja pieni verenkuva ja kaikki ok.) Nyt lääkäri teki konsultointipyynnön lastenlääkärille ja odotellaan lähetettä sinne. Kummastuttaa ja huolestuttaa vain meitä vanhempia, että mitähän tämä voisi olla ja siksi täällä kyselen, että onko muilla ollut vastaavaa?

6

330

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • ap.

   eikö kellään ole ollut tällaista? poika oli vähän parempana muutaman päivän, mutta nyt taas oireet tulleet takaisin.

   neuvolalääkäri epäili jotain astmasta, mutta ei suostunut tarkemmin ottamaan kantaa, kun ei ole sen alan asiantuntija. ja lastenlääkärille mennään alkuviikosta.

  • hui kauhee

   Meidän pojalla alkoi yskiminen ja hengityksen rohina/vinkuminen vähän alle 2-vuotiaana. Samantien vietiin silloin päivystykseen ja siellä kysyttiin onko yskä ollut haukkuvaa (ilmeisesti merkki happivajeesta?). Infektio osastolla oltiin yö ja saatiin hengitystä avaavat lääkkeet kotiinkin. Astma epäily siis on ja testeihin menemme kohta kun poika on 3,5 vuotta. Kotona avaavaa lääkettä on annettu etenkin kesällä ulkona juoksemisen jälkeen. Suht nopeasti väsähtää ja ottaa rauhoittumishetken. Kolme kertaa ollaan jouduttu sairaalassa käymään ja siellä seurataan nimenomaan happisaturaatioo. Minä kyllä juoksisin ja lujaa sairaalaan jos hengitys vinkuu ja yskän takia ei pysty nukkumaan. Mahan pomppiminen on myös merkki, koska silloin lapsi käyttää apuhengityslihaksia ja tällöin äkkiä sairaalaan. Kerro sitten ihmeessä mihin tulokseen tulivat.

  • ap.

   meillä ei ole ihan sairaalareissuja vaativia tilanteita ollut, sillä yskänpuuskat ja rohinat ei ole luokkaa "hengenhätä" ja menneet ohi n. minuutissa. ja yskänpuuskat ei ole yhtenäisiä, vaan tulee pienissä "ryppäissä". ja ei se yskä ole valvottanut, vaan on siis silloin tällöin yskinyt ja saa kyllä sen jälkeen itsekseen unta.

   tänään käytiin lastenlääkärillä ja saatiin avaavat lääkkeet, joiden vaikutusta seurataan pari viikkoa ja sitten jos yskä ja rohinat ei lopu, kokeillaan hoitavia lääkkeitä. lääkäri sanoi, että voi olla joko pitkittynyt infektio tai sitten infektioastmaa, mutta sanoi, että pojan tilanne ei ole missään nimessä vakava, kun kohtaukset ei ole kovin pitkiä. että nyt testaillaan pari viikkoa avaavilla ja katsotaan sen mukaa sitten. toivon kovasti, ettei se astmaa olisi.

  • tsemii

   Jeps, meillä noi sairaalareissut ollu kaikki, kun lapsi ollu kipeänä ja kuumeessa. Muuten avaavia annetaan suht harvakseltaan. Meille sanottiin (mehiläisessä käydään) ettei säännöllistä lääkitystä kannata kokeilumielessä antaa vaan odotellaan ne tulokset mieluummin. Teillä toki noin pieni vielä, niin ei varmaan haluta riskeerata. Ei se astma mikään mörkö ole vaikka tuliskin. Meille ainakin puhuttiin positiiviseen sävyyn, että lääkkeet on ihan toista kuin esim 20 vuotta sitten, eikä astma enää estä rankkaakaan urheilua. Ihan kiva, että tästäkin puhuttiin, niin ei tarvitse kauheasti jännätä sitten niitä tuloksia. Infektioastmasta kans puhuttiin, että jos on vaan se, niin tod.näk. loppuis ennen kouluikää. Tsemppiä teille ja toivottavasti ette joudu sairaalaan, siellä on aikas epämukava nukkua :)

   • ap.

    tosiaan poika on niin pieni, että hankala on tehdä testejä ja kun kohtaukset on niin lyhyitä, ettei siinä lääkäriin kerkiä, niin sen takia tutkitaan lääkkeiden vaikutusten avulla.

    illalla ja aamulla poika sai kuuriluonteisesti avaavaa lääkettä, mutta ei vielä ainakaan ollut aamuyskään ja rohinaan apua.

    ja meillekin lääkäri sanoi, että jos on astmaa, niin loppuu "pöpöiän" jälkeen tosi monella. tosin minun ja miehen suvussa on monia astmaatikkoja, joilla astma on ollut alusta alkaen. ja me miehen kanssa ollaan molemmat tosi allergisia, joten saa nyt nähdä mikä kohtalo pojalle sitten osuu...


  • hmmmm

   Meillä pojalla on kans jotain allergiaa, mutta ne testaillaan vasta 5-vuotiaana kun sillon voi alkaa vasta siedätyshoidot. Mutta on ainakin huomattu siitepöly, eläimet ja pähkinä, raaka kananmuna oli aikasemmin, mutta ei enää. Lääkäri sanoi tosta raa'asta kananmuna allergiasta, että se viittais astmaan. Mulla itsellä on tosi lievät siitepöly ja eläinallergia. Tuli jotenkin puskasta pojan allergiat ja astmahommat kun muilla lapsilla ei ole mitään ja isännälläkään ei mitään.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Täti-ihminen Sofia ja nuori kanadalainen lätkänpelaaja

   Sofialla on kiikarissa Logan Thompson 25v, Las Vegasissa pelaava kanadalaispelaaja. Tätä se kai tarkoitti, kun sanoi Seiskalle, ettei tiedä kuinka pit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   213
   3889
  2. Some pillastui: Farmin voitto pedattiin Teemulle?!? "Törkee temppu" "Taina oli ihan vailla mahiksia"

   Ohhoh, Farmi-kaksintaistelu ja finaali on saanut tunteet kuumiksi - ja ehkä syystäkin Suomi24 Keskustelu -palstalla... Olisiko Tainalla ollut mahdolli
   Suomalaiset julkkikset
   32
   3491
  3. Suomessa todettu ilmeisesti eka apinarokkotapaus

   Euroopassa matkailleella miehellä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008841676.html
   Maailman menoa
   127
   1879
  4. Voiko Martinaa muuta kuin nauraa

   Baha oli "tiedän, että ollaan loppuelämä yhdessä."😂 Pikkarainen oli " tässä on nyt se oikea ihminen, en luovu susta koskaan."😂 Lippispojasta sanoo "
   Kotimaiset julkkisjuorut
   353
   1650
  5. Mitäs ajattelisit

   Jos saisit häneltä tänään pienessä sievässä lähetetyn viestin puhelimeen "haluan nähdä" tai "ikävä"?
   Ikävä
   102
   1227
  6. Onko kaivatullasi jokin taito

   millä saada sinut polvilleeen?
   Ikävä
   37
   848
  7. Sofia ilmestyi eilen illalla instaansa, on silmät surulliset ja koko kasvojen olemus .

   Ei ole koskaan helppoa eroa olemassa, vaikka kuinka sitä toisin jotkut väittävät.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   53
   788
  8. Se mitä meidän välillämme oli

   Oli vasta lämmittelyä. Haluatko sukeltaa syvään päähän ✨
   Ikävä
   49
   718
  9. Ajattelin valvoa vielä tunnin

   hänestä haaveillen..
   Ikävä
   55
   685
  10. En halua nähdä sua enää

   jos et tunne mitään mua kohtaan. Mitä muuta kuvittelet? Olen roikkunut sinussa. SINUSSA!
   Ikävä
   66
   620
  Aihe