Apua allergikolle!

epätoivoinen

Otettiin tyttöystäväni kanssa kissanpentu hänen halukkuudestaan ja olen itsekkin todella kissarakas. Kaikki on sujunut hyvin, ihana pikkuinen ja todella huomionkipeä. Mutta: Olen allerginen! Nenä vuotaa on tukossa ja silmät välillä kutiavat. Kissasta emme haluaisi luopua, joten yritän siedättyä tälle eläimelle. Tässä on nyt 4 päivä menossa ja pelottaa ettei auta. Kukaan saanut siedättämällä oireita pois, ainakin oman lemmikin kohdalla? Kauan meni aikaa ja kuinka huomasit oireiden vähentyneen? Olen pienestä asti asunut kissojen kanssa eikä suvustani kukaan muu ole allerginen paitsi minä ja minä olen ainut joka kissaa halajaa. On tömä niin väärin!

8

62

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 2+42

      Olet pienestä asti asunut kissojen kanssa joten olet koko elämäsi saanut siedätyshoitoa joka ei ole tehonnut. Miksi kuvittelet että se tehoaisi nyt kyseisen kissanpennun kanssa paremmin kun jo neljässä päivässä oireesi ilmeisesti ovat pahentuneet?

      Oma valinta että jatkatko nuhanenänä ja kutiavasilmäisenä aina siihen saakka kunnes saat astman, ja pahimmillaan makaat sairaalan sängyssä henkitoreissasi vai älyätkö tehdä fiksumman ratkaisun eli luovut pennusta jo nyt eikä vasta sitten kun astmapiippua puhaltelet. Kissallekin on parempi päästä uuteen kotiin mahdollisimman nuorena eikä myöhemmin kun se on jo teillä ehkä kuukausia tai jopa muutaman vuoden ollut.

      On tämä niin väärin, mutta maailma ei ole aina oikeudenmukainen paikka eikä nallekarkkeja ole tasaisesti kaikille yhtä paljon jaettu.

      Jos vielä kuitenkin kuvittelet että kissa-allergiasi katoaa kuin salamaniskusta, käy asiantuntevalla lääkärillä, otata itsestäsi allergiakokeet ja keskustele hänen kanssaan.

    • Puolessa vuodessa tottuu uuteen pölyyn, jos tottuu. Siedätykseen uskovat monet ystävänikin, usea on allerginen, ja heillä on myös ko. allergiaa aiheuttava lemmikki.

      Oma kokemukseni on että varsinkaan silmiin ja kasvoihin ei kannata koskea ensimmäisinä kuukausina jos on silittänyt lemmikkiä. Aluksi siis kannattaa pitää hiukan väliä. Puolen vuoden päästä voin jo varmasti sanoa tottuneeni, eikä haittaa vaikka kissa olisi olkapäällä tms.
      Tuo yliherkkyys tulee silloin kun ei viikottain saa siedätystä, esim. jos vaikka itsellä ei satu pariin vuoteen olemaan kissaa. Jos aikaisemmin on sietänyt kissaa, on se varsin mahdollista siedättää uudestaan.

      Vain harvalla on niin vaikea allergia ettei totu eläinpölyihin.

      Terkuin kissa- ja koira-allerginen kissan ja koiran omistaja

      • Siedätys perustuu siihen että allergeenia saa riittävästi koko ajan. Jos sitä ei saakaan, voi seurata oireita. Herkkyys lemmikeiden pölyyn ei sieltä pohjata katoa, vaikka eläisi vuosia oireettomana lemmikeiden kanssa. Nykyään siedätetään siitepölyjä ja muita lääkehoidon sijaan.


      • 7+7
        suomutaa kirjoitti:

        Siedätys perustuu siihen että allergeenia saa riittävästi koko ajan. Jos sitä ei saakaan, voi seurata oireita. Herkkyys lemmikeiden pölyyn ei sieltä pohjata katoa, vaikka eläisi vuosia oireettomana lemmikeiden kanssa. Nykyään siedätetään siitepölyjä ja muita lääkehoidon sijaan.

        "Vain harvalla on niin vaikea allergia ettei totu eläinpölyihin."

        Mistä ihmeestä olet tuollaisen viisauden keksinyt? Paas antaen perusteluja!

        Joitain linkkejä aloittajalle:

        http://ellit.fi/liikunta-ja-terveys/terveys/siedatyshoito-auttaa-allergiaan-10-kysymysta

        http://www.avainapteekit.fi/oma-terveys/allergia/allergian-siedatyshoitoon-on-tarjolla-useita-vaihtoehtoja

        http://www.hoitonetti.fi/sairaudet/eläinallergia/


    • 1mustavalkoinen

      Onhan niitä lääkkeitä mitkä helpottaa oloa.

    • Sinsin äiti

      Käytä antihistamiineja päivittäin, sillä ilman niitä tukehtuisin: kissa on vain yksi allergisoiva tekijä kaikkien muiden lisäksi, joista ilmansaasteet, pölyt, homeet, siitepölyt, hilseet, kemikaliot, lääkeaineet, tekstiilit ja ruoka-aineet yms vain mainittakoon.

      • jgiaurgiojrr

        Sinsin äidillä on on varmasti vaikeaa kun on noin kovin monille asioille allerginen.
        Onneksi itse olen vain kalalle ja mansikalle.


    • Nainen -77

      Kyllä siihen pölyyn kissasta yleensä tottuu. Tunnen useita astmaatikkoja ja joillakin heistä myös kissa-allergia ja kukaan ei ole kissoistaan luopunut.

      Paljon on kiinni siitä kuinka paljon haluaa pitää kissan elämässään.

      Lisä apua kun siivoaa hyvällä imurilla usein. Mielellään aitaa takapihan / terassin kissojen ja ihmisten ulkoiluun, silloin osa eläinpölystä jää ulos.

      Ja sitten kissalle kissojen omega kapseleita niin iho ei hilseile yhtä paljon kuin muutoin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      136
      5678
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3485
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1893
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1875
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1720
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      74
      1566
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1473
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1366
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      17
      1360
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      23
      1308
    Aihe