24v ja pieni paniikki..

vanha jo

Pieni paniikki, että kohta pitäisi alkaa lisääntymään. Ikää on 24v ja joka paikassa kirjoitetaan, että "paras synnytysikä on 20-25v" sen jälkeen alkaa olemaan vaikeempaa. Miesystävän kanssa ollaan oltu yhdessä melkein koko aikuisiän, mutta lapsista ei juurikaan ole ollut mitään keskusteluja (mitä nyt joskus jotain pientä). Vähän epämääräiset fiilikset, että mitähän tässä nyt tekisi, kun toisaalta haluais jo, mutta toisaalta taas ei... Onko muita samoilla aatteilla?

12

190

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • nainen222

   Tee lapsi sitten kun haluatte. :) älä kuuntele muiden neuvoja esim 12/32, ihan turhia!

   • Elämänkokemus puhuu

    Älä ap niteeraa näitä keskenkasvuisten ja mistään mitään tietämättömien horinoita.


  • Älä vielä kiirehdi

   Missä luotettavassa lähteestä lukee, että 25v jälkeen alkaa olla vaikeampaa? Minusta se on 35v, ja ei todellakaan koske kuin murto-osaa ihmisistä silloinkaan. Ihmusten elinikä jatkuu ja synnytykset pitää tehdä siihen suhteutettuna.

   Olkaa yhdessä yhteensä se 12 vuotta ja nauttikaa toisistanne. Jos et halua lapsia ikinä, niin älä hanki niitä vain rekvisiitaksi. Yleensäkin on heikon itseluottamuksen merkki kun hankkii lapset nuorena. Meitä suomalaisia on aina nujerrettu, koska olemme sotia kokenut kansa. Tuurilla sodasta selvittiin.

  • tee kun siltä tuntuu

   Tee lapsi kun siltä tuntuu. Ihmiset luulee voivansa täällä vaikuttaa jotenkin valintoihin sanomalla kaikenlaista moskaa.

   • Selvät sävelet

    Ei ne mitään luule, ne tietää et joojoo-meiningillä ei maailmaa paranneta. Onhan se salee, että tämän palstan realistin on vaikuttaneet ihmisten ajatteluun ja syntyvyyteen – parantaneet maailmaa.


   • sorry vaan
    Selvät sävelet kirjoitti:

    Ei ne mitään luule, ne tietää et joojoo-meiningillä ei maailmaa paranneta. Onhan se salee, että tämän palstan realistin on vaikuttaneet ihmisten ajatteluun ja syntyvyyteen – parantaneet maailmaa.

    Höpö höpö. Taidat luulla itsestäsi liikoja. Eihän kukaan välitä susta ollenkaan.


   • Älä vähättele totuut
    sorry vaan kirjoitti:

    Höpö höpö. Taidat luulla itsestäsi liikoja. Eihän kukaan välitä susta ollenkaan.

    Eihän ne hänestä välitäkkään, niin kuin ei teistäkään ja pennuistanne, mutta hänen mielipiteet on hyviä ja on vaikuttaneet syntyvyyttä alentavasti. Hänen kuuluisi saada palkinto luonnon suojelusta.


   • voi sua pikkumiestä
    Älä vähättele totuut kirjoitti:

    Eihän ne hänestä välitäkkään, niin kuin ei teistäkään ja pennuistanne, mutta hänen mielipiteet on hyviä ja on vaikuttaneet syntyvyyttä alentavasti. Hänen kuuluisi saada palkinto luonnon suojelusta.

    Kehut itseäsi :)
    Säälittävää.


  • rentq3

   No en nyt tarkoita, että teidän ei kannattaisi tehdä lasta nyt jo, mutta kaikkien tutkimusten ja virallisten lähteiden mukaan naisen hedelmällisyys alkaa laskea n.30-vuotiaasta lähtien, ja rajummin se laskee 35-vuotiaasta lähtien (eli tällöin todennäköisyydet alkavat jo nitistää mahdollisuuksia.

   24v ei ole todellakaan vielä vanha siis, ja teillä on vielä vuosia aikaa jos haluatte ensin rauhassa nauttia parisuhteesta ja aikuisuudesta kaksin. Minun mielestäni on jopa parempi odottaa, jos vielä mietityttää, sillä vasta lähempänä kolmeakymmentä pitää alkaa ottamaan huomioon ikäkin (jos siis mielii useamman lapsen tehdä). Olette nuoria vain nyt, ja nyt on juuri se aika kun saa rauhassa harrastaa, nähdä kavereita, tehdä uraa, matkustella, opiskella jne, minä ainakin nauttisin siitä rauhassa, enkä todellakaan pelkäisi että hedelmällisyys vielä vuosiin laskee. Käy vaikka gynekologilla juttelemassa asiasta, jos se kovin sinua mietityttää. Eri asia tietysti, jos sinulla on diagnosoitu esim pco tai endometrioosi, silloin voi jo miettiä että olisiko järkevää tehdä lapset mahdollisimman nopeaa. Mutta tähän gynekin kyllä antaa rehellisen ja asiantuntevan vastauksen. Missään nimessä lapsentekopäätöstä ei kannata tehdä mutuiluihin ja muiden tietämättöminen mielipiteisiin perustuen (olivat ne mielipiteet sitten näitä "yli 25-vuotiaana olet liian vanha" tai "sinun pitää olla vähintään 30v jotta voit olla hyvä äiti". Ota siis asioista oikeita kanavia pitkin selvää, äläkä tällaisilta palstoilta tai naapurin tätejä kuunnellen.

  • Just reality

   Lääketieteelliset ja muutkin seikat huomioiden lapset tulee hankkia 32 - 40v iässä, jos on pitkä yli 10v parisuhde takana ja hyvin menee. Mikään pco tai muukaan diagnoosi ei muuta tätä aikataulua, kosla elämä on muutakin kuin pakonomaista lisääntymistä varten. Lisääntyminen tuhoaa maapalloa, joten lisääntymätön yksilö tekee ilmastoteon. Tällaiset sakkiintunteet ihmiset hankkii lapsia, kun muutkin ja siitö tulee ongelmia yhteiskuntaan ja yksilöille. 80% synnytyksistä on vastuuttomia tekoja.

   • ei ihme, ettet saa

    Eli siis sinä tuhoat sitä maapalloa, kun lisäännyit?


   • reality tosiaan
    ei ihme, ettet saa kirjoitti:

    Eli siis sinä tuhoat sitä maapalloa, kun lisäännyit?

    "Just reality": Syytä äitiäs kun synnyit saastuttamaan maailmaa. Sinua ei tänne tarvita.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mua kiinnostais

   Aika paljon vietellä sut vielä J... ❤️❤️
   Ikävä
   63
   1751
  2. Aion ottaa yhteyttä sinuun

   ens tai seuraavalla viikolla. Tähän vaan tiedoksi että osaat varautua rakas :)
   Ikävä
   109
   1432
  3. Martina, Jasser ja kaik neljä tytärtä Järvisydämessä

   Sinne se Jasseri kiitää pitkin baanaa. Esko oli niin kiva, että antoi autonsa hälle. Noin toimii fiksu, avarakatseinen ex.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   171
   1393
  4. Jos laittaisin viestin

   Laittaisn: vaan: Moi, mitäs kuuluu 😊 Se riittäisi kertomaan tarpeeksi kaiken jälkeen. Mitä itse laittaisit?
   Ikävä
   78
   1244
  5. Miten musta tuntuu

   että sä teet niitä mulle :) Olen katsonut rivien välistä ja ymmärrän ehkä mitä tarkoitat. Olemme samalla viivalla ja täysiä idiootteja jos me ei yhdis
   Ikävä
   42
   812
  6. Valtamedia VALEHTELI Oodin tapahtumista, paikalla ollut pastori kertoo totuuden

   Eli ainoa joka häiriköi oli naiseksi pukeutunut mies(sairasta), joka töni ja jopa löi pastoria ja haastoi kaksintaisteluun. Youtubelta löytyy video j
   Maailman menoa
   235
   753
  7. Helteet paljastaa.

   Sumin naiset on kyllä aika läskejä, osa ihan yököttää ku vähissä vaatteissa kauppaa lyllertävät, läskit tursuu ja sit koittavat viel pitää tiukkoja va
   Suomussalmi
   50
   743
  8. Jos en olisi rakastunut sinuun

   voisin sentään tapailla muita. Rakastumalla sinuun tuomitsin itseni yksinäisyyteen.
   Ikävä
   57
   719
  9. En halua elää ilman sinua

   Mutta ei sinun kanssakaan voi elää. Miten tästä voisi päästä yli..
   Ikävä
   47
   702
  10. Miten reagoisit

   Jos heräisitkin aamulla palstalaisen vierestä?
   Sinkut
   128
   691
  Aihe