Miten lopettaa yösyötöt?

nukkumatti-

Tilanne on siis tämä, että vauva alkaa kohta olla vuoden ikäinen ja vieläkin yösyöttöjä on. Yöstä riippuen 2-5 kertaa. Välillä juo vähän, mutta useasti menee jopa lähelle pullollinen maitoa. Juo siis korviketta pullosta. Vauva syö kiinteitäkin tosi vaihtelevasti, välillä menee isosta sosepurkista jopa puolet, välillä sitten vain se pari lusikallista. Ruuan kanssa saa vettä ja sen jälkeen vähän maitoa jos siltä näyttää. Suurimmaksi osaksi päivällä juo vain rasvatonta maitoa, yöllä siis tämä korvike. Päivisin syö yleensä sen 6 kertaa, koska syö niin vähän kerralla niin koitetaan sitten tarjota vähän useammin. Tarkoitus olisi nyt alkaa enemmän antamaan itse tehtyä ruokaa, jos se maistuisi purkkiruokia paremmin. Mitä vauvalle voisi puuron sijasta tarjota aamu/iltapalaksi, tuntuu että alkaa vähän puuroon kyllästyä?
Unikoulua en tällä hetkellä yksinkertaisesti jaksa alkaa pitämään, kun yöt on muutenkin niin katkonaisia etten saa kunnolla nukuttua. Lisäksi mies herää aikaisin töihin 6pv viikossa, niin on hänen saatava yöllä nukuttua edes jotenkin että jaksaa töissä käydä. Varmasti unikoulu pakko jossain vaiheessa pitää, jos tästä ei muuten mitään tule.
Minä siis hoidan nämä yöheräämiset aina. Olen yrittänyt tarjota vettä ja tuttia, mutta niihin ei rauhoitu. Nukahtaa heti kun on maitoa saanut. Nukkuu siis pinnasängyssä meidän sängyn vieressä.
Onhan vikaa meissä, että ollaan näin pitkään yösyöttöjä jatkettu. Olisihan se hyvä jos saataisiin ne loppumaan. Varmaan sekin auttaisi öihin, jos vauva söisi päivällä paremmin? Vinkkejä tosiaan kaivataan!!

8

1825

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • äiti27v.

      en oikein osaa tuohon yösyöttöön sanoa mitään. meillä 8kk poika ja syö joko kerran yössä tai sitten ei ollenkaan. mietin vaan, että miten teillä on nukahtamisen kanssa - liittyykö siihen aina maito? meillä nimittäin pahin yösyönti loppui siihen kun alettiin 1kk sitten tehdä niin, että opetettiin vauvalle, ettei uneen päivälläkään enää liittynyt maito. annettiin maitoa ennen päivä- ja yöunta, mutta niin, että vaihdettiin maidon jälkeen vielä vaippa ja etsittiin unilelu yms. siihen loppui yösyönnit, kun vauva oppi rauhoittumaan ilman sitä maitoa. alussa sai pitkäänkin nukutella ilman maitoa, mutta nopeasti hän oppi sitten itsensä rauhoittamaan pelkällä tutilla. toki hän esim. viimekin yönä heräsi huoneessaan ja huuteli 2 kertaa, mutta nukahti uudelleen ilman maitoa. tosin joinain yönä itkee niin, että pitää sitä korviketta hakea.

      ja tuohon aamupalaan, niin miten olisi rasvaton rahka/maustamaton jogurtti ja siihen hedelmiä/marjoja sekaan ja vaikka sokeriton mehukeitto/marjapiltti. tai vaikka porkkanaa, kananmuna, avokadoa...? kohta varmaan ihan leipääkin voisit koettaa tarjota? :)

      • ggfpdojkophj

        Tykkääkö lapset noista rasvattomista/luonnon jugurteista/rhkoista? Ne on aikuisenkin suuhun joskus melko karvaan makuisia...


      • hfgiodhfdhgfd
        ggfpdojkophj kirjoitti:

        Tykkääkö lapset noista rasvattomista/luonnon jugurteista/rhkoista? Ne on aikuisenkin suuhun joskus melko karvaan makuisia...

        jos niihin sekoittaa tarpeeksi marjoja, hedelmiä tai marja- tai hedelmäpilttiä happaman maun peittoamiseksi, niin kyllä meidän lapset ainakin on syöneet. ja rasvattomat viilitkin on hyviä. yhden vuoden iässä olen myös joskus lisännyt viiliin tilkan hunajaa, sekin makeuttaa niitä. sekaan voi sitten heittää vielä leseitä, kaurahiutaleita yms. ,javascript:void(0); niin on kuituakin. mielikuvitusta peliin :)


    • meillä...

      Hankala kommentoida. Meidän poika 8kk syö yöstä riippuen kerran tai pari. Vähän aikaa sitten söi vielä parin tunnin välein läpi yön mutta kun tajusin että se oli vain opittu tapa joka koski oikeastaan vain minua, päästiin eroon noista useammista syömisistä. Nyt annan tissiä yöllä noin klo 02-03 ja seuraavan kerran aamulla 05-06. Päivisin maitoa saa sitten aina päiväunien jälkeen. Kiinteitä meillä syödään 5 kertaa päivässä. Aamulla ja illalla puuroa, mutta jos näyttää ettei se kunnolla maistu, niin olen antanut hedelmäsosetta.
      Jos puuro ei kelpaa niin koita ostaa vaikka niitä valmiita vellejä, huolisiko sellaisia? Esim. Banaani/mustikka tai peruna/porkkanavelli.

      Ja meillä poika siis nukkuu pinniksessä josta yksi laita pois ja ihan mun vieressä ettei tarvi yölläkään itse nousta kun alkaa poikaa syöttämään.

    • ,gtuy

      Minä kyllä suosittelisin jonkinlaista unikoulua sen suhteen, että yöt paranisivat. Ainahan se tuntuu hankalalta aloittaa ja on näitä syitä miksi ei, mutta kyllähän sitä muutaman yön huonolla unilla pärjää, jos tilanne siitä rauhoittuu.

      Meillä on yösyötöt lopettanut kuopus niin, että ei vain tarjottu rintaa enää yöllä kun heräsi. Ensimmäisenä yönä huusi pari tuntia, toisena puoli tuntia ja sen jälkeen nukkui. Esikoinen oli hankalampi yönukkuja 9kk asti ja vihdoin, kun yöt meni kahdella heräämisellä, en jaksanut heti vierottaa yösyömisistä. 1v tienoilla vaihdoin sitten maidon nokkamukiin (josta ei tykännyt juoda) ja kohta maito vaihtui veteen. Parissa yössä hän oppi, että tarjoilu on päättynyt, tosin yöheräilyt jatkuivat sinne 3v asti 1-2x yössä, mutta jatkoi unia, kun kävi sanomassa hyvää yötä ja silitti tai tuli meidän viereen.

    • gruuvi

      Joskus yösyönnit voi helpottaa sillä, kun ei syö yöllä niin on ruokahalua sitten päivällä.

      Meidän lapsella on tullut puurostoppi tuossa 1v tienoilla ja vaihdoin silloin aamupalaksi hedelmät, tuorepuuron (jogurttiin imeytin puurohiutaleita), leipä jne.

    • nukkumatti-

      Kiitos vastauksista kaikille!
      Nyt ollaan tässä parina aamuna syöty maustamatonta jogurttia jonka päällä hedelmä/marjasosetta, sekä leipää. Tuntuu maistuvan hyvin :)
      Olen nyt enemmän miettinyt tuota unikoulun pitämistä. Ongelmana vain se, että kun vauvalla on oikeasti hirveä nälkä kerran tai pari yössä, niin tuntuu jotenkin pahalta jos sitä maitoa ei sitten annakkaan ja vauva joutuu nälkäisenä huutamaan ja nukkumaan :/ Nämä pari päivää taas syönyt aika huonosti, joten varmasti on sitten yöllä nälkäinen.

    • äitix6

      Kyllä se rupee päivällä syömään kun et anna yöllä. Ton ikänen ei tarvi ruokaa yöllä enää, Se on vaan tapa enää. Pari yötä se vinkuu mut sitte loppuu. Tärkeintä olla johdonmukainen. Ei se ymmärrä jos joskus saa ja joskus ei.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvat! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki, 22, on puhjennut naisena kukkaan - Some sekoaa: "Sä..."

      Ooo, kaunis aikuinen nainen Helmistä on kasvanut siinä yli 80-vuotiaan Dannyn rinnalla! Katso uudet kuvat: https://ww
      Suomalaiset julkkikset
      47
      3065
    2. Henkirikos Alakylässä

      Nainen löydetty elottomana, mies otettu kiinni. Mitä on tapahtunut?
      Seinäjoki
      47
      2301
    3. Suodatinpussin kastelemalla saa parempaa kahvia

      Kokeilin niksiä ja kyllä tämä kahvi on parempaa nyt. Ei lainkaan maistu paperiselta. Huljuttelee hanan alla suppiloa pap
      Maailman menoa
      122
      1680
    4. Tidätkö nainen

      että suoraan sanottuna v.tut.aa että pääsit näin lähelle minua. Ei olisi oikeasti aikaa tähän mutta silti aina välillä o
      Ikävä
      100
      1543
    5. Onkohan sinulla kaikki hyvin?

      Nyt vähän sellainen outo tunne tuli. Sinun asiasi niin ei minulle toki tarvitse kertoa. Kunhan mietin...
      Ikävä
      38
      1067
    6. Viimeinen reissu tälle kesälle

      Pian se syksy on. Hyvää huomenta ja aurinkoista päivää. ☕🌞🍁🌻🐺❤️
      Ikävä
      169
      934
    7. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      44
      901
    8. Huikeeta, mahtavaa, ihan mielettömän upeeta

      Me ostettiin talo Espanjasta. Tosin saadaan käyttää sitä vain muutama viikko vuodessa kun on monta muutakin ostajaa! M
      Kotimaiset julkkisjuorut
      175
      846
    9. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      71
      791
    10. Oho! Arja Koriseva paljastaa TTK:n ekasta suorasta lähetyksestä: "On vähän ärsyttävä yhtälö!"

      Upea Arja Koriseva! Tsemppiä haasteelliseen tilanteeseen! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-arja-koriseva-
      Suomalaiset julkkikset
      14
      754
    Aihe