Elämä on ihmisen parasta aikaa

Elämä on....

Kunnioita vanhoja, kun olet nuori.
Auta heikkoja, kun olet vahva.
myönnä virheesi, jos olet väärässä.
Eräänä päivänä elämässä olet itse
Vanha, Heikko ja Väärässä.

8

56

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Hyvä -- tulinkatsomaan mistä te 30 kirjoittajat olette kiinnostuneita --täälähän on laaja otanta juuri teidän ikäisistä - Voin sanoa että ei hullummin ajateltu ..
   Mehän ollaan tehty aikoinamme jotainainakin oman maamme hyväksi -- Nyt on teidän vuoro .
   Mutta älkää hyvät ihmiset äänestäkö Kokoomusta siinä toivossa että kun olette rikastuneet se puolue pitää teidän puolia.
   Nyt 30 ikäinen on ajateltava sitä joka pitää hänen etujensa nyt -- varsinkin kun ei ole asunto , ei ole työtä , ja voiko perustaa edes perhettä .
   Niin nyt jos koskaan on nuorten mestat -- vaikuttakaa
   Minä en enään äänestä - nyt nuoriso saa naäyttää . Olen jo 80

   • Hei, UM,

    tunnen sinut ennestään ja toivoisin, ettei politiikkaa tuotaisi tänne, ei kumpaankaan suuntaan kiihkoillen.

    Minusta jokainen ihminen saa ihan itse, itse ajatella ne asiat.

    Samaa toivon myöskin uskonnon suhteen, hyväksi ihmiseksi yrittävä voi sen asian myöskin itse ratkaista. (Noista kahdesta, uskonnosta ja politiikasta, suurimmat riidat helposti viriävät, emmehän niitä halua tänne, UM?)

    Uskonnonvapaus tarkoittaa vapautta valita omaa maailmankatsomuksensa, sitä ei saisi tunnustuksellisella opetuksella
    manipuloida tai indoktrinoida.

    Uutinen uskonnonopetuksesta tehdystä väitöksestä on ajankohtainen:
    HS: » Väitös: Uskonnonopetus irti tunnustuksellisuudesta ja yksinomaan koulujen tehtäväksi
    Uskonnonopetusta tulee kehittää monikulttuurisessa koulussa tiedollisena, yleissivistävänä opetuksena, sanoo tohtoriksi väitellyt Turun tuomiokapitulin kappalainen Pete Hokkanen. Opetuksessa tulisi olla kaikille yhteinen eettinen osio, jossa uskontoja käsiteltäisiin vain ilmiöinä. Hokkanen sanoo väitöstutkimuksen perusteella, että kaikkinainen uskonnon harjoittaminen tulisi jättää opetuksesta pois.«

    » Hokkasen mukaan ryhmäkokojen kasvattamisen sijaan ratkaisua monikulttuurisessa koulussa pitäisi etsiä uudesta tavasta lähestyä uskontoja. Tutkimusten mukaan suomalaiset arvostavat asiallista, puolueetonta ja kiihkotonta uskonnon opetusta.
    Väittelijän mielestä uskontojen käsittely ja opetus pitäisi keskittää yksin kouluihin. Tämä loisi mahdollisuuden uudenlaiselle oppiaineelle, joka tarkastelisi eri katsomuksia puolueettomasti.

    – Koulu keskittyisi vain tiedolliseen ja yleissivistävään opetukseen. Uskontoja opetettaisiin vain ilmiöinä ja uskonnonharjoittaminen jäisi opetuksesta ja koulusta pois, sanoo Turun tuomiokapitulin kappalainen Pete Hokkanen.«


  • Korjaus edelliseen:

   Tuo uutinen oli YLE UUTISISTA, ei siis HS:sta.

  • Nakke Nakuttaja

   Milloin tuo uutinen oli? Hyvä että vihdoin alkaa valo paistaa vuosituhannen pimeyden jälkeen. Ne pelottelut ja roviolla kuoliaaksi polttamiset olivat tehokkaita koko kansan pimittäjiä.

  • Tämäkin tärkeää:

   Alkoholista kirjoittaa Keskisuomalainen ihan sellaisen kirjoituksen, jonka käytäntö on jo näyttänyt oikeaksi muillekin.

   Alkoholi tekee naismiehen

   Maarit Lantto-Tolvanen

   Miksi alkoholin suurkuluttajanaiset muuttuvat miesmäisiksi? Miten sama aine antaa miehille naisten piirteitä? Selitys naisten äänen möreydelle ja miesten kasvaneille rinnoille löytyy hormoneista, joiden määriin ja aineenvaihduntaan alkoholi vaikuttaa.

   A-klinikkasäätiön johtavan ylilääkärin Pekka Heinälän mukaan muuttumisessa on suuria yksilöllisiä eroja. Toisilla alkoholin runsas käyttö näkyy jo varhaisessa vaiheessa, toisilla ulkomuoto ei paljasta valtavaakaan ryyppäämistä.

   Kummallakin sukupuolella on eri määrät naissukuhormoneja, estrogeeneja, ja miessukuhormoneja, androgeeneja. Tärkein androgeeni on testosteroni.

   Alkoholi vaikuttaa sukuhormoneja erittäviin sukupuolirauhasiin. Naisilla juoma häiritsee munasarjan toimintaa ja laskee estrogeenitasoa. Myös testosteronin määrä kasvaa, mutta enemmän on kyse estrogeenin laskusta. Pitkäaikaisen runsaan käytön jälkeen valtaosalla korostuvat miesmäiset piirteet.
   Elimistö rasvoittuu

   Runsaasti alkoholia käyttävän miehen kiveksissä testosteronituotanto heikkenee. Kaloreita sisältävä alkoholi lihottaa ja nostaa naissukuhormonien tasoa.

   Rasvakudos on erittäin tehokasta muuttamaan androgeenit estrogeeneiksi ja kun sotketaan samaan aikaan testosteronin tuotanto, suhde naisistuu näiden hormonien osalta.

   Miehillä tyypillistä on rintojen kasvu, ja ruumiinrakenteen muuttuminen naismaiseksi ja elimistön rasvoittuminen.

   - Maksa osallistuu hormoniaineenvaihduntaan. Elimistö käyttää ensisijaisesti alkoholista tulevat kalorit ja maksa käsittelee loput. Keskeistä on, miten maksa osallistuu sukupuolihormonien aineenvaihduntaan ja hoitaa hormonitasapainoa, Heinälä kertoo.

   Myös aivolisäke pitää sukupuolihormonitasapainoa kunnossa. Alkoholin käytöllä voi olla suoria vaikutuksia aineenvaihdunnan muutoksille.

   - Stressihormonin tasapaino vaikuttaa ulkoiseen olemukseen, siihen miten rasvakudos jakaantuu ja miten rintarauhasia ympäröivän kudoksen kasvun käy, miten keskivartalolihavuus näyttäytyy, Heinälä kertoo.
   Uutta tietoa

   Tänään julkaistavassa Suomi juo -kirjassa on 20:n alan asiantuntijan näkemykset suomalaisten juomatapojen muutoksista ja erityispiirteistä.

   Kirja perustuu ainutkertaisiin tutkimusaineistoihin.

   Edellinen selvitys alkoholinkulutuksesta julkaistiin 25 vuotta sitten."
   (jatkoa lue täältä:)

   http://www.ksml.fi/uutiset/keski-suomi/alkoholi-tekee-naismiehen/875023

   Suomalaisten alkoholinkäyttö on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan kolminkertaistunut 40 vuodessa. Alkoholia nautitaan nyt milloin minkäkin asian vuoksi. Työikäinen juo vuodessa 11 litraa sataprosenttista alkoholia.

   Varsinkin naisten alkoholinkäyttö on lisääntynyt valtavasti. Naiset juovat melkein yhtä paljon kuin miehet ja nuoret naiset juovat miehiä enemmänkin, ja heidän pitäisi synnyttää lapsiakin, sanoo Heinälä.

  • Viinan vaikutus:

   Niinkuin miehiä juoppoja sotivia riitaisia ja murhaajiakin alkanut olemaan naisissa

   missä naisellisuus.

   Ja miehistä tulee löllöjä viinan vaikutuksesta,
   joilla mikään muu ei seiso kuin järki.

  • Ei politiikkaa,
  • Ei vaiskaan!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaksi kuollut ulosajossa lauantai-iltana Loimaalla

   On tainnut olla melkoinen ylinopeus kun on tuollaista jälkeä tullut. Onneksi ei kuitenkaan sivullisia menehtynyt https://viranomaisuutiset.fi/ulosajo-
   Loimaa
   190
   9561
  2. Sofian kylppärikuva.

   Pyllistys! Miten voi tuon ikäinen nainen olla noin pissis ja lapsellinen? Hoh hoijaa...
   Kotimaiset julkkisjuorut
   172
   2784
  3. 581
   2391
  4. Kerro jotain kaivatustasi

   jotain mitä teille on sattunut keskenään? Ei silmiin katsomista kun sitä on kaikilla. Jotain mistä hän voisi tietää että olet täällä...
   Ikävä
   151
   2247
  5. Haittaako se, että olen sua nuorempi?

   Mulle ikäerolla ei ole mitään väliä, mutta voiko naista se haitata, jos on vanhempi miestä?
   Ikävä
   129
   1584
  6. Iso vaalee vauhdissa

   Onko hyvä vai paha jotta tällä muutamalla taitaa olla aika huono itsetunto kun pitää jokapaikassa ja tilanteessa tuoda oma erinomaisuutensa ja muiden
   Suomussalmi
   16
   1103
  7. Illat ilman sua (mies)

   ovat niin turhia! Toivittavasti sulla on kaikki hyvin. Miettii yksi pieni sydän ikävissään!
   Ikävä
   105
   1090
  8. Rikoin sun sydämen.

   Se oli silti sulle oikein.
   Tunteet
   85
   1063
  9. Jos meistä tulis jotain,

   niin sulle mies pitäis eka opettaa hieman käytöstapoja. Mut ootkohan sä liian vanha oppimaan yhtään mitään? 🤔
   Ikävä
   64
   1047
  10. Hoosiannaa samban tahdissa

   Tallensin tänä aamuna klo 10 Helsingin Paavalin kirkosta (Hermannissa) tulleen Adventti-jumalanpalveluksen. Aloitus, eli kirkkoherra Kari Kanalan ja
   Luterilaisuus
   84
   1000
  Aihe