rekkamiähekskö?

liivitjastetsoni

Morjensta

Olisko mitenkään mahdollista saada ASIALLISIA kommentteja rekkakuskin työstä. olen melkein viiskympinen mies ja pitkän työuran jälkeen joudun/saan vaihtaa alaa. Kiinnostaa kuulla kokeneiden kuskien kertomuksia erilaisista kuljettajan töistä. Ja miten on, mahtaako tämänikäisenä kortin hankkinvana enää saada esim. ulkomaan ajoja? Kaikenlaiset asialliset kommentit otan mielelläni vastaan. Kiitos

4

153

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Alaa vaihtanut

      Heti alkuun että kaikki mitä olet kuvitellut rekkakuskien elämään liittyviin uskomuksiin vapaudesta ja jostain rekkaromantiikasta on täyttä satua. Vapautta ei ole vaan kiire päällä jatkuvasti. Ulkomaanhommissa voi olla tosin päiviäkin paluukuorman odottelua ilman kiirettä, tosin silloin ei palkkakaan jiokse, korkeintaan päivärahat. Kilometripalkalla saat rahaa vain kun auto liikkuu eli kuormanteot ja purut menee ilman korvausta. Myöhästyminen laivasta tietää useimmiten vuorokauden lisäodottelua ja sekin tietysti ilmna palkkaa.

      Kotimaanajoissa kiire päällä jatkuvasti. Täällä jos kuski on ymmärtänyt vaatia tuntipalkkausta saat korvauksen myös muusta kuin ajamisesta. Silti peltikopissa eläminen ja huoltoasemien parkkipaikoilla ajankuluttaminen on perseestä. Pornolehtien ja dvd:n katseluun kyllästyy ennenpitkään. Yöllä et saa peltinopissa nukuttua kun viereen tulee kylmäkuljetuksen auto tai sitten joku ammattiveli ei ymmärrä sammuttaa moottoriaan yön/tauon ajaksi.

      Stressi ja vastuu kuljetuksista saa aikaan vatsahaavan ja/tai hermoromahduksen. Kroppa menee huonoon kuntoon istumisesta ua elimistö muutenkin sairaaksi rasvansyömisestä.

      Että onnea vaan jos rekkahommiin haluat. Itse pääsin pois 24:n vuoden jälkeen. Päivääkään en ole takaisin halunnut. Koiranelämä riitti. Nyt saan nukkua kotona muijan vieressä eikä tarvitse herätä keskellä yötä ja lähteä pahimmille liukkaille keleille ajamaan rajoitinta vasten pelko perseessä.

      Ihan oikeasti, mieti vielä ammatinvalintaa. Akuiskoulutuksessa on vaihtoehtoja paljon parempiin ja terveellisempiin töihin!

    • Rahti-Setä

      Rekkahommiakin on monenlaisia,laidasta laitaan.Itse en noista ulkomaan hommista tiedä mitään,mutta kotimaisista kylläkin pitkän matkan rahtiajoista,puunajoon.En tiedä millaista työtä olet tehnyt?Oletko tottunut saamaan kaikki mahdolliset etuudet?`Tessin mukaisen palkan,jne.

      Kuljetusalalla on nimittäin erittäin paljon yrityksiä,jotka eivät maksa työehtosopimusten mukaista palkkaa.Riippuu tuostakin vähän,että missä päin asut? Mikäli asut Etelä-suomessa,niin sinulla lienee enemmän valinnanvaraa etsiä kelpo työpaikka?
      Tosin,kun sinulla ei ole kokemusta laisinkaan ja tuo ikäkin huitelee jo viisiskymmenis,niin en sitten tiedä,et onko sinulla kuinka paljon valinnanvaraa,avai oletko samassa asemassa,kuin minä aikoinani tullessani alalle,ilman minkäänlaisia suhteita,ilman kokemusta,pelkkä armeijasta hankittu kortti taskussa,(vähän kuorma-auto kokemusta ennen inttiä) niin olihan se vaikeaa löytää työpaikkaa.
      Ensimmäinen paikkani yhdistelmäajoneuvonkuljettajana oli erään suuren yhtiön alihankkijan palveluksessa kappaletavaralinjalla.Aloituspalkka 65p/km päiväraha.Työajasta puolet lastausta ja purkua.Ei siis pienintäkään järkeä,mutta minkäs teit,kokemusta piti saada,kun kerran niin kovasti halusin rekkakuskiksi ja vaihtoehtoja ei ollut.

      Tuo oli 90 luvun alussa,silloinhan oli se paha lama.Niinhän ne sanoo sen olevan nytkin.En halua masentaa sinua,mutta ehkä kannattaisikuitenkin harkita,että lähteäkö tälle alalle tappelemaan epäsäännöllisten työaikojen ja kaiken maailman säädöksien keskelle? On kuin lottovoitto,jos onnistuu löytämään sellaisen työpaikan,jossa kalusto pidetään kunnossa,palkka maksetaan,kuten kuuluu,ajotehtävä on itsellesi mielekäs ja vieläpä isäntä on ok.Aina se vain tahtoo jostain kumman syystä ainakin jokin osa-alue näistä ontua.

      Ulkomaan ajoista nyt kyllä tulee mieleen,että on ehkä melkoisen vaikeaa päästä niihin ilman,että on kotimaassakaan ajanut lainkaan?En tiedä,kun en ole itse sinne ajellut,mutta mitä olen katsellut joskus sen alan työpaikkailmoituksia,niin ainakin kielitaitoa ne näyttää nykyisin työnantajat edellyttävän. Pohjoismaissa Ruotsi,Englanti.

      Jos kuitenkin tosissasi haluat tälle alalle ja koet omaavaasi,niin suuren motivaation,että olet valmis laittamaan itsesi kokonaan peliin,niin ei muuta,kuin tervetuloa vaan remmiin.Ei muuta,kuin haku kurssille.Ota selvää,että olisiko kohdallasi mahdollista työllistyä alallle,esim kurssin jatkona oppisopimuksen kautta?

    • Kapitalistiriistäjä

      MInä en palkkaa noin vanhaa henkilöä ajamaan soramoduuleitani, vaikka ilmaiseksikaan.
      Minulle kelpaa kuljettajaksi ainoastaa nuoremmat henkilöt, jotka syö kädestäni ja menee perse edellä puuhun, jos käsketään. Sinun ikäisesi haraa vastaan kaikkea uutta ja kangistuu kaavoihin. Lisäksi tuon ikäisillä henkilöillä on hampaatkin jo laitatettu kuntoon, joten sekin riittää syyksi olla palkkaamatta sinua. Usein sinun ikäisillä on vaimo myös samaa ikää, ruma ja ylipainoinen, joten hän ei kelpaa minulle myöskään saunakaveriksi ja sala seksiin.

      • Kuljetuspatruuna

        Otit minut eilen rajusti....takaapäin...kiihkeästi!! Kiitos siitä! Milloin tulet taas uudestaan?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1815
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1514
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1203
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1194
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1182
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1146
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1114
    Aihe