Aihe

Kultainennoutaja!

Kultsurakas

Eli rotu olisi vakavasti harkinnassa ja haluaisin tietää vielä pari juttua kultaistennoutajien omistajilta!

1. Onko teidän koiranne ollut terve? Mitä sairauksia kultaisillanoutajilla esiintyy ja ovatko ne kuinka yleisiä?
2. Kuinka aktiivinen rotu on? Haluasin koiran jonka kanssa saisi tehdä pitkiä lenkkejä ja mahdollisesti juoksukaverinkin.
3. Onko uros ja narttu kultaisissa suuriakin eroja? Urosta olen miettinyt.
Kiitos kaikille asiallisesti vastanneille! :)

18

960

  Vastaukset

  • Kaverilla on kultsi.Se yleensä tykkää kaikista ihmisistä, mutta ei vieraisita koirista.Ei voi pitää siis irti, jos pitää niin menee vieraiden koirien luo rähjäämään.On myös remmirähjä, eikä tottele jos tulee vieraita koiria vastaan.Vetää silloin kovaa, ja rytkii, eli täytyy olla vahva taluttaja.Kyllä se kävelylenkkejä kestää, mutta en usko että pitkiä juoksulenkkejä.Kuitenkin aika tukevaa tekoa, ainakin tuo yksilö.Kesällä aika laiska.Nopea kyllä on tarvittaessa, ja silloinkin kun ei olis tarvetta.Kaverin koira on uros, ehkäpä siksi niin haastava, ja itsepäinenkin.
   Tutuilla on myös narttu, se on paljon herkempi tottelemaan, eikä karkaile, ja tulee kutsusta.Se tulee myös paremmin toimeen vieraiden koirien kanssa.Varmaan riippuu paljon yksilöstä, ja suvusta, millainen luonne tulee.Kouluttaa kannattaa kuitenkin hyvin.

  • meillä uros 3v ja tosi ihmisystävällinen eikä rähjää muiden koirien kanssa.helppo kouluttaa ja lenkkeilystä tykkää sekä metsässä olla.jos vetää osta vedon estovaljaat ne auttaa.meillä käydään tokossa ja agilityssä viikottain.tykkää myös juosta pyörän vierellä.eikä nirsoile ruasta.aivan ihana seurakoira ja tulee toimeen lasten kanssa sekä kissojen kanssa.

  • Meillä 4.5 vuotias uros. Välillä käydään pyöräilemässä koiran kanssa, eli saa siinä juosta vierellä. Toisinaan otetaan auton kyytiin ja viedään pois keskustasta juoksemaan. Sitten on taas sellanen päivä, että oleskellaan koiran kanssa kotona ja käydään kolme suht. lyhyttä "paskalenkkiä".
   Ei ole koskaan ärissyt muille koirille, muiden koirien "hyökätessä" menee aina maahan makaamaan. Eli tätä koiraa ei vaan saa tappelemaan :) Innostuu vieraista ja muistakin asioista, mutta rauhottuu suht. pian. Ei hauku "turhille" asioille. Jos pennusta asti käytät pitkillä lenkillä koiraa, niin uskon että se tottuu siihen ja jaksaa juosta myöhemminkin sun kans pitkiä lenkkejä :) Koira kastroitiin n. puoli vuotta sitten, mikä rauhoitti hieman koiraa. Ylimääräiset karkailut ovat loppuneet, nykyään on paljon tottelevaisempi.
   Terveydessä ei ole ollut muita ongelmia, kuin kananmuna-allergiasta josta johtuva korvien märkiminen ja ylimääräinen raapiminen (hoidettu,joten ei enään ongelma).
   Kaiken kaikkiaan ihmisiä ja muita koiria rakastava otus!

  • Kultainennoutaja vaatii kunnon kouluttamisen pennusta alkaen siinä missä muutkin koirat. Kun on kunnolla koulutettu ja hyvin pidetty voi todellakin pitää vapaana ja tulee kutsusta luokse! Silloin, kun koiralla tarvitaan vedonestovaljaita tai fyysistä voimaa lenkillä koiran hallintaan, on jokin menny pahasti pieleen. Kultainen on oikein hyvää lenkkiseuraa, jaksaa todellakin myös juosta. Kesähelteellä keskellä päivää ei kylläkään oo järkevää lähtee lenkille minkäänlaisen koiran kanssa.. Pentua valitessa kannattaa tutkia kasvattaja tarkasti. Tietoa Goldenringin nettisivuilta, myös sairauksista. Maailman paras koirarotu!

   • Paras on itselläni lutunen 9 vuotias uros.Sairastellut ikään kuuluvia sairauksia.Niistä selvitty.Energinen ja pysyy ulkona pihalla yksin irti ei lähde kylille.Leikkaamaton , mutta ei jääräpää pennusta asti oppinut tapoja..Lenkillä saadaan mennä menojamme ei pahemmin toiset kiinnosta enemmän ne tuoksut.Mutta tulee toimeen vieraidenkin koirin kanssa ja tutustuu mielellään uusiin kamuihin.Mutta koututusta vaatii ja malttia siinä hommassa, että isona on liikuminen helpompaa.


   • Heh.voi pitää vapaana...juu, ja lopulta tulee luokse, kunhan ensin käy räyhäämässä vieraille koirille.Tiedän pari tämmöistä tapausta, silti ovat usein irti.

    Eli se irtipito sitten vain, jos koira ei hättyyttele muita ihmisiä tai koiria, ja tulee väittömästi käskystä luo.Koirapuisto on hyvä paikka harjoitella, ja oma metsä, vieraa maallahan ei saa mitään koiraa pitää irti,ei ilman maanomistajan lupaa.


   • tampereelta kirjoitti:

    Heh.voi pitää vapaana...juu, ja lopulta tulee luokse, kunhan ensin käy räyhäämässä vieraille koirille.Tiedän pari tämmöistä tapausta, silti ovat usein irti.

    Eli se irtipito sitten vain, jos koira ei hättyyttele muita ihmisiä tai koiria, ja tulee väittömästi käskystä luo.Koirapuisto on hyvä paikka harjoitella, ja oma metsä, vieraa maallahan ei saa mitään koiraa pitää irti,ei ilman maanomistajan lupaa.

    Se, että sinä tiedät pari sellaista tapausta ei tarkoita sitä, että kaikki olisivat sellaisia.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Se, että sinä tiedät pari sellaista tapausta ei tarkoita sitä, että kaikki olisivat sellaisia.

    Minäkin tiedän kolme,jotka tulee jopa vieraan koiran iholle,ellei niiden omistaja estä.
    Eli,pitäkää kytkettynä kultsikkanne.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Minäkin tiedän kolme,jotka tulee jopa vieraan koiran iholle,ellei niiden omistaja estä.
    Eli,pitäkää kytkettynä kultsikkanne.

    Varmaan Majikin koiria.


  • 1. Onko teidän koiranne ollut terve? Mitä sairauksia kultaisillanoutajilla esiintyy ja ovatko ne kuinka yleisiä?
   Itselläni on kultainennoutaja! Koirallani on hirveän herkkä vatsa!! Välillä tuntuu että menee sekaisin pelkästä katseesta ja olen ymmärtänyt että aika monella muullakin on herkkävatsainen koira! Kerran olen joutunut koiran viemään tämän ongelman takia eläinlääkäriin eikä ollut halpa reissu. Sekä tietääkseni lonkka ja kyynärnivelsairaudet aika yleisiä.
   2. Kuinka aktiivinen rotu on? Haluasin koiran jonka kanssa saisi tehdä pitkiä lenkkejä ja mahdollisesti juoksukaverinkin.
   Koira on aktiivinen saat siitä aivan varmasti lenkkiseuraa koira on aina valmis toimintaan.
   3. Onko uros ja narttu kultaisissa suuriakin eroja? Urosta olen miettinyt.
   Itsellä tämä ensimmäinen kultainennoutaja ja minulla on narttu mutta olen hoitanut montaa kultsu urosta itse en ole huomannut suurta eroa sukupuolien välillä. Koirani tosin käyttää selvästi hyväkseen sen jos huomaa että joku ei osaa sitä kunnolla komentaa joten kyllä kultainennoutaja tarvitsee kunnon peruskoulutuksen vaikka onkin ns. helppo rotu

   Ps. Kultainennoutaja on ERITTÄIN läheisriippuvainen eikä ymmärrä mitä "oma tila" tarkoittaa, että kannattaa varautua että et välttämättä pääse mihinkään kotonasi ilman koiraa et edes vessaan

  • Meillä toisin päin ei oo läheisriippuvainen,vaan tulee paijattavaksi ja silitettävöksi ,kun itse haluaa.Lenkillä kulkee irti ja tulee kutsuttaessa ja pysyy vierellä myös ohitustilanteessa.Mutta yleensä liikutaan yleisillä paikoilla jossa kiinni niinkuin pitääkin.Mutta maalla sit mennään vapaana. Se vaatii lujan koulutuksen jääräpää pitää välillä palauttaa ruotuun. Sit mennään taas nätisti. Mutta onhan ne pahat päivät koirillakin niinkuin meillä hoitajillakin.Eläinhän koira on jota pitää muistaa kehuakkin ja palkita.

   • Ihana ku mikä.


   • 3+0 kirjoitti:

    Ihana ku mikä.

    Ois upeaa omistaa näitä 3 ja sit näid en kaverina 7.5 vielä kultainen noutaja Iida


  • Varaudu koirankarvoihin!!

  • TOLLANEN OIS IHANA OMISTAA

  • No karvateatteria sit saakin harrastaa.Itse leikkaan ajelen säännöllisen välein pysyis rapa ja irtokarvat kurissa.Mutta sekin kuuluu asiaan en todella haluiaisi karvatonta koiraa, Vanhus nauttii myös imuroinnista harvoin siitä asiasta on toista mieltä.

   • söpöjä


   • Anonyymi kirjoitti:

    söpöjä

    Juu,paitsi kun tulevat irti oman koiran iholle räyhäämään.Omistajansa ties missä,ja yksin saat estellä irtokultsikan hyökkäystä,söpöys karisee hetkessä.Ei sovi ihmiselle,joka ei osaa pitää koiraansa lakien mukaan.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   391
   23957
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   16125
  3. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   393
   14858
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   99
   11734
  5. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   142
   5918