Työvoimapoliittisen koulutuksen keskeyttäminen ja karenssi?

EiSittenkäänVartija

Onko mitään mahdollisuutta keskeyttää työvoimapoliittista koulutusta joutumatta karenssiin?

Jostain syystä hakeuduin vartijan ammattitutkintoa suorittamaan ja pääsin jatkoon ja nyt olen huomannut kun ollaan tunneilla katsottu videoita voimankäytöstä yms. että ala ei ole todellakaan minua varten ja jo pelkkä tieto siitä että saatan työssäni joutua kohtaamaan väkivaltaa, laittaa vähän ahdistamaan. Fyysinen kontakti harrastuksissa on kuitenkin jees, olen harrastanut nyrkkeilyäkin mutta ei minusta ole ketään pysäyttämään jos joku jossain kauppakeskuksessa riehuu. Se on eri asia jos omasta tahdostani harrastan kamppailulajeja kuin se että vapaa-aikana / työssä joutuisi moista kohtaamaan.

No, nyt kuitenkin kaduttaa tämä kun tiedän etten alalle sovellu, niin miten saan keskeytettyä kurssin ilman että tuhoan koko elämäni? En nyt mitään masennuslappuja ala mistään hakemaan koska masentunut en ole vaan tiedostan ihan järjellä että minusta ei moiseen hommaan ole.

Eihän meistä kaikista lääkäreiksikään ole jos ei kestä nähdä verta ja suolenpätkiä ja tuskinpa olen ainoa ihminen kuitenkaan joka ei halua että työssä on mahdollisuus väkivaltaan / voimankäyttötilanteisiinl. Toki, voihan bussikuskikin joutua väkivallan uhriksi mutta asia on kuitenkin aivan eri.

3

1822

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei voi.

      Ei ole. Sillä olet tullut te-koulutukseen valituksi, olet itse hakenut koulutukseen, joten karenssi tulee. Koulutusta ei voi keskeyttää ilman pätevää syytä, kertomasi ei ole pätevä syy. Eri asia, jos kyseessä olisi omaehtoinen koulutus, sen voi keskeyttää joutumatta karenssiin, siis koulutus josta itse maksat vaikka saisitkin työttömyysrahaa koulutuksen ajalta te-toimiston päätöksellä.

      Ovatko kaikki vartijan työt sellaisia, joissa saattaa väkivaltaa tulla. Eikö vartijoille kuitenkin pyritä opettamaan muita konsteja käytettäviksi kuin heti kiinni käyminen. Usein vartija myös työskentelee parin kanssa. Entä sitten esim. rahankuljetusfirmat, onko niissä vartijakoulutuksen saaneita töissä? Kyllä veikkaan, että väkivaltatilanteisiin joutuu vain tietyissä paikoissa ja niissäkään se tuskin on päivittäistä ja näissä paikoissa aivan varmasti on useampi vartija kuin yksi kerrallaan liikkeellä.

      Suosittelisin käymään kurssin loppuun.

    • wesdsdfsddfggf

      Ei se karenssi sun elämääs tuhoa. Se on vain kolme kuukautta 1 odotuskuukausi ilman työttömyyspäivärahaa. Toimeentulotukea voi saada alennettuna jos edellytykset ovat olemassa.
      Ja jos tämä olisi ensimmäinen karenssisi, niin ei se nyt loppuikääsi te-toimiston asiakkuuksissakaan sinua leimaa. Kunhan et ota tavaksi. Ja tietysti, jos nyt heti pyrkisit johonkin muuhun te-koulutukseen, niin et olisi ensisijaisena valittujen listalla.

      No, tietysti niin voi välttää karenssin, että löydät työpaikan johon menet heti kurssin loputtua, etkä edes astu te-toimiston ovesta sisään vähintään vuoteen! Joku parin viikon tai kuukauden työkeikka ei auta... Se karenssi laitetaan kuitenkin sun tietoihin, kysyvät miksi lähdit kurssilta, vaikka työsuhde päättyisi ihan vaan työsopimuksen loppumiseen.

    • JumissaOleva

      Jeps. Olen nyt sitten tuolla kurssilla jumissa. Ei siinä muuten mutta tuolla olisi paljon kiinnostavia opiskelupaikkoja yms. tarjolla mitkä kiinnostaisi enemmän mutta nyt en voi sitten hakea niihinkään vaan olen vuoden jumissa kurssilla mikä ei sitten oikein kiinnostakaan. saan oireita luokan sisäilmasta koska olen homeille allerginen. Ainoa keino on sitten löytää työpaikka :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2695
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      103
      2282
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2030
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      13
      1759
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1701
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1676
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1666
    8. 92
      1602
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe