Onko asuntonäytöiltä Pöllitty omaisuutta/ Tavaraa?

Tein pienen kyselyn blogiini asuntonäyttöihin ja niihin liittyviin varkaustapauksiin liittyen. Totuus on, että asuntonäyttöjen yhteydessä häviää/ on riski, että voi hävitä tavaraa/ omaisuutta, tai jopa hämäräveikot saattavat katsastaa asunnon ennen murtokeikkaa. Oheisesta linkistä pääsee blogi-postaukseen ja kyselyyn:

http://aj-s-blog.blogspot.fi/2014/10/kysely-asuntonayttoihin-liittyen.html

Miten välittäjä voisi ennaltaehkäistä asuntonäytöiltä varkauksia, auttaisiko nimi/ yhteystietolistan kerääminen vai karkoittaako se näytöille tulijoista potentiaalisia ostajia? Voiko asunnon haltija tarkkailla asuntoaan asuntonäytön aikana turvakameran/ Webkameran kautta, tai onko se edes hyväksyttävää asuntonäytön yhteydessä? Onko välittäjän ohjeistukset riittäviä vai onko varkaus tapahtunut ihan asunnon haltijan huolimattomuuden ansiosta? Toivon että tästä käydään rakentavaa keskustelua ja jaetaan kokemuksia/ näkemyksiä puolesta toiseen, että missä asuntonäyttöjen varkausten/ murtojen osalta asioita tehdään väärin.

Itse tiedän, että esim. nimilistan/ yhteystietolistan kerääminen on mahdollista toimeksiantajan kanssa niin sovittaen, mutta miten ihmiset suhtautuvat siihen, onkin sitten eri juttu. Asiasta on paljolti näkemyksiä/ olettamuksia, kokemuksiakin, mutta esim. nimi/ yhteystietolistaa kohtaan vielä on omia ennakkoluuloja/ -pelkoja, joten kysely/ Rakentava keskustelu on hyödyllistä.

7

471

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Eivätköhän nuo tarinat esittelyissä varastetusta tavarasta ole lähinnä urbaanilegendoja tai vakuutuspetosten yrityksiä/onnistuneita vakuutuspetoksia.

   Itse en kymmenen vuoden urani aikana ole kuullut yhdestäkään esittelyssä varastetusta tavarasta. Kuitenkin tänäkin viikonloppuna pelkästään meidän toimistomme välittäjät pitävät toista sataa esittelyä. Saatikka sitten ystäväpiirini kuuluvat kilpailijoilla työskentelevät välittäjät, tuliskohan noista yhteensä n. 200 esittelyä yhden viikonlopun aikana. Ja kerrotaan sitten 520, eli ainakaan puolessa miljoonassa esittelyssä ei mitään ole varastettu. Kun siihen lisätään aikaisemmat, minua pidempään alalla olleiden pitämät esittelyt, niin ollaan jo reippaasti yli miljoonassa esittelyssä, eikä edelleenkään ole mitään varastettu. Eli täyttä huuhaata koko juttu.

   Toki toimimme kaikki lähinnä myyntipuolella, joten yhteystiedot kerätään myynnin ammattilaisina ihan kaupankäynnin vuoksi.

   • En nyt pidä huuhaana tätä juttua, muutamissa keskusteluissa on tullut esiin että tavaraa on lähtenyt kävelemään asuntoon tutustuneidet matkassa, mutta, siitä ei välttämättä, suomalaisen luonteenpiirteen vuoksi, välttämättä aina reklamoida/ informoida välittäjälle, jonka vuoksi tässä keräänkin pientä galluppia. Mikä on kynnys kertoa/ puhua asiasta suoraan välittäjälle, jos myyjä itse kokee mokanneensa asian suhteen? Aika korkea. Lisäksi taannoisilla Markkinointi-instituutin koulutuspäivillä aihetta sivuttiin ja sielläkin oli ollut välittäjiä, jotka tiesi että tavaraa oli hävinnyt, eli mikään mahdoton ilmiö tämä ei ole.

    Kaikkialla Suomessa ei myöskään hirmu aktiivisesti kerätä yhteystietoja kaupankäynnin vuoksi, se on toki aina pyrkimys mutta takuu onnistumisesta ei ole 100%, etenkin jos toimitaan vapaaehtoisuuden pohjalta. Pääkaupunkiseudulla ja suurimmissa kaupungeissa toimii helpommin mitä pienemmillä paikkakunnilla...


  • Luki.

   "Kuitenkin tänäkin viikonloppuna pelkästään meidän toimistomme välittäjät pitävät toista sataa esittelyä. Saatikka sitten ystäväpiirini kuuluvat kilpailijoilla työskentelevät välittäjät, tuliskohan noista yhteensä n. 200 esittelyä yhden viikonlopun aikana. Ja kerrotaan sitten 520, eli ainakaan puolessa miljoonassa esittelyssä ei mitään ole varastettu."

   Tuo on varmasti totta,mutta ottain nyt huomioon todellisuuden,viime aikoina jopa vuosiin ei ole ollut kovinkan paljon kerralla porukka näytöillä,niitä on sielä täällä ja usein miten välittäjä istuu tai seisoo yksikseen kohteella,niin mitenkä sitä häviääkään mitään,se on eriasia jos on paljon porukkaa kerralla ja nyt ei ole.

  • 8+2

   Yksi tuttu myi joskus mökkiä välittäjän kautta, ja yhtenä viikonloppuna sinne ilmestyi nuorisoa kaljakassien kanssa. Tutun onneksi hänen serkullaan oli mökki vieressä. Serkku kävi kysymässä kutsumattomilta vierailta, millä asioilla liikkuvat. Eivät vastanneet vaan lähtivät pois. Ja tämä on vissiin aika yleistä nykyään.

   • Että tuollaistakin voi tapahtua, on myönnettävä, ettei ole tullut ajatelluksi. Äkkiä ajateltuna tulee mieleen että kyse voisi olla ihan sattumasta, mutta, miksei myynnissä olevaa kohdetta ole voinut bongata toki lehdestä/netistä/ liikkeen ikkunasta ja senkin perusteella menty mökki-vierailulle... Harmillista.


  • Tarkkailua lisää!

   Meidän OKT:n näytöltä hävisi taannoin baarikaapista suurehko pullo alkoholia, MP3-soitin sekä tietokoneessa kiinni ollut muistitikku, Välittäjä oli ties missä sinä aikana ollut esittelemässä asuntoa muille näytöllä kävijöille. Joiltain tutuilta on hävinnyt puhelin ja lompakosta viety rahaa. Tosi röyhkeää ja käsittämätöntä touhua!

  • varovainen

   No ei varmaan kannata jättää rahoja tai puhelimia tms näkyville kun lauma ventovieraita päästetään pyörimään asuntoon...

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Naisen keho ei ole miehen oikeus

   Miesten seksuaalisten tarpeiden täyttäminen ei ole naisten tai yhteiskunnan velvollisuus. Seksi ei ole kenenkään oikeus. https://www.hs.fi/mielipide/a
   Sinkut
   298
   2056
  2. Pelkäsin Sinua

   Nainen, siksi pakenin eikä meistä koskaan tullut mitään 😓. Pidin liikaa sinusta, niin siksi pelkäsin. Tiedän että meistä olisi tullut jotakin hyvää j
   Ikävä
   44
   969
  3. Naiset tulleet liiankin itsenäiseksi

   Naisten asema on Suomessa yliarvostettua ja tämän kyllä huomaa naisten käyttäytymisestä.
   Maailman menoa
   374
   859
  4. Nainen tuutko mun vaimoksi

   Ostin jo sormukset ja rakastan sinua ♥️♥️♥️♥️
   Ikävä
   52
   770
  5. Erdogan haluaisi Suomen nyt Natoon

   Tuokin ukkeli on melkoinen tuuliviiri. Vielä muutama päivä oli ihan eri mieltä kuin tänään. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009358534.html "Turki
   Maailman menoa
   324
   726
  6. Hyvää iltaa

   Onko tullut edistymistä kaivattunsa kanssa? Tämä kysymys erityisesti yhdelle miehelle täällä. :)
   Ikävä
   88
   717
  7. Jos nainen et olisi tuollainen mörökölli

   Meistä olisi tullut vähintäänkin hyvät ystävät. Taidat suhtautua kaikkeen liian vakavasti, mietit liikaa ja rakennat itsellesi henkisen umpikujan.
   Ikävä
   42
   697
  8. Miksi mies et voisi vaan

   ottaa yhteyttä suoraan kun selvästi kaipaat? En pure.
   Ikävä
   46
   672
  Aihe