Onko asuntonäytöiltä Pöllitty omaisuutta/ Tavaraa?

Tein pienen kyselyn blogiini asuntonäyttöihin ja niihin liittyviin varkaustapauksiin liittyen. Totuus on, että asuntonäyttöjen yhteydessä häviää/ on riski, että voi hävitä tavaraa/ omaisuutta, tai jopa hämäräveikot saattavat katsastaa asunnon ennen murtokeikkaa. Oheisesta linkistä pääsee blogi-postaukseen ja kyselyyn:

http://aj-s-blog.blogspot.fi/2014/10/kysely-asuntonayttoihin-liittyen.html

Miten välittäjä voisi ennaltaehkäistä asuntonäytöiltä varkauksia, auttaisiko nimi/ yhteystietolistan kerääminen vai karkoittaako se näytöille tulijoista potentiaalisia ostajia? Voiko asunnon haltija tarkkailla asuntoaan asuntonäytön aikana turvakameran/ Webkameran kautta, tai onko se edes hyväksyttävää asuntonäytön yhteydessä? Onko välittäjän ohjeistukset riittäviä vai onko varkaus tapahtunut ihan asunnon haltijan huolimattomuuden ansiosta? Toivon että tästä käydään rakentavaa keskustelua ja jaetaan kokemuksia/ näkemyksiä puolesta toiseen, että missä asuntonäyttöjen varkausten/ murtojen osalta asioita tehdään väärin.

Itse tiedän, että esim. nimilistan/ yhteystietolistan kerääminen on mahdollista toimeksiantajan kanssa niin sovittaen, mutta miten ihmiset suhtautuvat siihen, onkin sitten eri juttu. Asiasta on paljolti näkemyksiä/ olettamuksia, kokemuksiakin, mutta esim. nimi/ yhteystietolistaa kohtaan vielä on omia ennakkoluuloja/ -pelkoja, joten kysely/ Rakentava keskustelu on hyödyllistä.

7

494

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eivätköhän nuo tarinat esittelyissä varastetusta tavarasta ole lähinnä urbaanilegendoja tai vakuutuspetosten yrityksiä/onnistuneita vakuutuspetoksia.

      Itse en kymmenen vuoden urani aikana ole kuullut yhdestäkään esittelyssä varastetusta tavarasta. Kuitenkin tänäkin viikonloppuna pelkästään meidän toimistomme välittäjät pitävät toista sataa esittelyä. Saatikka sitten ystäväpiirini kuuluvat kilpailijoilla työskentelevät välittäjät, tuliskohan noista yhteensä n. 200 esittelyä yhden viikonlopun aikana. Ja kerrotaan sitten 520, eli ainakaan puolessa miljoonassa esittelyssä ei mitään ole varastettu. Kun siihen lisätään aikaisemmat, minua pidempään alalla olleiden pitämät esittelyt, niin ollaan jo reippaasti yli miljoonassa esittelyssä, eikä edelleenkään ole mitään varastettu. Eli täyttä huuhaata koko juttu.

      Toki toimimme kaikki lähinnä myyntipuolella, joten yhteystiedot kerätään myynnin ammattilaisina ihan kaupankäynnin vuoksi.

      • En nyt pidä huuhaana tätä juttua, muutamissa keskusteluissa on tullut esiin että tavaraa on lähtenyt kävelemään asuntoon tutustuneidet matkassa, mutta, siitä ei välttämättä, suomalaisen luonteenpiirteen vuoksi, välttämättä aina reklamoida/ informoida välittäjälle, jonka vuoksi tässä keräänkin pientä galluppia. Mikä on kynnys kertoa/ puhua asiasta suoraan välittäjälle, jos myyjä itse kokee mokanneensa asian suhteen? Aika korkea. Lisäksi taannoisilla Markkinointi-instituutin koulutuspäivillä aihetta sivuttiin ja sielläkin oli ollut välittäjiä, jotka tiesi että tavaraa oli hävinnyt, eli mikään mahdoton ilmiö tämä ei ole.

        Kaikkialla Suomessa ei myöskään hirmu aktiivisesti kerätä yhteystietoja kaupankäynnin vuoksi, se on toki aina pyrkimys mutta takuu onnistumisesta ei ole 100%, etenkin jos toimitaan vapaaehtoisuuden pohjalta. Pääkaupunkiseudulla ja suurimmissa kaupungeissa toimii helpommin mitä pienemmillä paikkakunnilla...


    • Luki.

      "Kuitenkin tänäkin viikonloppuna pelkästään meidän toimistomme välittäjät pitävät toista sataa esittelyä. Saatikka sitten ystäväpiirini kuuluvat kilpailijoilla työskentelevät välittäjät, tuliskohan noista yhteensä n. 200 esittelyä yhden viikonlopun aikana. Ja kerrotaan sitten 520, eli ainakaan puolessa miljoonassa esittelyssä ei mitään ole varastettu."

      Tuo on varmasti totta,mutta ottain nyt huomioon todellisuuden,viime aikoina jopa vuosiin ei ole ollut kovinkan paljon kerralla porukka näytöillä,niitä on sielä täällä ja usein miten välittäjä istuu tai seisoo yksikseen kohteella,niin mitenkä sitä häviääkään mitään,se on eriasia jos on paljon porukkaa kerralla ja nyt ei ole.

    • 8+2

      Yksi tuttu myi joskus mökkiä välittäjän kautta, ja yhtenä viikonloppuna sinne ilmestyi nuorisoa kaljakassien kanssa. Tutun onneksi hänen serkullaan oli mökki vieressä. Serkku kävi kysymässä kutsumattomilta vierailta, millä asioilla liikkuvat. Eivät vastanneet vaan lähtivät pois. Ja tämä on vissiin aika yleistä nykyään.

      • Että tuollaistakin voi tapahtua, on myönnettävä, ettei ole tullut ajatelluksi. Äkkiä ajateltuna tulee mieleen että kyse voisi olla ihan sattumasta, mutta, miksei myynnissä olevaa kohdetta ole voinut bongata toki lehdestä/netistä/ liikkeen ikkunasta ja senkin perusteella menty mökki-vierailulle... Harmillista.


    • Tarkkailua lisää!

      Meidän OKT:n näytöltä hävisi taannoin baarikaapista suurehko pullo alkoholia, MP3-soitin sekä tietokoneessa kiinni ollut muistitikku, Välittäjä oli ties missä sinä aikana ollut esittelemässä asuntoa muille näytöllä kävijöille. Joiltain tutuilta on hävinnyt puhelin ja lompakosta viety rahaa. Tosi röyhkeää ja käsittämätöntä touhua!

    • varovainen

      No ei varmaan kannata jättää rahoja tai puhelimia tms näkyville kun lauma ventovieraita päästetään pyörimään asuntoon...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      927
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      684
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe