"Ajosimulaattoreista"

sim racing

Mikä pelinkehittäjiä vaivaa kun eivät voi tehdä hyvää simulaattoria ?

Etenkin konsoleilla tarjonta on suorastaan surkea. On vain arcade kaahailuja, kuten Burnout, Need for Speed ja Midnight Club. Sitten on näitä "semirealistisia" pelejä joilla ei kuitenkaan ole tekemistä oikean ajamisen kanssa. Esimerkkinä mainittakoon Shift. Onhan molemmilla konsoleilla omat lippulaivansa, pleikkarilla Gran Turismo ja boxilla Forza, mutta nämäkin ovat vähän niin ja näin, suurista markkinapuheista huolimatta. Kliinisyys raiskaa kummankin tunnelman ja itse ajamisen sijaan keskitytään turhuuksiin, kuten tuhansien biilien autovalikoimaan. Kummassakaan pelissä ei tunne ajavansa tehokkaita petoja vaan superautotkin tuntuvat kauppakasseilta. Kauppakasseista puheenollen, miksi ihmeessä niitä pitää tunkea sadoittain näihin peleihin ? Jos ostan ajopelin, haluan ajaa kilpaa.. kilpa-autolla! Simulaattorin sijaan paremmat nimet olisivatkin Gran Turismon ja Forza Motorsportin sijaan "Virita Corollasi: the Game" ja "Tuunaa Corollasi: the Game". En halua ajella alitehoisilla perusautoilla pelissä, voin tehdä sitä ihan oikeasti. Minua ei myöskään kiinnosta virtuaalisen auton virittely tai tuunaus perustason ajoapujen ja maalipintojen valintaa lukuunottamatta, taas kerran: moiseen kuluu ihan riittävästi aikaa oikeastikkin. Ainoa pelaamisen arvoinen ajopeli konsoleilla on Dirt-sarja, vaikkei sekään ole realismista kuullutkaan.

PC:llä tilanne on hieman parempi, onhan sille RB Rally, Race 07, GTR 2, iRacing, rFactor ja sensellaiset. Näissä vaan ongelmana on se, että ensinnäkin ovat niin vanhoja pelejä, että grafiikat saavat silmät vuotamaan verta. Toisenakin, iRacingia lukuunottamatta nämäkään eivät vastaa oikeaa ajamista vaan näissä ajomekaniikka on aivan liian anteeksiantamaton. Joku ammatti GT kuskikin on joskus sanonut että jos kilpa-autot oikeasti käyttäytyisivät kuten simulaattoreissa, olisi hän jo kuollut. iRacing sen sijaan on äärimmäisen realistinen niin ajettavuudeltaan kuin myös ratojen mallinnukseltaan. Tämän ongelma on toisenlainen: kuukausimaksu!! Ei mitään järkeä maksaa pelistä jos, kuten minulla, ei ole aikaa eikä mielenkiintoa pelata kuin satunnaisesti.

Onneksi tähän on tulossa muutos kunhan uusi Project Cars julkaistaan. Siinä vaikuttaisi olevan kaikki mitä haluan: Kymmeniä autoja (sopiva määrä), keskitytään vain kilpakuntoisiin autoihin, ei kauppakasseihin. Loistavat, realistiset kontrollit ja sopivasti autojen säätelyä. Tämän lisäksi simulaattoreista yleisesti ottaen puuttuvaa tunnelmaa saadaan Shift 2:n tekijätiimin osaamisen avulla.

5

159

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Konsoleilla ei ole ylipäätään kunnollisia simulaattoreita miltään alalta eikä myöskään tule. Konsoli on tarkoitettu massoille yksinkertaiseen hupipelaamiseen, joten oletetusti myyntiluvut jäisivät niin alas, että takkiin tulis jos alotettaisiin tekemään kunnon simua konsolille. Lisäkseen kunnollisten ohjaimien puute rajoittaa, samojen tehojen puute jos mennään vielä hyvää grafiikkaa lisäämään ja enemmän laskutoimituksia (renkaiden kulutuksen realistinen mallinnus)

      Noissa oikeissa simulaattoreissa sitten sitä aikaa vasta palaakin autojen säätöjen hakemiseen. Siis nimenomaan säätöihin, ei tuunailuun tai virittämiseen, siihen on omat simulaattorinsa.

      Noille mainitsemillesi simuille on kyllä tarjolla huomattavasti modeja, joilla saat grafiikkojakin parannettua. Noh, uudempia on tulossa.
      On noissa simuissa (rFactor, LFS) melko realistinen ajotuntuma kunhan on oikeanlaiset säädöt. Ehkä tosiaan hieman anteeksiantamaton, mutta huomattavasti realistisempi kuin niissä konsolipuolen (ja PC:n vastaavissa) autopeleissä.

      iRacingin kohdalla voin vaan todeta, että laatu maksaa.

      PC puolella kannattais ehkä kahlata läpi ns. semisimut (NFS Pro Street, Shift, Toca Race driverit / millä nimellä nykyään onkaan, Grid?, TDU1 & 2), ovat silti hauskempia ja parempia kuin noi konsolien GT / Forza.

    • relaxing joyride

      Gran Turismo - the Real Driving Simulator.
      Myös peruskauppakasseilla ajaminen on ajamista, ei vain kilpa-autoilu. Minusta GT ensimmäisenä aikanaan toi autopeleihin tavalliset kauppakassitkin, kaikki muut keskittyivät niihin kilpa-autoihin ja se teki minusta GT:stä mielenkiintoisemman kuin ne muut pelit.
      GT oli myös ensimmäinen autopeli ainakin mitä minä tiedän jossa pystyi katsomaan replay videona ajosuorituksensa, sittemmin jopa valokuvamoodissa ottamaan kuviakin.
      Minusta on paljon realistisempaa ajaa niillä kauppakasseilla joilla voin oikeastikin ajaa. En varmasti milloinkaan pääse jonkin Ferrari Enzon tms. harvinaisen superauton saati kilpa-auton rattiin joten mulla ei ole niihin mitään hinkua.
      Kilpailu muutenkin on minusta tylsää, mitä sitten jos tulen voittajana maaliin, seuraavassa kisassa saatan olla häviäjä. Nautin paljon enemmän silkasta huviajelusta Gran Turismoissa kuin varsinaisesta kilpa-ajosta, jotkut ovat niin vaativia kisoja että pikemminkin ärsyttää ja stressaa. Saan ärsytystä ja stressiä ihan tarpeeksi töissäkin, en kaipaa sitä enää kotona.

    • assetto corsa

      PC:lle löytyy hyvä uusi autopeli huippurealistisilla fysiikoilla ja grafiikoilla, Assetto Corsa, joka on ehtinyt jo versioon 1.01 asti.
      Grafiikka siinä on myös hyvää, mutta vaatii uuden koneen ja paljon tehokkaamman näytönohjaimenkin kuin nuo vanhat rfactorit ja simbinin pelit. Vuosi sitten peli oli vasta 0.4 early access vaiheessa, career mode ja paljon muutakin puuttui ja pystyi lähinnä testaamaan ajotuntumaa aika-ajoissa.

    • dfr5t6y

      Veit jalat suustani. Eksyin Project Carsin sivuille yks päivä, tutkin vähän että mikäs tämä on. Autopelien ystävänä ennakkotilasin melkein samoin tein. Harmikseni heti seuraavana päivänä julkkari siirtyi ensi vuoden, oliko maaliskuulle :/

    • Anonyymi

      I-racing on simuracingin kingi peli. Unohtakaa assetto projectit ja muut. I-racingiin mars masrs.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      402
      4075
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      225
      2024
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      68
      1510
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      155
      1345
    5. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1001
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      61
      993
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      125
      947
    8. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      913
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      51
      888
    10. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      869
    Aihe