Ensiasunnon ostajat kateissa

kotipiraatti

Yle Puheessa esitettiin klo 11.30 lukema, joka kertoi että ensiasuntoa ostavien määrä on puolet siitä mitä 10 vuotta sitten. Ei ihme, että asuntomarkkinat sakkaavat, koska asuntovaihtoketjut eivät liiku. Taloustieteilijälle tämä tarkoittaa, että kysyntä omistusasuntoihin patoutuu ja markkinat lähtevät liikkeelle jossain vaiheessa.

Haluaisitko ostaa asunnon?

13

157

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Luki.

      Ei nyt valveutunut osta,ei ole kannattanut ostaa oikeastaan koko 2000 luvullakaan jos ei ole myynyt tai sanien hakkiutunut eroon.

      Ajat on huonot,kauppaa ei tulla enään tekemään vuosikausiin,poikkeustilanteet ovat erittäin mahdollsia,talouden luuhistuminen euroalueella ja kylmänsodan paineet ovat nyt todelliset.

      Nyt ei ole enään kenenkään järkevää ostaa yhtään mitään muuta kuin ruokaa.

      Irtain omistus pitäisi myydä,vähän kuin osake tiedotus ,suositus on :nyt pitää myydä kaikkea käsistä ylimääräistä ja muuttaa rahaksi.

      Olemme menossa erittäin vakavaan tilaan jopa laajalti.

    • Luki.
    • kytkintä nostanut

      Kasvava osa nousevista sukupolvista ei työelämän epävarmuuden ja pätkätöiden takia enää halua sitoutua yhteen paikkaan ja jatkuvaan epävarmuuteen koko elämän mittaisissa pankkilainan maksutalkoissa. Enenevässä määrin katseita suunnataan pois Suomesta maailmalle leveämmän ja varmemman leivän perään. Kielitaito on toista luokkaa kuin menneillä polvilla joten lähteminen ja kotiutuminen muualle on helpompaa. Lisäksi EU:n vapaan liikkumisen säännöt tekevät muuttamisen Euroopan alueella naurettavan helpoksi. Lähes kaikkialla muualla vallitseva paljon ostovoimaisempi palkkaus ja pienempi verotus tekevät Suomen jättämisestä helppoa.

      • porvarihallitus

        Perheellisenä en ajattele kyllä noin, ammattitaitoiselle sinkulle tuo saattaa pitää paikkaansa joten kuten. Ulkomaille hyväpalkkaisiin hommiin kun ei tuosta noin vain lähdetä.


    • Aaahhhhhhhhhh

      Nykynuoriso on se sukupolvi joka lähtee ulkomaille. Me taas saadaan tänne lisää Somaleita. Jes!

      • kaikkimullenytheti

        Ei vapaan kasvatuksen hetelmät osaa säästää eikä tyytyä vaatimattomaan. Pitäisi nyt vähintään kaksio saada ja mieluummin rivitalo ensiasunnoksi. Jos ei onnistu, niin sitten kiukutellaan suoli24 palstalla.


    • Sepposuppo

      Miettiikö ensiasunnonostajat asumiskuluja? Nykyään jo kaksion hoitovastike voi olla 250-300e/kk.. siihen päälle mahdolliset remontikulut, rahoituskulut ynnä mut.

      Tässä hieman raju esimerkki.. Välittäjän mainospuhe on aikamoinen :)

      http://www.etuovi.com/kohde/1106559

      ..hoitovastike = vastaavan kodin vuokra Siurossa. -Silti välittäjän mielestä kannattaa ostaa oma?

      • Luki.

        No on kyllä sitä luokkaa hoitovastike että minun ollessa kyseessä esittäisin kohteen purkua,ei kukaan täydellä käyvä maksa kuin enintään 300e kk.

        Hulluja nuo muut asujat tuossa talossa,jyrällä nurin jos kulut on tuota luokkaa,ei helvata sentään.

        Ei kai täällä ole vastaavia mömmöpäitä jotka maksaa ilmaa,ilmasta.


    • Pelleily seis

      Itsekin venasin vuosia ensiasunnon ostoa, sillä en halunnut mitään yksiötä tai typerää kaksiota vaivoikseni. Päätin nimittäin jo varhain, että ostan heti sellaisen asunnon, mitä olen aina halunnut, eli OK-talon. Hankinta oli senverran mittava rahoitettavaksi, että aikaa kului talon saavuttamiseksi. Nyt ollaan onnellisesti omassa talossa, enkä vaihtaisi päivääkään pois. Eli miettikää ensin, mitä haluatte ja hankkikaa suoraan se mitä olette halunneet. Näin muuten uskon myös nykynuorison toimivan. Vuokralla on helppo asua yksistään ja kun se oikea osuus kohdalle, voi jossain vaiheessa unelmansa toteuttaa asunnon suhteen. Asuminenhan on suomessa pakollista olosuhteiden johdosta. Miksi et siis asuisi juiri niinkuin olet aina halunnut.

    • tätänesanoo

      Mielenkiintoista, täsmälleen sama tarina, kuin Loordillakin ja kummallakin kolme autoakin , kai annat peffaasikin kuten loordikin, taidatkin olla hänen kaksoisolentonsa ja moni muukin niccisi.

    • tyhmät ostaa

      Tiedoksi vaan:Korot nousussa...jos asuntovelkaisia kiinnostaa tietää.Seuraavien 3-4vuoden aikana tullaan näkemään melkoinen kuplan pamahdus suomessa!Velkaakaan ei porukat enää saa,siis nekään jotka asuu omistuskämpässä koska ovat jo menettäneet luottokelpoisuuden vippien takia.Eli ei tule olemaan pelkoa että kämppien hinnat nousee ihan heti,etenkään kun noita töitä ei enää suomesta löydä.Tämä maa romahtaa totaalisesti puolen vuoden sisään!Talous on jo nyt kestämätön,niin kohta se on katastrofi!!Totta on että nyt kannattaa ottaa rahat pois millä hinnalla hyvänsä kunhan vain saa jotain.Kohta ei saa yhtään mitään!!Välittäjät uskottelee että saat siitä kämpästä niin ja niin paljon,jos se on totta,miksi ne ei sitten liiku?Koska välittäjät puhuu täyttä skeidaa!Eikä myymisessä edes tarvitse välittäjää väliin rahastamaan,miksi maksaa turhasta?Tajuatteko asuntovelalliset mitä tarkoitti tuo yhden A:n menetys suomelle?Pelkkää koronnousua ja verojen nousua!

    • morjensvaan

      Yhden a:n menetys ei meinaa asuntovelalliselle tai Suomelle yhtään mitään. Koko Euroopan lama on vain hyvä uutinen asuntovelalliselle, koska ekp elvyttää minkä kerkeää ja pitää samalla korot nollassa.

      Nyt kun asp järjestelmä muuttuu kannattaisi siihen tarttua mahdollisimman nopeasti, ennenkuin tuo muutos menee taas hintoihin.

      http://www.iltalehti.fi/talous/2014102318776168_ta.shtml

      • Hyhhyh

        mikä paniikkikakki taas sieltä suunnalta oikein lemuaa. Mahtaa olla tukalat paikat.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      270
      2973
    2. 201
      2856
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      69
      2436
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      214
      1916
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      13
      1368
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1317
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1298
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1267
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      159
      1192
    Aihe