Auttaako sossu tässä tilanteessa?

Olen pian 24 täyttävä mies. Olen pitkäaikaistyötön, ja olen kuntouttavassa työtoiminnassa. Saan työmarkkinatuen 9€ päivältä, kun osallistun kuntouttavaan työtoimintaan. Asun vielä vanhempieni luona. Äitini on vakituisessa työssä, isä on tukityöllistettynä. Isä ottaa joka tilistäni rahaa yhteisiin menoihin niin paljon, ettei itselleni jää paljon mitään. Tilistä jää itselle noin 100-200 euroa. Sitten niistä jäljelle jäävistä rahoista hän on pyytelee lainaa, joita sitten makselee takas, kun pystyy. Vanhemmillani on ulosotossa perittävää, en tiedä paljonko.

Isälläni on peliriippuvuus. Hän pelaa ravia, ja meillä näkyy kesäisin maksullinen TotoTV-kanava. Lisäksi isäni pelaa netissä monilla eri kasinosivustoilla. Kaupoissa oleviin kolikkopeleihinkin hän pistää rahaa. Äiti sai isän jo aiemmin lopettamaan alkoholin. Ennen vanhaan isä veti kännit joka viikonloppu. Heillä oli jo erohakemus vireillä, mutta äiti lupasi jäädä, jos juominen loppuu. Eivät sitten eronneet, kun isä lopetti juomasta alkoholia. Hänen peliriippuvuutensa on puhjennut sen jälkeen, kun lopetti juomasta alkoholia.

Olen laittanut pankkiin säästötilin, jonne säästän rahaa niin paljon, kuin on mahdollista. Isä ei tiedä säästöistäni. Niillä säästöillä sitten jonain päivänä maksan takuuvuokran yms, kun muutan omaan kämppään. Olen koittanut myydä jotain tavaroitani Huuto.netissä, ja olen saanutkin jotain myydyksi. Nekin rahat pistän säästötilille, jotta voisin muuttaa omilleni jonain päivänä.

Saisin tämänhetkisillä säästöillä maksettua just ja just ekan kuun vuokran, sekä takuuvuokran, jos on edullinen vuokra. Tosin sitten ei olisi enää varaa huonekaluihin eikä ruokaan. Sossu varmaan auttaa asiassa, ettei tarvitse olla omassa asunnossa nälissään ensimmäisiä viikkoja. Olen lukenut, että sossu pyytää tiliotteen nähtäväksi. Tilin saldo tietenkin vaikuttaa tuen määrään. Huuto.netistä saaduista tuloista varmaan kyselevät , että mistä nuo rahat on peräisin.

13

291

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 7+18

      Jos olet käyttänyt saamasi rahat takuuvuokraan ja ekan kuukauden vuokraan, niin ei sossu välitä siitä mistä rahat ovat tulleet. Jatkuva tulo huuto.netistä yms. voi vaikuttaa toimeentulotukeen, varsinkin jos summat suuria ( 50e).

      Ensimmäistä kertaa kotoa pois muuttava voi saada sossusta alkuavustuksen 200-400e (riippuen kunnasta).

      • Itsenäiseen elämään

        Ei kaikki saa alkuavustusta sossusta. Minä en ainakaan saanut.


      • Jälkiviisas
        Itsenäiseen elämään kirjoitti:

        Ei kaikki saa alkuavustusta sossusta. Minä en ainakaan saanut.

        Et vaan pyytänyt tarpeeksi päättäväisesti. ;)


    • Itsenäiseen elämään

      Tarinasi koskettaa. Isäni oli alkoholisti. Mielestäni sinun pitäisi muuttaa omillesi kiireesti isäsi peliongelman ja alkoholiongelman takia. Sossu myöntää takuuvuokria toimeentulotukena. Kannatais kysyä sossusta. Minä sain sossusta takuuvuokran 10 - vuotta sitten kun muutin pois kotoa.

    • esrgdf

      Mitä tarkoitat, kun sanot, että isäsi ottaa tilistäsi rahat? Sinulla on oikeus päättää omista rahoistasi. Älä anna hänelle mitään, jos et halua.

      • Ei missään ole ilmaista

        Kyllä 24 vuotiaan pitää maksaa asumiseen ja ruokaan liittyvää,myös kotona. Eihän se voi olla ilmaista täysi-ikäiselle. Voisi kyllä sopia ihan vaikka kirjallisesti määrätystä summasta,mitä kotona oleminen maksaa.


      • Ei missään ole ilmaista kirjoitti:

        Kyllä 24 vuotiaan pitää maksaa asumiseen ja ruokaan liittyvää,myös kotona. Eihän se voi olla ilmaista täysi-ikäiselle. Voisi kyllä sopia ihan vaikka kirjallisesti määrätystä summasta,mitä kotona oleminen maksaa.

        Siitähän sota syttyisi, jos sanoisin, etten anna tämän kertaisesta tilistä mitään. Varmasti saisin kuulla huutoa sen jälkeen.


    • Haluat muuttaa pois kotoa?

      Sossun kuuluu maksaa muuttokulut, vuokra ja vakuus, tarpeellinen kodin irtaimisto, jne., ellei sinulla tai vanhemmillasi ole siihen varaa.

      Vanhempien varallisuus vaikuttaa jos olet alle 25v. eikä sinulla ole vähintään toisen asteen tutkintoa.

      http://www.satakunta.net

      • Täytän ensi keskiviikkona 24, ja minulla on ammatillinen koulutus. Meillä isä hallinnoi talousasioita, vaikka hän ei selvästikkään osaa hoitaa taloutta. Hänen oma tilinsä tulee aina kuun lopussa. Kerran muistan kun hänen tilinsä tuli perjantaina, niin jo sunnuntaina hän pyysi satasta lainaksi.

        Olen ajatellut kertoa sossussa rehellisesti isästäni, ja siitä miten hän meidän perheen talousasiota hoitaa. Luulisi heidän ymmärtävän, että miksi haluan muuttaa omilleni.


    • Olen saanut säästetyksi tarpeeksi rahaa säästötilille, jotta voin muuttaa omilleni asumaan. Takuuvuokra yhden kuukauden vuokraa vastaava summa, ensimmäisen kuukauden vuokra vesimaksu, muuttopalvelu, huonekalut kierrätyskeskuksesta, uusi mikro kaupasta ja ensimmäisen kuukauden ruuat. Noiden jälkeen jää vielä useampi satanen. Eli en sa toimeentulotukea muuttamiseen sossusta. Eikä tarvitsekkaan saada tässä tilanteessa.

      Luin netistä keskustelun, jossa kerrottiin, että voi saada sossusta "suositukset" kaupungin vuokra-asuntoihin, eli pääsee kaikkien jonojen ohi. Saisinkohan minäkin tuommoiset ”suositukset” paikkakuntani sossusta?

      • 214243235

        Se miten sossu antaa "suosituksia" asuntoon riippuu siitä missä asut. Pikkukaupungissa ja kunnassa tuo kyllä auttaa, mutta suuremmissa kaupungeissa on asuntoihin niin paljon jonossa ihmisiä että vanhempien luota poismuuttavalle ei asuntoa järjesty eikä sossukaan siinä asiassa voi auttaa.

        Pikku kaupungeissa on yleensä noita asuntoja ihan tyhjilläänkin niin sossun suosituksilla ei ole mitään väliä. Kannattaa myös katsoa esim, y-säätiön ja nuorisosäätiön kämppiä, niillä on osa kämpistä itsenäistyville nuorille tarkoitettuja.


    • Heinäkuun lopulla löysin asunnon findit.fi-sivustolta. Olen kierrätyskeskuksessa kuntouttavassa työtoiminnassa. Ostin sieltä huonekalut, kun muutin omilleni vanhempien luota. Siellä on myös muuttopalvelu.

      Lastasivat ensin pakuun huonekalut, joissa oli varattu-lappu. Sitten tulivat sitten minun kotiin hakemaan tavaroita, jotka menee uuteen asuntoon.

      • oma.elämä.odottaa

        Hienoa Sami! Selkeästä ja loogisesta kirjoitusasustasi voi päätellä, että olet fiksu nuori mies. Toivon, että saat pian elämäsi hallintaan ja pidä se isäsi poissa pilaamasta elämääsi. Hänellä on ongelma johon vain hän itse voi vaikuttaa. Eli tästä eteenpäin hänelle et sitten lainaa enää yhtään rahaa kun ne menevät kuitenkin vain taivaan tuuliin. Olet myös järkevä ja sait hankittua huonekalut edullisesti kuntouttavan työn kautta sekä muutonkin siinä sivussa.

        Ilmeisesti ihan piakkoin täytät 25 vuotta. Se merkitsee sitä, että jos sinulla ei ole vielä ammattillista tutkintoa niin oppilaitoksiin hakemista ei enää kysellä siellä työkkärissä mutta toisaalta sinulla on mahdollisuus hakea esim. työkkärin omille kursseille joissa saa tutkinnonkin suoritettua tai voit hakea ammatillisiin oppilaitoksiin työttömyysturvalla opiskelemaan eli saa vähän enemmän rahaa opintojen aikana kuin opintotuki olisi.

        Helpompia aikoja tästä eteenpäin sinulle :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Moi vaan vielä kerran

      Kivaa päivää samalla. Kukaan ei kaipaa eikä rakasta. 💔🐺🌃🌧️☀️
      Ikävä
      325
      3499
    2. Nainen, millaisista miehistä tykkäät?

      Mielenkiinnosta kysyn 😄
      Ikävä
      214
      2919
    3. Nyt sitten ulos ihmiset!

      Älkää jumittako täällä. Menkää, näkykää ja hankkikaa kokemuksia. Ei teitä kukaan edes bongaile, jos önötätte täällä.
      Ikävä
      144
      2544
    4. Mitä jos saisit tietää että kaivatullasi

      on jo joku toinen?
      Ikävä
      109
      2065
    5. Onnea Solatie !

      On sit valittu uusi kaupunginjohtaja.No ei menny Nivala-Harju- Tapio -Pikkarainen juntan mukkaan.
      Kemijärvi
      18
      2059
    6. Naiselle varatulle

      Jos homma kariutuu kotona, niin saanko sinut ihan omakseni🙂??
      Tunteet
      10
      1816
    7. Minun pitää tehdä jotain

      En tiedä meneekö siihen viikko vai kuukausi. Mutta jos voit odottaa, niin löydän sinut sen jälkeen kun on homma hoidett
      Ikävä
      44
      1692
    8. Sarvisalon kesätori

      Onpa kiva paikka. Mutta torikahvila oli suorastaan naurettavan alkeellinen ja ne voileivät,olivat kuin pienen lapsen tek
      Loviisa
      16
      1630
    9. Hindulijat raivoavat täällä, ettei kristinuskossa

      ole itsessään mitään aitoa! No miksi sitten hyökkäilette "nollaa vastaan"? Eikö hnduilijan vaan kannattaisi pieht
      Hindulaisuus
      268
      1320
    10. Sinä oot hyvä ihminen

      Mut ehkä me ei vaa sovita yhteen :(
      Ikävä
      122
      1316
    Aihe