Kissat ja neitokakadut

kokematonlintufani

Minulla on toiveena hankkia kaksi neitokakadua. Kuitenkin yksi ikävä asia kolkuttaa päässäni. Meillä on kaksi kissaa ja näistä kolli on kiinostunut kovasti pupuista, ötököistä ja kaikesta liikkuvasta. Lintuja en ole nähnyt kyttäävän, mutta suuri aavistus on, että nekin kiinostavat tätä. Kyseessä on pihakissat ja loikolevat tai olevat pihalla päivät pitkät.

Ottaisin linnut omaa huoneeseeni ja pitäisin niitä usein vapaana. Onko mitenkään mahdollisa lennättää lintuja muuallakin kuin omassa huoneessa, kun kissat ovat pihalla? Vai onko ylipäätänsä mahdollista hankkia lintuja?

Mahdollisuus olisi viedä linnut toiseen kerrokseen, minne ei olisi asiaa kissoilla mutta ei niinkään ihmisilläkään. LInnuilla olisi tällöin iso tila lennellä, mutta muut asuisivat yläkerrassa. Vai pitäisikö minun muuttaa lintujen kanssa alempaa kerrokseen?

Auttaisitteko minua, kokeneet lintuihmiset? :)

3

347

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lintutäti

      Kissojen ja lintujen pitäminen samassa tilassa on kyllä aika no-no asia ollut. Kissoilla kun on luontaiset saalistajan vaistot ja pelkästään niiden läsnäolo voi stressata lintuja kovastikin. Joillakin kissojen ja lintujen yhteiselo voi sujua ongelmitta, mutta en ottaisi riskiä. Kissa voi tappaa linnun, vaikka lintu olisi häkissä "turvassa". Häkkiräpistelystä lintujen yrittäessä päästä kissaa pakoon voi syntyä pahoja vammoja. Kovaan stressiin voi lintu myös kuolla.
      Mutta sinun tapauksessasi on hyvin mahdollista pitää lintuja ja kissaa samassa taloudessa, jos pystyt eristämään ne toisistaan. Kuitenkin niin, että sekä linnut että kissat saavat niiden kaipaaman ja tarvitseman ihmisseuran. :) Jos sinulla on mahdollisuus ottaa linnut omaan huoneeseesi ja lennättää niitä siellä turvallisesti, näkisin sen oikein hyvänä vaihtoehtona. Lintuja voi toki lennättää muuallakin asunnossa niin kauan kun kissat ovat ulkona. Tällöin kannattaa miettiä miten saa linnut taas järkevästi siirtymään huoneeseesi/häkkiinsä kun on kissojen aika tulla takaisin sisälle.
      Kissojen ja lintujen pitäminen samassa huushollissa on mahdollista, vain tila- ja järjestelykysymys, etteivät nämä pääse pahemmin kohtailemaan. :)

    • kokematonlintufani

      Kiitos hurjasti tästä vastauksesta! :)
      Yrittäisinkin, että kissat ja linnut eivät niinkään edes tapaisi. Nukun aina ovet kiinni, joten yöllä kissoilla ei ole lupa tulla kyttäilemään tai haistelemaan häkkiä ylipäätänsä. Minun ollessani poissa ovet ovat visusti suljettuna ja kissat pihalla. Ollessani kotoa ja linnut vapaana ympäri asuntoa (kissat tietysti pihalla) väsäisin vaikka lapun, minkä pistän ulko-oveen, että "Lintu vapaana, älä päästä kissoja sisälle". Näin voisin hyvin taata, että ei tule niitä vahinkoja, kun joku astuu vain sisälle ja avaa kaikki ovet kissoille. Voisin myös ehkä pitää kissoja toisessa huoneessa, jolloin linnuilla on muu kämppä vapaana.

      Tietenkin kun kissoille tulee ikää (aika nuoria vielä) alkavat olemaan paljon kauempia aikoja varmasti ulkona, joten myös järjestelyt helpottuvat. :)

      • Lintutäti

        Mukavaa jos vastauksesta oli apua! :) Asenteesi ja suunnittelukykysi, sekä halusi toteuttaa lintujen täysi turvallisuus kissojen suhteen on kyllä varsin kohdillaan. Enää puuttui sen toteutus käytännössä, eli ei muuta kuin onnea ja menestystä lintujen hankintaan! :)
        Jos et ole vielä löytänyt, Suomen kattavin neitokakaduaiheinen sivusto kannattaa lukaista läpi:
        neitokakadut.com
        Lintuyhdistyksen ilmaiselle foorumille liittyessä saat myös taatusti asiantuntevaa ja kannustavaa palautetta jatkossakin:
        forum.kaijuli.fi


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      15
      1148
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1089
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      2
      1086
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1068
    6. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1065
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1064
    8. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1062
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1057
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      0
      1055
    Aihe