Kissat ja neitokakadut

kokematonlintufani

Minulla on toiveena hankkia kaksi neitokakadua. Kuitenkin yksi ikävä asia kolkuttaa päässäni. Meillä on kaksi kissaa ja näistä kolli on kiinostunut kovasti pupuista, ötököistä ja kaikesta liikkuvasta. Lintuja en ole nähnyt kyttäävän, mutta suuri aavistus on, että nekin kiinostavat tätä. Kyseessä on pihakissat ja loikolevat tai olevat pihalla päivät pitkät.

Ottaisin linnut omaa huoneeseeni ja pitäisin niitä usein vapaana. Onko mitenkään mahdollisa lennättää lintuja muuallakin kuin omassa huoneessa, kun kissat ovat pihalla? Vai onko ylipäätänsä mahdollista hankkia lintuja?

Mahdollisuus olisi viedä linnut toiseen kerrokseen, minne ei olisi asiaa kissoilla mutta ei niinkään ihmisilläkään. LInnuilla olisi tällöin iso tila lennellä, mutta muut asuisivat yläkerrassa. Vai pitäisikö minun muuttaa lintujen kanssa alempaa kerrokseen?

Auttaisitteko minua, kokeneet lintuihmiset? :)

3

275

  Vastaukset

  • Kissojen ja lintujen pitäminen samassa tilassa on kyllä aika no-no asia ollut. Kissoilla kun on luontaiset saalistajan vaistot ja pelkästään niiden läsnäolo voi stressata lintuja kovastikin. Joillakin kissojen ja lintujen yhteiselo voi sujua ongelmitta, mutta en ottaisi riskiä. Kissa voi tappaa linnun, vaikka lintu olisi häkissä "turvassa". Häkkiräpistelystä lintujen yrittäessä päästä kissaa pakoon voi syntyä pahoja vammoja. Kovaan stressiin voi lintu myös kuolla.
   Mutta sinun tapauksessasi on hyvin mahdollista pitää lintuja ja kissaa samassa taloudessa, jos pystyt eristämään ne toisistaan. Kuitenkin niin, että sekä linnut että kissat saavat niiden kaipaaman ja tarvitseman ihmisseuran. :) Jos sinulla on mahdollisuus ottaa linnut omaan huoneeseesi ja lennättää niitä siellä turvallisesti, näkisin sen oikein hyvänä vaihtoehtona. Lintuja voi toki lennättää muuallakin asunnossa niin kauan kun kissat ovat ulkona. Tällöin kannattaa miettiä miten saa linnut taas järkevästi siirtymään huoneeseesi/häkkiinsä kun on kissojen aika tulla takaisin sisälle.
   Kissojen ja lintujen pitäminen samassa huushollissa on mahdollista, vain tila- ja järjestelykysymys, etteivät nämä pääse pahemmin kohtailemaan. :)

  • Kiitos hurjasti tästä vastauksesta! :)
   Yrittäisinkin, että kissat ja linnut eivät niinkään edes tapaisi. Nukun aina ovet kiinni, joten yöllä kissoilla ei ole lupa tulla kyttäilemään tai haistelemaan häkkiä ylipäätänsä. Minun ollessani poissa ovet ovat visusti suljettuna ja kissat pihalla. Ollessani kotoa ja linnut vapaana ympäri asuntoa (kissat tietysti pihalla) väsäisin vaikka lapun, minkä pistän ulko-oveen, että "Lintu vapaana, älä päästä kissoja sisälle". Näin voisin hyvin taata, että ei tule niitä vahinkoja, kun joku astuu vain sisälle ja avaa kaikki ovet kissoille. Voisin myös ehkä pitää kissoja toisessa huoneessa, jolloin linnuilla on muu kämppä vapaana.

   Tietenkin kun kissoille tulee ikää (aika nuoria vielä) alkavat olemaan paljon kauempia aikoja varmasti ulkona, joten myös järjestelyt helpottuvat. :)

   • Mukavaa jos vastauksesta oli apua! :) Asenteesi ja suunnittelukykysi, sekä halusi toteuttaa lintujen täysi turvallisuus kissojen suhteen on kyllä varsin kohdillaan. Enää puuttui sen toteutus käytännössä, eli ei muuta kuin onnea ja menestystä lintujen hankintaan! :)
    Jos et ole vielä löytänyt, Suomen kattavin neitokakaduaiheinen sivusto kannattaa lukaista läpi:
    neitokakadut.com
    Lintuyhdistyksen ilmaiselle foorumille liittyessä saat myös taatusti asiantuntevaa ja kannustavaa palautetta jatkossakin:
    forum.kaijuli.fi


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Uuden henkilötunnuksen koodi

   Puuhaillaan uutta henkilötunnusjärjstelmää josta tavan taallaaja ei voi päätellä yhtään mitään. Vastaavasti koodien lukuoikeus ja tiedonpurku tulee ol
   Maailman menoa
   140
   2841
  2. Muut maat tiukentaa korona toimia, suomi ei

   https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006643856.html Miksi suomessa taas odotetaan että tartunnat räjähtää. Jo nyt helsingissä enemmän tartuntoja kuin O
   Maailman menoa
   219
   2318