yksin rioon...

traveller by my self

Moi,

ihan simppeli kysymys, onko rio paikka jonne viitsisi lähteä yksi, pointteina turvallisuus, aktiviteetit yksin, jne... eli kaikenlainen inffo siitä että kannattaako/uskaltaako sitä sinne yksin lähteä... minä kiitön ja mkumarran :)

7

1024

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nimetön

      Hei,
      minäkin haluaisin Rioon, mutta mieluiten yhdessä jonkun kanssa. Siis kokemusta kaupungista ei vielä ole.

      Se on kuitenkin vilkas suurkaupunki ja nähtävää riittää monella suunnalla. Ainakaan pimeän aikaan ei ole mukavaa liikkua yksin - ainakin kun on valkoihoinen nainen. Ja olettaisin, että yksin kulkija helpommin ryöstetään. Ryöstetyksihän siellä voi tulla melkein missä vain, vaikka hotellin kulmalla.

      Kiinnostaisiko matkaseura?

      • sama nimimerkki

        kiitos matkaseura tarjouksesta :) ja mikä ettei sellainen järjestelykin sopisi, jos vaikka kertoisit meili osoitteesi niin katsotaan ja keskustellaan ensin :)


      • ei enää nimetön
        sama nimimerkki kirjoitti:

        kiitos matkaseura tarjouksesta :) ja mikä ettei sellainen järjestelykin sopisi, jos vaikka kertoisit meili osoitteesi niin katsotaan ja keskustellaan ensin :)

        Tästähän se matka voisi lähteä käyntiin...

        Osoitteeni on [email protected]


    • PePe

      Hei,

      Olin yksin Riossa 4 paivaa pari viikkoa sitten ja muutenkin reissaan taalla Etela-Amerikassa yksin. Rio on ihan ok yksinmatkustavalle. Kuljeta vaan kaikki arvokkaat tavarata paikallisen marketin muovipussissa niin selviat hyvin. Tietysti aina on riski tulla ryostetyksi mutta ei se nyt niin vakavaa ole. Ei nyt kuitenkaan kannatta satoja euroja kuljettaa taskussa kaupungilla. Itse olen mennyt hotellille pimean tullen noin klo 18-19

      Terv,

      PePe

    • reppumatkaaja

      Olin kesällä yksin Riossa 2 viikkoa. Olen vaalea nuori nainen enkä kokenut siellä minkäänlaisia turvallisuusongelmia. Pimeällä käytin aina taksia, valoisalla bussia. En puhu portugalia, joten kieliongelmia tuli kyllä silloin tällöin eteen. Osallistuin myös muutamalle "turistireissulle" lähipaikkakunnille, ja näillä reissuilla tutustuu kyllä helposti muihin turisteihin.

      Olin reissullani hostellimajoituksessa, ja veikkaan että hostellista löytää paremmin seuraa kuin hotellista (koska hostellissa asustaa useampi ihminen samassa huoneessa --> tutustuu helposti).

    • PePe

      Yksi tärkeä juttu vielä Copacabanasta. Älkää ihmeessä laittako mitään Speedoja tai muita merkkiuikkareita päälle, sillä ne voidaan ryöstää päältäsi keskellä päivää. Tällaisesta tapauksesta kuulin matkallani eli hemmo oli uimassa ja sen luo tuli kaksi kloppia veitsen kanssa ja halusivat Speedot mukaansa. Tämän jälkeen alkoi hemmolla nudistimenoa Copalla....

    • pauliina

      hah, provosoiva otsikko, mutta tosiaan tunsin oloni turvallisimmaksi päivisin ja alkuiltaisin kaupungilla ollessani yksin. kukaan ei tyrkyttänyt krääsää, ei kerjännyt, kiinnittänyt huomiota. ero oli selvä kun liikuin miespuoleisen norjalaisen reppureissaajaystäväni (pukeutuneena aina polon pikeepaitaan) kanssa. olimme gu' ol' turren näköisiä ja kerjäläis- ja kaupustelijamagneetteja.

      hämmästyin, sillä koin rion kovin turvalliseksi ja miellyttäväksi kaupungiksi. ilmeisesti ennakko-odotukseni olivat niin dramaattisen pelonsekaiset. kaupunki oli huippu! tietenkin taksilla kannattaa liikkua kun se on niin halpaa. lisäksi en pitänyt mukanani kuin muutama kymmentä realia päivisin.

      ja jostakin kumman syystä huijaavat taksikuskit ym. helppoheikit peruivat huijausyrityksensä kun olin oikein tiukkana ja vaadin oikeutta, sisukkaana pienenä suomalaistyttönä. kaikki menee nappiin, kun on varovainen ja itsevarma. ei kuitenkaan brassailevalla tavalla, vaan sillai että tietää mihin menee. jos haluaa lukea hieman mielestäni överikertomuksen rion olemuksesta ja turvattomuudesta turren näkökulmasta, niin kannattaa käydä lukemassa rio 48h nojesguiden.fi -sivuilta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Au Pairit Maltalla - Keskustelua !!

      Keskustelua uudesta kaudesta. Täällä kaikki jaksot katsottu kun verot pakko maksaa.. Myyn ulkopuolelle jättäminen oli su
      Tv-sarjat
      244
      2579
    2. Suomalaisia valmistautuneena pakenemaan

      https://yle.fi/a/74-20084635 “Auto on aina tankattuna ja pari laukkua valmiiksi pakattuna, jos tulee äkkilähtö.”
      Maailman menoa
      376
      1738
    3. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      63
      1628
    4. Yritin nainen

      Kaikkeni ettei meidän välille syntyisi mitään. Tiesin jo hyvin alussa että sinä olet minun heikko kohta. Lopulta kuitenk
      Ikävä
      85
      1398
    5. Miksi et voi

      Soittaa tai laittaa viestiä
      Ikävä
      111
      1183
    6. Ei kiinnosta idän humpuuki

      Onko kukaan ihminen koskaan hyötynyt idän opeista pätkääkään? Ei ole, uskallan väittää!
      270
      1033
    7. Ristinryövärin kastamattomuus?

      KASTAMATON RISTINRYÖVÄRI Ristinryövärin pelastumista ilman kastetta on joskus käytetty perusteena sille, ettei kasteell
      Luterilaisuus
      274
      933
    8. Ikävöin sinua nainen

      Vaikka lopetin yhteydenpidon kokonaan. Ehkä joskus ymmärrät, et se oli ainoa järkevä vaihtoehto. Ei rakkaus lopu siihe
      Ikävä
      41
      915
    9. Iso ikävä sinua nainen

      Aina vain, ei helpota millään. Ainoa varma helpotus olisi se et oltais yhdessä. Mutta se ei sinulle sovi.
      Ikävä
      29
      775
    10. Tiedostan kyllä mitä tapahtuu

      Jos kohtaamme vielä, sitä ei voi välttää. Tiedostathan sinäkin? Parempi siis vain vältellä💔
      Ikävä
      47
      728
    Aihe