Kiireellisen sijoituksen suullinen käsittely

Vastausta vailla

Tarvitsen mielelläni rehellisen vastauksen siihen, että kauanko teillä on mennyt, että olette saaneet mahdollisuuden tulla kuulluksi hallinto-oikeudessa kiireellisessä sijoituksessa? Lapseni sijoitettiin siis kiireellisesti lainvastaisesti heinäkuun lopussa ja sijoitettiin mun vastustuksesta huolimatta sijaisperheeseen. Soskut valmistelivat sen toiset 30 päivää huostaanoton hakemusta. Lopulta vetivät sen huostaanottohakrmuksen viime kuun puolessa välissä pois, kun lapsi meni isälle. Vastustan sitä viimeiseen asti, koska exän ksnssa huonot välit. Kiireellinen sijoitus on yhä mätänemässä siellä hallinto-oikeudessa paperinipun alla.

Nyt kaipaan kokemuksia siitä, että onko kellään biovanhemmista kokemuksia kiireellisen sijoituksen suullisesta käsittelystä? Jos on, niin miten meni ja mitä vinkkejä antaisit? Kauanko meni valituksesta siihen, että saitte mahdollisuuden suulliseen käsittelyyn?
Negatiiviset kommentit voitte jättää pois.
Olen kuullut myös sen, että hallinto-oikeus ei usein käsittele kiireellisiä sijoituksia, joten jos siitäkin kokemuksia, niin kertokaa ihmeessä.

9

215

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ex-lasu

      Positiivista asiassa on se, että lapsella on hyvä ja turvallista olla isänsä luona, ettei tarvitse sijaishuollon palveluita. Tämä on yksi laillisen kiireellisen sijoituksen tehtäväkin, antaa ls-työntekijöille aikaa järjestellä lapsen asioita ja sopia lapsen huoltajuudesta. Laillista olisi ollut määrätä myös toinen 30 vrk kiireellistä sijoitusta asioiden järjestelemiseksi, mikäli hoivaa/huoltoa ei olisi kyetty järjestämään. Nykyisin isäkin yksin voi olla lapsen huoltaja, jos äiti ei ole kykenevä vastaamaan lapsen huollosta ja hoivasta tai jos ei jostain syystä päästä yhteisymmärrykseen prosessin osapuolten kanssa.

      Hallinto-oikeus ei juurikaan voi käsitellä kiireellisiä sijoituksia, koska ne toimeenpannaan heti ja taas hallinto-oikeus voi käsitellä asiaa vastaa kuukausien päästä asiaan perusteellisesti paneuduttuaan. Hallinto-oikeus voi siksi vain käsitellä niitä päätöksiä, jotka on kiireellisen sijoituksen yhteydessä tehty ja toimeenpantu.

      Kun sinulla ja exälläsi on huonot välit, niin nyt on hyvää aikaa korjata niitä välejä. Kannattaa palauttaa puhevälit ja kyetä neuvottelemaan aikuisen tavoin asiallisesti hänen kanssaan. Lapsi ei saa olla suhteittenne kiistakapula, koska ei ole lapsen edun mukaista, jos vanhemmat eivät keskustele keskenään. Mennyt on mennyttä ja se pitää jättää prosessista pois ja keskittyä lapsen hoivaan ja huoltoon tähtääviin toimenpiteisiin.

    • Paina päälle

      Tarvitset asianajajan. Asianajajaa voi myös vaihtaa ellei tämä osoittaudu kykeneväksi ajamaan sinun ja lapsesi asiaa. Kirjoitat että sossut vetivät huostaanottohakemuksen pois kun lapsi meni isälle, jonka kanssa sinulla on huonot välit.

    • Vastausta vailla

      Ex-lasu: sinusta on siis ok, jos lapsi vieraannutetaan lähivanhemmastaan? Vaikka lapsi täytti juuri vuoden, niin pelottaa, että millainen tulevaisuus lapsella on edessä.
      Asianajaja mulla on jo ja häneen olen ollut tyytyväinen. Hän on varoittanut minua, että suullista käsittelyä ei aina pidetä, mutta olemassa on jonkinlainen toivo, että sellainen pidettäisiin. Tietenkin tässä mennään viikko kerrallaan.

    • ex-lasu

      Vastausta vailla

      Isä on aina toinen lähivanhemmista, vaikka sinulla olisikin huonot välit hänen kanssaan. Onko sinusta oikein vieraannuttaa lapsi isästään, toisesta lähivanhemmasta? Siksi en ollenkaan ymmärrä, mitä ajat takaa tai sitten halusit vain provota. Olisi ehkä tarvinnut kertoa enemmän tilanteesta, esim. onko lapsen isä joku yhden illan tuttu tms? Jos kysyt neuvoja, kerro koko totuus, jotta neuvo voisi olla oikea. Minusta tuntuu, että isäkin tässä tarvitsee turvakseen asianajajan.

      Lasu-työ on usein liikaa keskittynyt vain äiti-lapsi-asetelmaan ja isä on yleensä aina unohdettu. Isä yksin lähivanhempana on siksi ihan ääriharvinaisuus. Mutta isäkin on usein hyvä vanhempi, kunhan äiti-myytti unohdetaan.

      • Sinulle ei vastata

        Mene jonnekin muualle pohtimaan henkilökohtaisia kipupisteitäsi. Tarvitset parhainta tukea vääristyneisiin katsomuksiisi.


    • Tero A.

      Nämä yökirjoittelijat ovat aina trolleja.

      • Onko lapsen

        virallinen asuin paikka virallisesti sinulla, vaiko isällä.? Lastensuojelu ei voi lain mukaan määrätä jos ei ole lapsella voimassa olevaa sijoituspäätöstä. Kun kerran huosta hakemus on vedetty sossun toimesta pois niin lapsella ei ole voimassa olevaa sijoituspäätöstä.


    • Poliisivaltio

      Suosittelen, että hankit haulikon. Se on ainoa tapa saada oikeutta tässä viranomaisdiktaruurissa.

      Jokainen kuollut poliisivaltionedustaja ilahduttaa minua suunnattomasti.

    • olen olemassa

      1-vuotiaan lapsen kiireellinen sijoitus sijaisperheeseen, huostaanoton valmistelu ja sitten sen keskeyttäminen kun lapsi menikin asumaan isänsä luo? Ymmärsinkö oikein?

      Oletan siellä äidin eli aloittajan luona olleen aika hurjat olosuhteet ja/tai tapahtuma, jotta lasu lähtee näin pientä lasta kiireellisesti sijoittamaan pois äitinsä luota.

      Kyllä hallinto-oikeus joutuu jutun käsittelemään, halusi tai ei, mutta juuri suullisen kuulemisen saaminen on oikeuden valinnan varassa. Miksi aloittaja luulee hyötyvänsä suullisesta kuulemisesta? Laita aloittaja vain yhdessä asianajajasi kanssa omat faktat ja käsitykset paperille, samoin tkee sitten lasun edustajat. Oikeus sitten päättää, oliko sijoutus lainmukainen tai ei.

      Oletan, että molemmilla vanhemmilla on huoltajuus. Lasu ei nimittäin huoltajuutta voi ottaa pois eikä myöskään jakaa vanhempien välillä. Huoltajuus säilyy, vaikka lapsi menisi huostaankin.

      Lasu voi päättää lapsen asuinpaikasta vastoin vanhempien tahtoa ainoastaan silloin kun lapsi on otettu huostaan.

      Aloittaja kirjoitti, että lapsi asuu lasun tahdosta isänsä luona vastoin äidin tahtoa ilman mitään päätöstä? En ymmärrä, miten tuo voisi olla lainmukainen ratkaisu. Oletko aloittaja kertonut kaikki asiaan liityvät seikat?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      437
      3216
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      114
      2693
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      397
      2674
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      161
      2112
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1927
    6. 173
      1335
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1317
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1196
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      74
      1154
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1010
    Aihe