lasitetun terassin hinta

-lumi-

Onko kellään kokemusta lasiterassin kustannuksista , firmoista ym? Meillä olisi valmis kestopuuterassi valokatteella ja jos siihen laitattaisi lasiterassin niin tulisikihan älyttömän kalliiksi? Terassi on noin 2mx5 m.

20

15883

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ghjklööööööööö

      Mitä tarkoitat lasiterassilla? Meinaat heivata nykyisen pois ja metallikehikko laseilla tilalle? Vai lasiseinät tai ikkunat nykyiseen lisäksi vai jotakin muuta?

      • -lumi-

        Nyt on puukehikko. En tiedä voisko sen lisäksi laitattaa metallikehikon ja lasitukset sen varaan. Vai pitääkö purkaa puukehikko pois


      • nainen ja tekniikka...
        -lumi- kirjoitti:

        Nyt on puukehikko. En tiedä voisko sen lisäksi laitattaa metallikehikon ja lasitukset sen varaan. Vai pitääkö purkaa puukehikko pois

        Ota tuosta nyt selvää...


    • Allumiini

      Lasiterassin rakentaminen ei kustannuksiltaan juuri eroa muusta rakentamisesta. Joudut tekemään perustukset ihan yhtälailla, eikä lasi materiaalina ole halvempaa kuin lämpöeristetty seinä. Vettä ja viemäriä ei tarvitse laskea (?), mutta muutoin ollaan suurinpiirtein normaalin rakentamisen kustannuksissa. Hintahaarukka on 1000-1500 eur/m², riippuen lasivalinnoista yms.
      Sitten jos haluaa jotain erikoisempaa, niin saahan noihin rahaa uppoamaan enemmänkin.
      Ai niin, se puinen terassipohja ja valokate pitää purkaa. Puupohja ei ole riittävän tukeva lasiterassille, enkä usko, että nykyisen katteesi kantava runko on riittävän tukeva lasiterassin rungoksi.

      • näimpä

        ^ Voi jessus näitä vastauksia :)

        Normaali terassilasitus 2m*5m (noin 2,2m korkea) liukuovilla kustantaa suurinpiirtein 2000 - 2500€ asennettuna. Sitten jos haluaa jotain sävylasia tai muuta erikoisuutta, niin hinta lähtee kipuamaan.


      • Näimpä

        ^ Jaa no sitten ei pysytä hintahaarukassa ;)


    • lasiterassihaave

      Onko kukaan tilannut lasiterassia Virosta? Mitä kokemuksia on tullut vastaan?
      Mikä firma Suomessa olisi hyvä ja edullinen?

      • 10koti

        Laita tarjouspyyntö osoitteeseen [email protected]

        Saatte varmasti kilpailukykyisen hinnan, riippuen tietenkin sijainnista, joko tarviketoimituksena tai asennettuna.


    • Parvekkeenlasittanut

      Hienoja vastauksia... oikea vastaus on että hinta riippuu hieman nykyisen terassin toteutuksesta ja ennen kaikkea siitä mistä ostat lasitukset. Jos nykyterassi on tukeva niin kyllä siihen lasit saa päälle.

      Käytännössä kaikki lasitusfirmat myyvät samaa bulkkikamaa eli alumiiniprofiilia, lasilevyä ja suunnittelu- ja asennustyötä. Jostain syystä nimenomaan lasituksissa on kuitenkin huikeat hintaerot. Usein ensimmäiseksi mainittu Lumon on yleensä selvästi kallein, mutta tuotteet ovat ihan samoja kuin muillakin... Kun meille hankittiin parvekkeen lasitus niin kallein oli 5500 euroa ja halvin 2200 euroa asennettuna. Otettiin halvin ja ollaan oltu erittäin tyytyväisiä.

      Suurin haaste on saaada tarjouksia koska hyvät lasitusfirmat tekevät mieluiten kerrostalokohteita ja muita isoja urakoita. Mutta älä missään nimessä osta keneltäkään ennen kuin olet saanut useamman tarjouksen vertailtavaksi.

      Jos nyt yrittäisi näin maallikkona purkaa tuollaista urakkaa osiksi niin karkaistu 6mm lasi näyttää maksavan noin 50-60 euroa per neliö. Silloin terassisi seinien lasien materiaalikustannukset ehkä 1500-2000 euroa. Lisäksi alumiinirunko. Paljonko maksaa alu profiili, ehkä 10-20 eur per metri? Lisäksi valokate katolle ja ovi. Työtä ehkä 0,5pv suunnittelu ja tavaroiden hankinta sekä 1,5 päivää asennus. Tuntilaskutuksella 40 eur tunti työnosuudeksi tulisi 640 eur... Näin nopeasti arvioituna sanoisin että "järkevä hinta" teetettynö voisi olla jossain 3800-4800 välillä riippuen toiveista ja vanhasta terassista.

      Kuten sanottua en itse tee lasituksia joten ylläoleva arvio voi olla vähän vinossakin... Olisi mielenkiintoista kuulla minkähintaisia tarjouksia saat alan firmoilta joten laita mielellään tänne yhteenvetoa.

    • ParvekkeenLasittanut

      Laskin näköjään 3x5 kokoiselle alalle joten tuli hieman liikaa hintaa.

      Korjaan hihavakioarvioni haarukkaan 3200-4200.

    • NickNailer

      Itse teetän lasituksia terasseille ja parvekkeille. Jos rakenne on kunnossa, niin meillä on laskentaperusteena 300 € per "lattia" m2. Lopulliseen hintaa vaikuttaa muoto ja erikoisominaisuudet.

      Hinta on suurinpiirtein laskettavissa näin: materiaali puolet, työ neljäsosa, arvonlisävero neljäsosa. Lumon on ollut kallein lähes kaikissa tarjouksissa.

      Virolaiset eivät mielellään tule lasittamaan Suomeen - en tiedä miksi. Hintakin on ollut melko korkea. Virolaiset tekevät mielellään isoja kohteita. Yhden omakotitalon vuoksi eivät yleensä tule.

      Jos on rakennusoikeutta, niin "lämpimän lasirakenteen" saa hintaan 800 - 900 € per lattia m2., ts. kannattaa arvoalueilla, ei syrjäkylillä.

      Itse otan tarjoukset 4 - 5 lasittajalta. Tsekkaamme referenssejä ja yleensä valitsen edullisimman.

    • Porovette

      Tarviiko lasitetun terassin olla lämmin? Itse byggasin n. 12 m2 suuruisen eristämättömän terassin talon kylkeen, meni toimepideluvalla. 6 mm karkaistut lasit ikkunoiksi ja F-listoilla puurunkoon kiinni. Kunta halusi 20% avattavaa seinäpintaa, joten sen kanssa sain hiukan kikkailla, mutta onnistui kuitenkin. Liukuovi (alumiini kehys 4mm karkaistut ikkunat välipuulla). Lasien hinnat hiontoineen (tsh piiloreunoilla ja krh näkyvillä reunoilla) alle 50 jöröö neliö, F-listat alle €10/m ja liukuovi n. 400 jöröö (avainlukitus). Kattojuoksuja (laatuluokitettu 2 x 5 tuumainen) jatkoin & ruuvasin hyvin kiinni niskapalkkiin - ei pääse tuuli nostamaan kattoa ylös. Päälle aluskate & ruodelaudat ja peltikatto Weckmannilta vanhan katon mukaisesti, sisäkattona sama räystäslaudoitus kuin itse talossa - sopii hyvin yhteen kun vierekkäin ovat. Sisäkattolautojen alle hyttysverkko - ei pörrääjät eikä ullakolle mahdollisesti tulevat ampiaispesät haittaa - toimii muuten lautojen raot hyvänä tuuletuskanavana kun wanhan tasakaton päälle tehty harjakatto on "avointa" tilaa ulkomaailmaan ja terassin katto on yhteydessä tähän tilaan - olen innokas savustaja & grillaja. Nurkissa 115 x 115 liimapalkit ja niskana 90 x 225 x 6000. Raudoitetut & betonoidut pilariharkot upotin Salpausselän harjuun n. 1 metrin syvyyteen ja pohjalle vielä 500 x 500 x 50 betonilaatta. Lattian runkona 2 x 6 tuumaista painekyllästettyä ja lattiana 21 mm filmivaneri, jonka päälle liimasin kosteutta kestävän terassimaton 2- puoleisella mattoteipillä. Kiva on tepastella sukkasilteen vaikka pakkanen ulvoo ulkona. Sisä- ja ulkoseinät paneloin. Lumiesteet ja sadevesikourut syöksyputkineen katolla ja nyt on ensimmäinen talvi koettu ja hyväksi havaittu. Terassi toimi hyvänä jääkaappi / pakastimena / savustus & grillauspaikkana talven yli ja nyt on jo iltapäiväkahveja nautittu kevätauringon lämmitämällä terassilla. Kalusteet hankin loppusyksystä Kärkkäisen kesäsesongin loppualesta (- 70%) ja sain sellaiset mitä olin havitellutkin - koko perhe on kovastipaljonhirveästi tyytyväinen ja itse olen ylpeä työn jäljestä. Hyvää yritin, mutta priimaa pukkas!

      PS: Vältä Jaakon Lasi Oy:tä (Lahti) lasi- & liukuovi toimittajana - hinnat toki hyvät, mutta yrityksen kanssa saat tapella toimitusten ja laadun kanssa, hyvä hinta ei ole sen väärtti. Puutavarat hankin Puukeitaalta ja vanerit Murtoraja Oy:stä, molemmat Lahressa Sopenkorvessa. Pellitykset teki Rakennus- ja Vesipelti Niskanen Hollolasta - ja kaikissa aivan uskomattoman hyvä & asiantunteva asiakaspalvelu, eikä hinnatkaan ole Suomen korkeimpia. Huom: tämä EI ole maksettu mainos :)

    • Sanna73

      Tilasin Willab Gardenin alumiinisen lasiterassin. Naapurilla Lumonin. Laatu ero on todella suuri ja samoin hinta. Willab Gardenin lasiterassilla voi oleskella jopa nyt marraskuussa! Willabin myyjä Jarmo myös huippu tyyppi, En voi kuin suositella Willab Gardenia!!!
      https://www.willabgarden.fi/

      EI TODELLAKAAN MAKSETTU MAINOS :) Vain omakohtainen kokemus!

    • Jazka

      Sanna, olen täysin samaa mieltä kanssasi. Meillä on Willabin satulakatto versio lasitettu terassi, lämmitettynä ollaan vietetty jopa joulua siellä. Ollaan oltu niin tyytyväisi laatuun, että tilattiin jopa lasit mökin terassille, suositus minulta myös Willabille.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Hintaa on varmasti vaikeaa antaa ilman että on jonkunnäköiset mitat. Jos kohde on pääkaupunkiseudulla kannattaa pyytää tarjous joltain paikalliselta joka voi käydä suorittamassa mittakäynnin, pääsääntöisesti ne on ilmaisia. Vaikkapa täältä: https://www.alucom.fi/terassilasit

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      meillä n.40neliön terassi pitäisi kattaa ja lasittaa nykyinen terassi 10 kierrepaalun varassa ja runko tarpeeksi vahva

    • Anonyymi

      Vanha juttu, mutta tulipa mieleen. 10 v sitten kyselin tarjouksia ja näin lievästi sanoen - katteet ovat kohdallaan...
      Löysin sitten yhden miehen yrityksen, olikohan joku tutun tuttu tms. Lasit maksoivat noin puolet siitä, mitä näiden merkkiliikkeiden lasit olisivat kustantaneet.
      Kertoi tuovansa lasit Virosta ja asennushintakin oli kohtuullinen. En valitettavasti muista enään nimeä...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      154
      2646
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1996
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      1991
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1786
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1540
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1198
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe