Miksi sinua pelottaa olla homo/bi/lesbo, tai joku muu?

enhäpeä

Joo elikkäs tässä aloin juuri miettiä, että miksi ihmiset pelkäävät olla homoja lesboja tai bi seksuaaleja? Pelkäävät... mitä pelättävää siinä on? Tykkäät vain samaa sukupuolta edustavasta henkilöstä, joka on normaalia, mutta pelottavaa..? mitä ihmettä,tätä en tajua. Mun mielestä pitäisi olla ylpeä itsestään! Itse olen BI seksuaali,enkä nää mitään pelottavaa/hävettävää/epänormaalia tässä. Olen ihminen niinkuin te muut, ja elän täysin normaalia elämää :)
Kerro toki kommentteihin, että miksi sinua pelottaa/ahdistaa yms. olla jokin noista ↑ :O ?
Kertokaa myös millon huomasitte olevanne jotain noista. :)

7

305

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hei! Itse oon 40vuotias mies, nuoruudestani asti olen kokenut itseni erilaiseksi kuin muut olin 13-14vuotias kun koin olevani ikään kuin syntynyt väärään sukupuoleen eli koin että olisin tyttö.. mutta ei nyt tuosta asiasta sen enempää nyt, epäilin aluksi että kaikki menee iän myötä ohitse, ollessani n.15-16v- mnua alkoi kiinnostaa samaa sukupuolta olevat, mutta en uskaltanut tuoda sitä julki koska pelkäsin että menetän ne kaverit joita minulla silloin oli... Nyt iän myötä olen saanut itseni siinä suhteessa tasapainoon että itse hyväksyn mitä olen. Parhaat kaverini tietävät että pidän miehistä ja naisista olen siis bi-seksuaali en häpeä itseäni . Ei siinä sinänsä ole mitään pelättävää mutta tämän yhteiskunnan asenteet ja käyttäytyminen muodostaa erilaisuutta kohtaan, paineita. Ihmiset pelkäävät yksinkertaisuudessaan syrjityksi tulemista ja kiusaamista. Tänä päivänä olen trans-seksuaali, transgender ja bi. Miesten kanssa on helppo luoda uusia suhteita mutta useimmat naiset eivät ymmärrä minua.. Bi seksuaalina miehenä on todella vaikea löytää bi-seksuaalia naista.
      Nämä asiat ovat vielä vaikeita myös tämän päivän Suomessa.

      • enhäpeä

        Kiitos kun vastasit :)


    • fggfgfgf

      Nykyäänkin Suomessa suhtaudutaan karsastavasti erilaisiin ihmisiin. Mitä pienemmät piirit, sitä vaikeampaa olla avoimesti oma itsensä siinä pelossa, että saattaa tulla turpaan tai jotain muita ongelmia.
      Itse ehkä enemmän oman turvallisuuteni takia en avoimesti jaa intiimejä tietojani, kuten seksuaalistasuuntautumistani. Mutta olen valmis puolustamaan vähemmistön ja sorrettujen oikeuksia avoimesti. Teini-ikäisenä oma suuntautuminen selvisi.

      • enhäpeä

        nojoo. Voihan se niinkin olla että sitä ei hävetä olla bi tai jokiin muu, mutta ei uskalla kertoa juuri siksi koska ihmiset suhtautuvat niin huonosti nykyään muiden seksuaalisiin suuntautumisiin.
        Jos henkilö X on hetero, niin hänen mielestä muidenkin pitäisi olla heteroita, tai muuten on yök, ällöttävä hirveä monsteri! En yleistä, mutta tiedän että noinkin ajatellaan, joka om harmi mielestäni.


    • avarakatseinen bi

      Hmm... Pitäisikö se olla pelottavaa ja hävettävää, että on bi? Itse en tosin muille sitä ole kertonut, ja en nää sitä tarpeelliseksikaan, koska se ei vaikuta elämääni. Ehkä joskus kerron jos puheet menevät siihen suuntaan, mutta muuten en.
      Minulle on ollut mahtava kokemus tajuta, että olen bi. Tajuamisen jälkeen olen ajatellut paljon, ja vihdoinkin uskallan taas olla sitä mitä olen, sillä seurauksella että olen vapautuneempi ja energisempi kuin pitkiin aikoihin. Myös hivenen poikkeava käytös sopii kuvaan sen kanssa että olen bi.
      Seksuaalisuuteni auttaa myös paljon hahmottamaan, kuka oikeasti olen. En ole enään se, joka ei tiedä kuka on, eikä siis osaa toimia sen mukaan. Vihdoinkin tiedän tasan tarkkaan kuka ja millainen olen. Olen yksilö, jolla on omat mielipiteet, uskomukset, halut ja minulla on myös oikeus itseeni, ja toteuttaa asioita jotka tuntuvat hyvältä.
      Biseksuaalisuus on avarakatseisuutta.

    • yksinäkökulma

      Seksuaalinen suuntaus on osa minua, mutten koe sen määrittelevän minun persoonaani ensisijaisena asiana. Tärkeämpiä ovat mielestäni perhetausta, sisaruuussuhteet, ammattini ja harrasteet sekä muut mielenkiinnon kohteet. En omaa suuntautumistani kiellä, mutten nää tarvetta tehdä siitä suurempaa asiaa, kuin se itselleni on. Ne ihmiset sen tietävät, joiden se on tarpeellista tietää. Ehkä tähän vaikuttaa se, että olen tiedostanut asian jo lapsena eli kulkenut koko elämäni mukana.

    • En koe pelkoa tai epävarmuutta omasta seksuaalisesta identiteetistäni, enkä koskaan ole kokenut. En myöskään koe häpeää sen suhteen, miksi pitäisikään? Se on todella pieni osa minua, eikä se minusta määritä minua yksilönä. Etenkään kun en edes lokeroi seksuaalisuuttani, koska koen lokeroinnin keinotekoiseksi. Rakastun ihmiseen, en seksuaaliseen suuntaukseen ja tärkeintähän on, että on hyvä olla toisen kanssa.
      Sen sijaan etenkin homoille tuntuu olevan ongelma ihminen, joka ei koe tarvetta lokeroida itseään tai kuulua mihinkään seksuaalivähemmistöön. Heille "me" asetelma on voimakas yhdistävä tekijä, mutta minusta biseksuaalisuus ei ole sitä. Harva bi toitottaa omaa suuntautuneisuuttaan, etenkin kun se johtaa yllättävän usein syrjiviin asenteisiin sekä heteroiden että homojen taholta. Omalla kohdalla on mennyt kahteen ihmiseen välit, kun huomasin etten ole sukupuoli rajoittunut rakkauden suhteen. En koe tätä ongelmanani vaan se on heidän ongelmansa. Jos eivät voi hyväksyä tätä pientä asiaa minussa, niin olkoon.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1137
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe