Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Mikä paimenkoira?

13+7

Terriereistä ja paimenkoirista ennestään on kokemusta. Mutta nyt haluaisin suuremman paimenkoiran. Jos hankin esimerkiksi aussien tai belgianpaimenkoiran riittääkö useamman tunnin lenkkeily plus juoksu lenkit aktiviteetiksi? Vai tarvitseeko kerran tai pari viikossa jotain agilitya tai vastaavaa tai jopa enemmän liikuntaa? Mille paimenkoirille riittää runsas lenkkeily eli useampi tunti päivässä plus juoksulenkit ja ei olisi ihan pikkukoira?

4

137

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aussielle

      Ei ainakaan riitä, vaatii juurikin sitä aivotyöskentelyä, agia, tokoa yms.

    • 18+11

      Kaikki paimenkoirat haluavat käyttää päätään ja palvella omistajaansa. Juoksunjumputus päivän pääaktiviteettina sopinee parhaiten esim. dalmatiankoiralle tms. ajokoiratyyppiselle tai muulle metsästyskoirarodulle.

    • 13+18

      Itselläni valkoinenpaimenkoira uros, joka on siis iso koira. Me käydään lähes päivittäin metsälenkillä, jolloin koira voi juosta vapaasti koko matkan ajan. Lenkki kestää noin 45min. Mielestäni koiraa ei tarvitse joka päivä käyttää kolmen tunnin juoksu lenkillä, koiran kunto kasvaa koko ajan siinä, joten pian se kolme tuntiakaan ei enään riitä tyydyttämään koiran energian kulutusta, josta voi sitten tulla ongelma, kun aika ei riitä enään useamman tunnin lenkkeilyyn. Ihmisellä kuitenkin on työ, koiralla ei ole muuta aktiviteettiä kuin se mitä sinä keksit sille tekemistä. Ja kun koira turhautuu, alkaa se itse keksimään itselleen tekemistä.. mitä isompi koira, sitä enemmän tuhoa. Mielummin tuhlaisin osan energiasta aivotyöskentelyllä. Kunto ei kasva, mutta energia kuluu. Jälki on erittäin hyvä, koira käyttää nenäänsä koko ajan joka on todella hyvä keino väsyttää koira. Tottakai joku liikunnallinen harrastus kerran/pari viikossa on hyvä, esim agility.

      • näinnnn

        Kerrankin joku puhuu järkeä. Joskus tutuu, että koiralle pitäisi järjestää niin paljon liikuntaa päivittäin, ettei työssäkäyvä/perheellinen voi siitä suoriutua. Ja kuitenkin näen paljon rauhallisia/tyytyväisiä koiria perheissä. Olen ihmetellyt, että jos kaikki harrastaisi tokoa/agilityä/jälkeä/juoksu/noutoa , kai meillä olisi lähi niityt, kentät, torit täynnä koiraharrastajia. Mutta ei niitä isosti näy. Mutta tavallisia lenkkeilijöitä koiriensa kanssa näkyy. Ja he näyttävät olevan tyytyväisiä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2434
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2143
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1788
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1581
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1556
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1515
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1478
    8. 54
      1340
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      87
      1296
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1219
    Aihe