Varoitus Purenatural ruuasta!!

neuvotonruffe

Meillä syötetty tätä näitä purenatural ruokia tämän vuoden toukokuusta. Tällä hetkellä oma koira saanut pari kertaa kipukohtauksia ja eläinlääkärissä todettu vain kovasti ilmaa vatsassa. Myös ilmestynyt pieniä patteja ympäri kehoa. Huomenna edessä verikokeet ja tarkemmat tutkimukset. Ennen täysin terve juuri 5v täyttänyt koira.

Tämän lisäksi tuttujeni 20 eri koiralla erilaisia oireita, kaikki alkaneet sen jälkeen kun vaihtoivat purenaturaliin.

Homma menossa Eviralle selvitykseen. Sillä välin halusin vain varoittaa muita kyseisestä ruuasta.. En todellakaan toivo muille samanlaista huolta koiristaan.

56

5821

Vastaukset

 • Kiitokset tästä! Koiralla oli menossa ruokamerkki vaihtoon ja Pure Natural oli yksi vaihtoehdoista. Tiedänpähän olla ostamatta ainakaan sitä merkkiä...

 • En ymmärrä miksi kaikki hehkuttavat tuota ruokaa. Ihan perus sapuska eikä ole edes viljaton! Iso miinus myös maissista.

 • Onko tämä totta?

  • Meillä tuota syöty usea pussillinen. Koira tykkää ja vatsa toiminut hyvin vaikka aika herkkävatsainen ollut ennen. Millaisia muita oireita tutut koirat ovat sitten saaneet? Joko asiaa tutkittu? Muiden kokemuksia ja suosituksia toivoisin...


  • Ennen muinoin koirat sai perunankuoret,kastiketta ja jämiä. Nyt on oikein omat herkut. Onkohan olo kummallakaan parempi siis
   omistajalla tai koiralla. Ainakin lääkärissä käydään asiasta tai
   toisesta.


  • pikkukoira kirjoitti:

   Meillä tuota syöty usea pussillinen. Koira tykkää ja vatsa toiminut hyvin vaikka aika herkkävatsainen ollut ennen. Millaisia muita oireita tutut koirat ovat sitten saaneet? Joko asiaa tutkittu? Muiden kokemuksia ja suosituksia toivoisin...

   Syötän kahdelle koiralle Grain Free ruokaa,mahat kunnossa ja läjät pieniä.Vehnätön.Ei tulis mieleenkään vaihtaa toiseen merkkiin.Toiselle sopii,toiselle ei.


  • nähnytmuumio kirjoitti:

   Ennen muinoin koirat sai perunankuoret,kastiketta ja jämiä. Nyt on oikein omat herkut. Onkohan olo kummallakaan parempi siis
   omistajalla tai koiralla. Ainakin lääkärissä käydään asiasta tai
   toisesta.

   Hohhoijaa. Ennen sitä ja ennen tätä. Ennen ei tiedetty tuon taivaallista ravintoarvoista ja siitä mikä on koiralle hyväksi ja mikä ei. Koira ei saa viljasta, perunasta, munankuorista, rasvaisista kastikkeita ym. kurasta yhtään mitään. Kyllähän se sillä elää, mutta vajaaksi jää moni vitamiini ja hivenaine joita se oikeasti tarvitsisi. Koira on LIHANSYÖJÄ. Ei mikään jauhokone.

   Kyllähän sinäkin elät vaikka 30 vuotta pelkillä rusinoilla, mutta ei se sinulle hyväksi ole.

   Nyt järki käteen!


  • Sanot ettei saa yhtään mitään esim viljoista mutta kyllä se sillä elää? Loogista xd. Eikä koira kyllä ole lihansyöjä, lihan syönnistä kyllä tykkää, mutta se on eri asia.


 • Aloittaja lähtee nyt mutu-linjalta parjaamaan jotain ruokamerkkiä. Koirasi oireet eivät viittaa ruokamerkkiin, sehän on syönyt sitä jo puoli vuotta ongelmitta. Kuivaruokien sopivuus koirille on yksilöllistä, herkille vaihdetaan ruokamerkkiä monta kertaa vuodessa. Ja vaan oireet palaavat.

  Luulisin että ongelma on pikemminkin kuivamuona yleensä. Kannattaa lisätä tuorettakin sinne koiran kuppiin. Kuivattu jauhepuriste ei voi olla ihanteellista ruokaa kenellekään. Se on keksitty ihmisen työn helpottamiseksi ja markkinoidaan kaikenlaisin terveysväittämin. Uskoo ken tahtoo.

  Eläinlääkärillehän nämä ruokaherkät ovat varsinainen rahasampo. Asiakas palaa vastaanotolle aina uudestaan ja uudestaan.

  • Tiesitkö että ruoka-allergian oireet kehittyvät nimenomaan pitkien aikojen päästä? Eli ihan hyvin voi johtua ruuasta tuo. Ja kyllä itsekin parjaan ko ruokaa. Siinä on viljaa


 • Vilja sinänsä ei mitään myrkkyä ole, useimmat koirat sietävät sitä ihan hyvin. Eivät kaikki. Senhän voi lukea tuoteselosteesta, haluaako hiilariksi vehnää, riisiä, maissia, perunaa vai jotain muuta. Allergia on siis yksilöllistä, ja jos koirasi on jollekin allerginen, ei ole korrektia huutaa täällä netissä että joku ruokamerkki on myrkkyä.
  Ei mun nyt tietenkään tarvii puolustaa eikä kehua yhtään nappulamerkkiä, minusta ne ei olennaisesti toisistaan eroa, jos nyt saman hintaluokan papanat rinnakkain pistetään. Mutta todella ihmettelen tuota "varoittamista" noin heppoisin perustein. Pitäisi todisteita olla ensin.

  Syöttäkää koirillenne mieluummin tuoretta lihaa ja rasvaa myös.

 • Hau-hau, Pedigree ja Chappi -purkkiruokia syötetty koiralle nyt vuoden verran. Koira voi paksusti ja on iloinen. Kun se kiskaisee helttaansa 1,2 kg näitä ruokia, nuolee suupieliään ja asettuu tyytyväisenä levolle. Ei tule kerjäämään lisää pöydän ääreen.

  • Tämä onkin oiva esimerkki siitä, että lihansyöjälle voi syöttää muutakin ruokaa kuin lihaa, esim. jauhoja ja omistaja tietää että koira on iloinen.

   Ihmisetkin voivat vuosien, jopa kymmenien vuosien ajan syödä pelkkää pitsaa ja hampurilaisia ja olla iloisia ja nuolla suupieliä. Sekö on terveellisyyden mittari?


  • Itsekkin syön pizzaa iloisena ja nukun päikkärit perään :) Olenko sitten 5vuoden päästä vielä iloinen..no lääkärin mukaa en :D


  • Chapoi on suurimmaksi osaksi vettä ja viljaa, teurasjätteet vähän seassa


 • Meillä tämä ruoka maistuu oikein hyvin. Vaihdettiin 1st Choice ruoka tähän purenaturaliin ja vatsa toimii paljon paremmin nyt. Tuo 1st Choice tuntu tulevan saman tien ulos takapuolesta semmosena suihkulähteenä, kun taas purenatural tulee kiinteänä pötkynä =D

 • Yhdelle sopii toinen ja toiselle toinen. Meidän herkästi ruoka-aineisiin reagoivalle koiralle tuli heti näppyjä suun ympärille ja kova kutina, joten ruokakokeilu loppui kesken ensimmäisen pussin.

  Käyttämättömän loppupussin annoin tuttavaperheeseen, joiden koira taas ihastui voimakkaasti eromatosoituun ruokaan ikihyviksi ja sen jälkeen napostellut ko. ruokaa hyvillä mielin. Eli sopii toiselle ja toiselle ei.

 • Meillä kaksi koiraa saaneet aina Pure Nauhalla. Tykkäävät. Kakka kiinteää, eikä ole mitään patteja ilmaantunut. Kaksi vuotta takana eikä huonoja kokemuksia. Hölmöä yleistää ja tulla varoittelemaan muita, kun ei ole edes varmuutta mistä patit johtuu...

 • Paska puhetta meillä 6 koiraa syö tuota sapuskaa ja sitä ennen RC josta paskoivat paljon nyt on iho ok ja tuotoskin pientä!
  Se ei vaan sovi ilmeisesti koiralle koiratkin on yksilöitä!

 • Meillä oli bichonilla tämä ruoka muutaman kuukaueden mutta alkoi silmät vuotamaan ja kuolalla suupielet värjäytyi ruskeaksi, joten jotain tai joku ruoka aine ei tälle passannut, mutta vatsa toimi hyvin. Mutta sehän on niin koira kohtaista mikä kellekkin sopii. Meillä ei ollut mitään muita oireita. Ja oli Purenatural grainfree salmon &trout

 • Meillä koirat eivät suostuneet syömään ko. ruokaa ! Kyseessä ei ole nirsoja hauvoja, vaan syövät muuten monipuolisesti (raakaa lihaa, luita ja nappuloita ym.) En tiedä mistä johtuu ???

 • ..ja meillä kokeiltu useita koiraruokamerkekejä ja viljaton Purenatural on AINOA joka sopii. Hävis näpyt ja löysä vatsa. Minä voin taas suositella!
  KIITOS, EI YLEISTETÄ!!!

 • no jopas on jutut. jonailut koirien ruokinnasta. turhaa höpinää puolesta ja vastaan. eikö olis parempi syöttää monipuolisesti ihan tavallista ruokaa. lihaa eri muodoissa ja kaikkea vihanniksia sun muuta koirille kelpaavaa. mun koirat syö mitä itsekin pois voi laskea hernarin ja pinaatti keiton. papujakin toki annan mut vähemmän kuin muuta. ovat pennusta asti tottuneet.saan yhestä kaupasta kaikea hyvää viikotain. jotain pakastan loput laitan kylmään. toki tartee olla vähän tarkkana etten lihota liikaa. pavut toki maistuu mut ei niin hyvin kuin ennen. naapuri kysy mitä oikein syötän koirilleni kun turkki kiiltää ja ovat niin virkeitä. tarjosin sapuskaa sillekin sano et helpompi heittää papuja kuppiin. voisin itekin syödä niitä mut koirien sapuskat on niiden. kun ne vetelee niitä meinaa tul tappelu pavuista ei. ei allerkioita.

 • Meillä viisi koiraa syö Pure Naturalia ja sitä ennen RC:tä ja voi sitä paskan määrää ja piereskelyä sekä erilaisia iho-ongelmia ja kun olivat PN syöneet kuukauden tulos on täysin toinen ei hajuhaittoja eikä isoja paskaläjiä eikä kutinoita ja turkit kiiltää josta tuli omalta ell kehuja ja kun kuuli ruuan vaihdoksesta sanoi olevansa myös itse ruokaan tyytyväinen omilla koirillaan!
  Joten eihän parjata hyvää ruokamerkkiä turhaan :)

  • Lienee jo täysin yleisessä tiedossa, että RC on silkkaa sontaa. Niiden onni on myydä sitä eläinlääkäreillä, joten apu on lähellä. Ei ole purenatural hääppöistä sekään mutta ihan hyvä jos se "sopii". Meidän koirille sopii myös hevosen lanta. Ovat niin iloisia ja reippaita kun syövät sitä. Siinä on ravintoaineet kohillaan.


  • Syötän kahdelle koiralle pelkkää lihaa. Paskovat kerran viikossa ! Hyvä hyötysuhde, hyvältä näyttää.


 • RC sponssaa monia kasvattajia.Siksi he sitä suosittelee, vaikka eivät itse anna koirilleen. Omin silmin tuli nähtyä, kun kävimme pentuun tutustumassa. Ekat kuukaudet taistelimme nappuloiden kanssa, eivät kelvanneet. Sitten siirryimme omaan reseptiin..teemme ruuan itse. On yhtä tuoretta kuin omamme ja saa samasta kaupasta. Niin sitä tehtiin ihan yleisesti vielä pari kymmentä vuotta sitten.Bisnestä se on koirabisneskin.Tee siis itse. its even so easy :-)

  • Jo se, että RC antaa -25% alennusta kaikille kasvattajille, metsästäjille ja vaikka mihin peräseinäjoen rekkukerhoon kuuluville kertoo, että hinnassa on ilmaa. Ja paljon. Eläinlääkäreiden aivopesu alkaa jo opiskeluaikana. Midänkin kylän ainoa eläinlääkäri myy vain RC lääkeruokaa. Vaan ei lääkeruoka tepsinyt syöpään. Mutta hiivaa tuli korviin.


 • Meillä kans koiralla samoja ongelmia kyseisen ruoka merkin aloitettua. Karva meni huonoksi ja tuli patteja kaulaan. Tätä sairastelua jatkunut nyt 3 viikkoa. Pitääpä heivata kyseinen ruoka. Laitahan tuloksia tänne kun tulee eviralta vastaukset.

 • meillä pentu söi sensitive ankkaa ,kutisee,levoton,karvaalkoi lähteä

 • Hei,jostain blokkasin toisenkin samanlaisen arvostelun ,meilläkin pure naturalin duck sensitive sai pennun levottomaksi,läähätti,kutisi ja turkki alkoi hilseillä,vatsa oli hyvä mutta eniten ahdisti toi levottomuus ja kutina on tää kauheeta mitä koirateollisuus saa myydä

 • niin ja karva alkoi lähteä royal canin ruoka aiheuttaa myös ylivilkautta kutinaa tai oikeastaan se säilöntä aine mitä ne saa siihen laittaa,mä en tajua miten niiden kannattaa kyllähän ihmiset valistuu kantapään kautta

  • RC on ala-arvoista mössöä. Kun koirat sairastuu siitä, eläinlääkäri myy sitä lisää. Näin se maailma pyörii.


 • Myös täällä huonoja kokemuksia purenaturalin salmon & trout kuivaruuasta, koira sai voimakkaan allergisen reaktion..

 • Musti ja Mirrihän mainostaa tuossa että pure natural on viljatonta,kuka väittikään että se ei oole viljatonta?
  Kokeilkaa VIP-storen ruokia,alkaako kunnon evästä löytyä!

 • Siis purenatural grain free on viljatonta. Se on myös ainut kalaton noista, meidän koiralla aika paha kala-allergia, joka aiheuttaa heti silmien turpomista, tassujen ja p*erseen pureskelua. Noissa holistic ruuissa muutenkin vain yksi proteiinin lähde ja ei mitään ylimääräisiä yrttejä yms. Jotka aiheuttaa helposti eri vaivoja herkemille.

  Purenaturalista tosin vasta eka pussi alussa, joten ei vielä kokemuksia.

 • pure natural grain free kokeiltiin vuoden vanhalle kun oli tarjouksessa samantien alko karvakato ja hyper aktiivisuus ihan kuin kokeltiin pentunakin koira on kohta karvaton mitäköhän p.tää on

 • koiralle aivan marketin hyllystä saatavaa Purinan friskies koiranruokia. Sillä ruoalla omani on ollut hyvin voiva jo 10 vuotta ja ystäväni koirakin eli 16 vuotiaaksi ja söi koko ikänsä Purina friskies koiranruokaa ja välillä koiran makkaraa. Eläinkauppojen tuotteet eivät aina todellakaan ole niitä parhaita.

  https://www.purina.fi/friskies/koira/home.html

 • Nykypäivän m ja m kaupasta ostaessa et marketti safkaa parempaa saa.. Moni merkki on pitänyt hinnan samassa ja laskenut tavaran laadun marketti tasolle.. varmaan johtuen siitä minkä tahansa pussin ostat rahat menee samalla valmistajalle. Purinaa suosittelen itsekki tai jopa pedigreetä jos eläinkaupasta haet alle 60e säkkeijä.

  • Ja kun uskot itse tarinaasi, voit hyvällä omalla tunnolla syöttää koirallesi melko lihatonta vilja moskaa XD
   Minä syöttelen laatunapuskaa, jossa on lihaa, ja lisäksi, nautaa,sikaa, kanaa, kalaa.Raakapötkylöissä pakasteesta, sekä raakaluita.Koiran karva kiiltää,hampaat loistaa valkoisena,ja lenkkeillä jaksaa vaikka ja kuinka.Kyllä ruoka vaikuttaa koiran ulkonäköön, kehuttu on lekurilla ja näyttelyissä.Tutun koira, syö marketnapuskaa, karva on tahmea matta, anaalitvavaa, rapaperse melkoinen.Säälittävä tapaus, mutta kun halvalla haluaa syöttää halpaa seropiaan.


  • valnitojavain kirjoitti:

   Ja kun uskot itse tarinaasi, voit hyvällä omalla tunnolla syöttää koirallesi melko lihatonta vilja moskaa XD
   Minä syöttelen laatunapuskaa, jossa on lihaa, ja lisäksi, nautaa,sikaa, kanaa, kalaa.Raakapötkylöissä pakasteesta, sekä raakaluita.Koiran karva kiiltää,hampaat loistaa valkoisena,ja lenkkeillä jaksaa vaikka ja kuinka.Kyllä ruoka vaikuttaa koiran ulkonäköön, kehuttu on lekurilla ja näyttelyissä.Tutun koira, syö marketnapuskaa, karva on tahmea matta, anaalitvavaa, rapaperse melkoinen.Säälittävä tapaus, mutta kun halvalla haluaa syöttää halpaa seropiaan.

   Meijän koirat on eläneet hyvin sillä markettipaskalla, pääasiassa Friskiestä ostettu. Viikottain saavat syödä myös monipuolisesti erilaista kotiruokaa. Ei oo mitään ongelmia terveyden kanssa ollu, mitä nyt hammaskivi vanhinta (13v) jonkinverran vaivasi.


 • Se riippuu ihan koirasta... todennäköisesti koira on allerginen jolllekkin ruoka-aineelle.
  Meillä ollaan käytetty purenaturalia eikä mitään valittamista!

 • kokeilen nyt puren lohi,taimen,peruna versioo. syönyt ennen jahtivahti,rokka ja hauhau kanariisiä. alko raapiminen,patteja,karvanlähtö,silmäoireet ja hiiva korvassa. saanut myös nautaa,sikaa ja maksaa lisäksi nappuloitten kanssa. allergiaa tai herkistymistä. joten tota puree nyt pelkästään kokeilen eikä mitään muuta anneta tällä hetkellä.

 • murkinoista on tehty jopa ihan tutkimus ja kuulemma sen mukaan nämä markettien koiranruoat ovat laadukkaimpia ja myös hinta on kohtuullisin. Miksi siis tuhlaisin rahani johki kalliisiin eläinkaupparuokiin, jos koirani on pysynyt terveenä ja elinvoimaisena marketin kuivamuonalla. Tietty eriasia on nämä erityisen ruoka-allergiset koirat joille ei oikeen sovi muu, kuin kuula kalloon.
  Koirani turkki kiiltää, patteja ei ole, kirsu sopivan kostea, ei ole ikinä kärsinyt mistään korvatulehduksista/rähmivistä silmistä. Kerran kyllä koitin syöttää sille ANF merkkiä ja tuloksena oli jatkuva ripuli, ilmavaivat ja oksenteli usein. Vaihdoin takasin purinaan ja koira oli taas onnellinen.

  • täällä taidetaan nyt ihan kokemuksista puhua ja se on minun mielestä hyvä. koirat kuten ihmisetkin ovat yksilöllisiä, joten toiset ruuat sopivat toiset ei. pitäisikö yli allergisillekin ihmisille laittaa kuula kalloon...jokin roti nyt puheissa!!


  • Noissa tutkimuksissa usein vertaillaan tuoteselosteita ja pikku lillukanvarsia, kyllä kokemus enemmän kertoo.


 • Meillä ei mitään ongelmaa Puren Sensitive ruuan kanssa, oikeastaan ainut mikä toimii !!
  kallista mutta kannattaa maksaa

 • Onneksi koirani on terve,ei siis alleginen. Mielestäni paras tae on että syöttää koiralle viljattiomia ruokia ja ettei ole mitään ylimäräisiä lisäaineita koiran ruuassa pitää olla eläinperäistä lihaa ja kalaa sekä vihanneksia ja hedelmiä. Tämä on oma mielipiteeni että yksi allerkioiden aiheuttaja koirille on makupalat jpita syötetään kourakaupalla.Koira ei tatvitse makupalaa kun se tekee oikein jatkuvasti, oma koirani on ainakin tosi tyytyväinen kun sitä kehutaa ja pidetään hyvänä oikeasta suorituksesta.

 • Meillä kaksi kissaa alkoi syömään pure naturalia ja vatsoihin kertyi ilmaa aivan järkyttävät määrät ja toiselle päälle ripuli. En suosittele minäkään syöttämään tätä roskaa yhdellekään lemmikille.

 • Meillä koirat syöneet Purenaturalia pennuista saakka ja karva kiiltää. . Muitakin välillä kokeiltu mutta mennyt vatsa kovaksi. Hyvää tavaraa ja hinta/laatusuhde erittäin hyvä. Jos tulee patteja ja näppylöitä, niin se ei kyllä johdu ruuasta vaan ihan jostain muusta. Nämä koiranruuat on paremmin testattu kuin ihmisen ruuat ja jos ongelmia olisi syntynyt häviää markkinoilta samantien. Jos on juonut viinaa ja tulee krapula, niin sehän on selvää, että se johtuu siitä, että on syönyt jotain sopimatonta.

  • Koiranruoka on rehua ei "ruokaa",joten ei katoa..


 • Mikä oli Eviran tuomio ruuasta? Kiinnostaa kun meilläkin käytössä..

 • Syön joka aamu Purenatural ruokaa maidon ja sokerin kera. Hyvää on. Njamnjam.

 • Yrjölän puuro ja raaka liha toiminut jo vuosia,eläinlääkäriä tarvittu vaan rokotuksiin.Koirat iloisia,virkeitä,karvat kiiltää.Minä jaksan keitellä puuroa,en koe sitä rasittavana.

 • Voi johtua myös ruuan vaihdosta tai vaikkapa jos koirasi on allerginen sille ruualle mitä annat hänelle.

 • En syötä koiralleni purepaskaa vaan samaa mitä itsekin syön.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Iranilainen kansanedustaja lupaa 3 miljoonan dollarin palkkion

  Trumpin tappajalle. https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/cfa37fd0-332c-4304-8dc6-3f7024244907
  Maailman menoa
  100
  3916
 2. Luisteluvalmentaja Mirjami Penttinen

  Valmentaa nuoria kannustavasti ja tasa-arvoisesti.
  15
  1967
 3. MURHA hämeenlinnassa

  Keskustassa, maanantain ja tiistain välisenä yönä??!! Kertokaa heti lisää........
  Hämeenlinna
  27
  1818