Ex-puolison uusi

Ex-puolison ihmetys

Täällä palstalla ja erilaisissa artikkeleissa kerrotaan usein siitä kuinka ex-puoliso aiheuttaa ongelmia, haukkuu ja terrorisoi uusperhettä. Aina kuitenkaan asia ei ole niin päin ja siksi haluan tuoda vähän toisenlaistakin näkökulmaa näihin uusperheasioihin...
Itse jätin puolisoni. Olin tehnyt eroa jo monen monta vuotta kunnes vihdoinkin sain voimia siihen ja lähdin. Olen tuntenut oloni eron jälkeen eli jo neljä vuotta vapautuneeksi ilman ahdistusta jonka huono suhteemme aiheutti. Päiväkään en ole katunut lähtöäni vaan nauttinut jokaisesta hetkestä.
Ex-puolisoni löysi uuden kumppanin joka ei ole missään vaiheessa hyväksynyt minua. Lapsillamme on ollut suuria vaikeuksia sopeutua tämän uuden naisen kanssa elämiseen. Lapset siis asuvat vuoroviikoin meidän kanssa.
Olen päättänyt jo alusta asti etten halua olla missään tekemisissä tämän naisen kanssa vaikka hän aluksi kovasti yritti alkaa lasten isän puolesta hoitamaan asioita. Vedin kuitenkin rajan siihen, että isä on lasten huoltaja ja hänen kanssaan sovin lasten asioista ja keskusteleminen kuuluu isälle. En puutu millään tavalla heidän elämäänsä koska minulla itsellänikin on jo uusi mies eikä heidän elämänsä mua millään muulla tavoin kiinnosta kuin sen mitä lapset siellä ovat. Koko tämän aikana lapset ovat kuitenkin kertoneet minulle kuinka paha olo heillä on kun uusi nainen haukkuu minua eli heidän äitiään heille tyyliin kuinka mielisairas teidän äitinne on ym ym. Olen aika toimeton asian kanssa kun näen kuinka paha olo lapsilla asiasta enkä ymmärrä miksi jonkun ihmisen pitää käyttäytyä noin??? Mun puolesta he saavat haukkua mua ihan niin paljon kuin haluavat kahdestaan mutta joku järki olisi suotavaa kun sitä tehdään lapsille suoraan... Olen yrittänyt lasten isälle kertoa asiasta mutta hän ei tietenkään puutu asiaan. En vaan kertakaikkiaan ymmärrä teon motiivia vaikka kuinka yritän koska en puutu heidän elämäänsä, en ole katkera mistään, en ikinä palaisi takaisin eli en tod. ole mikään uhka...
eli nyt kaikki ex-puolisoiden uudet vaimot, kertokaa mikä saa toisen käyttäytymään noin???

18

1165

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -----

      ""eli nyt kaikki ex-puolisoiden uudet vaimot, kertokaa mikä saa toisen käyttäytymään noin???""

      Minä tai kukaan muukaan tällä palstalla (oli sitten vanha tai uusi puoliso) ei voi teitää, miksi ex-miehesi uusi puoliso käyttäytyy tuolla tavoin. En tunne kyseistä ihmistä, en voi tietää varmasti, mitä hänen päässään liikkuu tai mikä saa hänet käyttäytymään tuolla tavoin. Sinun täytyisi kysyä asiaa kyseiseltä ihmiseltä itseltään, järjestää vaikka tuokio keskustelua varten. Mutta jotain kannattaa ehdottomasti tehdä, sillä tuollainen käyös on vahingoittaa lapsia.

      Veikkaisin, että kyseinen nainen on jostain syystä mustasukkainen, ehkäpä? Vaikuttaa kovin epävarmalta omasta asemastaan, eikä ole sinut miehensä menneisyyden kanssa. Se on kuitenkin kyseisen naisen oma ongelma, eikä siihen saisi lapsia sekoittaa. Sinun on saatava keskusteluyhteys mieheesi ja sitä kautta hänen uuteen puolisoonsa, eihän tuollainen meno voi jatkua. Lapsi rakastaa molempia vanhempiaan ja on lojaali molemmille, tuollaisen kuuntelu tekee hallaa lapsen psyykelle.

    • Ex-puolison uusi

      Juuri näin, hän vahingoittaa lapsia tuolla tavalla...ja lasten pahaa oloa on kauhea katsoa...mulla olo on aika avuton... :(
      Ajattelinkin lähinnä että onko teillä muilla uusilla puolisoilla suuri tarve mollata ex-puolisoa, kuinka paljon ex-puoliso on teidän ajatuksissa, kuinka paljon menneisyys vaikuttaa uudessa suhteessa... Itse kun en ajattele tätä heidän suhdetta millään tasolla, en kaipaa entistä suhdetta enkä ole tästä uudesta naisesta mitään mieltä koska en edes tunne häntä...ainoa toki että kammostuttaa moinen käytös...
      Yritimme alkuaikoina tulla juttuun pakollisella tavalla mutta ne yritykset kääntyivät aina niin, että minä manipuloin lapsia "olla tykkäämättä" tästä uudesta naisesta. Heidän kaikki uusperheen alun haasteet johtuivat aina minusta ym ym.Se että lapset eivät heti ottaneetkaan häntä avosylin vastaan, johtui minusta ym. joten totesin että keskusteleminen tämän naisen kanssa ei johda mihinkään muuhun kuin siihen, että minä olen syypää kaikkeen joten lopetettiin keskustelu kokonaan. Ex-puolisolleni olen silloin tällöin yrittänyt asiasta kertoa mutta hän on niin rakastunut ettei puutu asiaan. Olen myös sanonut lapsille että kertovat isälleen näistä tunteista ja haukkumisista mutta lapset eivät uskalla koska tämä nainen sitten heti "hyökkää" lasten niskaan siitä, että kerrotaan asioita.
      Olen todella avuton ja neuvoton tässä tilanteessa!

      • pöölää

        Meillä tilanne on niin päin, että mieheni ex haukkuu taas meitä lapsille ja silti väittää, että me haukkuisimme häntä. Lapset meille ovat kertoneet meidän haukkumisista, mutta me emme todella ole lapsille häntä haukkuneet ja tämän olemme sanoneetkin, että meitä ei kiinnostakaan alkaa sellaiseen ja emme halua lapsia loukata sellaisella muutenkaan. Mites tän suhteen toimisi?


      • Teettee

        Hmm... Minä en ainakaan ole mustasukkainen tms miehen exästä. En pidä hänestä, mutta mieheni pitää hänestä vielä vähemmän. Eivät ole olleet yhdessä enää 6 vuoteen.

        En koskaan puhu miehen exästä pahaa lasten kuullen. Enpä toisaalta muutenkaan hänestä paljoa puhu, ei ole usein mielessä.

        Kun joskus harvoin häntä näen, niin puhumme kohteliaasti vaikka säästä muutaman sanan. Se riittää.

        Miehen exä ei suoranaisesti myöskään hauku minua lapsille, mutta tavallaan "ohjeistaa" lapsia toimimaan juuri toisin, kuin miten me aikuiset olemme toimineet (minä ja lasten isä). Esimerkiksi jos jompi kumpi meillä on neuvonut lapsia, että peti täytyy aina aamulla pedata, niin lasten äiti jutustelee mukavasti lapsille, että höpsis, ei oman pedin petaus ole lasten hommia... Tai jos me opetamme että kaikkia ruokia on hyvä maistaa, niin lasten äiti sanoo lapsille että "Voitte sanoa sitten siellä että äiti on sanonut, että teidän ei tarvitse syödä niitä ruokia mistä ette pidä." Yms... Välillä meillä on pinna tiukalla. Yritämme rauhallisen asiallisesti kerta toisensa jälkeen lapsille kertoa, että äiti päättää asiat siellä äidin luona, ja muistakaa totella siellä äitiä. Täällä meillä totellaan meitä.

        Minullakin on lapsia, ja kaikille lapsille on samat säännöt. Tässä kodissa. Minun lapseni tottelevat sitten omaa isäänsä ja hänen puolisoaan siinä kodissa. Olen siis myös exä, ja tiedän senkin roolin. Tiedän että minun exäni nykyinen puoliso ei halua olla kanssani tekemisissä, mutta ei myöskään koskaan puhu minusta pahaa lapsille, eikä ns. tallo varpailleni. Enkä minä hänen. Jos hän on lapsille jotain sanonut, en koskaan sano ettei häntä pitäisi totella hänen kodissaan.


    • yleensä haukkuvat

      Yleensä se kolmas rikkoo ja sen jälkeen lakaa haukkumaan miehen sukua, perhettä ja varsinkin exää ja lapsia.

      • ........

        Lopeta tuo olettaminen ja keksiminen! Ainakaan meillä ei ex puolisoa haukuta ei kehuta itseasiassa emme keskustele ex puolisoista emmekä juurikaan ajatustakaa suo heille vieraille ihmisille.


      • näinkin voi
        ........ kirjoitti:

        Lopeta tuo olettaminen ja keksiminen! Ainakaan meillä ei ex puolisoa haukuta ei kehuta itseasiassa emme keskustele ex puolisoista emmekä juurikaan ajatustakaa suo heille vieraille ihmisille.

        Minä aikoinani todella loppujen lopuksi ystävystyin mieheni exän kanssa, hän hoiti mieheni ja minun yhteistä lasta ja hyvin hoitikin koska lapseni meni mielellään hänen luokseen. Exä teki ja antoi aina lahjoja lapsellemme ja vietimme suvun juhlia yhdessä. Valitettavasti mieheni exä kuoli ja mutta suhde ei kuollut. Lapsemme muistaa edelleen exän koska oli toisella kymmenellä kun hän kuoli.


      • naisen sukulaaset

        Kuinka just miehen sukua eikä lainkaan naisen sukua?


    • jättäkää ex perhe ra

      Uusiot aiheuttaa usein ongelmat miehen ex perheeseen. Ilman heitä puolisot ksekustelivat keskenään ja lapset voisivat hyvin, mutta kun se vieras ihminen haluaa sekoittaa toisten aisat omaksi parhaakseen, niin minkäs siinä kukaan tekee. Tahtojen taisto on niin kova että pitää sotkea muiden asiat kun omatkin on umpisolmussa. Järkyttävää pelaamista.

      • exexexe

        Miksi ei naisen ex perheeseen ?


      • Hmmmmm. Puolisot???? Ei en keskustellut EX puolison kanssa eron jälkeen miksi keskustelisin ihmisen joka EI kuulu minun elämään yhtään enkä naimisiin menon jälkee ole esitellyt uutta vaimoani ex:lle koska se ei kuulu hänelle kenen kanssa elän . Lapsien tapamisesta olen tehnyt tapaamis sopimuksen jonka mukaan olen elänyt.
        Nyt kun ymmärrät tajuta ettei minulla ole halua keskustella eikä velvotteita ex vaimoa kohtaan.


      • jätä rauhaan

        Kyllä mielellään jätetään x rauhaan, mutta sinä haahkana et jätä meitä rauhaan. Koko ajan panettelet uusperheitä, niiden lapsia kutsut kersoiksi, vain exän lapset ovat lapsia.

        Sinä haahkana olet suurin haukkuja jota maa päällään kantaa. Jätä jo se x-miehes ja hänen vaimonsa rauhaan.

        Ps. Olitko tänäänkin kurkkimassa kiikarit mukana, puun takaa mitä se ×- ukkos puuhaa vaimonsa kanssa.


      • Anonyymi

        Uusi vaimo tai kumppani ei ole vieras!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uusi vaimo tai kumppani ei ole vieras!

        Uusi mieskään ei ole vieras, vaan läheinen rakas kumppani.


    • Juuri sellainen

      No minä voin tunnustautua: olen sellainen nykyinen, joka on todella mustasukkainen exästä ja pelkää jatkuvasti miehen palaavan hänen luokseen. Yleensä pyörittelen sitä omassa päässäni, mutta välillä myös itken ja tiuskin aiheesta miehelleni, ja olen sanonut jopa vihaavani exää, toivovani että hän olisi kuollut jne., haukkunut häntä. Mitä sen sijaan en tee on se, että antaisin omien ongelmieni näkyä tai kuulua silloin, kun miehen lapset ovat paikalla. En IKINÄ, IKINÄ haukkuisi heille heidän äitiään tai kyseenalaistaisi äitiä millään tavalla. Joten en kyllä ymmärrä, mitä kuvaamasi ihmisen päässä oikein liikkuu.

      Miksi nyt haluan kirjoittaa tähän on se, että emme me existä mustasukkaiset kuitenkaan ole mitään ihmishirviöitä. Olemme ihmisiä, joilla on huono itsetunto, ja mustasukkaisuus, pelko, ahdistus ja epäilys piinaavat jokaista päiväämme. Eli mustasukkaisuutemme ei suinkaan tee meitä itseämme mitenkään onnelliseksi. Miehen exä synnytti kaksi ihanaa lasta, minä olen vain saanut kaksi keskenmenoa. Tunnen tästä jatkuvaa huonommuutta ja minulla on aivan todella paha olla. Sitten se välillä purkautuu ääneen myös mieheen.

      Joku sanoo tähän, että etsi apua. Olen etsinytkin, mutta puuttuvaa itsetuntoa ei löydetä aivan sormia napsauttamalla. Seuraavaksi joku sanoo, miksi sitten pysyn suhteessa. Siksi, että tiedän ongelman olevan omien korvieni välissä ja että se tulisi vastaan joka ikisessä suhteessa kuitenkin.

      • ämmänämmä

        Älä vaivu epätoivoon MM. Kyllä se päivä paistaa sullekkin.


      • Ex-puolison ihmetys

        Hei, enhän minäkään tietysti pysty puhumaan muiden ex-puolisoiden puolesta mutta haluan kuitenkin lohduttaa sinua sillä, että mustasukkaisuus useimmiten varmaankin on täysin turhaa. Ainahan on ollut jokin syy miksi ero on tullut ja yhteiselämää ei olla voitu jatkaa. Jos mies on halunnut eroa, niin tuskin naista takaisin haluaa ja jos nainen on lähtenyt, niin tuskin takaisin palaa.... ei siis varmaan päde kaikkien kohdalla mutta useimpien kohdalla kyllä. Varsinkin jos mukana on myös lapsia, niin tuskin kukaan, ei mies eikä nainen, eropäätöstä tee pienin perustein. (ainakaan toivottavasti)
        Joten ihan turhaan olet mustasukkainen exästä. Nauti mielummin siitä, mitä sinulla on.... ja hienoa että et ole alentunut kuitenkaan haukkumaan exää. Se osoittaa kuitenkin se, että olet vahva nainen!


      • ouygpöouhpöuoih

        Hei,

        uskoisin että juurikin sinun kaltaisia ihmisiä on paljon -niin nyxissä kuin exissäkin. Osa existä on valtavan epävarmoja ja mustasukkaisia. Samoin osa nyxistä. Varmastikin ihan samassa suhteessa. Ja koska useimmiten miehen naismaku pysyy jokseenkin samantyylisenä joissakin asioissa, useimmiten se mustasukkainen nyxä ja mustasukkainen exä ovat saman miehen yxä ja exä... Eli sinä mustis nyxä tai mustis exä, voit lohduttautua sillä, että luultavasti se toinenkin nainen kokee niitä samoja tuntemuksia!!

        Minä olin joskus aikoinaan myös mustis ja epävarma, tosin exän roolissa. Mieheni vaihtoi ns. lennosta, eli rupesi suhteeseen naisen kanssa, jonka kanssa oli vipinää jo liittomme aikana. Aikaa kun kului, huomasin että hittolainen, miehen nyxä on valtavan epävarma minusta... Ex mieskin sen joskus pari vuotta jälkeen sitten ääneen sanoi.

        Kumpikaan meistä ei kuitenkaan sotkenut omiin tuntemuksiinsa koskaan lapsia! Hyvä niin.

        Nyt erostani on jo 7 vuotta, ja olen päässyt epävarmuuksistani ja mustasukkaisuudesta täysin yli. Minulla on itsellänikin ollut jo 3 vuotta onnellinen parisuhde. Sen sijaan miehen nyxä ei edelleenkään suhtaudu minuun ihan huolettomasti. Aiempi mustasukkaisuuteni on muuttunut sääliksi ja ymmärrykseksi. Muistan itsekin ne tunteet hyvin. Toivon että hänkin pääsee niistä ajan kanssa yli.

        Tsemppiä siis vain kaikille nyxille ja exille! Keskitytään siihen omaan elämään. Ei omaan menneeseen, ei kumppanin menneeseen tms. Olemme hyviä juuri sellaisina kuin olemme, vaikka joku muukin olisi hyvä juuri sellaisena kuin on. Erolle on aina ollut joku syy, joten kannattaa päästää irti! Exän kannattaa jatkaa elämäänsä, keskittyä muihin juttuihin. Ja parisuhteelle on jokin syy, rakkaus, joten nyxän kannattaa luottaa siihen, mitä rinnalla on.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3090
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2101
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1875
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1583
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1336
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1242
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1231
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe