Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Edelleen ihmettelen.

Kaupassa töissä

En ala tekemään listaa miten asiakkaiden tulisi käyttäytyä kaupassa. Jotkut käyttäytyvät asiallisesti kun taas toiset eivät.

Jotkut asiat edelleen ihmetyttävät:
-Miksi aikuiset ihmiset sotkevat ruokakaupassa. Tuotteita jätetään mihin sattuu.
-Lukutaidottomuus. Ei osata lukea koska tarjoukset alkavat tai ovat päättyneet. Tai missä kaupassa ne ovat. Vaaditaan jopa korvausta bensa kuluissa kun asiakas on tullut toiselta paikkakunnalta tuotteen takia ja ajanut väärään kauppaan.

Ja sitten nämä eri juomapakkaukset. Limsoissa on 2-packit ja 4-packit. Jotkut edelleen luulevat että yhden 2-packin hinnalla saa 2:ksi 2-packia ja 4-packin hinnalla 4:jä 4-packiä.

Ja lopuksi: Ellei teillä arvoisat asiakkaat ole kaupan alan koulutusta tai kokemusta kaupassa työskentelystä, niin älkää tulko pätemään myyjälle kuinka hänen tulee tehdä työnsä.

5

76

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kataonna

      Asiakkaan mollaaminen on ala-arvoista. Sitä ei kukaan älykäs asiakaspalvelija tee.

    • Ent. asiakkaasi

      Olen ollut kaupassa töissä. Minun kokemukseni mukaan kuvaamasi kaltaiset tilanteet ovat todella harvinaisia.

      Lukiessani lehtien ilmoituksia tarjouksista kiinnitän usein huomiota siihen, että niissä on sekä kielivirheitä että epäselvyyksiä vaikka kuinka paljon.

      Kun esimerkiksi 300 g:n pakkaus kinkkua on tarjouksessa, sen hyllypuhuja on valitettavan usein 150 g:n pakkauksen kohdalla. Erittäin hämäävää, ehkä jopa tarkoituksellisesti. Ei ole lainkaan harvinaista, että hyllyjen reunoissa on tarjouslappuja, joiden aika on jo mennyt. Pitäisitte paremmin huolta siitä, että informaationne on selkeää. Asiahan on niin, että melkein aina jos informaatio ei mene perille tai se ymmärretään väärin, vika on informaatiossa.

      Tunnetko asiakkaasi niin hyvin, että tiedät, kenellä on kaupan alan kokemusta tai koulutusta? Usko pois vaan, jollakulla heistä saattaa ollakin. Ja vaikka ei olisikaan, asiakas saattaa oikeasti nähdä kaupassa (ja myyjien toiminnassa) epäkohtia, joihin voi ja pitää puuttua. Olet siellä kaupassa nimenomaan sitä asiakasta varten!

    • Valehteleeko asiakas

      Entäs sitten, kun tarjouksessa - isokokoien kyltti kahviosastolla - lukee "Juhla Mokka -kahvi, 1 pkt / asiakas". Niin asiakas ottaakin lavasta 2 pakettia ja valehtelee kassalla: "Kyllä lapussa luki, että tarjoushinnalla saa 2 pkt / asiakas".

      Jos asiakas ei lue tarjouksia kunnolla, niin onko sekin kaupan jakamaa väärää informaatiota? Vai olisiko mahdollisesti kyseessä ns. lukutaidoton tai uuslukutaidoton asiakas??? Vai pitäisikö ostaa paremmat silmälasit, jotta näkisi lukea?

      Asiakas ei todellakaan ole aina oikeassa! Olen nähnyt, kun asiakas kuskaa 100 € goretex-kengät 10€ kenkien tarjouslaatikkoon ja väittää kivenkovaan, että "Kyllä kyltissä luki, että hinta on 10€".

      Samoin on asiakas vaihtanut kaupan hintalapun halvemmasta tuotteesta kalliimpaan tuotteeseen. Tämä on jo petos, josta jää kiinni ja saa sakon. Lappujen vaihtajat tallentuvat kaupan valvontakameraan tai neuvokas vartija saa heitä kiinni itse teossa.

      • Tummatulikukkatukka

        Tällaiset tapahtumat lienevät melko harvinaisia. Ja näiden perusteella sinä leimaat koko asiakaskuntasi epäluotettaviksi valehtelijoiksi, joiden ainoa pyrkimys kaupassa asioidessaan on pettää sinua? Oikeastihan voi tapahtua erehdyksiäkin - eikö sinulle ikinä?

        Miksi asiakas on vihollisesi ja haluat v-uilla hänelle? Minun kokemukseni mukaan heistä runsaat 99 % on oikein mukavia ja fiksuja. Niin myös kauppojen henkilökunnasta, vain alle prosentti on sellaisia kuin sinä.


    • QuickD

      Asiakas on se, joka maksaa palkan. Koittakaahan kaupan pikku pimut käyttäytyä sen mukaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      91
      2364
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      53
      2064
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      88
      1883
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1858
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1658
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1582
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1456
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1420
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1402
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1390
    Aihe