Vartijan toimintaojeet

Pena

Laki Yksityisistäturvapalveluista "määrää" vartiointiliikkeen tekemään toimintaohjeet jotta vartija voi suorittaa vartiointitehtäväänsä oikein ja turvallisesti .
Vaan millaisia ne ohjeet ovat asiakkaan poistamiseen, tarkastukseen .Itse on ole tälläisiä nähnyt ,vaikka olen toiminut isoissa vartiointiliikkeisää tämän vuoden puolella vartijana.
Vartijan Koulutushan antaa jo nämä perustiedot pitääkö ne vielä olla paperillakin .Kyllä on maailma mallillaan .ja kerrataanhan nämä asiat vielä vuosittaisessa voimankäyttö koulutuksessa.

8

2733

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vartija

      Ainakin Seculla löytyy tälläinen opus " toimintaohjeita uhkatilanteisiin vartijalle ja vartiointiliikkeen asiakkaallle", painettu jo -99.
      Muistaakseni siitä on uudempikin versio.

      • yöpiiri

        Se vihkonen on PAMin kustantama. Ihan näppärä yleisesitys. Löytyy aika monesta kohteesta, oppaaseen tutustuminen on kaikille suotavaa. Niin siis vartioille kuin vartiointiliikkeen asiakkaille. Lisäksi siitä löytyy yhteenvetoja vartijoiden oikeuksista mitä voi aina käyttää jos joku marketvastaava tulee huutamaan että miksi et hakannut sitä pulsua siniseksi.


    • hps

      Toimintaohjeiden tarkoitus ei ole kerrata vartijan oikeuksia vaan kertoa miten siinä yrityksessä homma hoidetaan.

      Eli mitä teet jos epäilet näpistystä. Kenelle ilmoitat ja millä välineellä sekä miten, odotatko työparia vai puututko yksin, miten ja missä, mitä tapahtuu laadittaville raporteille ja mitä muuta on otettava huomioon firman ja työturvallisuuden puolesta.
      Tosin tuppaavat helposti olemaan aika ympäripyöreitä, koska kohteet ovat erilaisia. Siksi pitääkin olla olemassa sekä yleiset toimintaohjeet joita kaikki noudattavat, että kohdekohtaiset tarkat toimintaohjeet, joista selviää kaiken maailman kytkimien sijainnitkin.

      Nämä ovat asioita joita ei voi peruskoulutuksessa käydä läpi riittävällä tasmallisyydellä, koska eri firmoissa on erilaisia toimintakulttuureja ja välineitä.

    • osmo

      Laki edellyttää vartiointiliikkeiltä vartijan yleisiä toimintaohjeita, ainakin seculla on tietääkseni tällaiset uudet ohjeet.
      Nämä muut,josta poijat puhuivat tai siis kirjoittivat liittyvät enemmän työsuojeluohjeistukseen.Molemmat varmaan kauhian tärkeitä.

    • Anonyymi

      mikä on kohdekohtainen vartiointiohje?

      • Anonyymi

        Kohdeohjeissa yksinkertaisesti todetaan mikä on vartijan toimialue, minkälaisia työtehtäviä vartijan tulee hoitaa ja miten erilaisissa tilanteissa tulee toimia. Luonnollisesti ohje ei voi olla ristiriidassa lainsäädännön kanssa.

        Ohjeen pituus voi olla puoli sivua tai sitten poikkeustapauksissa ohjeita voi olla jopa satoja sivuja. Noin lähtökohtaisesti jos valvot rikkoutunutta varaston nosto-ovea ohje on hyvin lyhyt ja saat sen todennäköisesti sähköpostilla. Sen sijaan esimerkiksi ydinvoimaloiden vartijoiden ohjeet ovat pitkät ja ne on varmasti tarkastutettu lakimiehillä ja viranomaisten toimesta.


      • Anonyymi

        Kohdeohjeissa mainitaan pullot, korit ja kärryt ja kaikkea vastaavaa kaupan alan töitä, joita henkilökunta ei halua tehdä ja jotka ovat halvempaa teettää vartiointiliikkeellä.

        Tosin yleissitovassa työehtosopimuksessa ja laissa yksityisistä turvallisuuspalveluista ei neljännessä pykälässä (vartijan tehtävät ja toimialue) niistä mainita mitään.

        Aivopestyjen vartijoiden mielestä toimeksoantosopimus ja siihen perustuvat kohdeohjeet menevät lain ja yleissitovan työehtosopimuksen ohi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kohdeohjeissa mainitaan pullot, korit ja kärryt ja kaikkea vastaavaa kaupan alan töitä, joita henkilökunta ei halua tehdä ja jotka ovat halvempaa teettää vartiointiliikkeellä.

        Tosin yleissitovassa työehtosopimuksessa ja laissa yksityisistä turvallisuuspalveluista ei neljännessä pykälässä (vartijan tehtävät ja toimialue) niistä mainita mitään.

        Aivopestyjen vartijoiden mielestä toimeksoantosopimus ja siihen perustuvat kohdeohjeet menevät lain ja yleissitovan työehtosopimuksen ohi.

        Hetkonen pullokone"mies" ja "en tee poistoja ja kiinniottoja koska TES" ovatkin näköjään sama kirjoittaja!

        Selittää paljon - jos et halua tehdä niitä poistoja ja kiinniottoja, niin se pullohuone on sinulle ihan passeli paikka. Vai menikö sekin paikka Spectran työharjoittelijalle, kun myymäläpäällikkö huomasi, että sinun kaltaisellasi taustakävelijällä ei juuri ole käyttöä?

        Hei mutta faktahan on se, että vartijan hommat ei sovi kaikille. Yksinkertaisesti alalla ei ole tilaa kaltaisellesi inisijälle joka ei suostu tekemään vartijan perustöitä kuten poistoja ja kiinniottoja - eikä myöskään oheistöitä.

        Vanha totuus on se, että kukaan ei pidä pihtareista, eikä työpaikoilla katsota sellaisia henkilöitä jotka vaan esittävät tekosyitä omalle työhaluttomuudelleen ja kyvyttömyydelle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8386
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2555
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1936
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe