Radonkorjaus rivitalossa?

Millaisia kokemuksia radonkorjauksesta rivitalossa? Millä menetelmillä korjattiin ja oliko hyvä lopputulos?
Ilmoita


Kerrostalo kohteena Lahdessa: Mittauksin todettiin, että alimman kerroksen huoneiden radon-pitoisuus oli todella korkea ja jotain tarttis tehdä.. Onko teillä tehty tarvittavat mittaukset? Salpausselän harju on yksi radonin lähteistä..

Lattialaattojen saumat tiivistettiin ja rakennettiin radon-kaivo talon alle ja siihen vietiin putki sokkelin läpi poistopuhaltimelle, joka on muutaman metrin päässä rakennuksesta. Hommalle tuli hintaa, sillä huoneistojen remppa maksoi huomattavasti ja kerrostalon alapohjan mataluus teetti melkoiset kaivuutyöt.

Kerrostalo, Vantaa: Alapohjassa on korkeutta ja se tuuletetaan kolmella huipparilla. Lähtee radonit ja kosteudet, varmasti.

http://www.iltalehti.fi/asuminen/2013022416712583_an.shtml on hiukan puuttellinen kertomus rahan säästöstä, mutta luotettavammat ohjeet löytyy http://www.stuk.fi/sateily-ymparistossa/radon/korjaukset/fi_FI/korjaukset/
Ilmoita
Radonkorjauksissa on vaarana muut rakenteelliset ongelmat, joten pelkkä radonim poistaminen ei tarkoita vielä että kaikki on ok.
Ilmoita
Korjauksiin ei kannata lähteä ilman tarkempia tutkimuksia. Radonkaivot ovat ikuinen riesa. Ensimmäisena jokaisesta asunnosta tulee saada luotettavat mittaukset jatkoatoimia ajatellen.
Ilmoita
Meille laitettiin RadonWay radonkorjausrjestelmät. Asennus aika oli koko yhtiöön 2 päivää (12asuntoa). Homma kävi siististi ja radonpitoisuuden laskivat kaikissa huoneistoissa tehokaasti. Kaivojakin mietittiin, mutta näin jälkeenpäin ollaan tyytyväisiä, että niitä ei otettu. Tämä RadonWay radonkorjaus oli jopa paljon halvempikin.
Ilmoita
Meillä tehtiin suuret tiivistystyöt, mutta radonmittaustenperusteella niistä ei ollut mitään apua. Hirveä työ ja pieni hyöty, kannattaa varmaankin katsoa parempia radonin poistokeinoja
Ilmoita
Tiivistykset oli vaikeita toteuttaa meillekin, joten hankittiin suoraan kunnollinen radonkorjaus. Kaivoissa oli muuten mitä erikoisempia virityksiä ja hirmuisesti toimimattomia toteutuksia. Asiassa kuin asiassa kannattaa valita vankalla ammattitaidolla toimiva tekijä. Googlella löytää varmasti asiantuntijat.
Ilmoita
Radonkaivojen energian kulutus on yleensä suurta ja pihapiirissä rakenteet ruman näköisiä. Googlella löytää varmaan parhaiten.
Ilmoita
Me oltiin ostamassa taloa, jossa oli radonin kanssa ongelmia. Myyjä kustansi radonkorjaukset ennen luovutusta meille. Hinta oli joitain tonneja, mutta pää-asia on se että perheemme on turvallista asua meille uudessa kodissa . Meidän radonkorjauksetkin tehtiin RadonWay järjestelmällä, josta saatiin myyjältä heti mittauskäyrät joista näki selvästi tehokkaan radonin poistumisen sisäilmasta. Asuunnon ostajien kannattaa varmistua radonista ainakin riskialueilla. Kyllä uudessa kodissa viihtyy, kun on saanut sisustuksetkin mieluisaksi.
Ilmoita
Radonin on osoitettu aiheuttavan tosiaan vakavia terveyshaittoja, joten korkeat radonpitoisuudet kannattaa korjata. Ne jotka eivät ole vielä kotiaan älynneet mitata radonin varalta niin se aika on pian.
Ilmoita
Meille laitettiin U_ _ _r radonkaivopaketti. Tarkoin vaalimani pihapiiri pilattiin isoilla kaivureilla palvelu oli ylimielisen töykeää. Työ teki Lahtelainen maarakenusurakoitsija. Mainostavat radonkorjausta takuulla, mutta tämä oli pelkkää sanahelinää. Radonpitoisuus on yhä päälle 1000Bq. En voi suositella kenellekään!
1 VASTAUS:
Tervehdys radonkaivo_pihalle !
Kommenttisi koskee Ilmeisesti yritystäni. Olemme Lahtelainen radonkorjauksiin erikoistunut maanrakennusliike. Annamme takuun tekemällemme työlle ja myös saneerauksen onnistumiselle. Mittaamme kaikki kohteet ennen ja jälkeen saneerausta. Meille asti ei ainakaan ole tullut yhtään kuvailemaasi reklamaatiota. Jos todella näin on, että olemme tarkoittamasi yritys, olisi mielestäni asiallista reklamoida myös meitä ,että asiat saadaan myös teidän osalta kuntoon. Takuu ei ole meidän osalta pelkkää sanan helinää.
+Lisää kommentti
hahaaa....Siinähän haistelette syöpäsoluja neukkukuutiossanne! Laskee kivasti hintaa kun ostajat kyselee tuosta beccerellimääristä.....käsiin jää kämppä.ei kukaan osta raadon kämppää....tai no voi ostaakin jos ostohinta on 5% pyyntihinnasta...Joten:400th kämpän arvo on siis silloin:20Th.....vähän olis hinnassa kuplaa?
Ilmoita
Meillä tehtiin radonremontti, ennen kuin suostuin muuttamaan uuteen kotiimme. Edellinen rouva oli menehtynyt keukosyöpään. Talossa oli tehty aikanaan radonmittaripurkilla tutkimus tukesin toimesta ja radonia oli ollut 700 peggerelliä.
Itse en ainakaan toivo perheellemme kenellekään mitään radonin aiheuttamaa syöpää. -Susa-
Ilmoita
Lappenrannassa olevassa rivitalossa asumme ja mittasimme radonit parina talvena. Pitoisuudet olivat 870-1160Bq/m3. Nyt meille laitettiin radonimurijärjestelmät Suomen radonhallinta Oy toimesta. Asentajat tekivät pitkän päivän ja työt valmistuivat päivässä. Nyt radonpitoisuus menneen talven mittauksen mukaan 64-82Bq//m3. Mielestämme tämä radonkorjaus oli järkevä tehdä, kun yhtiössä asuu myös lapsiperheitä.
Radonkorjaus meni ainakin meillä paremmin, kuin osaisimme arvellakaan.
Ilmoita
Keskustelin Säteilyturvakeskuksen asiantuntijoiden kanssa radonkorjauskoulutus tilaisuudessa ja sain yksiselitteisesti vastauksen että radonimurijärjestelmällä saadan paras lopputulos. Tiivistykset eivät kuulemma auta asiaan niin paljon että niihin kannattaisi ryhtyä. Radonpitää poistaa talon alta.
Ilmoita
On niinkin, että talossa on salaojat yksi putki keskus poistokaivon päähän pitkähkö putki, et tulee pystyvirtaamaa ja tähän tehosteeksi kohtalaisen kokoinen tuuli imuri et tulee tehostaa, niin alipaineiset salaojat voivat alentaa radonia.
1 VASTAUS:
Sinä salaojiin radonpoiston rakentanut, älä jäähdytä talon perustuksia. Saattaa tulla tuosta vielä muita ongelmia tulevaisuudessa. Omaan taloksi voit toki laittaa mitätahansa ”virituksiä”
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Radonkorjaus rivitalossa?

Millaisia kokemuksia radonkorjauksesta rivitalossa? Millä menetelmillä korjattiin ja oliko hyvä lopputulos?

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta