Käyttöominaisuudet ?

Ei tunkua tuloksiin

Ei näytä kovaa tunkua olevan, siihen jengiin kasvattajia, jotka huomioivat myös käyttötulokset. Koiranetin mukaan vuonna 2013, rekisteröitiin yksi pentue (kennel Givemefive) jonka emällä oli käyttötulos. Myös ulkomaalaisella isällä on hyväksytty koetulos.

Vuonna 2014, tähän mennessä, niin ikään yksi pentue (kennel Vuorman) jonka emällä koetulos. Tässäkin pentueessa isänä ulkomaalainen uros, jolla hyväksytty koetulos.

Ei ole liikaa, ei.

18

236

  Vastaukset

  • Ei ole tunkua käyttötuloksiin, ei. Tämän puolen keskustelukin on täysin kuollut. Ehkä hyvä näin?

  • Mikä on tuhonnut kiinnostuksen kouluttaa koiria tuloksiin?

   • Päin vastoin. Boksereiden koekäynnit ovat viimeisinä vuosina osoittaneet pieniä elpymisen merkkejä. Seuraavassa PK-koekäynnit vuosittain per koira: 2014 73 koiraa, 2013 57 koiraa, 2012 46 koiraa, 2011 42 koiraa, 2010 38 koiraa. Huomioimisen arvoista lienee tuo, että neljässä vuodessa koekäynnit ovat lähes tuplaantuneet.


  • Kuinka moni ihan tosissaan pitää sitä enää käyttökoirana ja harrastaa semmoista ? Hyvin pieni porukka, ja ne tekee niitä pentuja niitten käyttötarkoitukseen, muut perheenjäseniksi. Moni varmaankin kouluttaa koiriaan,mutta ei viitsi/halua kilpailla

  • Ja ne tuloksetko sitten periytyy? Kyllä se on hihnan päästä kiinni,tuleeko tulosta,koulutus on aikaaviepää hommaa ja esim.yhdistyksen maalimiehille ei taida päästä harjoittelemaan jos vaikka suojelua tahtoisi harjoitella.

   • Ei niitä ihmisiä kiinnosta bokseri, jotka haluavat oikeasti koetuloksia. Bokser kehittyy aikuiseksi aivan liian hitaasti ja vanhuus tahtoo tulla vastaan kovaa vauhtai, kaikkine sairauksineen.


   • Ehdottomasti, meidän tulisi ottaa kaiikki "suorittaminen ja karriääri" hiukan rannommin. Hitunen huumoria, happea, naurua ja iloa mukaan. Unohdetan ne piikkipannat muun rotuisille, niinn tulokset paranee, varmasi.
    Bokseri ei ole karriääri ihmisten rotu. Huumoria, hauskaa yhdessäoloa perheen ja tuttavien kanssa. Silloin on bokseri myös iloinen ja tekee tunteella.


  • Miksi ei pääse harjoittelemaan yhdistyksen maalimiesten kanssa? Onko niitä liian vähän?

  • Ei ole bokserista harrastuskoiraksi, terveys ei kestä, kolme kertaa olen yrittänyt, paras mihin päästiin parit koularit pk-puolelta, voittajaan ei koskaan päästy, yhdellä pk-koiraksi sopimattomalla muutamia tuloksia tokosta - siinä se. Koulutettavuus ei koskaan ollut este, vaikka suuria puutteita myös luonteissa oli, lähinnä puutteita hermorakenteessa. Muutamia kivoja boksuja olen kokeissa nähnyt, mutta esim. haussa ja esineruudussa kun koiran työskentelyä seuraa, niin mieleen tulee, että MIKSI koiran hengitystä pitää vartavasten vaikeuttaa moisella rakenteella. Rakastan boksereita yli kaiken, mutta karu totuus on, että aika ihmeitä pitää tapahtua, että rotu vielä tästä nousisi varteenotettavaksi harrastuskoiraksi. Terveys, luonne, rakenne näiden korjaaminen vaatisi mielestäni roturisteytyksiä. Pidempi kuono, terveemmät kulmaukset, käyttöominaisuuksia, yleistä terveyttä -näitä pitäisi jostain rotuun saada :(

   • Poksutin, kommenttisi on eritoten kiinnostava ja mielenkiintoinen. On hienoa, jotta asioista uskalletaan puhua niiden oikeilla arvoilla. Lapuo on lapio, siksi sanokaamme sen nimeksi, lapio. Kasvattajat tarvitsevat oikeasti tarkkaa tietoa ja rakentavaa komenttia. Silloin voidaan jalostaa ja rakentaa parempaa. Ongelmaat tulee uskaltaa tuoda esiin.

    Voipi olla ettei kaikkea toivoa ole heitetty kaivoon.


   • Kun vielä löytyisi se kasvattaja, jota oikeasti kiinnostaisi esimerkiksi kuonon pidentäminen. Bokseriharrastajat sulkevat silmänsä tältä asialta. Ei bokserilla ole hengitysongelmia, mopsit ja bulldoggit ovat niitä rotuja... ...mutta kuitenkin siinä vaiheessa kun hapensaannin tarve on kova, esim. juuri haku tai esineruutu lämpimällä ilmalla, pitää juosta ja haistella ja läähättää, meteli on melkoinen, eikä koira tahdo jaksaa, hakutreeneissä pitää miettiä montako pistoa uskaltaa juoksuttaa :( Sitten ne hampaat, puolta pienemmillä roduilla löytyy suusta puolta isompi purukalusto. Ne pienet ryynit mitä suusta löytyy on miten sattuu. Ei vain ole fyysisesti mahdollista mahduttaa koiran normaalia hampaistoa niin pieneen tilaan. Mitä se olisi bokserirodulta pois, jos sillä olisi normaalipituinen kuono ja normaalit hampaat? Miksi ihmiset ovat niin itsekkäitä, että jalostavat tätä ihanaa rotua kärsimään? "Ajokoirakuono" sanovat halveksivaan sävyyn rodun edustajia, joilla kuonosta löytyy mittaa :(


   • Kyllä niitäkin kasvattajia löytyy, joita kiinnostaa kuonon pituus. Itselläni on hyvinkin pitkäkuonoinen bokseri ja on ihan suomalaiselta kasvattajalta.


  • Kyllä niitä tuloksiakin välin jollekin tulee. Harvoimpa vain kilpailukykyisiä tuloksia. Onko vika vanhanaikaisessa koulutuksessa vai surkeassa jalostuksessa, en tiedä. Jos oikeasti halutaan bokseri säilyttää käyttökoirana, edes jollain tasolla, pitää saada muutosta ja nopeasti.

  • Onpa ketjussa harmilllista tekstiä luettavaksi. Tällä hetkellä meillä asustaa boksu jonka kanssa tehty HK3, JK1 sekä ZTP. Erikoijäljen koe tulossa hiljattain. Hausta takana ykköstulosta. Parhaillaan odotellaan uutta bokserinpentua laumamme uudeksi jäseneksi. Mielestäni minulla on käsissäni tällä hetkellä mitä erinomaisin harrastuskaveri!

   • Koirasi löytyikin helposti koiranetistä, olet ollut onnekas, kun olet saanut käsiisi terveen boksun. Bokseri on kiitollinen kouluttaa varsinkin nenätöihin ja kyllä niillä halua on tehdä, mutta jos kroppa ei kestä niin ei voi mitään.


  • SBY:n mestikset, yksi tulos neljästätoista. Mitä tää on? Missä on nyt ne käyttökasvattajat?

  • Bokseri on oivallinen harrastuskoira, jos malttaa olla vertailematta maliin tai saksanpaimenkoiraan. suorituskyky ei boksulla ole samaa luokkaa, kuitenkin riittävä tehddä kokeita. Lisäksi ehkä helpoimpia rotuja, päästä kilpailemaan rodun mestaruustasolla. Pitää vain uhohtaa lapselliset poliisikoira vertailut.

  • No mennäänkö nyt parempaan, vaiko huonompaan suuntaan, rodun henkisen ja fyysisen terveyden kanssa?

  SEISKA.FI

  • Ex-urheilijat Ringa Ropo ja Heikki Herva elävät etäsuhteessa: Käymme salsatunneilla!
  • Temptation Islandissa kohauttava käänne! Sinkkukaunottaret ja varatut naiset kohtaavat toisensa: Jonnan ja Inkun välit ovat jäätävät - "Juokse ihan v**un kauas!"
  • Paparazzi iski! Julkkiskaunottaret juhlivat railakkaasti Sara Chafakin synttäreillä: kohujulkkis päätyi Sara Siepin luo yökylään - katso kuvat!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vastaamon omistajat miljonäärejä

   https://www.iltalehti.fi/talous/a/3c760edc-f921-4bd9-8d2c-622719ab8e2e Yksityinen firma, josta myytiin iso siivu pääomasijoittajille. Ahneusko ajoi
   Maailman menoa
   242
   7795
  2. Stefulla miljoonavelat

   Seiska kertoo Stefun lainanneen hurjan summan pokerimiljonääri jens kyllöseltä. Stefulla saattaa mennä kuulemma kymmeniä tuhansia strippibaareihin. Ku
   82
   3889
  3. Korona ei tartu julkkiksiin?

   Selittäkää mulle, miksi nimenomaan nää julkut ryntäävät nyt ulkomaille. Tuttavistani en tiedä ketään, joka nyt lähtisi matkoille. Ei edes työmatkalle
   Kotimaiset julkkisjuorut
   83
   3870
  4. Vastaamon potkut saanut toimitusjohtaja tiesi turva-aukosta 1,5 vuotta

   Tietoturvaskandaalissa rypevän Vastaamon toimitusjohtajalle potkut – yhtiön hallituksen mukaan pimitti tietomurtoa 1,5 vuotta: https://yle.fi/uutiset/
   Maailman menoa
   81
   2178