Käyttöominaisuudet ?

Ei tunkua tuloksiin

Ei näytä kovaa tunkua olevan, siihen jengiin kasvattajia, jotka huomioivat myös käyttötulokset. Koiranetin mukaan vuonna 2013, rekisteröitiin yksi pentue (kennel Givemefive) jonka emällä oli käyttötulos. Myös ulkomaalaisella isällä on hyväksytty koetulos.

Vuonna 2014, tähän mennessä, niin ikään yksi pentue (kennel Vuorman) jonka emällä koetulos. Tässäkin pentueessa isänä ulkomaalainen uros, jolla hyväksytty koetulos.

Ei ole liikaa, ei.

19

1298

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vähiin vetäää

      Ei ole tunkua käyttötuloksiin, ei. Tämän puolen keskustelukin on täysin kuollut. Ehkä hyvä näin?

    • tosihiljaaovissa

      Mikä on tuhonnut kiinnostuksen kouluttaa koiria tuloksiin?

      • lamppuharja

        Päin vastoin. Boksereiden koekäynnit ovat viimeisinä vuosina osoittaneet pieniä elpymisen merkkejä. Seuraavassa PK-koekäynnit vuosittain per koira: 2014 73 koiraa, 2013 57 koiraa, 2012 46 koiraa, 2011 42 koiraa, 2010 38 koiraa. Huomioimisen arvoista lienee tuo, että neljässä vuodessa koekäynnit ovat lähes tuplaantuneet.


    • huhu33

      Kuinka moni ihan tosissaan pitää sitä enää käyttökoirana ja harrastaa semmoista ? Hyvin pieni porukka, ja ne tekee niitä pentuja niitten käyttötarkoitukseen, muut perheenjäseniksi. Moni varmaankin kouluttaa koiriaan,mutta ei viitsi/halua kilpailla

    • deutchebox

      Ja ne tuloksetko sitten periytyy? Kyllä se on hihnan päästä kiinni,tuleeko tulosta,koulutus on aikaaviepää hommaa ja esim.yhdistyksen maalimiehille ei taida päästä harjoittelemaan jos vaikka suojelua tahtoisi harjoitella.

      • kymppiäkaikki10

        Ei niitä ihmisiä kiinnosta bokseri, jotka haluavat oikeasti koetuloksia. Bokser kehittyy aikuiseksi aivan liian hitaasti ja vanhuus tahtoo tulla vastaan kovaa vauhtai, kaikkine sairauksineen.


      • yksitoistaenemmänkuin

        Ehdottomasti, meidän tulisi ottaa kaiikki "suorittaminen ja karriääri" hiukan rannommin. Hitunen huumoria, happea, naurua ja iloa mukaan. Unohdetan ne piikkipannat muun rotuisille, niinn tulokset paranee, varmasi.
        Bokseri ei ole karriääri ihmisten rotu. Huumoria, hauskaa yhdessäoloa perheen ja tuttavien kanssa. Silloin on bokseri myös iloinen ja tekee tunteella.


    • noompasihme

      Miksi ei pääse harjoittelemaan yhdistyksen maalimiesten kanssa? Onko niitä liian vähän?

    • poksutin

      Ei ole bokserista harrastuskoiraksi, terveys ei kestä, kolme kertaa olen yrittänyt, paras mihin päästiin parit koularit pk-puolelta, voittajaan ei koskaan päästy, yhdellä pk-koiraksi sopimattomalla muutamia tuloksia tokosta - siinä se. Koulutettavuus ei koskaan ollut este, vaikka suuria puutteita myös luonteissa oli, lähinnä puutteita hermorakenteessa. Muutamia kivoja boksuja olen kokeissa nähnyt, mutta esim. haussa ja esineruudussa kun koiran työskentelyä seuraa, niin mieleen tulee, että MIKSI koiran hengitystä pitää vartavasten vaikeuttaa moisella rakenteella. Rakastan boksereita yli kaiken, mutta karu totuus on, että aika ihmeitä pitää tapahtua, että rotu vielä tästä nousisi varteenotettavaksi harrastuskoiraksi. Terveys, luonne, rakenne näiden korjaaminen vaatisi mielestäni roturisteytyksiä. Pidempi kuono, terveemmät kulmaukset, käyttöominaisuuksia, yleistä terveyttä -näitä pitäisi jostain rotuun saada :(

      • kaivostapois

        Poksutin, kommenttisi on eritoten kiinnostava ja mielenkiintoinen. On hienoa, jotta asioista uskalletaan puhua niiden oikeilla arvoilla. Lapuo on lapio, siksi sanokaamme sen nimeksi, lapio. Kasvattajat tarvitsevat oikeasti tarkkaa tietoa ja rakentavaa komenttia. Silloin voidaan jalostaa ja rakentaa parempaa. Ongelmaat tulee uskaltaa tuoda esiin.

        Voipi olla ettei kaikkea toivoa ole heitetty kaivoon.


      • poksutin

        Kun vielä löytyisi se kasvattaja, jota oikeasti kiinnostaisi esimerkiksi kuonon pidentäminen. Bokseriharrastajat sulkevat silmänsä tältä asialta. Ei bokserilla ole hengitysongelmia, mopsit ja bulldoggit ovat niitä rotuja... ...mutta kuitenkin siinä vaiheessa kun hapensaannin tarve on kova, esim. juuri haku tai esineruutu lämpimällä ilmalla, pitää juosta ja haistella ja läähättää, meteli on melkoinen, eikä koira tahdo jaksaa, hakutreeneissä pitää miettiä montako pistoa uskaltaa juoksuttaa :( Sitten ne hampaat, puolta pienemmillä roduilla löytyy suusta puolta isompi purukalusto. Ne pienet ryynit mitä suusta löytyy on miten sattuu. Ei vain ole fyysisesti mahdollista mahduttaa koiran normaalia hampaistoa niin pieneen tilaan. Mitä se olisi bokserirodulta pois, jos sillä olisi normaalipituinen kuono ja normaalit hampaat? Miksi ihmiset ovat niin itsekkäitä, että jalostavat tätä ihanaa rotua kärsimään? "Ajokoirakuono" sanovat halveksivaan sävyyn rodun edustajia, joilla kuonosta löytyy mittaa :(


      • pitkänaama

        Kyllä niitäkin kasvattajia löytyy, joita kiinnostaa kuonon pituus. Itselläni on hyvinkin pitkäkuonoinen bokseri ja on ihan suomalaiselta kasvattajalta.


    • Vähänylikaks

      Kyllä niitä tuloksiakin välin jollekin tulee. Harvoimpa vain kilpailukykyisiä tuloksia. Onko vika vanhanaikaisessa koulutuksessa vai surkeassa jalostuksessa, en tiedä. Jos oikeasti halutaan bokseri säilyttää käyttökoirana, edes jollain tasolla, pitää saada muutosta ja nopeasti.

    • boksuharrastaja

      Onpa ketjussa harmilllista tekstiä luettavaksi. Tällä hetkellä meillä asustaa boksu jonka kanssa tehty HK3, JK1 sekä ZTP. Erikoijäljen koe tulossa hiljattain. Hausta takana ykköstulosta. Parhaillaan odotellaan uutta bokserinpentua laumamme uudeksi jäseneksi. Mielestäni minulla on käsissäni tällä hetkellä mitä erinomaisin harrastuskaveri!

      • poksutin

        Koirasi löytyikin helposti koiranetistä, olet ollut onnekas, kun olet saanut käsiisi terveen boksun. Bokseri on kiitollinen kouluttaa varsinkin nenätöihin ja kyllä niillä halua on tehdä, mutta jos kroppa ei kestä niin ei voi mitään.


    • pk-rotuko

      SBY:n mestikset, yksi tulos neljästätoista. Mitä tää on? Missä on nyt ne käyttökasvattajat?

    • kivakoiruli

      Bokseri on oivallinen harrastuskoira, jos malttaa olla vertailematta maliin tai saksanpaimenkoiraan. suorituskyky ei boksulla ole samaa luokkaa, kuitenkin riittävä tehddä kokeita. Lisäksi ehkä helpoimpia rotuja, päästä kilpailemaan rodun mestaruustasolla. Pitää vain uhohtaa lapselliset poliisikoira vertailut.

    • Anonyymi

      No mennäänkö nyt parempaan, vaiko huonompaan suuntaan, rodun henkisen ja fyysisen terveyden kanssa?

      • Anonyymi

        Huonompaan on menty viimeiset 30 vuotta. Ehkä olisi aika lopettaa tämä 30- vuotinen sota. Nimittäin sota välillä käyttisten ja näyttisten. Käyttökoirakaasvattajiksi itseään kutsuvat, ovat jo vuosia sitten sortuneet typerään ylimielisyyteen. Onneksi jotkut reuhkat ovat ymmärtäneet vihdoin lopettaa tai vain väsähtäneet omaan korinaansa. Uudet sukupolvet kasvattajia ja harrastajia, toivottavasti löytävät ymmärrystä, yhteistyön tärkeyteen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1858
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1798
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      117
      1771
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      70
      1567
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1128
    9. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    10. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1112
    Aihe