Kysymys testosteronin korvaushoidosta

kyllästynyt eunukki

Kysytäänpä tätä nyt jos vaikka joku osaisi vastata... Kävin vuosi sitten erinäisten syiden vuoksi mittauttamassa testosteronitasot. Ikäkin alkaa lähestyä uhkaavasti neljääkymppiä. Syitä olivat aloitekyvyttömyys, huono lihaskunto, joka ei parane harjoittelulla, eli lihasmassa ei kasva sitten millään ilveellä, alavireisyys ja erityisesti entisenlaisten aamuerektioiden katoaminen. Joskus päivä jos toinenkin vierähtää tekemättä mitään, jos ei tarvitse töihin mennä. Tupakkaa ja alkoholia en käytä laisinkaan, enkä ole koskaan käyttänyt.

Hormonitestin tulos oli alakanttiin. Itse asiassa hiukan alle ala-arvon. Työterveydessä tuolloin ollut lääkäri ei asiaa varsinaisesti kommentoinut vaan totesi, että laittaa jatkot urologille, jonne sitten varasinkin ajan. Tämä lääkäri ei oikein sanonut asiaan sitä eikä tätä, mutta oli sitä mieltä, että olen perusterve, joten hormonialenema on kuulemma luonnollinen. Raja-arvot ovat "keskiarvoja" ja yksilöissä voi olla eroja.

Kilpirauhasarvot ja sun muut veriarvot olivat mukana liitteenä työterveydestä. Urologi tutki kivekset ja kyseli aika paljon, kuten karvoituksen kasvusta, traumoista, joten sikäli en koe, että minut olisi "ohitettu" tässä asiassa.

Asia jäi sitten siihen, mutta lääkäri työterveydessä ehdotti, että jos otetaan vielä uudestaan ne arvot vaikka vuoden päästä ja katsotaan sitten uudestaan, jos asialle voisi jotain tehdä. No kävin tässä vähän aikaa sitten työterveydessä asian tiimoilta kun tuo talvi ja alavireisyys tekevät tuloaan ja kuinka ollakaan vastassa oli toinen lääkäri, joka oli TOPTYKKÄNÄÄN sitä mieltä, ettei miehille tule LAISINKAAN antaa hormonikorvaushoitoa. Naiset ovat kuulemma asia erikseen.

Syyksi sain kuulla, että se häiritsee sitä olematontakin hormonitoimintaa ja altistaa sydän- ja verisuonisairauksille. Hän ei halunnut keskustella asiasta sen enempää, vaan totesi, ettei ole hormonihoidon ekspertti. Oletan, että ilmeisesti nämä nihkeät asenteet hormonihoidosta ovat jostain ylempää, kuten lääkintöhallituksesta, joka ohjeistaa lääkäreitä ja muuta henkilökuntaa "uusimman tiedon" suhteen. "Big Brother" on siis suositellut, ettei turhia hormoneita jaella.

Putosin tilanteessa tyhjänpäälle. Olen pari kertaa syönyt tähän "masennukseen" masennuslääkettä, serotoniinin takaisinoton estäjää, enkä halua niitä enää koskaan syödä. Lääkärit tuntuvat työntävän niitä niin kovin mielellään jokaiseen mahdolliseen väliin, josta muuten urologikin suuttui ja sanoi, ettei ymmärrä, miksi niitä tungetaan joka paikkaan. Hänenkin luokseen tulee paljon miehiä, joilla on erektiovaikeuksia johtuen näistä lääkkeistä.

En koe olevani klassisesti masentunut, ei ole itsetuhoisia ajatuksia, vaan tila muistuttaa sitä kuin olisin vanha kännykkä, jonka akku ei lataudu koskaan loppuun saakka ja josta on kroonisesti tehot lopussa. En ole myöskään käynyt mitään traumoja läpi henkilökohtaisessa elämässäni, eikä työ ole erityisen rasittavaa. Veriarvot ovat myös hyvät sokeria ja kolesterolia myöten. Tilanne kiukuttaa, koska olo on kuin elämä sujahtaisi ohitse ilman, että saan siitä kiinni tai että pääsen siitä nauttimaan. Suomalaiselle kiihkoluterilaiselle suorittajalle tätä on tietysti aivan turha selittää. Miten pitäisi edetä???

27

647

  Vastaukset

  • Hei!

   Kuvaamasi tilanne kuulostaa kurjalta. Vaikka hormonikorvaushoidon hyödyistä miehillä ei vielä kiistatonta näyttöä olekaan, hoitokäytäntö on kuitenkin tällä hetkellä se, että testosteroni-korvausta voidaan kokeilla. Edellytyksenä tähän ovat matalaksi todettu testosteronitaso sekä selvästi jokapäivästä elämää haittaavat oireet (erityisesti seksuaaliterveyteen liittyvät kuten aamuerektioiden häviäminen, vähentynyt kiinnostus seksiin sekä erektiohäiriöt: http://klinik.fi/terveysinfo/erektiohairio).

   Ehkä paras tapa edetä olisi, että testosteronitasot mitattaisiin nyt uudelleen ja sitten kävisit kysymässä jatkoa joltain toiselta lääkäriltä (esim. urologilta). Hoitokokeilu voidaan siis yleensä tehdä, mikäli tasot todetaan mataliksi.

   Voimia syksyyn toivotellen:

   -Klinikin lääkäritiimi

   Klinik - terveyspalvelusi netissä
   www.klinik.fi

   • Aivan sama tarina tulis täältäkin,3 vuotta on vatvottu ja vetvottu paikallisten yleislääkäreiden kanssa,yks määräs geelit toinen lopetti välittömästi,S-testo ja vapaa reilusti alakantissa,nyt perjantaina aika urologille,,saa nähä mitä tapahtuu vaiko mitään.


  • Homman nimi on se, että ensin netin kautta yrittätte etsiä lääkäriä jolla olisi edes hajua korvaushoitoasioista. Sitten lääkäriin ja jos ei tunnu ymmärtävän, niin sitten seuraavalle. Voihan siinä mennä hiukan rahaakin, mutta loppujen lopuksi kannattaa.

   Pelkkä S-Testo ei kerro mitään, vaan mukaan on otettava ainakin S-LH, S-PRL, S-TestoVL, S-SHGB ja S- E2. Tuosta paketista osaa jo asiansa osaava lääkäri tehdä diaknoosia, että mihin suuntaan kannattaa lähteä tutkimuksia viemään.

   Masennuslääkkeet vain pahentaa olotilaa, jos kyseessä onkin testovaje...vaan kun sen muotia olla "masentunut"!

   • Kävin Urologin vastaanotolla,pyysin paikallisesta terkkarista kaikista labroista tulosteet mukaan,,s-testo on mitattu jo moneen kertaan mut tämä vapaa testo,sille ei meinannu millään saada lähetettä labraan mut lopulta kuiteskin sain ku vähä kovemmin vaadin,en tiiä mikä siinä sitte on,,no kuiteskin kaikki olennaiset labratulokset hanskassa Urologille,alakantissa testo-arvot sitte oli sustanon kuurin määräsi ja parin piikin jälkeen pyysi soittamaan ja kertomaan jos apua on ollu nii sitte kirjottaa kelalle lausunnon jot tulee täysi korvattavuus.Tämä "lysti" maksoi rapiat 72e kelakorvauksineen,ei paha.


  • 65:na ei enää riittänyt puhtia punttitreeneihin ja kotipuuhiin joten kävin terveyskeskuksessa jossa lääkäri totesi S-Testojeni, 12, riittävän ikäiselleni ukolle.
   Kuntoilun väheneminen alkoi nostaa verenpainettani joten menin urheilulääkärin juttusille.
   Näytin treenipäiväkirjani ja verenpaineseurantani.
   Testoresepti tuli välittömästi.

   Muutamassa kuukaudessa S-Testo nousi 40:een ja se oikeasti tuntuikin kaikessa tekemisessä.
   Muista testoista en tiedä mitään. Onkohan tarpeenkaan.
   Seuraan eturauhasta vuosittain. PSA-lukema on pikemminkin laskenut entisestään ollen nyt 1,8. Viitearvo 69v=6,7.

   Puntti kulkee ikäisekseni hyvin (muidenkin mielestä ) ja energiaa riittää muuhunkin. Kunhan pysyn täysin erossa alkoholista.

   • Moi
    Millaisen reseptin sait ja saako kysyä kenen vastaanotolla kävit?


  • Mitä väliä sillä S-testo arvolla on? Vapaa se on joka ratkaisee

   • Eipä ole pelkkää plasebo-vaikutusta!


  • Kannattaisi seiskaykkösen pitää myös huolta muista arvoista jos S-testo on noinkin korkealla. Vai onko sinulla tarkoitus lähteä rintsikka ostoksille kohtapuoliin kun estrogeenit tulee yli äyräiden.

   • Olen huolettoman tyytyväinen nykytilanteeseen koska vähäisimpiäkään oireita ei ole havaittavissa maalaamastasi kauhukuvasta tai mistään siihen liittyvästäkään.
    Päin vastoin!

    Hirveän paljon ei ole enää vuosia jäljellä. Otan niistä vähenevistä irti kaiken mahdollisen.

    Saattaa antaa ärsykkeen pahansuopaisille kommenteille.


  • Elähän Eunukki kyllästy
   Minä kävin läpi kolme sydämen avoleikkausta peräjälkeen vuoden aikana ja aina luulin, että nyt se on menoa.
   Kissanviikset. noista kun selvisin, tein ulkorakennus remontin ja kesämökkiremontin.
   Nyt kun olen niistä selvinnyt, luin Apteekki lehdestä miehen Testosteronista.
   Minähän ottavana kävin kokeissa ja pistettiin piikkiä pyllyyn.
   Ensimmäinen tökkäys on ilmeisesti neuvoa antava mutta ensimmäisellä viikolla jo alkoi nuoruus näyttää merkkejään. Ensiviikolla laitetaan toinen ja kuukausi siitä lisää.
   Lääkärini sanoi, että sopikaa vaimon kanssa mihin aikajaksoon laitetaan lisää.
   Olen itse -63 ja sanoisin -71v , että älä nyt ihmeessä masennu!!
   Käyppä tohtorilla ja rupattelemassa asiasta.
   Esimerkkinä: Minulla on 85 vuotias työnhupakko jonka luona käyn kun olen "lenkillä" . Meillä on ollut sellainen sopimaton juttu, että kummallakin on mukava kahvihetki silloin tällöin.
   Iäkäs tyttönen on kerrassa ihana.
   Saapa nyt nähdä kuinka kolmas piikki vaikuttaa mutta??

  • Työterveyslääkärit on väärä paikka hakea hoitoa vähänkään erikoisempaan vaivaan. Niillä on maksukontrahti työnantajan kanssa ja se rajoittaa ravaamista / tutkimuksia. Pyydä vaan lähete urologille tai asiaan perehtyneelle erikoislääkärille. Tuo viitearvojen väli on älyttömän iso. Mulla ainakin 50 mg geelipussit päivittäin käytössä ja muutaman viikon jälkeen vaikutustakin jo huomaa. Ainakin hiki alkaa tuoksumaan kainaloissa. Ennen ei mitään hajua sielläkään.

  • Ihmeellinen maa tämä suomi. Mihinkään vaivaan ei tahdo hoitoa saada. Tai oikeastaan kaikki tuntuu hoituvan SSRI-lääkityksellä. Mikä ihme suomen lääkäreitä vaivaa? Miten niin testokorvaushoidosta ei ole apua? Kun olen lukenut jotain jenkkiartikkeleita niin kyllä pääsääntöisesti apua on tullut mikäli testoarvot ovat oikeasti olleet alhaiset. Kai tuota testoa nyt johonkin tarvitaan kun kivekset niitä tuottaa. Mä oon itsekin oikein testokuopassa (s-testo 1,4) ja on ihme jos tuo ei mitään olotilaani vaikuta. Pitää laitella tänne raporttia kunhan saisin sen pirun korvaushoidon päälle. Jos ei oloon auta niin sitten olen kyllä kusessa.

   • Julkista terveydenhuoltoa lobataan nyt alas tarjoamalla siellä korkeintaan buranaa tai paskaa käteen. Paskaa käteen = ssri zombi lääkettä nassuun. Ei huvita enää valittaa mistään. Äänestäkää sitä kokoomusta niin maailma menee enemmän vitturallen.


  • Näinhän se menee. Hoitoa ei saa ellei nyt ihan meinaa käsiin kuolla. Silloinkin vain sen verran että voi hilata itsensä kotiin kuolemaan. Mä jouduin tappelemaan kahden lekurin kanssa että sain testoa. Nyt kuusi vrk eka piikistä ja sentään jaksan jo kävelyllä käydä ja muutenkin vähän pirteämpi olo. Mikä hitto siinä maksaa kun eivät suosiolla kirjoita lääkettä vaivaan vaan pitää ihmistä kiduttaa ja muka odottaa jos nyt sattuis oma tuotanto alkaa toimimaan. Kai tuohon odotteluunkin jokin raja on?

  • Moi
   Mies, 55-v, helsinkiläinen mutta muuten terve, hyvä kondis, kuntosalilla ja ulkoilemassa käyn säännöllisesti. Testoarvot alhaalla, samoin kilpirauhasarvot.
   Aloitin Panteston -testosteronikapseleiden syönnin n. kolme vuotta sitten, 1 aamulla ja toinen illalla. Olo parani selvästi, taas jaksaa mitä tahansa. Suosittelen.
   Terveyskeskuslääkäri kyllä kirjoittaa niille reseptin (kokeiden jälkeen), ne eivät ole kovin vahvoja, mutta vaikuttavat hyvin. Kannattaa ottaa veriarvot julkisella puolella, josta tulokset mukana yksityiselle.

   • Hieno homma että olet Pantestosta apua saanut, mutta tuolla annostuksella ei kyllä tapahdu yhtään mitään teston nousun kannalta. Erittäin tehoton lääke jopa lääkäreiden mielestä, siis sellaisten lääkäreiden jotka kyseiseen sairauteen ovat erikoistuneet.


   • Terveyskeskuslekuri tyrmäsi pyyntöni täysin. Olin 65v ja S-Testoni oli 12. Lekuri väitti ikäiseni ukon alarajan olevan 8.
    Tarjosi Viara reseptiä mutta siitähän ei ollut kyse.
    Urheilulekuri ymmärsi, että intensiivinen kuntoilu on terveyteni kannalta tärkeä.
    Resepti on uusiutunut ilman ongelmia.
    Olen käyttänyt ohjeen mukaisesti 9 vuotta testo ja tostran geelejä.
    Testotasot ovat olleet ja ovat hyvät = ylärajoilla tai yli yleisen viiteavomaksimin.


  • Kyllä 2 Pantestonia päivässä auttaa selvästi. Ei tietenkään voimailijoille tms mutta normaalimiehellä lisää puhtia. Etenkin, kun testotasot olivat alta 10 lähdössä. Sitäpaitsi sen annostus on helppoa säätää.
   Saisinhan piikkiäkin, mutta se ei kiinnosta. Tämä on helppo tapa.

   • Ihan mielenkiinnosta, oletko Panteston aloituksen jälkeen mitannut Testotasoja? Panteston hyötysuhde on erittäin huono, siksi tuntuu että 2 kapselia/vrk saisit huomattavan hyödyn.

    Todella hieno homma jos avun olet saanut!


  • Enpä ole mittauttanut testotasoja. Kun tuntuu hyvältä niin menköön näin. Annosta on helppo lisätä tarvittaessa.

  • Mina olen heikko suomalainen valitan en osaa, haha

  • Geelaus jatkuu. Tilanne 27.07.2018.
   S-Testo 32,3. Yli 61v viitealue 8 - 29. Oma ikäluokka 5 - 25.
   Ei laskennallinen vapaa S-Testo-V 111,5. Ikäluokka 20v - 40v viitealue 24,3 - 78,8. Korkein kaikissa ikäluokissa.
   PSA noussut 3,2:een. Viitearvon yläraja 6,7. Ikäkin vaikuttaa. Varmuuden vuoksi kävin perusteellisessa tutkimuksessa Terveystalolla. Eturauhasessa eikä muissakaan elimissä havaittu mitään epäilyttävää.
   Salilla olen joutunut vähentämään painoja. 200kg mavessa romupolvi huomautti olemassa olostaan. Muutenkin olen joutunut vähentämään painoja ja lisäämään toistoja. Korkeitaan perusvoiman vitosia ja kapeaa pyramidia. Pienillä toistoja 8 - 12.
   Olkapääkään ei siedä edes submaksimi painoja.

   Päivittäin 50mg testogeeliä tai 40mg -60mg Tostraan geeliä.1,5kk:n kuluttua 75v.

  • Myöhäinen vastaus "vapaa on se joka ratkaisee":lle.

   19.03.2019 tulokset.
   S-Testo 37,1
   S-TestoVL 527. Yleinen viitealue 155 - 800. Olisi 75v ukolla vielä parantamisen varaa.

   Terveystalon käyttämä labra ei näköjään noteeraa yli 5-kymppisiä lainkaan.

  • Moi,
   Testosteronikorvaushoidosta olisi kysymys. Olen taistellut oikeasti pahojen selkäkipujen kanssa vähän yli 6kk tekemällä joka aamu selkäjumppaa, jotta pystyn edes lähteä liikkeelle. Nyt 2kk sitten aloitin käymään kuntosalilla, koska sitä suositeltiin. Ongelmaksi on nyt kuitenkin tullut se, ettei lihakset palaudu (vaikka käyn vain 1-2krt/vko) ja salillakin joutuu tekemään yhtä pienillä painoilla kuin tavalliset naiset. Tuli sitten mieleen, että menen tk-lääkäriltä kysymään, jos saisi testo-arvot mitattua. S-testo on 13, mikä kuulemma viiterajoissa. Ikää on vasta 43v ja aamustondista ei ole ollut ainakaan 10 vuoteen. Tk:ssa eivät siis tee asialle mitään, kun S-testo on yli 12. Mielestäni se on kuitenkin aivan liian alhainen tyydyttävään elämään selkäkipujen kanssa. Mietinkin, että jos menisin hakemaan apua yksityiseltä puolelta, niin onko jollain suositella hyvää lekuria, joka on myönteinen testosteronikorvaushoitoon Turun seudulla?

   • En tunne Turun seutua mutta itse sain testoreseptin urheilulääkäriltä perusteltuani asiani kuntoilun välttämättömyydellä terveyteni kannalta.
    Suurin vaikutus kohdallani on juuri palautumisen koheneminen ja siten tehokkaammat treenit.

    Lekurilla käydessäni olin 65v ikäinen ja käynyt salilla 5krt/vko.

    Toivuttuani 8 vuotta sitten tehdyistä suolistosyövän leikkauksista olen treenannut 6krt/vko mutta noista on yksi kerta aerobisia jumputuksia.

    Painoissa on annettava hiljalleen periksi.

    Nyt 76v


   • Äkikseen hieman vaikea nähdä yhteyttä selkäkipujen ja testotasojen kesken, ellei sitten ajatuksena ole saada lisätestoilla yleisenergiaa jotta voisi jatkaa aloittamaansa kuntoilua kuten olin asian sisäistävinäni.

    Selkävaivat osaavat olla hyvin pirullisia ja toisinaan vaikeaa löytää niihin konkreettista nimeäjää. Tietämättä mitä tutkimuksia olet käynyt lävitse tai yksilöllisistä elintavoista yleensäkään, niin hierojan ja kinesiterapeutin kautta saattaisi saada jotakin helpotusta.

    Kuitenkin testotasojen objektiivinen arviointi on huomattavasti monitahoisempaa ja haastavempaa kuin esimerkiksi tässä ketjussa on kommentoitu, eli kyse ei suinkaan ole pelkästä suoraviivaisesta viitearvojen numeroiden tulkinnasta tai puhumattakaan "doipingista" jolla vedellään jopa viitearvojenkin yli, mutta jokainen on toki itse vastuussa valinnoistaan.

    ***

    "Tämä vapaa testosteronimäärä pienenee iän myötä vielä voimakkaammin kuin kokonaistestosteroni. Näin ollen testosteronitasoja tutkittaessa, myös vapaa testosteroni on syytä määrittää."

    " Voi todeta, että testosteroniarvojen tulkinta vaatii paljon kokemusta. Tuloksen arvioinnissa tulee huomioida mm. potilaan ikä, oireet, oireiden alkamisaika, testosteroniarvo ja vapaan testosteronin arvo ja se tosiasia, että yksilöiden välinen normaalivaihtelu on tavattoman suurta. Näin ollen laboratorioiden antamia viitearvoja ei voi suoraan käyttää arvioitaessa arvon merkitystä."

    Koko artikkeli:

    - https://www.seksuaaliterveysklinikka.fi/miesten_seksuaalihairiot/testosteronivaje


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kuka maksaa ei-turvallisesta maasta tulevan pakkokatanteenin..

   ..eivät kai veronmaksajat Kelan ansiosidonnaisella päivärahalla? Vastuuton mokailija maksakoon mokiensa kulut itse! Se on Ruotsin risteilyltä tai Balk
   Maailman menoa
   138
   3984
  2. Järkyttäviä Paljastuksia Nikon TV-sarjasta

   Tänään se sitten alkaa, sarja nikosta ja katiskasta. Ennakkotietojen mukaan sisältö paljon ikävämpää kuin luulin. Niko käyttänyt huumeita jo 13 vuotia
   Kotimaiset julkkisjuorut
   130
   3924
  3. Henna ja Tauski jälleen yhdessä onnellisina

   Kihlatkin hankittu. https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/503fdd42-5bef-4519-ae07-de01ca6aa9ba
   Viihde ja kulttuuri
   24
   2370
  4. Suomi olisi itse tarvinnut kehitysapua

   suomen koronatalous ja sannan lahjarahat italiaan on kestämätön setti. Suomen julkinen ajetaan alas, teitä ei kunnosteta, omaa taloutta ei elvytetä..
   Maailman menoa
   196
   2177
  5. Heti alkoivat "asiantuntijat" sössöttämään

   ettei hallituksella ole oikeus pistää ihmisiä pakkokaranteeniin https://yle.fi/uutiset/3-11487500
   Maailman menoa
   174
   1051