Hankausta äänirasiassa

Siluf

Moi, ongelmani on seuraava: Viime kesänä hankitussa soittimessani (http://musichallaudio.com/music-hall-mmf-2-2-turntable/) levyjä soittaessani äänirasia hankaa levyä, ja siitä tulee ääntä joka pahasti pilaa kuuntelukokemuksen. Se tietysti vaihtelee levyjen mukaan, joissain tulee enemmän ääntä ja joissain ei yhtään.

Pienemällä neulanpainolla se lähtee, mutta sitäkin pitää aina olla aina levykohtaisesti säätämässä ja äänenlaatukin kärsii pienemmällä painolla (normaalista käytän 1,5g).

Onko ainut vaihtoehto vaan vaihtaa äänirasia sellaiseen, joka ei hankaa?

4

111

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 2-3

      Linkittämälläsi sivulla väitetään, että äänirasia on oikein kohdistettu. Se viittaisi siihen, että rasian asentoa voi säätää. Jos ei kuitenkaan voi, kokeile irrottaa rasia ja kiinnitä esimerkiksi muutamaan kertaan taitettu pieni paperinpala vaikka teipillä äänivarren ja äänirasian väliin siten, että se väkisin muuttaa hieman kulmaa, jossa rasia kohdistuu levyyn.

      Koska ilmeisesti rasian häntäpää koskettaa levyyn, sitä pitäisi nostaa, eli jotakin pientä tavaraa pitäisi saada rasian toisen pään ja äänivarren väliin.

      Liian pieni neulapaino tosiaankin pilaa levyt.

      • Siluf

        Asiantuntemus levysoittimien kanssa on aika heikkoa tasoa, niin en ihan heti alkaisi äänirasian kanssa säätämään.. ja en ole ihan varma miten tämä asennon säätäminen toteutuisi.. jos löytyisi jotain tarkempaa ohjetta/videota ehkä tajuaisin vähän paremmin.

        Se hankauskohta on enemmän siinä päässä rasiaa missä neulakin on, josta se alkaa kaartumaan ylöspäin. Hieman vaikea demonstroida kun ei löydy paljon kuvia mutta tässä on yksi samalla äänirasialla mikä mulla: http://www.nutsabouthifi.com/wp-content/uploads/2013/08/Music-Hall-MMF2.2-578x385.jpg


    • 2-3

      Jos et halua muuttaa äänirasian asentoa, ei tietysti ole mitään tapaa saada hankaus loppumaan. Hankaava kohta olisi saatava irti levystä. Ei se itsestään nouse. Äänirasia lienee kiinnitetty jonkinlaisilla ruuveilla, joita löysäämällä äänirasian asentoa ehkä voisi muuttaa.

      Tämä sinänsä on aivan yksinkertainen ja vaaraton toimenpide. Ei neula tai rasia tästä pilalle mene. Olen omistanut vinyylisoittimia vuodesta 1958 alkaen, joten hieman kokemusta on.

      Voihan olla, että tuollaisessa halpissoittimessa äänirasia on vain painettu ja loksautettu paikalleen siten, että sen asentoa ei mitään ruuvia löysäämällä voi muuttaa. Tässä tapauksessa saattaa käydä niin, että jos ostat uuden samanlaisen äänirasian - sikäli kun sellaisia missään myydään - se hankaa levyä samalla tavalla kuin vanhakin rasia.

      • Siluf

        No tottahan kai mä ostan eri äänirasian! Pitää kokeilla tota ruuvien löysäämistä, vähän epäilen että sitä asentoa pystyy muuttamaan..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 193
      2569
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      203
      2318
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      63
      2262
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      176
      1762
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1288
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1287
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      20
      1233
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1215
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1118
    Aihe