Koiranpentu ja kissa

Jeppekoira

Isälläni on ollut jo pari vuotta leikattu uroskissa, ja nyt isälle tuli
koiranpentu. Koiranpentu oli tietysti tekemässä tuttavuutta kissan kanssa, kun samaan tilaan pääsivät, mutta kissa ei tästä pennusta tykännyt.

Seuraavana päivänä pentu oli kiireen vilkkaa menossa kissan luo, mutta kissa
näytti kynsiään pennulle, ja pentu alkoi pelkäämään kissaa. Välttelevät toisiaan.

Kissalla karvat pystyssä kun pennun näkee. Tänään pentu nukahti sängylle ja isä oli laittanut kissan viereen, ja silitellyt kissaa. Kissa oli hetkisen siinä ollut ja nautiskellut huomiosta, mutta sitten lähti. Pentu ei ole mikään paras kaveri tuolle kisulille.

Olisiko teillä vinkkejä, miten saisi tuon hupsun ja todella energisen pennun, sekä kissan tottumaan toisiinsa? Kummatkin uroksia, jos tämä vaikuttaa asiaan.

5

72

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei katti tykkää kun sen reviirille tulee rasittava riiviö joka punkee suuhun asti. Antakaa otuksille aikaa, toiset tarvitsevat muutaman päivän, toiset muutaman kuukauden. Ei mitään kiirettä.

    • sota vai rauha

      sama ongelma. Meillä tosin alkoi hyvin, mutta parin viikon päästä kissa kyllästyui pentuun. Nyt sähisee ja uriseen kulkiesaankin, ja välillä hyökkää pentua kohti, vaikka PENTU leikkisi omiaa huoneen toisella puolella kissan saadessa vihanpuuskansa.
      Harminnass aon jo kissa hävityhs. uutta kotia en usko läytäväni 6 v leikatulle kollille jonka mielipuuhaa oli tapettien kynsiminen ja öinen mouruaminen, kunnes saatiin tarha, missa oleskelee suurimman osan yötä ja jokusen tunnin päivästäkin.
      Pentu käyttää samaa tarhaa, mutta en enää oikein uskalla laittaa niitä yhtä aikaa sinne.
      Siis miten raivokatti saataisiin pitämään kyntensä kurissa.
      ystä'vi'ä en edes ajattele näiden olen. Kissa on kaveria vanhan koiran kanssa, nuolee naaman aamuisin ja aina aamuisen tervehtii puskemalla ,yms.

    • Turha tehdä mitään

      Tottuvat toisiinsa, jos tottuuvat. Kissat yleensä pomottaa koiria ihan miten tahtovat ja koirat tottelevat.
      Pennun on totuttava siihen, että kissa näyttää kaapin paikan. Ihminen ei oikein voi tuohon asiaan vaikuttaa.
      Koiralle on opetettava, että kissaa ei saa jahdata eikä purra.

      • Metsänvartija

        Itselläni on 3 vuotias kissa. Se löytyi villiintyneenä rääpäleenä n kuukauden ikäisenä. Siitä kasvoi maailman ihanin lemmikki, vaikkakin elämän karu alkutaival on jättänyt siihen jälkensä. Meille tuli seitsenviikkoinen cockerinpentu ja tottakai kissa oli ylikiinnostunut siitä. Kissa on oman arvonsa tunteva ja kooltaan ihan jätti, joten senkin takia n viikon valvoin kissan ja koiran tutustumista. Kun koiranpentu oli kunnolla kotiutunut, kissakin oli sen jo hyväksynyt. Eli tällöin annoin eläinten ihan keskenään olla ja tottua toisiinsa. Koira on melkoinen energiapommi ja pari kertaa kissa sille antoi kynttä, ja koira oppi kunnioittamaan kissan reviiriä. Nämä kaksi ovat nyt ihan ylimmät ystävykset. Heidän leikkinsä ovat tosirajuja, mutta mitään ei ole ikinä sattunut, joten en tähänkään puutu. Sitten taas nukutaan kylki kyljessä koiran korissa. Eli minun vinkkini on se, että alkuun seurantaa, mutta liian suojeleva ei saa kumpaakaan kohtaan olla. Ja valitettavasti jotkut parivaljakot eivät vain ikinä tule toimeen keskenään. Mutta varmasti jossain määrin oppivat sietämään toisiaan, niin että yhteiselo saman katon alla onnistuu.


    • kisu711

      Mulla oli aikoinaan raivoojakissa. Ellei ekana aamulla saanut ruokaa niin hyökkäs kimppuun, en siis edes saanut vessassa käydä. Tyttären päälle hyökkäs koska tuli oviaukossa vastaan, koira tiesi paikkansa silloin kun kisu sillä tuulella. Mutta 10 vuotiaana rauhoittui ja eli kilttinä kissana sovussa kaikkien kanssa 25 vuotiaaksi. Katso siis vähän aikaa ja ellei käytös muutu niin pakkohan sinun on uusi koti etsiä toiselle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5035
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3177
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1275
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1266
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    Aihe