Ps2 putsaus!

Martini123

Niin että miten Ps2 putsataan? ku ei pyöritä laite ku puolet noista mun peleistä! Aika vituttavaa! Vai johtuuks toi jostain muusta? Onks mun kone kenties paskana? Ku valittaa että "Disk read error"

13

2717

  Vastaukset

  • Kokeiles pestä cdt, tai oikeammmin dvdt. Eli:
   Pese juoksevalla vedellä, VAROVASTI peukalolla pyyhkien, jos ei lika lähde niin pistä käsinpesu saippuaa, niin että ei tarvitse levitellä sormin. Sitten VAROVASTI peukalolla pyyhkien juoksevassa vedessä peset cdt ja pyyhi PEHMEÄLLÄ NUKKAAMATTOMALLA pyyhkeellä tai muulla kankaalla cd.

   • Meidän pleikka II oli puolivuotta lähes lukemattomassa tilassa.
    Kunnes luin jostain että laser lukupää yleensä likaantuu ajan mukana. Otin laitteen auki ja puhdistin lukupään liuottimeen (sprii) kastetulla puikolla ja alkoi toimia.
    Oltava kuitenkin suhteellisen varovainen operaation aikana!


   • Aladobix kirjoitti:

    Meidän pleikka II oli puolivuotta lähes lukemattomassa tilassa.
    Kunnes luin jostain että laser lukupää yleensä likaantuu ajan mukana. Otin laitteen auki ja puhdistin lukupään liuottimeen (sprii) kastetulla puikolla ja alkoi toimia.
    Oltava kuitenkin suhteellisen varovainen operaation aikana!

    mistäs tämä lukupää löytyy


   • ps2 omistaja kirjoitti:

    mistäs tämä lukupää löytyy

    sielt kannen alt. siel on simmone musta mötikkä mis on semmone pien lasisilmä. se on lukupää. en nyt muista olix sen kannen alla viel joku läpyskä mikä pitää ens poistaa...korjatkaa joku jos oon vääräs


  • Ei varmaan kannata putsata Ps2 sitä linssiä, joka lukee niitä levyjä!

  • kannattaa puhdistaa lukupää ja kaikki muutkin osat auttaa meinaan niin prkl:eesti itsellänikin on ollu sama olngelma !!!

  • Samaa ongelmaa "Disc Read Error" tuli hetken aikaa... ei pyörineet DVD leffatkaan joten otin eilen koneen auki. Ruuvit pois, kansi irti (varo vaan ettei virta kaapeli katkea), DVD aseman ruuvit ja kansi pois. Tämän jälkeen vaan vanupuikoilla putsataan varovasti lukupää, tuuletin, kaikki muut pölyä keränneet osat. Sitten kannet takaisin, ruuvit kiinni ja virrat päälle.
   ------------> Laite toimii kuin uusi... eli ei ollut rikki.. tarvitsi vain hiukan puhdistamista.

  • ihan mälsää just kun ostin uuden ps2:sen niin huomsin että lukupää oli likainen niinku että ihankiva

  • Meilläkään kone ei pyöritä pleikkari 2 pelejä. Ei vissiin pysty puhdistamaan purkamatta?
   Saatiin kone just ja huomattiin toi vika.

   • Jos ei itse osaa niin laitteille on olemassa myös huoltopalveluja liikkeissä. Tietysti maksaa jonkinverran mutta sittenhän laite taas toimii. Varmaankin PS2:nne on käytettynä ostettu kun eihän niitä ole uutenakaan tehty enää vuosiin. Samahan se on käytetyssä autossakin, voi olla heti jotain korjattavaa mutta korjattunakin maksaa vähemmän kuin uusi.

    Ostin itsekin vuonna 2017 halvalla käytetyn PS2 fat -mallin, hieman nuhjuisesta ulkoasusta huolimatta tämä on pelannut hyvin. Saa nähdä miten pitkään vielä toimii.


  • Tiskaaminen ei huvittanut niin valitin tyttöystävälle että "Tiski Rätti Error". Hän oli vissiin lukenut tämän ketjun kun pamautti nyrkillä lukupäähäni ja johan alkoi taas tiskaaminen sujua...

  • Täytä kymmenen litran ämpäri vedellä ja tyhjää fairyy purkki sinneja kaada pleikan päälle ja laita äkkiä se seinään.

   • Toivottavasti kukaan ei tuota kokeile, seuraukset voi olla hengenvaaralliset. Ainakin alkuperäisessä Fat PS2:ssa on virtalähde samoissa kuorissa ja kondensaattoreissa voi säilyä jännite vaikka sulake palaisikin katkaisten verkkovirran jollei sitten koko paska räjähdä oikosulussa...

    Aloittajan "puolet peleistä toimii, puolet ei" voi selittyä sillä että osa peleistä on itseasiassa CD levyjä ja loput DVD -levyjä. PS2 käyttää eri laseria CD ja DVD levyille joten todennäköisesti CD pelit ovat toimineet mutta DVD levyt ei.
    Pikkuvika, tarvitsee vain vähän varovaista puhdistusta ja taas pelittää. Paljonkohan lie viskattu täysin toimivaa elektroniikkaa vuosikymmenten aikana romuksi jotka olisivat tarvinneet vain pikku puhdistuksen tai korkeintaan jonkin mitättömän pikkukomponentin vaihdon...


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kuolleisuus onkin kääntynyt päinvastoin laskuun korona kriisissä

   Kokonaiskuolleisuus kääntyikin koronan vuoksi kovaan laskuun USA:ssa USA:n kokonaiskuolleisuuteen koronaviruksella on sen sijaan ollut päinvastainen
   Pandemiat
   181
   15929
  2. Pitääkö yhteiskunnan elättää 5 lapsinen perhe?

   Kouluttamaton pariskunta, jossa mies käy töissä ja tienaa 2000 euroa kuussa, tekee putkeen 5 lasta ja perheen äiti sitten on kotiäitinä 20 vuotta. O
   Köyhyys
   312
   12400
  3. Stockmann konkurssiin ?

   Korona vei asiakkaat. Ensin kuitenkin hakeudutaan yrityssaneeraukseen. Viimeinen sammuttaa valot.
   Maailman menoa
   216
   6684
  4. Järkyttävä koronakylä

   21 jo. Enemmän kuin esim porissa !. Eikö hygieniasta ole kukaan kuullut vai onko lehmänhaju ainoa hygieniahaju. Semmoista kun käsidesiä saa kaupoista.
   Kiuruvesi
   74
   1611
  5. Kiuruvesi 12 koronatartuntaa!

   Määrä kasvaa. Kuinka tehokkaasti testaavat?
   Kiuruvesi
   46
   1266