isan

???

Mitä vikaa Isanin tytöissä?

22

512

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • isaan parhautta

      Mukavimmat thaimaalaiset ihmiset ovat olleet sieltä tai ainakin juuret ovat olleet isaanissa.

      Eli ainoa vika heissä on se mukava luonne, joka ei ole toisia väheksyvä ja ylimielinen, kuten joissakuissa muissa on yleisempää.

      Yleistää ei tietenkään pitäisi mutta khon kaen väki vielä mukavampaa kuin esim udon thainin tai nakhon väki, niissäkään mitään vikaa ole, päinvastoin. Siksipä taitaa seuraava reissu ollakkin khon kaeniin, kun siellä en vielä ole käynyt, kutsuista huolimatta.

    • rahu

      hyvät ihmiset aina ahdistavat pahoja.

    • Thaimaan "savolaeset

      Ei mitään vikaa.

      Isaanilaiset ovat usein reilua väkeä, bangkokilaisten thaitten mielestä he ovat halveksittavan tummaihoisia ja oppimattomia maalaisia, joilla on pyöreät kasvot ja leveä nenä ja puhuvatkin isaanilaisittain murtaen. Ei heidän mielipiteensä paljon paina yläluokan ja ylemmyydentuntoisen keskiluokan mielestä isaanilaiset eivät ole yhtään mitään.

      Ovat siis sorrettu kansanosa. Jos kohtelee isaanilaista hyvin, saa hyvän vaimon.

      • elotsu

        Mitä väliä sillä on onko isaanilainen vai bankogilainen, samalla tavalla osaavat persettään myydä katumarkkinoilla ja hinnan määrittää farangi. Ei heitä siinä puuhassa kukaan puutteessa erota, läski lätisee ja banjot soi!


      • ???

        Elikkä onko Thaimaassakin samanlaista "rotusortoa" kuin Suomessakin.
        Ainoastaan etelä Thaimaassa asuvat ovat ihmisiä ja muut ovat landelaisia ja lättänokkia?
        Jos näin on niin ikinä en matkusta etelä-Thaimaahan.

        PS. en ole koskaan käynyt Thaimaassa mutta joulukuussa lähden ja olen tiedonjanoinen.

        Aloittaja


    • valo yössä

      Itselleni tapahtui ikävä sattumus thaimaassa. Ei auttanut luksushotellin väki, eikä tamruatitkaan. Rantsulla työskentelevät siskokset sen sijaan jakoivat omia eväitään, ja pyysivät iltaisin mukaansa, vaikkei itselläni ollut silloin mitään tarjota vastineeksi. Opin kyllä kosolti nöyryyttä, ja tunsin suunnatonta kiitollisuutta.

      Siskokset olivat kotoisin keskeltä isaania, riisinkerääjien sukua. Kaikkein vaatimattomimmista oloista. Heille varmaan olisi ollut itselleenkin välttämättömiä jokainen thb. silti olivat valmiita jakamaan eväänsä, Vieden iltaisinkin illanviettoihinsa, joissa oli kyllä hauskaa, vaikkakin kielimuuri joskus olikin ylittämätön. En kyllä vaihtaisi sitä kalasoppaa, minkään ravintolan gourmet herkkuihin.

      Kun sain oman ongelmani ratkaistua, tarjosin heille vastineeksi ravintolaillan. Olin varautunut siihen että illasta tulisi hyvinkin hintava, tein sen heillekkin selväksi. Silti valitsivat normaalin oman suosikkiravintolansa, ja opastivat vielä kuinka juhlitaan heidän tavallaan. Ei tullut kalliiksi, ei. Thaimaalaiseen tyyliin, kuokkavieraitakin oli enemmän kuin kutsuttuja. Vaan se täytyy sanoa että he kyllä osaavat bilettää omiensa keskellä.

      Itse opin ainakin että isaanilaisia arvostamalla, antamalla heidän loistaa, he tosiaan loistavat.

      • ???

        Heräsi kysymys että mikä se ikävä sattumus oli?


    • ja kauniita

      ESARNin thaileot ovat mukavaa väkeä. Muista kunnioittaa heitä kuten muitakin ihmisiä.

    • kivoja tyttöjä

      Isaanin tytöt kelpaavat panemiseen ei muuhun oli sitten kuinka kaunis ja mukava tyttö tahansa. Lähes aina tytöt suoraan riisipellolta baareihin töihin. 4 vuotta (jos sitäkään ) käyty koulua jossa opetettua pääaineena kodinhoitoa sitten lukeminen ja laskento. Tytöt ovat niin kouluttamattomia suomalainen peruskaoulun ala-asteen käyneellä paremmat tiedot. Elikä pitäkää hauskaa lomillanne mutta jättäkää ne tytöt thaimaahan.

      • Kysyn vaan

        Jep, suomalaisen 6-vuotinen alakoulu antaa paremmat tiedot kuin thaimaalainen alakoulu. On sekin nykyään 6-vuotinen, mutta kaikki vanhimmat ei ole käyneet kuin 4 vuotta vanhamuotoista koulua. Nykyään on aikuisille tarkoitettuja iltaluokkia, joilla he voivat opiskella ne pari vuotta lisää. Suomessa on kuitenkin parempi alakoulu. Ok.

        Mutta: onko sinun mielestä niin, että jos ei ole lapsena voinut käydä hyvää kouluja, niin ei sitten enää myöhemminkään pysty oppimaan mitään ... eli ei muuta kuin baaritytöksi?

        Muistapa, että Suomessakin erpuskoulu tuli vasta 70-luvulla. Sitä ennen suurin osa suomalaisista, varsinkin maalla, kävi vain kansakoulun, jonka pituus on 1900-luvun aikana vaihdellut. Kelpasiko silloiin ne Suomen maalaisnaiset vain baaritytöiksi?


      • wwwhat

        nyt en kyllä ymmärtänyt sinun tekestiä ja ajkutsia.mitä ajoit takaa?


    • hanki tietoa

      Olipas jälleen todella typerä kommentti kivoja tyttöjä, ehkäpä amalian sukua?
      Eipä taida olla kirjoittajalla mitään tietoa Thaimaan nykyisestä koulujärjestelmästä.
      Isanista löytyy kyllä paljonkin hyvin koulutettuja tyttöjä ja todennäköisesti paljon paremminkin, kuin kivoja tyttöjä.
      Isanin alueella on paljonkin yliopistoja mm. Khoratista löytyy.

      Katkeran henkilön purkautumista palstalla...

      • dai phuut khau tzai

        Niihin yliopistosta loppututkinnon suorittaneisiin tyttöihin harvoin Suomi poika Juupajoelta baarista itselleen vain löytää. Vai vaaditaanko siihen työhön jo muuta koulutusta kuin kotikylän miehiltä saatu.


      • mai pen rai
        dai phuut khau tzai kirjoitti:

        Niihin yliopistosta loppututkinnon suorittaneisiin tyttöihin harvoin Suomi poika Juupajoelta baarista itselleen vain löytää. Vai vaaditaanko siihen työhön jo muuta koulutusta kuin kotikylän miehiltä saatu.

        Niinpä Juupajoeltahan oli lähtöisin eräs asianajajaliiton puheenjohtajakin, joka aina hämmästytti hieman kertoessaan olevansa Juupajoelta kotoisin!
        Kopsamolaiset varsinkin terävää porukkaa!


    • löytyi

      Etsi, etsi, etsivä löytää!!!
      Useamman reissun tein Thaimaahan, ja sitten löysin!
      Pattiksen baareista heitä harvemmin löytää, mutta kait sekin mahdollista?

      Onni suosii rohkeaa...

    • niimpä

      Palsta sen mielestäni hyvin kertoo.... Suomalaisen koulusivistyksen :)

      • Niinpä niin.

        Moni tälle palstalle kirjoittava suomalainen siitä hyvä todiste.


    • kokototuus.com

      Kysymys voisi kuulua ennemminkin että mitä vikaa ei ole turkulaisissa.

    • kunnioituksella

      Mikähän suomalainen koulutus saisi ihmiset matkustamaan 10h lentokoneessa suomeen kuluttamaan rahansa? Onhan suomi kuitenkin eksoottisempi maa kuin Thaimaa. Täällä sentään asuu joulupukki, on revontulia, ruskaa, erämaata, tuntureita, lunta jne. Eksoottisista pitkistä vaaleahiuksista naisista puhuattakaan. Myös eksoottisia ruokia löytyy porosta ja hirvestä lähtien.

      Ei herätä suomi maailmalla intohimoa ei. Jotain on mennyt koulutuksessa pahasti pieleen, vaikka kuinka tietäisimmekkin koska pähkinäsaarenrauha julistettiin.

      Suomessa myös pahoinvointi kasvaa, eriarvoistumisen myötä. Pian puolet kansasta ei ole työssä, kun thaimaassa työttömyysprosentti lienee 2%.

      Asiakaspalvelu on mielestäni myös suomessa heikompaa vaikka taskussa olisikin pari ammattipassia ja kolmivuotinen koulutus. Tyttö riisipellonlaidalta on opetettu tarvittaessa vaikka ruokokepillä arvostamaan toisia ihmisiä jo kotona.

      Nämä isanilaiset, ovat minulle ainakin opettaneet mikä elämässä on oikeasti tärkeää, suomessa kun helposti perusasiat unohtuu. Kannattaisikin kuunnella mitä heillä on opetettavaa, mitä ei suomen kouluissa ja kodeissa enää opi. Ylimielisellä turistiasenteella matka jää puolitiehen.

      Me käymme thaimaassa vieraina. Siksi meidän pitäisi kunnioittaa heidän vieraanvaraisuuttaan, tapojaan, kultturiaan, ja ihmisiä. Kunnioituksella kun saa itsellekkin sitä kunnioitusta.

      • Patilan Ossi

        Totta toinen puoli, kunnioituksen kirjoituksessa, kuitenkin tuleehan meille paljonkin kaukolennoilla matkaavia, Japanista, lisääntyvässä määrin Kiinasta jne.
        Se on kyllä totta, että Suomessa ei kylläkään ymmärretä, mitä on kunnon asiakaspalvelu ja varsinkin sen toteuttaminen on useimmiten täyttä "hepreaa".
        Tuosta Thaimaan työttömyysprosentista voi olla montaakin mieltä, yhtenä esimerkkinä voin ottaa maaseudun työttömyyden, joka voi vaihdella hyvinkin paljon, esim. miten sokeriruoko, riisi, auringonkukka, maissi bataatti jne. valmistuvat, silloin töitä on useinkin enemmän, kuin työntekijöitä on saatavilla, väliaikoina ei sitten löydykkään mitään. Samoin monilla muillakin aloilla, rakennushommissa voi mennä pitkäkin aika, kohteen valmistuttua, että pääsee uutta aloittamaan. Todella suuri osa työntekijöistä on tilapäistyövoimaa, vailla mitään toimeentulotukia, kun työt loppuvat...
        Todellista työttömyysprosenttia on sieltä mahdotonta saada, koska mitään vastaavia järjestelmiä, kuin Suomessa on, ei ole.
        Kannattaa myös huomioida ansiotaso, joka siellä on useinkin olematon, verrattuna länsimaiseen.


    • ???

      No niin....Tulihan sieltä kommentteja vaikka keskustelu alkoikin vähän...sanoisinko rönsyilemään...
      Olen tässä nettitreffaillut erään Koratissa asuvan 34 vuotiaan naisen kanssa,Ihan mukavan oloinen ihminen ja nättiki vielä.Vakituinen työpaikka jossain pankin tyyppisessä laitoksessa ja puhuu parempaa englantia kuin minä mutta thai korostuksella.Minä itsehän puhun täydellistä rallienglantia hehheh...

      Mutta summa summarum.....Tein omat johtopäätökseni elikkä Isanin tytöissä ei ole mitään vikaa.Meistä turisteista se vika löytyy

      T.aloittaja

    • :-)

      Yhdessä oltu jo 37 vuotta, Suomessa, Ruotsissa ja lomilla Thaimaassa.- Päivääkään en vaihtaisi pois, enkä yötä ;-*

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1785
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1494
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1174
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1163
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1161
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1116
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1111
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1084
    Aihe