Naisten siviilipalvelus

aamukampa

Voivatko naiset käydä siviilipalveluksen?
Reilua olisi että, naisilla olisi sama velvollisuus valita siviilipalveluksen ja armeijan väliltä kuin miehillä. Liikaa puhutaan siitä että, naisten pitäisi joutua armeijaan vaikkei miestenkään sinne ole pakko mennä.
Luulisin että naisia kohdeltaisiin tasa-arvoisemmin jos heillä olisi samat velvollisuudet miesten kanssa.

16

3094

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • NäinMeillä

      "Voivatko naiset käydä siviilipalveluksen? "

      Voivat mutta vain niin että menevät ensin armeijaan. Jos nainen haluaa haluaa keskeyttää varusmiespalveluksen, hän voi tehdä sen 45 päivän kuluessa palveluksen alkamisesta ja vain mennä kotiin. Tämän aikarajan jälkeen hän voi keskeyttää palveluksen (muista kuin terveydellisistä syistä) vain siirtymällä siviilipalvelukseen.
      Nainen siis pääsee siviilipalvelukseen vain keskeyttämällä jo aloitetun ja yli 45 päivää kestäneen varusmiespalveluksen.

    • joololei

      Joo

    • Ne8ke99

      Naisten PITÄISI käydä siviilipalvelus, tai vaihtoehtoisesti asepalvelus. Jokaisen! Kieltäytyjä vankilaan. Se on nimenomaan tasa-arvoa.


    • Antifemakko

      Ainakin siviilipalvelus pitäisi olla pakollinen naisille, sehän on kuin kävisi töissä, kun pääsee kumminkin päivän päätteeksi kotiin, ja onnistuuhan se töissä käyminenkin naisilta. Hyvin tekopyhää toitottaa jatkuvasti tasa-arvosta, varsinkin naisten taholta, kun näin yksinkertaista tasa-arvo -epäkohtaa ei olla pystytty hoitamaan.

      Mielestäni kumminkin, täydellisen tasa-arvon vuoksi, naisillekin pitäisi "langettaa" asepalvelus. On jokseenkin tasa-arvo -periaatteita vastaan se tosiasia, että sodan syttyessä minut pakotettaisiin puolustamaan maatani asein, vaikka olen aikalailla rapakunnossa ja tähtäyssilmästänikin on näkö heikentynyt. Tässä maassa on lukemattomia huippukuntoisia naisia, jotka harrastavat fyysisiä lajeja, taikka kilpailevat ihan huipputasolla. Naisista löytyy myös ammuntaa ja metsästystä harrastavia yksilöitä. Onkin siis perin "tasa-arvoista", että minun kaltaiseni raakile pakotettaisiin tetsari selässä tappelemaan, enkä voisi luovuttaa rynnäkkökivääriäni jollekin lukemattomista edellämainitun kaltaisista naisista, jotka olisivat kuntonsa ja sihtinsä puolesta takuulla pätevämpiä taistelemaan maastossa kuin minä.

      Onko se muka tasa-arvoa, että minun täytyisi uhrata itseni tämän maan puolesta vain siksi, että minulla sattuu olemaan kyrpä, vaikka tehokkaampiakin sotilaita olisi tarjolla? Naisethan ovat jatkuvasti vaatineet, tasa-arvoon vedoten, oikeuksia kaikkeen sellaiseenkin, mitä on yleisesti pidetty vain miehille soveltuvana, vaikka naisen fysiikka ei olisi paras mahdollinen kyseistä hommaa varten. Miksi siis maanpuolustuksen suhteen ei ajatella samalla tavalla? Sotiminen tosin toimii naisten kohdalla siinä miestenkin, Lähi-idässä on tästäkin näyttöä. Esim. Israelissa on naisillakin pakollinen asepalvelus, ja naiset ovat puolustaneet maataan sotimalla siinä missä miehetkin. Kaiken lisäksi nuo Israelin naissotilaat ovat melkoista missilaatua, voitte vaikka googlata ja katsoa. Suomalaiset ämmät sen sijaan ovat olevinaan jotain missejä ja diivailevat minkä ehtivät, kunhan naamansa pakkeloinniltaan kerkeävät, ja sitä vartenkin pitäisi ensin jaksaa nostaa se lösähtänyt perse sohvalta ylös.

      • Anonyymi

        "Suomalaiset ämmät sen sijaan ovat olevinaan jotain missejä ja diivailevat minkä ehtivät, kunhan naamansa pakkeloinniltaan kerkeävät, ja sitä vartenkin pitäisi ensin jaksaa nostaa se lösähtänyt perse sohvalta ylös."

        Tuolla asenteella varustetut miesalokkaat oisivatkin reipasta ja rehtiä seuraa naisalokkaille intissä. Naisten löhtähtäneistä perseistä syntyisi ilmeisen hupaisaa jutunjuurta?


    • Anonyymi

      Naiset kertoo pystyvänsä samaan kuin miehetkin, mutta heti kun kyse asepalvelusta niin ei pystykään. Ja eihän ne tee töissäkään samoja hommia vaikka palkan pitää olla sama ja kaikilla naisaloilla mieluummin enemmän vaikka kevyemmät työt.

      Ei pitäisi olla mitään fyysistä estettä etteikö naiset pystyisi pelkällä omalla kehollaan tekemään ainakin lähes samat kuin miehetkin, silti esim etunojapunnerruksissa naiset punnertaa laihdutusohjelmassakin polvien varassa. Leuanvetoja saavat korkeintaan yhden, eihän miehetkään saa elleivät koskaan tee mitään fyysistä, mutta naiset pystyy samoihin kun vaan harjoittelevat. Typerää joka hommassa antaa helpotuksia vain sukupuolen takia.

      Siviilipalvelus ehdottomasti naisille elleivät suostu asepalvelukseen tai vapaaehtoiseksi kaikille.

      • Anonyymi

        Kyllä! Minä haluaisin sivariin! Ilmeisesti minun kuitenkin pitää ensin käydä armeijassa se 45 päivää.... Vaikka olishan armeijakin ihan siisti homma... Ja oon nainen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä! Minä haluaisin sivariin! Ilmeisesti minun kuitenkin pitää ensin käydä armeijassa se 45 päivää.... Vaikka olishan armeijakin ihan siisti homma... Ja oon nainen

        Nythän oli uutisissa väläytelty että kutsunnat koskemaan myös naisia. Vapaaehtoisuus säilyisi silti, mutta pienen askelin kohti tasa-arvoa.


    • " Liikaa puhutaan siitä että, naisten pitäisi joutua armeijaan vaikkei miestenkään sinne ole pakko mennä."

      Niin joo, ei ole pakko mennä jos valitsee vankeuden.

      • Anonyymi

        Tai siviilipalveluksen, naisia ei pakoteta mihinkään.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tai siviilipalveluksen, naisia ei pakoteta mihinkään.

        Miehen on suoritettava asevelvollisuus keinolla tai toisella, vankeuden uhalla.

        Nainen saa valita huvittaako.

        Tasa-arvoa kuten Eva B asian ymmärtää:-)
        https://www.youtube.com/watch?v=riewc0VOleU


    • Anonyymi

      Naiset voitaisiin pistää jollekin ns Lotta kouluun, missä opeteltaisiin esim hoiturointia ja ruokahuoltoa.

      Niin monta nuorta naista tunnen , jotka ei tiedä miten perunoita keitetään

      • Anonyymi

        Oman valinnan mukaan molemmille sukupuolille, intti vähän lyhyempi kuten nytkin niin houkuttelee enemmän.


    • Anonyymi

      Hei naisen ruumiin rakenne on niin erilainen että ei se jaksa samaa ku miehet niin kauakun Miehet saa enenmän palkaa samasta ammatista kuin naiset naisille todellakaan pidä tulla asevelvollisuutta

      • Anonyymi

        Mitä höpötät, naiset pystyy keskimäärin lähes samaan jos vaan tekevät fyysistä työtä laiskottelun sijaan, miehistä taas osa paljon heikompia kuin naiset keskimäärin tai vahvimmat. Intissä on erilaisia tehtäviä fysiikan mukaan ja sivarille ei ole mitään estettä.

        Naiset saa samasta työstä saman palkan, vaikka yleensä tekevät vähemmän ja jättävät ne raskaammat työt miehille ihan vaan laiskuuden takia. Naiset tekee myös ajallisestikin paljon vähemmän töitä, suhteessa saatte enemmän palkkaa. Palkat pitäisikin maksaa oikeasti suoritteen mukaan, niin euronne olisi oikeasti se 80c, nyt on 1,20€.

        Niin kauan kuin naiset ei maksa omia eläkkeitään, naisten eläkkeitä pitää laskea tai työuraa pidentää ja leskeneläkkeet pois välittömästi. Parasta kun naisten ja miesten eläkevarat eriytetään, jakakaa omanne miten haluatte, mutta ei miesten.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      20
      1283
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1163
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1161
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1147
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1144
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe