viskositeetti

masku18

Olisikohan mahdollista valmistaa edullisesti kotikonstein parisataa litraa hitaasti liikkuvaa nestettä? Viskositeetiltään se saisi olla jotain kasvisrasvojen tapaista tai hieman jähmeämpääkin. Nesteen pitäisi säilyä kolme kuukautta huoneen lämmössä.

8

291

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 9+18
    • 8+16

      Mikä on käyttötarkoitus? Ja kannattaa miettiä ennen kuin valmistaa ja sotkee mössöjä litratolkulla että saisikohan vastaavanlaista tököttiä valmiina jostain halvalla.

      Saattaa tulla kalliiksi jos sohltaa parisataa litraa epämääräistä mössöä vahingossa vuokrakämpän lattialle..

      • no höpsis

        200 litraa valmista tököttiä valmiina ja halvalla ??? Älä unta nää,


    • moottoriman

      Olisiko syytä keskittyä ottamaan selvää hydraulilaitteen omista viskositeettivaatimuksista ja sitten ostaa sitä sopivaa hydrauliöljyä?
      Ei joka paikkaan sovi mikä tahansa öljy.
      Itsellä on traktorissa automaattivaihteisto joka on varsin tarkka öljystä. Ei sinne sovi panna tavallista SAE 10-30 öljyä.

      Öljyjä sekoittamalla voi vaikuttaa viskositeettiin mutta tällöin on tiedettävä mitä on tekemässä. Kannattaa pysyä niissä valmiissa viskositeettisuosituksissa.

      • Kaikki työ arvokasta

        Olisiko syytä opetella lukemaan? Missähän kohdassa kysyjä kertoi tarvitsevansa hydrauliöljyä hydraulilaitteeseen?

        Noh, kyllähän maailma tarvitsee ne traktorinkuljettajansakin...


      • moottoriman
        Kaikki työ arvokasta kirjoitti:

        Olisiko syytä opetella lukemaan? Missähän kohdassa kysyjä kertoi tarvitsevansa hydrauliöljyä hydraulilaitteeseen?

        Noh, kyllähän maailma tarvitsee ne traktorinkuljettajansakin...

        Enpä ole ammatiltani traktorinkuljettaja vaikka kotipihassa onkin traktori käytettävissä.
        Omassa ammatillisessa työssäni joudun käsittelemään kemiallisia sekoitusprosesseja. Ja yhtenä prosessinosana on valvoa tuotteiden viskositeettiominaisuuksia.

        Tiettyjen tuotevalmisteiden resepteissä on käytettävä viskositeetinvahventajia. Ja tehtaan laboratoriossa mittaillaan sekoitetuotteiden reologisia ominaisuuksia.

        Otin vain hydrauliöljyt esimerkkinä mukaan jotta ajatus erilaisista viskositeeteista olisi enemmistölle tutumpi aihe. Suhteellisen harvat taitavat tuntea näitä viskositeetinvahventajia? Vielä harvemmat taitaa tuntea termiä reologia? Nimimerkkini "moottoriman" kuvastaa vain sitä, että tunnen eri laatuisten öljyjen viskositeettiluokittelun tärkeyden eri käyttöolosuhteissa.

        Kyllä tässä osataan lukea. Suositus muille on myös se, että kun kemiallisiin kokeiluihin lähtee niin on syytä lukea edes ne kemian perustiedot. Jatkossa voi sitten tutustua viskositeetinvahventajiin ja reologiaan sen mukaan mihin omilla kokeiluilla tavoittelee. Tavoite pitäisi määritellä tarkemmin kuin "pitäisi saada jäykempää tököttiä"? Aloittaja ei kertonut todellista tarvemäärittelyä !!!


    • laboranttiX

      Lukutaitoisille :
      "Reologia on oppi fluidin muodonmuutoksista ja virtauksista. Se sisältää kaasujen, nesteiden, muovien, bitumin ja kiteisten aineiden mekaanisten ominaisuuksien tutkimisen reologisilla mittauksilla. Mittauksilla saadaan tietoa fluidien juoksevuusominaisuuksista, jotka vaikuttavat aineiden käyttäytymiseen prosessissa silloin, kun niitä siirretään tai sekoitetaan. Toisin sanoen reologia tutkii fluidien viskositeetteja.

      Koska newtonmaisten fluidien viskositeetti on vakiolämpötilassa ja -paineessa riippumaton nopeusgradientista, eivät ne tuota suuria ongelmia prosessilaitteiden ja putkistojen suunnittelussa. Ei-newtonmaiset ominaisuudet ovat usein toivottavia, kun prosessoitavien aineiden halutaan käyttäytyvän tietyllä tavalla; esimerkiksi maalien ja elintarvikkeiden. Ei-newtonmaisten fluidien käyttäytyminen prosessilaitteissa ja putkistoissa on huomioitava, koska fluidien käytös vaikuttaa huomattavasti lämmön- ja aineensiirtoon. Erityistä huomiota tulee kiinnittää sopivien sekoitussysteemien ja pumppujen valintaan. Virtausominaisuuksia kuvataan reogrammeilla, joissa leikkausjännitys esitetään nopeusgradientin funktiona. Kuvaajat on yleensä määritelty kokeellisesti. Mittaukset suoritetaan viskometreillä, joista monet perustuvat pyörivään liikkeeseen. "

      Tämmöstä tekstiä Wikipediasta löytyy. Karkeasti ajatellen reologia on "oppi viskositeeteista". Aloittajan olisi pitänyt hankkia ensin kemian perustiedot jotta ei olisi tarvinnut kysyä jotain hömppää eli "antakaa mulle neuvot jotta saisin jotakin paksumpaa ja jäykempää tököttiä" tarkoitukseen jota en voi kertoa?
      Palstoille kirjoittlelijat voisivat selvittää ensin ajatuksensa ja käyttötarpeensa eri tököteille. Monen tökötin viskositeettia saa nostettua kunhan kerrotaan ne tarpeelliset tiedot. Emme me ammattilaiset pysty kummalllisia arvoituksia noin vain ratkomaan.

    • masku18

      Kiitos vastauksista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      79
      1820
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1524
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1203
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1192
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1146
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1129
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1114
    Aihe