viskositeetti

masku18

Olisikohan mahdollista valmistaa edullisesti kotikonstein parisataa litraa hitaasti liikkuvaa nestettä? Viskositeetiltään se saisi olla jotain kasvisrasvojen tapaista tai hieman jähmeämpääkin. Nesteen pitäisi säilyä kolme kuukautta huoneen lämmössä.

8

345

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 9+18
    • 8+16

      Mikä on käyttötarkoitus? Ja kannattaa miettiä ennen kuin valmistaa ja sotkee mössöjä litratolkulla että saisikohan vastaavanlaista tököttiä valmiina jostain halvalla.

      Saattaa tulla kalliiksi jos sohltaa parisataa litraa epämääräistä mössöä vahingossa vuokrakämpän lattialle..

      • no höpsis

        200 litraa valmista tököttiä valmiina ja halvalla ??? Älä unta nää,


    • moottoriman

      Olisiko syytä keskittyä ottamaan selvää hydraulilaitteen omista viskositeettivaatimuksista ja sitten ostaa sitä sopivaa hydrauliöljyä?
      Ei joka paikkaan sovi mikä tahansa öljy.
      Itsellä on traktorissa automaattivaihteisto joka on varsin tarkka öljystä. Ei sinne sovi panna tavallista SAE 10-30 öljyä.

      Öljyjä sekoittamalla voi vaikuttaa viskositeettiin mutta tällöin on tiedettävä mitä on tekemässä. Kannattaa pysyä niissä valmiissa viskositeettisuosituksissa.

      • Kaikki työ arvokasta

        Olisiko syytä opetella lukemaan? Missähän kohdassa kysyjä kertoi tarvitsevansa hydrauliöljyä hydraulilaitteeseen?

        Noh, kyllähän maailma tarvitsee ne traktorinkuljettajansakin...


      • moottoriman
        Kaikki työ arvokasta kirjoitti:

        Olisiko syytä opetella lukemaan? Missähän kohdassa kysyjä kertoi tarvitsevansa hydrauliöljyä hydraulilaitteeseen?

        Noh, kyllähän maailma tarvitsee ne traktorinkuljettajansakin...

        Enpä ole ammatiltani traktorinkuljettaja vaikka kotipihassa onkin traktori käytettävissä.
        Omassa ammatillisessa työssäni joudun käsittelemään kemiallisia sekoitusprosesseja. Ja yhtenä prosessinosana on valvoa tuotteiden viskositeettiominaisuuksia.

        Tiettyjen tuotevalmisteiden resepteissä on käytettävä viskositeetinvahventajia. Ja tehtaan laboratoriossa mittaillaan sekoitetuotteiden reologisia ominaisuuksia.

        Otin vain hydrauliöljyt esimerkkinä mukaan jotta ajatus erilaisista viskositeeteista olisi enemmistölle tutumpi aihe. Suhteellisen harvat taitavat tuntea näitä viskositeetinvahventajia? Vielä harvemmat taitaa tuntea termiä reologia? Nimimerkkini "moottoriman" kuvastaa vain sitä, että tunnen eri laatuisten öljyjen viskositeettiluokittelun tärkeyden eri käyttöolosuhteissa.

        Kyllä tässä osataan lukea. Suositus muille on myös se, että kun kemiallisiin kokeiluihin lähtee niin on syytä lukea edes ne kemian perustiedot. Jatkossa voi sitten tutustua viskositeetinvahventajiin ja reologiaan sen mukaan mihin omilla kokeiluilla tavoittelee. Tavoite pitäisi määritellä tarkemmin kuin "pitäisi saada jäykempää tököttiä"? Aloittaja ei kertonut todellista tarvemäärittelyä !!!


    • laboranttiX

      Lukutaitoisille :
      "Reologia on oppi fluidin muodonmuutoksista ja virtauksista. Se sisältää kaasujen, nesteiden, muovien, bitumin ja kiteisten aineiden mekaanisten ominaisuuksien tutkimisen reologisilla mittauksilla. Mittauksilla saadaan tietoa fluidien juoksevuusominaisuuksista, jotka vaikuttavat aineiden käyttäytymiseen prosessissa silloin, kun niitä siirretään tai sekoitetaan. Toisin sanoen reologia tutkii fluidien viskositeetteja.

      Koska newtonmaisten fluidien viskositeetti on vakiolämpötilassa ja -paineessa riippumaton nopeusgradientista, eivät ne tuota suuria ongelmia prosessilaitteiden ja putkistojen suunnittelussa. Ei-newtonmaiset ominaisuudet ovat usein toivottavia, kun prosessoitavien aineiden halutaan käyttäytyvän tietyllä tavalla; esimerkiksi maalien ja elintarvikkeiden. Ei-newtonmaisten fluidien käyttäytyminen prosessilaitteissa ja putkistoissa on huomioitava, koska fluidien käytös vaikuttaa huomattavasti lämmön- ja aineensiirtoon. Erityistä huomiota tulee kiinnittää sopivien sekoitussysteemien ja pumppujen valintaan. Virtausominaisuuksia kuvataan reogrammeilla, joissa leikkausjännitys esitetään nopeusgradientin funktiona. Kuvaajat on yleensä määritelty kokeellisesti. Mittaukset suoritetaan viskometreillä, joista monet perustuvat pyörivään liikkeeseen. "

      Tämmöstä tekstiä Wikipediasta löytyy. Karkeasti ajatellen reologia on "oppi viskositeeteista". Aloittajan olisi pitänyt hankkia ensin kemian perustiedot jotta ei olisi tarvinnut kysyä jotain hömppää eli "antakaa mulle neuvot jotta saisin jotakin paksumpaa ja jäykempää tököttiä" tarkoitukseen jota en voi kertoa?
      Palstoille kirjoittlelijat voisivat selvittää ensin ajatuksensa ja käyttötarpeensa eri tököteille. Monen tökötin viskositeettia saa nostettua kunhan kerrotaan ne tarpeelliset tiedot. Emme me ammattilaiset pysty kummalllisia arvoituksia noin vain ratkomaan.

    • masku18

      Kiitos vastauksista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minua odottaa

      Joku todella ihana nainen jossain tulevaisuudessa. Siihen uskon ja luotan. 🤗❤️✨
      Sinkut
      219
      4017
    2. Miten toivoisit

      Teidän välien olevan tällä hetkellä? Tässä tilanteessa?
      Ikävä
      102
      3710
    3. Keksitkö keinon

      Miten voin nähdä ihastusta joka ei myönnä tunteitaan.
      Ikävä
      49
      3494
    4. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      61
      2752
    5. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      200
      2651
    6. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2398
    7. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      20
      2359
    8. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      20
      2316
    9. T- miehelle....

      Kuka sua rakastaa? Kertoi rakastavansa....
      Suhteet
      36
      2149
    10. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2135
    Aihe