Stalin ei vaatinut Teheranissa 1944 Suomen antautumista

Faktaako

Miksi Stalin ei vaatinut Suomen antautumista muiden Saksan sateliittien (Romania ja Unkari) tapaan ,Teheranin konferensissa 1944?
Oliko isä aurinkoinen kaksijakoinen persoona, hyvän tahtoinen hirmuhallitsija, mutta kuitenkin salaa intohimoinen Suomen ystävä.

18

62

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • historian faktat

      Olisiko syynä se että sekä Unkarin että Romanian sotavoimat olivat Saksan yleisesikunnan alaisuudesta mitä Suomi taas ei ollut. Merkittävää tässä on nyt se että niin länsiliittoutuneet, Neuvostoliitto kuin Saksa tunnustivat de facto Suomen erillissota-aseman.

      Jos Suomen armeija olisi kesäkuun lopussa romahtanut ei tuolla erillissotatunnustuksella olisi ollut mitään merkitystä. Stalin nimittäin itse oli todennut sen että "se yhteiskuntajärjestelmä, jonka armeija maata hallitsee".

      Siksi eteenkin Moskovalle kuuliainen äärivasemmisto inhoaa torjuntavoittojamme.

      • historian faktat

        PS. Romani romahti vasta tulitaukonsa jälkeen kun sen armeija bolshevisoitui. Unkari joutui täysin Saksan miehittämäksi ja se hallinto vaihtui. Unkari oli Saksan viimeinen liittolainen. Ruotsikin oli Suomen tavoin riippuvuussuhteessa Saksaan vaikkei sotatoimiin joutunut. Sen puolueettomuus oli enemmän kuin kyseenalainen.

        Suomi - aivan oikein - harjoitti macchiavelliläistä ulkopolitiikkaa jossa liittouduttiin pirun kanssa vastustaakseen paholaisen aikeita. Mitäs väärää siinä sitten oli? Eikös USA ja Britannia tehneet samoin?


      • ei meitä
        historian faktat kirjoitti:

        PS. Romani romahti vasta tulitaukonsa jälkeen kun sen armeija bolshevisoitui. Unkari joutui täysin Saksan miehittämäksi ja se hallinto vaihtui. Unkari oli Saksan viimeinen liittolainen. Ruotsikin oli Suomen tavoin riippuvuussuhteessa Saksaan vaikkei sotatoimiin joutunut. Sen puolueettomuus oli enemmän kuin kyseenalainen.

        Suomi - aivan oikein - harjoitti macchiavelliläistä ulkopolitiikkaa jossa liittouduttiin pirun kanssa vastustaakseen paholaisen aikeita. Mitäs väärää siinä sitten oli? Eikös USA ja Britannia tehneet samoin?

        Suomi oli erillinen. Tärkeintä on se ettei Aatu tai herra Jooseppi kohdelleet kuin paskaa. Saksalaiset nussi tuhansia norjalaisia naisia ja venäläiset rahtasi virolaisia Siperiaan. Seksuaalisen koskemattomuuden loukkaaminen ja vapauden riisto ovat kaksi pahinta epäkunnioituksen muotoa. Saksalaiset itse väittivät norjalaisten naisten antaneen vapaaehtoisesti pillua.


    • venäjän viidakko

      Koska Suomi oli läpäissyt testin tappelemalla talvisodassa. Kansa joka on taistellut itsenäisyyden puolesta arvonantoa.... Saatanan Jooseppi kun näki asiat eräässä mielessä darwinistisesta näkökulmasta. Vahvin voittakoon ja heikompi uros pitäköön asemansa alistuen alphan alaisuuteen.

    • eikun fiktiota

      Veikkaisin siksi että Teheranin konferenssi pidettiin vuonna 1943? Ei ollut oikein eväitä vielä silloin vaatia paljon?

    • Muistaakseni Stalinin ehtona oli, että Suomi hyväksyisi tarjotut rauhanehdot. Ehdot antautumisen vaatimiselle täyttyivät kun Suomi hylkäsi maaliskuussa -44 Molotovin
      esittämät rauhan ehdot. oikeutti Neuvostoliitolle vaatia Suomea antautumaan.

      Antautumisvaatimus esitetiin sitten kesäkuussa -44 kun Suomen puolustus petti Kannaksella. Tuli vain mutkia matkaan, jonka vuoksi ehdottomasta antautumisvaatimuksesta piti luopua: 1) Suomen armeijaa ei tuhottu hyökkäyksessä. 2) Suomi sai sotilaallista apua Saksalta ja onnistui pysäyttämään hyökkäys. 3) USA:n edustaja Kurre ilmoitti Molotoville ettei Suomea pidä vaatia antautumaan ja huomautti, että Amerikassa muistettiin talvisota 1939-40.

      Niin ollen piti luopua antautumisvaatimuksesta ja suostua neuvotteluihin.

      On kuitenkin muistettava, että Teheranin konferenssin jälkeen Moskovan radio ilmoitti Saksan liittolaisille osoitetun antautumisvaatimuksen koskevan myös Suomea. Joten ainakaan Moskovan radiosta ei voinut päätellä Suomen saavan erikoiskohtelua Saksan puolella taistelleitten suhteen.

    • Harriman raportoi

      Stalin oli kyllä vaatimassa Suomenkin ehdotonta antautumista Moskovan ulkoministereiden kokouksessa marraskuussa 1943. Tämä ulkoministereiden kokous valmisteli kommunikeaa tulevaan liittoutuneiden valtionpäämiesten tapaamiseen Teheraniin. USA:n ulkoministeri Hull vastusti Molotovin vaatimusta että Suomea tulisi kohdella samoin kuin muitakin Saksan sateliitteja.

      Hull huomautti Molotoville että USA ei voi vaatia ehdotonta antautumista muilta valtioilta kuin niiltä, joiden kanssa se on ollut sodassa. Tähän Molotov ei katsonut voivansa suostua. Suome koskevaan antautumiseen liittyi Molotovin esittämä Ruotsin lentokenttien saaminen NL käyttöön Saksaa vastaan tehtäviin operaatioihin. Tätä esitystä myös Churchill kannatti ja yritti sen taakse myös USA:ta.
      Kun yksimielisyyttä ei saavutettu asia jäi avoimeksi. Kaikesta huolimatta suurlähettiläs Litvinov informoi liittoutuneiden diplomaatteja konferenssin tuloksista, ettei Molotovin vaatimus ehdottoman antautumisen soveltamiisesta Saksan sateliittien kuten Suomen, Romanian jne.ollut herättänyt konferensissa vastalauseita. Julkisuuteen saatetussa kommunikeassa Saksan liittolaiset kuitenkin jätettiin yksilöimättä. Litvinovin tiedustellessa suurlähettiläs Harrimanilta mielipidettä puheestaan, tämä vastasi hyväksyvänsä sen täydellisesti, lukuunottamatta Suomea koskevaa kohtaa. Kuten Litvinov tiesi, hänen antamansa kuva USA:n hallituksen yhtymisestä Molotovin kantaan, ei pitänyt paikkaansa ja olisi saattanut Yhdysvalloissa hankaliin jälkiselvittelyihin.
      Tämän pitemmälle Harriman ei katsonut aiheelliseksi jatkaa keskusteluja, koska tärkeimmästä, oli sovittava toisen rintaman muodostamisesta ja ettei kukaan liittokumppani tee erillisrauhaa Saksan kanssa. Lisäksi NL vihjaisi liittyvänsä myöhemmin mukaan sotaan Japania vastaan.



      http://www2.warwick.ac.uk/fac/soc/economics/staff/mharrison/archive/persa/018english.pdf

    • Äikiä raportoi

      Moskovan Suomenkielisessä radiolähetyksessä 1943 todettiin seuraavaa: Moskovan (liittoutuneiden) ulkoministereiden konferensissa sovittiin Teheranissa kohta käytävien neuvotteluiden sisällöstä. ….

      Näin Äikiä, suomalainen Neuvostoliittoon paennut kommunisti joka Moskovan radion lähetyksessä oli laitettu tuomaan julki mitä Moskovan konferenssissa oli mm. Suomen kohtaloksi määrätty.

      ” Toinen johtopäätös joka voidaan kolmen vallan deklaraatiosta tehdä on se, että liittoutuneet tulevat jatkamaan sotaa niitä akselivaltoja vastaan, joiden kanssa he kukin ovat sotatilassa, kunnes nämä vallat ovat laskeneet aseensa ja antautuneet ehdoitta. Tämä tarkoittaa niin Suomea kuin muitakin akselivaltoja.
      Hufvudstadsbladetin väitteet, ettei Suomi ole mikään akselivalta, on kyllä lainattu Machiavelliltä, mutta se ei nyt auta. On muistettava että allekirjoittajien joukossa on
      USA:n ulkoministeri Hull, ja lorut ” erillisestä sodasta ”rajatapauksia puolustussodasta ei pelasta Hitlerin mannerheimiläisiä linkomiehiä…..Suomen edessä on nyt ehdoton antautuminen. ”

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/5616361

    • Syy, miksi NL ei vaatinut Suomen sosialisoimista/miehitystä Teheranissa 1943 juontaa juurensa talvisodan kokemuksiin, jolloin Kuusisen hallitus annettiin suomalaisille vaihtoehdoksi porvarihallinnon sijaan. Kuten hyvin tiedetään, suomalaiset eivät olleet järin ilahtuneita tästä vaihtoehdosta. Toisin kuin Balteilla, Puolalla ja muilla Itä-Euroopan mailla, Suomella oli valinnan mahdollisuus mikälaista yhteiskuntamallia soveltavat, kunhan muutoin ovat ystävällismielisissä suhteessa Moskovan kanssa. Tämän erikoisaseman Suomelle antoi maamme syrjäinen sijainti pohjolan perukoilla. NL ei ollut sen suurempia intohimoja Suomea kohtaan, varsinkin kun Leningradin turvallisuus oli paremmin taattu talvisodan seurauksena, jolloin raja siirrettiin turvallisen matkan päähän Leningradista.
      Koska Suomi ei hyväksynyt kevään 1944 tarjottuja rauhanehtoja, aloitti NL Suomen rauhaan pakoittamistaistelut Karjalan kannaksella kesäkuussa 1944. Operaation tarkoituksena ei ollut Suomen valloittaminen, kuten monet vieläkin virheellisesti luulevat tästä osoituksena jo hyökkäykseen käytetty miesmäärä verrattuna Suomalaisten ja Saksalaisten sotilaiden yhteismäärään Suomessa. Lisäksi Kannaksen rintamalla tapahtuneen hyökkäyksen miesmäärää ja asevoimaa olisi tarvittu 2-3 suunnalla muuallakin Suomen vastaisella rintamalla, jotta olisi voitu aiheellisesti puhua Suomen miehitystaistelusta NL kannalta.
      Mistään "torjuntavoitosta" on siis täysin asiatonta puhua, koska NL pysäytti itse päähyökkäyksen Karjalan kannaksella saavutettuaan Viipurin ja Moskovan rauhan 1940 rajan sekä luoneen näinollen paineen Suomen poliitikoille irrottautua sodasta.
      Suomessa varsinkin porvaristo mielellään viljelee täysin katteettomia sankaritarustoja viimesotien tapahtumista joille ei löydy mitään faktapohjaa, fantasiapohjaa kylläkin. Nämä yltiöisänmaalliset sotatarut voidaan kohta kohdalta, tapaus tapaukselta osoittaa faktatiedon valossa humpuukiksi.

      • Höpöhöpö taas!!

        Stalin lupasi Suomen säilyvän itsenäisenä, koska tiesi länsivaltojen sitä vaativan.

        "Mistään "torjuntavoitosta" on siis täysin asiatonta puhua, koska NL pysäytti itse päähyökkäyksen Karjalan kannaksella saavutettuaan Viipurin ja Moskovan rauhan 1940 rajan sekä luoneen näinollen paineen Suomen poliitikoille irrottautua sodasta.
        Suomessa varsinkin porvaristo mielellään viljelee täysin katteettomia "

        Turha valehdella. Puna-armeija oli kaukana tavoitteistaan Lappeenrannasta ja Kymijoesta, eikä Suomi ollut 23.6. vaaditun ehdottoman antautumisen lähelläkään.
        Hyökkäykset oli torjuttu kaikkialla ja Stalin käski 12.7. Leningradin rintaman siirtyä puolustukseen.

        Sodasta irtautuminen katsottiin välttämättömäksi, koska Saksan häviö oli selvä. Suomi ei olisi kestänyt toista suurhyökkäystä.


      • samaa paskaa
        Höpöhöpö taas!! kirjoitti:

        Stalin lupasi Suomen säilyvän itsenäisenä, koska tiesi länsivaltojen sitä vaativan.

        "Mistään "torjuntavoitosta" on siis täysin asiatonta puhua, koska NL pysäytti itse päähyökkäyksen Karjalan kannaksella saavutettuaan Viipurin ja Moskovan rauhan 1940 rajan sekä luoneen näinollen paineen Suomen poliitikoille irrottautua sodasta.
        Suomessa varsinkin porvaristo mielellään viljelee täysin katteettomia "

        Turha valehdella. Puna-armeija oli kaukana tavoitteistaan Lappeenrannasta ja Kymijoesta, eikä Suomi ollut 23.6. vaaditun ehdottoman antautumisen lähelläkään.
        Hyökkäykset oli torjuttu kaikkialla ja Stalin käski 12.7. Leningradin rintaman siirtyä puolustukseen.

        Sodasta irtautuminen katsottiin välttämättömäksi, koska Saksan häviö oli selvä. Suomi ei olisi kestänyt toista suurhyökkäystä.

        Taattua horojottia taas edellinen, on oon. Vale ei muutu todeksi, vaikka kuinka vatkaa sitä uudestaan.


      • Lukemattomat
        samaa paskaa kirjoitti:

        Taattua horojottia taas edellinen, on oon. Vale ei muutu todeksi, vaikka kuinka vatkaa sitä uudestaan.

        suomalaiset tutkijat ovat selvittäneet tapahtumat juuri kuvaamallani tavalla.
        Stallaripropaganda yrittää muuttaa historiaa, mutta eihän se onnistu.


      • Moskovassa 1943

        Minkälaiseen fakta-pohjaan SINÄ tarinasi pohjaat. Omien tutkimustesi mukaanko?
        Moskovan konferenssi marraskuussa 1943 on faktatieto, jossa tilaisuudessa Molotov vaati länsimaita yhtymään NL vaatimukseen Suomen ehdottomaan antautumiseen.


    • Näin se meni!

      HEHE! Valhe --> Emävalhe --> Stalinin lupaus!

      On aivan yksi lysti se, mitä Jooseppi lupasi! Jos kesän 1944 suurhyökkäykseen varatut joukot olisivat tehtäv'änsä täyttäneet niin Stalin olisi ilolla ja halulla miehittänyt Suomen ja tehnyt meistä kansandemokratian ja Neuvostoliiton osasen! Länsi ei olisi mahtanut yhtään mitään tapahtuneelle tosiasialle!

      Suomen pelasti moiselta kohtaloltaan juuri torjuntavoitot! Nimenomaan Tali-Ihantalassa ja Vuosalmella NL yritti läpimurtoa vielä tosdissaan eikä se kauas siitä jäänytkään! Onnistuminen olisi kuitenkin vaatinut lisää hyökkäysjoukkoja eikä Stalin niitä suostunut enää antamaan!

      Eli kiitos ja kunnia vetertaaneillemme. Baltian maista näemme, miltä vältyimme!

      • Mitään torjuntavoittoa ei ollut eikä tullut. Suomen onni ja "torjuntavoitto" oli se, ettei NL ollut paskankaan kiinnostunut Suomesta. Jos olisi, Baltian ja muiden Itä-Euroopan maiden kohtalo olisi odottanut Suomea, siinä ei Suomen pilipali-armeija olisi voinut tehdä muuta kuin laota puna-armeijan jyrän alle.


      • paskopää erkki
        patriax kirjoitti:

        Mitään torjuntavoittoa ei ollut eikä tullut. Suomen onni ja "torjuntavoitto" oli se, ettei NL ollut paskankaan kiinnostunut Suomesta. Jos olisi, Baltian ja muiden Itä-Euroopan maiden kohtalo olisi odottanut Suomea, siinä ei Suomen pilipali-armeija olisi voinut tehdä muuta kuin laota puna-armeijan jyrän alle.

        Ilman ameriikan säilykepurkkeja olisi ryss*ältä Suomen valtaus ottanut koville.

        Jos laitetaan sama määrä silloisia ukkoja vastakkain samalla aseistuksella kuin Suomella olisi iivanat saanut katella svetlanan vit*tua.


      • Valehtelet taas!!
        paskopää erkki kirjoitti:

        Ilman ameriikan säilykepurkkeja olisi ryss*ältä Suomen valtaus ottanut koville.

        Jos laitetaan sama määrä silloisia ukkoja vastakkain samalla aseistuksella kuin Suomella olisi iivanat saanut katella svetlanan vit*tua.

        "Mitään torjuntavoittoa ei ollut eikä tullut. Suomen onni ja "torjuntavoitto" oli se, ettei NL ollut paskankaan kiinnostunut Suomesta."

        Torjuntavoitto on tosiasia, vaikka stallareille sietämätön. Ilman sitä maa olisi joutunut antautumaan. Tosin nytkään ei oltu kaukana.

        Jos ei ollut kiinnostusta, niin miksi erillinen rauhanprosessi? Ja sen mentyä mynkään strateginen isku Suomeen?
        Kyllä se aikamoista kiinnostusta osoitti. Tietysti suuremmat saaliit odottivat Keski-Euroopassa, missä sota ratkaistiin. Suomi hoidettiin, kun maa oli ehtinyt kypsytellä tilannettaan.


    • Stalinin tavoitteet

      Hirmuhallitsija joka tapatti miljoonia oman maansa kansalaisia säästi Suomen ja sen kansalaiset. Siinä oli todellinen Suomen ystävä? Suomihan oli vielä liitossa Saksan kanssa, kuten Stalin asian kuvasi. Miten on mahdollista ollenkaan moinen ääretön hyväntahtoisuus, jota hirmuhallitsija Stalin osoitti Suomelle ja Suomen kansalle. Sotaseikkailuissaan Suomen kanssa, Stalinin joukot menettivät kuitenkin satoja tuhansia miehiä aivan turhissa taisteluissaan saavuttamatta päätavoitettaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      317
      7210
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      58
      2194
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      33
      1611
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      27
      1439
    5. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      111
      1153
    6. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      72
      1135
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      335
      1026
    8. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      15
      873
    9. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      50
      865
    10. Miksei persut järjesteä koskaan miekkareita tai kulkueita?

      Pelkäävätkö saavansa pataansa, ja sen vuoksi vain öyhöttävät netissä? Ei öyhöttämisellä muuteta maailmaa. Pitää olla ak
      Maailman menoa
      274
      787
    Aihe