Ilmanpuhdistin

rupelli

Onko kenelläkään kokemuksia Hedengrenin edustamasta Lux aeroguard- sisäilman
puhdistimesta.
Edustaja kiertää ovelta ovelle esittelemässä laitetta, mikä kyllä vaikuttaa tehokkaalta,
mutta hinta on mielestäni kova, 1390 euroa.

32

11860

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Siivoushullu

      Itse ostin noin 2 kuukautta sitten ja silloin hinta oli kyllä sen 1430e kahteen osaan maksettuna. Olen ollut tosi tyytyväinen! Pölyt vähentynyt huomattavasti ja ilmakin on raikasta !

    • zbfcx

      Eli raikastaa ilman?
      Tuottaa happea?

      • Tuskin tuottaa happea. Se olisi haastavaa ja sivutuotteena syntyisi aina jotain... Voi kyllä puhdistaa ilmaa.

        Pääsääntöisesti ovelta-ovelle kaupattavat tuotteet ovat melkein yhtä ylihinnoiteltuja kuin verkostomarkkinointiroskat. Vastaavaa tuotetta löytää varmaankin yli puolet halvemmalla kaupoista.


    • ilmanpuhdistin

      Halvemmallakin löytyy netistä tehokkaita ja hyviä ilmanpuhdistimia. Alle 200 € ja toimii.

      • Monetestannut

        Raikasta ilmaa eli se poistaa hajuja ja kaasuja ilmasta. Ja kaupan 200e laitteet ei ole verrattavissa :D Tässä puhdistus alue 94 neliöön asti ja huomattavasti tehokkaampi! Esimerkiksi omalla pojalla vähentynyt astman oireet ensimmäistä kertaa ilmanpuhdistimen ansiosta!


    • tydyj

      Mikä saa sinut uskomaan että kone vaikuttaa tehokkaalta? Monennäköisiä ilmanpuhdistimia on tullut nähtyä ja yllättävän usein niissä tuppaa olemaan jotain pientä kämmiä, joka heikentää toimintaa mutta jota on vaikea aistein havaita. HEPA-suodattimella ja kaasusuodattimella varustettu puhdistin X voi olla ihan yhtä hyvä kuin Hedengrenin puhdistinkin. Katso riippumattoman testauslaboratorion mittaama puhtaan ilman tuotto ja erotusaste.

    • kokenutko

      Ihan kakkoja älkää vaan ostako

      • Anonyymi

        Taas yks rahaton ja katkera😘


    • voi_helevati

      Tuo 1400e on kyllä kova hinta tuommoisesta laitteesta. Ebaysta näyttäis saavan käytetyn muutamalla sadalla. http://www.ebay.de/bhp/lux-aeroguard

      meillä kävi tänään kauppaamassa, mutta sain sanottua ettei meille tommosta.

      • Mummelii

        Meillä ollut tuollainen lux puhdistin jo 4-v. Olemme mieheni kanssa astmaatikkoja ja ainakin meillä tuo kone on toiminut ja hommansa hoitanut.


      • Anonyymi

        Toivottavasti on ollut käytetty homekämpässä, ja pihi kun olet, niin käytät vielä käytettyjä suodattimia..ja avot...astma tai allergia voi olla totta.


    • kokeeksi_hankittu

      Kummallisia väliinhuutajia, vaikka minkäänlaista kokemusta eikä käsitystä laitteiden laaduista ole. Mikä hyvänsä tuote niin aina sama juttu henkilöt joilla ei laitteita ole pitävät kauheata älämölöä.

      Pääasia on että asiallisiakin vastauksia on. Saas kattoo nyt sitten. Halvemmalla toki saa, se on totta. Mutta verrata voi vasta testien kautta. Kestävyys on sitten vielä paljon myöhemmin selviävä asia.

      • Kotoilija

        Mulla on ollut ainakin 3 vuotta tuo laite. Olen vasta kerran vaihtanut kaikki suodattimet ,jotka maksoivat jotain vähän yli 90e. Joko en osannut laittaa lamppua paikalleen tai se oli rikki koska varoitusmerkki paloi. Käytin silti laitetta yli vuoden, kunnes taas oli aika tilata suodatinpaketti. Melkein vuosi on kulunut enkä ensin rahapulan ja sitten saamattomuuden takia ole tilannut vieläkään sitä. Kone on ollut suljettuna kuukausia ja mulla on nyt keväällä ollutkin allergiaoireita ihan kunnolla, joten kyllä se toimii, jos viitsii tilata suodattimia ja imuroida niitä säännöllisesti ja kahta ensimmäistä säleikköä myös pestä aika usein.


    • Marikokkolasta

      Itse ostin uuden mallin eli Luxin 4S ilmanpuhdistimen ja hinta oli 1510euroa. Ollut nyt pari kuukautta käytössä enkä ikinä antaisi pois. Olen kokeillut kaupasta ostettuja puhdistimia 200-700 euroa maksavia eikä mikään niistä ole lähelläkään tämän laitteen tehokkuutta. Tämä on ihan uskomaton laite..pölyä ei kerry enää pinnoille ja allergia oireet on hävinnyt kokonaan. Ennen oli tukkoinen olo aamulla ja huimausta, mutta nyt jopa huimaus on loppunut. En ymmärrä kuinka kukaan voi haukkua tätä. Tämä poistaa pölyt, pöpöt, hajut ja on sitte nii hyvä hengittää koko ajan. Hintaahan tällä oli, mutta jos haluaa puhdistimen joka OIKEASTI tekee puhdasta ja terveellistä nii kannattaa ostaa. Eikös se niinkin mene, että köyhän ei kannata halpaa ostaa☺ meille tämä ainakin on ollut lottovoitto..monien pettymyksien jälkeen.

      • Jartsari

        Just esittelijä lähti ja hinta oli 1940€.


      • Anonyymi

        Mulla on myös tuo ja tyytyväinen olen. Sekin on hyvä että tuohon tarvii vaihtaa suodattimet vain kerran vuodessa ja voivat kestää pidempäänkin.


      • Anonyymi

        Hedegrenin pitkäaikainen myyjä ollut 27 vuotta palveluksessa sanoi saunakeskustelussa että noita ilmanpuhdistimia pitäisi olla useampi että niistä olisi jotain hyötyä. Myyntityössä pitää ylilikaisia mukanaan ja niitä näyttelee asiakkailleen .


      • Anonyymi
        Jartsari kirjoitti:

        Just esittelijä lähti ja hinta oli 1940€.

        On ollut kostutin hinnassa mukana.👍


      • Anonyymi

        Mistä voi tilata suodattimet?


    • OVH

      4S-laitteen hinta on ilmeisesti esittelijästä kiinni, ohjehinta on siellä 1500 euron kieppeillä tällä hetkellä ja myyntiedustaja voi tästä sitten antaa alennusta. Jos 1940 eurolla joku tuotetta kaupannut, niin sitten hakenut itselleen jo tosi korkeita myyntiprovikoita. Osa myyjistä on maahantuojan palveluksessa, mutta käsittääkseni on mahdollista toimia myös itsenäisenä yrittäjänä laitteita myyden, jolloin voi hintaan rapsahtaa lisiä päälle. Päivän OVH-hinta selviää kysymällä maahantuojalta. Esittelylaitteita saattaa joskus myös saada halvemmalla.

      Käytettyä vanhempaa Aeroguardia näkyisi olevan Suomessakin useampi tällä hetkellä myynnissä alkaen 250 euroa ja ulkomailta tilattuna saa halvemmallakin. Varsinkin käytetty laite on hintansa veroinen. Uusi malli kierrättää ja siten suodattaa enemmän ilmaa puhdistaen vanhaan verrattuna suuremman tilan, mutta suodattimet täysin samat kuin vanhassa. Tai oikeastaan niin päin, että kun tilaa vanhaan malliin uudet suodattimet maahantuojalta, niin saat uudemman mallin suodattimet, koska fyysinen koko on täysin sama ja ilmeisesti vanhat suodatinmallit jo myyty loppuun. Suodatinten tehossa ei siis uuden ja vanhan mallin välillä ole mitään eroa.

      Astmaatikko kyllä huomaa eron ilman pienhiukkasmäärässä laitetta käyttäessään, hengittäminen on helpompaa ja aktiivihiilisuodatin poistaa ilmasta myös hajuja. Myös siitepölyallergiset hyötyvät puhdistimesta, jos "sesonkiaikaan" siitepölyä päätyy huoneilmaan. Halvemmista puhdistimista ei ole omakohtaista kokemusta, toimivatko lähellekään yhtä hyvin, mutta Luxia pystyn ainakin suosittelemaan käyttökokemuksen perusteella. Hinta tietysti uutena ostettuna erittäin korkea.

      • vaihtoehtojaLöytyy

        Liesituuletin missä on aktiivihiilisuodatinhan tekee saman asian. Ihme, että monet eivät ole jo tuota alkaneet käyttämään, että huimaus ja muut oireet vähenevät. Oletko kokeillut, vai puhaltaako liesituuletin suoraan ulos?

        Samoin melkein kaikissa nykyimureissa on hepa- suodattimet ja joihinkin saa aktiivihiilisuodattimenkin. Imuri, joka puhaltaa ilmaa lävitse huomattavasti enemmän, keskelle olohouonetta hurisemaan ja sama, mutta tehokkaampi, vaikutus. Oletko tuota kokeillut?

        Entä sitten kunnollinen nykyaikainen ilmanvaihto, joka ottaa ulkoa raitista ilmaa, suodattaa sen ja puhaltaa sisään? Oletko kokeillut?


    • MJK__

      Electrolux ilmanpuhdistin EAP450 on lähes sama laite kuin Lux, mutta maksaa vain 339,-. hintaerolla saa vielä hyvän robotti-imurin. Varmasti tulee puhtaampaa kuin yhdellä Lux puhdistimella.

      • Anonyymi

        Ei varmaan tule!!! Eikä ole puhdisti lähelläkään samaa tasoa ja tehoa..suodatuksesta puhumattakaan,.


    • Meilläkinkävi

      Oliko 1500euron lux ilmanpuhdistajassa ilmankostutin?

    • TotuusSelville

      Onko noissa kalliissa ilmanpuhdistimissa jonkinlainen pölypussi tai muu pölysäiliö johon lika kertyy? Halvemmissa kun käsittääkseni pääasiallinen puhdistusvaikutus perustuu pölyhiukkasten sähköistämiseen, jolloin ne tarttuvat huoneen pinnoille, joista ne sitten imuroidaan tai pestään pois. Mutta piileekö sähköisessä pölyssä jotain riskejä? Syntyykö sähköistyksessä otsonia, joka on todettu myrkky? Entä otsonaattori: mikä sen tehtävä on? Suodattimiin jää vain pieni murto-osa huoneilmassa olevasta liasta.

      • Anonyymi

        Luxin puhdistimissa hiukkaset jäävät sinne suodattimeen, jonka joutuu vaihtamaan kerran vuodessa tai jopa useammin käyttöpaikasta riippuen. Laitteen ionisaattori on aika pienitehoinen eikä synnytä otsonia. Ionisoidut pienhiukkaset kerääntyvät ionisoinnista johtuen yhteen ja putoavat ilmasta lattialle. Eli lattialle muodostuu sitten osa pölystä.

        Kotimainen Elixair on puhdistin, joka käyttää sähköistä suodatusta, jossa syntyy jonkin verran myös otsonia, joka poistuu aktiivihiilisuodatuksessa. Elixairin etu on pestävä suodatin, johon pölyhiukkaset jäävät kiinni. Elixair on samaa hintaluokkaa Luxin kanssa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luxin puhdistimissa hiukkaset jäävät sinne suodattimeen, jonka joutuu vaihtamaan kerran vuodessa tai jopa useammin käyttöpaikasta riippuen. Laitteen ionisaattori on aika pienitehoinen eikä synnytä otsonia. Ionisoidut pienhiukkaset kerääntyvät ionisoinnista johtuen yhteen ja putoavat ilmasta lattialle. Eli lattialle muodostuu sitten osa pölystä.

        Kotimainen Elixair on puhdistin, joka käyttää sähköistä suodatusta, jossa syntyy jonkin verran myös otsonia, joka poistuu aktiivihiilisuodatuksessa. Elixairin etu on pestävä suodatin, johon pölyhiukkaset jäävät kiinni. Elixair on samaa hintaluokkaa Luxin kanssa.

        LUX:n puhdistimessa on UV-lamppu joka tuottaa voimakkaasti otsonia. Sen suodattimet ovat pienet pinta-alaltaan ja näin heikkotehoiset, se vähäinenkin teho siis syntyy tuosta UV-lampun tuottamasta otsonista. Otsoni sinänsä on tehokas tekniikka ilmanpuhdistukseen mutta ihmiselle se on vaarallista.

        Älkää missään nimessä hankkiko tälläistä puhdistinta!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        LUX:n puhdistimessa on UV-lamppu joka tuottaa voimakkaasti otsonia. Sen suodattimet ovat pienet pinta-alaltaan ja näin heikkotehoiset, se vähäinenkin teho siis syntyy tuosta UV-lampun tuottamasta otsonista. Otsoni sinänsä on tehokas tekniikka ilmanpuhdistukseen mutta ihmiselle se on vaarallista.

        Älkää missään nimessä hankkiko tälläistä puhdistinta!

        Ultraviolettivalo ei tuota otsonia. Sen sijaan tappaa bakteereita ja viruksia.


    • Anonyymi

      Mistä saa tilattua suodattimet

    • Anonyymi

      Noin kuukauden ollut käytössä, on hyvä laite

    • Anonyymi

      On kokemusta joo, niin käy ovelta ovelle, en tykkää yhtään, enää en osta siltä mitään enkä päästä sisälle

    • Anonyymi

      Ilmanpuhdistimista on kokemusta, olen käyttänyt erilaisia. Hyvin kaikki ovat puhdistaneet. Vain Hedergrenin puhdistimien hinnat ovat omaa luokkaansa -eka nro hinnasta pois- olisi kilpailukykyinen muiden kanssa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      110
      1957
    2. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      10
      1691
    3. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      15
      1638
    4. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1527
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      151
      1485
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      107
      1400
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1377
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      650
      1271
    9. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      17
      1213
    10. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      10
      1168
    Aihe