Mietoksia poloisesta

Eino.

Hommasin juuri 90 heppaisen poloisen dieselin. Siinä on uusi kone. Ei vain faceliftiä poloiseen. Tehdas lupaa 3,4 litraa/100km. Ajoin 80km maantielenkin talvirenkailla juuri. Ajotietokone näytti 3,7litraa/100km. Kyllä täytyy olla tyytyväinen tuohonkin lukemaan. 90 heppaisessa dieselissä on selvästikkin potkua.

4

58

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • 75 hv kiinnosta

   Tottako? Mitä kuluttaa oikeasti kun kilometrit ja litrat laskee? Ajotietokoneet on hanurista.

   Itse lueskellut 75 hv mallisesta,sama kulutus mutta etotuksella laitatan webaston,hevot ja vääntö piisaa siinäkin.ei kiinnosta enää enempi teho kun ikä lähenee 50 v. Näin se vaan on poijat.

  • Eino.

   Ajotietokoneet näyttää suunnan. Tarkkuudesta en tiedä. Tuskin laittavat sellaista ajotietokonetta joka arvio kulutetun kulutuksen karkeasti väärin. Huomasin, että 90hv kone ei ole mikään kierroskone. Pitää opetella ajotapa eli ajaa oikeilla vaihteilla ja sujuvasti. En ole mitannut manuaalisesti eli tankkauksista. Se on ollut vasta jonkun aikaa.

  • uusi poloilija

   Tehdas ei minusta *lupaa* käyttäjälle 66 kW:n käsivaihteisen yhdistetyksi kulutukseksi 3,4 litraa sadalle kilometrille, vaikka sellainen lukema ilmoitetaan. Kyse on standardoidun mittaustavan tulosyhdistelmästä, jolla pyritään jäljittelemään auton todellista kulutusta. Lupaus se ei ole, vaan eri autojen keskinäistä vertailua helpottava lukema.

   Kaikki valmistajat pyrkivät minimoimaan mitattavan kulutuksen. Siksi testi arvattavasti ajetaan mahdollisimman kapeilla renkailla, jotka ovat pienen vierintävastuksen mallia, ja niihin on tungettu epämukavan kovat paineet. Jäähdyttävää ilmastointia tai lämmitinvastuksia ei tietenkään pidetä päällä, eikä autossa ole asennettuna mitään ylimääräistä painoa, kuten vaikkapa Suomessa tavallista moottorinlämmitintä. Kuljettaja on opiskellut käyttämään auton vaihteistoa kulutuksen kannalta optimaalisella tavalla. Ja luulenpa, ettei hän mikään raskassarjalainen ole.

   "EU-yhdistetty kulutus on sekalaista ajoa kuvaava kaupunki- ja maantieajokulutusten yhdistelmä. Koska ajosyklit ovat eripituiset, luvuista ei lasketa keskiarvoa vaan ajosyklien pituuden mukaan painotettu kulutusten keskiarvo. Kaupunkikulutuksen painokerroin on siten 36,81 % ja maantiekulutuksen 63,19 %."
   http://www.motiva.fi/liikenne/henkiloautoilu/valitse_auto_viisaasti/henkiloautojen_energiamerkinta/eu-kulutussyklit

  • Eino.

   Näin on.
   Olosuhteet vaikuttaa ja missä ja miten ajaa. Itse en kuitenkaan aja liian suurella vaihteella siis vedätä poloa. Minulla oli ollut diesel polo aikasemminkin. Siksi tiedän miten sillä pitää ajaa. Viimeisin versio Polosta taitaa olla laadukkain. Tällaisen ensivaikutelman se on minulle antanut.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaksi kuollut ulosajossa lauantai-iltana Loimaalla

   On tainnut olla melkoinen ylinopeus kun on tuollaista jälkeä tullut. Onneksi ei kuitenkaan sivullisia menehtynyt https://viranomaisuutiset.fi/ulosajo-
   Loimaa
   85
   3434
  2. Kerro jotain kaivatustasi

   jotain mitä teille on sattunut keskenään? Ei silmiin katsomista kun sitä on kaikilla. Jotain mistä hän voisi tietää että olet täällä...
   Ikävä
   114
   1655
  3. Sofian kylppärikuva.

   Pyllistys! Miten voi tuon ikäinen nainen olla noin pissis ja lapsellinen? Hoh hoijaa...
   Kotimaiset julkkisjuorut
   114
   1184
  4. Haittaako se, että olen sua nuorempi?

   Mulle ikäerolla ei ole mitään väliä, mutta voiko naista se haitata, jos on vanhempi miestä?
   Ikävä
   104
   1023
  5. Illat ilman sua (mies)

   ovat niin turhia! Toivittavasti sulla on kaikki hyvin. Miettii yksi pieni sydän ikävissään!
   Ikävä
   101
   875
  6. Jos meistä tulis jotain,

   niin sulle mies pitäis eka opettaa hieman käytöstapoja. Mut ootkohan sä liian vanha oppimaan yhtään mitään? 🤔
   Ikävä
   60
   868
  7. 210
   807
  8. Kysymys haavemaihin

   Hei haaveileva mukava nainen, miten meni viikonloppu?
   Ikävä
   217
   754
  9. Rikoin sun sydämen.

   Se oli silti sulle oikein.
   Tunteet
   65
   724
  10. Iso vaalee vauhdissa

   Onko hyvä vai paha jotta tällä muutamalla taitaa olla aika huono itsetunto kun pitää jokapaikassa ja tilanteessa tuoda oma erinomaisuutensa ja muiden
   Suomussalmi
   13
   720
  Aihe