Kauhukokemusuutiset!

Tärkeäätietää

Tässä suomennos hienosta tiivistelmästä, jonka löysin "trygghetforutvekslingseleven"-blogista, jota pitää norjalainen äiti. Näin halloweenina aiheeseen sopien ajattelin laittaa vapaan suomennoksen tuosta edellisestä jutusta: " Ajattelin laittaa pienen listan tänä vuonna tietooni tulleista asioista. En mainitse järjestöjen nimiä, koska jotkut näistä järjestöistä aiheuttavat vakavia ongelmia juuri tällökin hetkellä. En myöskään mainitse maita, joissa vaihtarit oleilevat.

Klassikko numero 1: Vaihtari on henkisesti häiriintynyt ja täytyy siksi lähettää kotiin mahdollisimman pian. Näissä tapauksissa häiriintyneitä asioita ovat tehneet isäntäperheet ta paikallisvalvojat. Tai järjestön edustajat eivät ole tehneet työtään valitessaan isäntäperheitä. Vaihtaria uhataan kotiinlähettämisellä.

Klassikko numero 2: Vaihtari on ihan ......... ( täytä millä tahansa mieleenjuolahtavalla negatiivisella adjektiivilla). Näissä tapauksissa syy on yleensä sama kuin edellisessä. Vaihtaria uhataan kotiinlähettämisellä.

Uskonnollinen painostus. Tämä johtaa helposti erilaisiin tilanteisiin, joissa vaihtaria syytetään syntiseksi ja vaihtarin käytöstä huonoksi. Vaihtaria uhataan kotiin lähettämisellä.

Aluevalvoja ei päästä vaihtaria kouluun. Tämä johtuu usein siitä, ettei koulupaikkaa ole järjestetty. Vaihtaria uhataan kotiin lähettämisellä.

Vaihtari sijoitetaan vaaralliselle asuinalueelle. Oli perhe sitten hyvä tai asuinalueensa edustaja niin vaihtari ( varsinkin tyttö) ei voi mennä ulos yksin. Vaihtaria uhataan kotiin lähettämisellä.

Vaihtari sijoitetaan " väliaikaiseen" perheeseen, joka sattuu olemaan paikallisvalvojan koti. Siellä saattaa asustella kaksi, kolme tai jopa neljä muuta vaihtaria. Vaihtari ei saa omaa sänkyä tai paikkaa, jossa tehdä läksyjä. Vaihtaria uhataan kotiin lähettämisellä.

Biologiset vanhemmat ovat löytäneet perheen, jota järjestö ei hyväksy. Vaihtari tarvitsee uuden perheen mm. yllä mainituista syistä. Vaihtaria uhataan kotiin lähettämisellä.

Sitten asiat, jotka saavat minut itkemään. Vaihtari sijoitetaan huonon terveydentilan omaavan yksin asuvan isäntä"perheen" kotiin. Isäntä"perheen" sukulainen tulee "auttamaan" ja käyttää tilaisuutta hyväkseen häiriten vaihtaria ja käyttää vaihtaria seksuaalisesti hyväkseen. Vaihtari yrittää pyytää apua järjestöltä, mutta saa haukut päälleen ja hänet uhataan lähettää kotiin.

Vaihtari sijoitetaan köyhään perheeseen. Perhe haluaa lainata vaihtarilta rahaa. Kun vaihtari ei lainaa heille rahaa, he syyttävät vaihtarin varastaneen heiltä suuren summan rahaa. Vaihtaria ei uskota vaan häntä uhataan kotiin lähettämisellä.

Vaihtari ja tämän biologinen perhe maksaa isäntäperheelle rahaa. Sen lisäksi vaihtari joutuu itse maksamaan ruokansa. Kun he valittavat, heidät haukutaan maan rakoon. Vaihtari uhataan lähettää kotiin.

Nyt lopetan tältä erää. Tämä käy aina vain masentavammaksi. Jotkut näistä vaihtareista ovat norjalaisia, jotkut muun maalaisia. Jotkut heistä ovat USA:ssa, toiset monissa muissa maissa. Mikä pahinta, heitä on tänä vuonna paljon enemmän ja nämä ovat vain ne , jotka ovat pyytäneet apua.

Kyllä, suurin osa vaihtareista voi hyvin. Mutta ne, joilla menee huonosti, kokevat todella huonoja asioita. Sen takia teen tätä.toivoisin, että vaihto-oppilasjärjestöt parantaisivat tapansa ja hoitaisivat hommansa niin, että järjestöjen kautta vaihtoon haluavat nuoret voisivat tehdä sen turvallisin mielin."

7

227

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Humppahumppa

      Up

    • Totuus123

      Kannattaa tutustua vaihtarijärjestöjen laiminlyönteihin, tuomiohin sekä vaihtarien kertomuksiin, joita ei ole tehty korvausta vastaan mainosmielessä:
      http://csfes.org/

      • Ajankohtaistaa

        Ajankohtaista


      • Abroadreviews
        Ajankohtaistaa kirjoitti:

        Ajankohtaista

        I was an exchange student with the Rotary Club in Brazil and they placed me in a home in a bad neighborhood and the house was robbed and I was raped and strangled. When I got home a member called me and told me repeatedly that it never happened. They are not reputable either.
        Reply
        Share on Facebook


      • PedareitaVilisee

      • KuisOnAnu

        Varsinaisen pedarijärjestö Explorius Assen maajohtaja Anu Husu-Peltonenhan voisi taas tähän väliin huudella, kuinka täällä pari häiriintynyttä äitiä esittää syytöksiä nimimerkkien takaa ja muistuttaa samalla, että hyviäkin kokemuksia on... Niin, mitäs siitä vaikka osa vaihtareista päätyykin pedareiden hyväksikäyttämäksi!


    • = Klassikko nro 1.

      kahvimunkki 08.10.2013 17:38 (33/102)
      Mun veli on vaihto-oppilaana, mut se jätettiin ensimäisessä perheessä heitteelle ja väitettiin mielisairaaks, ja se aiottiin jo kuukauden jälkeen lähettää kotiin.. Eikä se järjestö tehny mitää asian eteen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      342
      3484
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      227
      2128
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1682
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1547
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      85
      1404
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      288
      1281
    7. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1121
    8. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      83
      1121
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      86
      1107
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      956
    Aihe