Kiveksessä selittämätöntä, säännöllisesti toistuvaa kipua

Vastausta kaipaisin

Olen 16-vuotias poika. Kipu alkoi eräänä aamuna oikeassa kiveksessä muutama viikko sitten. Myöhemmin paikansin kivun lisäkivekseen. Edellisenä päivänä ei ollut tapahtunut mielestäni mitään sellaista, mikä selittäisi kivun. Alkuun ajattelin, että kipu olisi ohi menevää ja päätin seurata kivestä siinä tapahtuvien muutosten varalta. Kipu ei kuitenkaan helpottanut vielä kahdessa päivässä, mutta ei ollut mennyt pahemmaksikaan, eikä kives ollut turvonnut. Kuumetta ei myöskään ollut, eikä mitään patteja tai muuta vastaavaa löytynyt. Kivun jatkuttua puolitoista viikkoa, päätin lopulta hakeutua terveyskeskukseen.

Kipu siis on säännöllisesti toistuvaa. Kipu alkaa pienillä "merkeillä" tulevasta kivusta, eli välillä saattaa vähän vihlaista oikeassa lisäkiveksessä istuessani huonoon asentoon. Päivän mittaan kipu kasvaa ja illalla kipu on kovimmillaan. Kipu ei tunnu ollessani hyvässä asennossa, kun kivekseen ei koske. Kipu tuntuu, jos lisäkives hankaa tai osuu johonkin (esim. istuessa). Kipua on myös alavatsassa ja nivusissa joissain määrin. Kipu jatkuu muutaman päivän, eikä mene sinä aikana pahempaan. Lopulta kipu alkaa pikkuhiljaa helpottamaan ja muutaman päivän kuluttua kivun alkamisesta, se loppuu kokonaan. Kipu kuitenkin on aina tähän mennessä palannut muutaman päivän kivuttoman ajan jälkeen takaisin. Pahimmillaankaan kipu ei ole sietämätöntä, mutta todella ärsyttävää ja uuvuttavaa. Tällöin täytyy istua alas, jolloin kipu helpottaa. Mitään virtsaamisvaikeuksia ei ole ollut, eikä erektiokaan pahemmin satu.

Puolentoista viikon jälkeen hakeuduin siis terveyskeskukseen. Siellä lääkäri tunnusteli oikean kiveksen, sekä tyräportit. Lisäkivestä tunnusteltaessa ja paineltaessa kipu oli todella kovaa. Lääkäri teki minulle lähetteen Hyvinkään sairaalaan ultraäänikuvaukseen seuraavaksi aamuksi. Hyvinkäällä minulta otettiin verikoe ja virtsanäyte. Tämän lisäksi lääkäri tunnusteli samat paikat ja tutki myös peräaukon (tällöin kipu oli jo helpottanut edellisestä päivästä, eikä tunnustelu sattunut niin paljoa). Todettiin, ettei minulla ainakaan ole kiertymää tai tyrää. Ultraäänikuvatkin olivat puhtaat, eikä mitään löydetty. Sanottiin, että kipua voi hoitaa särkylääkkeillä.

Nyt on kivun alkamisesta kulunut kaksi viikkoa, eikä kipu ole muuttunut mitenkään. Tietämättömyys on pahinta. En tiedä, mikä kivun aiheuttaa ja miten pitkään se mahdollisesti kestää. Kivun ollessa pahimmillaan ei urheilusta tule mitään. Pyöräilykin on vaikeahkoa. Kipu myös estää pahimmillaan päivästä nauttimisen ja kavereiden kanssa hauskaa pitämisen. Toivon, että joku voisi täällä auttaa ja kertoa, jos on ollut samanlaisia vaivoja. Loppuisipa kipu pian.

16

3747

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vielä piti lisätä

      Unohtui se vielä mainita, että erektion yhteydessä oikea, eli se kipeä kives kääntyy hieman vasemmalle. Tämän unohdin mainita lääkäreille. Voiko tällä olla jotain yhteyttä kipuun?

    • Tuskin vaarallista

      Oletko muistanut "tyhjentää paikat" säännöllisesti? Itsetyydytyksessä ei ole mitään väärää, se on päin vastoin jopa suotavaa terveyden kannalta. Jos olet palelluttanut eturauhasen, niin kipuja riittää ihan varmasti, käytä siis pitkiä kalsareita kylmillä keleillä. Suosittelen myös lämpimiä istumakylpyjä ja säännöllistä "paikkojen tyhjennystä" (useammasta kerrasta päivässäkään ei ole haittaa, päin vastoin pelkästään hyötyä!)

      Jos kyse olisi "vaarallisesta" asiasta, niin lähete olisi ollut kiireellinen ja olisit mennyt päivystyksenä eteen päin. Kokeile siis näitä kotihoitokonsteja, ei niistä haittaakaan ole.

    • Kiitos vinkeistä

      Kiitos paljon vastauksestasi!

      Alan testailemaan antamiasi vinkkejä ja katson, jos niistä olisi hyötyä. Tosiaan voi olla mahdollista että joku paleltuma se olisi. Nyt kun muistelen, oli juuri ollut pakkaspäiviä ja oli ollut paljon tekemistä ulkona. Seuraavana päivänä kivut sitten alkoivatkin.

      On lohduttava tietää, ettet usko mihinkään vakavaan. Tällä tiedolla varmaan jaksankin olla tämän kivun kanssa ja toivoa kivun loppumista pian. Pistän viestiä viimeistään kuukauden päästä, onko mm. lämmin kylpy auttanut. Pitäisikö kylvyssä käydä päivittäin?

    • Pikkarit jalkaan

      Mulla saattaa vasen kives kipeytyä jos riippuu vapaasti kalsareissa pakkasella. Napakat, kiveksiä tukevat pikkuhousut lämpimien kalsareiden alla auttavat.

    • oma kokemus

      Olet luultavimmin kylmettänyt eturauhasen ja sen tulehdus voi säteillä lisäkivekseen. Niin se tekee minullakin. Onko erektio heikentynyt?

    • kylmettyminen on yleensä suurin ongelma tuollaisiin alapään vaivoihin. Eli muista käyttää ulkona ollessa sekä lyhyitä että pitkiä kalsareita niin luulisi vaivan helpottavan. Moni nuori jotenkin häpeää käyttää pitkiä kalsareita, mutta oman terveyden kannalta se on kuitenkin suositeltavaa.

    • Jos siis kipu jatkuu vielä niin olisi kyllä hyvä mennä lääkärille, luultavasti sulla on kuitenkin alkanut eturauhasen tulehdus johon tarttet antibioottikuurin. Ei se itsestään ohi mene. Eturauhasen tulehdus alkaa siitä kun alapää saa kylmettymisen seurauksena tulehduksen, kiveksiin alkaa tulla kipua, ne turpoavat ja kevyt koskettaminenkin/kalsareiden hankaus tuntuu voimakkaasti aristavalle. Myös virtsatessa voi olla kirvelyä. Kylmettyminen voi johtua siitä, että istuu maassa tms, tai pelkkä viima voi jo aiheuttaa kylmettymisen, varsinkin jos sulla vain kevyt vaatetus (esim verkkarit tms) joka päästää tuulenviimaa läpi.
      Eturauhasen tulehdus hoidetaan ensisijaisesti antibioottikuurilla (5-7pv), mutta oireita voi hiukan helpottaa esim istumalla lämpimässä vedessä (amme, vati tms), myös eturauhasen tulehduksen uusimista voi ehkäistä pukeutumalla lämpimästi, monet käyttää normaaleja boxereita alla ja sen päälle pitkät kalsarit. Myös eturauhasen hieronta/stimulointi on usein auttanut tuohon ikävään ja todella kiusalliseen vaivaan.

      • Niinkö tosiaan?!

        No mulla on ollut useinkin vuosien varrella todella pahoja eturauhasvaivoja yhdistettynä kivesvaivoihin ja aina ne on ohi menneet omia aikojaan. Joskus oon yrittänyt päästä päivystykseen tuskastuneena, mutta sielläpä olikin sellainen näkemys, että tuon ongelman kanssa pitää mennä urologille, ei siis ole tk- eikä päivystysasia... omin konstein siis on ollut vaan pärjättävä, koska urologille ei ole ollut mahdollisuutta lähteä.


    • Anonyymi

      RUNKKAA JA OTA BURANA PÄIVÄSSÄ, KUNNES POISTUU KOKONAAN! MUU ON RAHASTUSTA JA PUOSKAROINTIA!

    • Anonyymi

      Krapsastaan killuttimet pois, niin vaivat poistuu.

    • Anonyymi

      Samanlainen vaiva ilmestyi pari viikkoa sitten. Vasen kives hivenen kipeä. Pienikin vaatteen hankaus saa aikaan voimakkaan kivun, mutta kosketellessa, vasen kives ei ole juurikaan kipeä, ehkä vain hivenen kosketusarka. Kipu sijaitsee kiveksen alapäässä ja joskus yläpäässä. Mitään outoja patteja siitä ei löydy.

      Miksihän se on tällainen että pienikin alushousun sauman hankaus on kivuliasta, mutta sormilla koskettellu ei tuota juurikaan mitään kipua?

      • Anonyymi

        Mulla vielä inhottava tunne kun istuessa vasen kives tarttuu tahmeasti reiden sisäpintaan kiinni.
        Noustessa ylös ja lähtiessä kävelemään se sitten kipeästi ikään kuin repeää irti reidestä ja sekin sattuu melkoisesti.


      • Anonyymi

        Onkos tähän apua löytyny? Itelläni vähän samanlaista jo pitkään eikä syytä näy löytyvän.


      • Anonyymi

        Onkos tähän apua löytyny? Itelläni vähän samanlaista jo pitkään eikä syytä näy löytyvän...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onkos tähän apua löytyny? Itelläni vähän samanlaista jo pitkään eikä syytä näy löytyvän...

        Liian pienet kalsarit? Käytätkö pitkiä kalsareita sentään? Ootko istunut kylmässä?


    • Anonyymi

      Aivan täsmälleen sama tilanne :o jatkunut 2vk lääkäri otti testit ja uktra, ei mitään..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1888
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1839
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1828
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1610
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1148
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1138
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe