Hauholla ja Tuuloksessa kummittelee

Eräs kertomus

Nämä paikat, kuten monet muutkin paikat suomessa, on olleet kansalaissodan pahimpia taistelutantereita. Voitte tarkistaa tästä linkistä.
http://www.hamewiki.fi/wiki/Hauhon_1918_kulttuuripolku

Näillä paikkakunnilla on erittäin kaunista kesäisin. Muun asutuksen lisäksi, siellä on paljon myös kesäasutusta. Mutta ympäristöstä löytyy myös paljon synkkiä metsiä ja todella synkän näköisiä paikkoja. Missä on tapahtunut kauheita asioita sisällissodan aikaan. Etenkin pimeinä syys, talvi ja kevätöinä, metsät ja maastot näyttää jotenkin pelottavilta. Metsissä on kansalaissodan aikaisia hautoja ja muistomerkkejä.
Olen varma, että näissä maisemissa tapahtuu välillä, jotakin yliluonnollista.

Meillä on myös tällä suunnalla kesämökki. Usein esim.varhaiskevään, vielä pimeinä öinä. Kuuluu metsistä kummallisia ääniä. Kuin vaimeaa hyminää, tai itkuista valitusta. Eikä ketään ole missään, lähimainkaan ei edes metsän elämiä. Vaikeakulkuisessa metsässä ja säästä riippumatta. Näkee joskus öisin, selvästi liikkuvan, harmaita varjomasia olentoja puun takaa, toisen puun taakse. Joskus voi haistaa selvästi ilmasta, piipputupakkamaisen vahvan tupakansavun.
Vaikka kukaan ei tupakoi lähimainkaan.

Olemme kuulleet monesti öisin, kuin joku raapisi selvästi kynsillä ikkunoita ulkopuolelta. Mökin ikkunoiden lähellä ei ole puita, joiden oksat voisi osua ikkunaan. Eikä tyynellä säällä niihin voi edes lennellä mitään risuja. Myös jotkut mökkivieraamme on saaneet kokea kanssamme näitä outoja ilmiöitä.Kuten kynttilöiden sammumista itsestään ym. Eivätkä ole sen koomin enää tulleet vierailemaan mökillemme. Koska emme osaa mitenkään selittää heille näitä tapahtumia.

Tuuloksessa ja Hauholla on ihmiset puhuneet, jostakin kylähullusta, joka hiippailee pihoissa ja tirkistelee ikkunoista. Kauhukseni löysin sattumalta, kerran tämän keskustelun.
http://keskustelu.suomi24.fi/node/10987720#comment-0
En välttämättä usko tämänkään olevan tästä maailmasta. Ehkä muutkin ovat kokeneet samoja selittämättömiä asioita, mitä mekin mökillämme. En kehtaa ottaa puheeksi näitä asioita paikallisten kanssa, ettei alettaisi pitämään hulluna.

Pelottavin ja hiukset pystyyn nostattavin kokemus oli. Eräänä, koleana, kevätyönä pari vuotta sitten. Olin jo menossa nukkumaan. Sammutin valot ja katsahdin vielä rantaan, missä veneemme oli, sidottuna tiukasti puuhun. Silloin näin selvästi kahden hahmon astuvan veneeseen, joidenkin pitkien, kivääriä muistuttavien esineiden kanssa. Pelästyin aivan hirveästi ja sydän alkoi hakata holtittomasti.
He liikkuivat rannassa sillä tavalla, ettei ihmiset niin liiku. He ikäänkuin leijuivat istumaan veneeseen. Herätin nopeasti mieheni katsomaan. Hän näki saman, minkä minäkin näin. Mutta, unenpöpperöissään ajatteli oitis, jonkun varastavan soutuvenettämme. Hän nappasi lapion terassilta ja lähti samantien juoksemaan kiroillen rantaan ja koiramme ampaisi rähisten perään ja minä viimeisenä.
Olin jo valmiina soittamaan poliisille kännykälläni.

Sytytimme rannan puutarhavalaisimet ja huomasimme, veneen köyden irronneen puusta. Ellemme olisi huomanneet sitä. Vene olisi lähtenyt ajelehtimaan. Mieheni hämmästeli, miten niin tiukka solmu voi aueta itsestään. Hän ei uskonut siltikään kummituksiin, ei vaikka näki itsekin hahmot. Emme osanneet kumpikaan selittää, mitä me näimme silloin rannassa. Mutta tunne oli outo ja pelottava.

Puuvajamme ovi on myös usein auennut itsestään. Vaikka se on suljettu aina tiukalla hakasella. Vajasta ei kuitenkaan koskaan ole hävinnyt mitään.
Toisaalta näihin ilmiöihin ikäänkuin tottuu ja toisaalta ne saa aina uudelleen karvat pystyyn.
Jo siksikin, koska silloin tällöin. Entinen koiramme, samoin kuin nykyinenkin alkaa murista mökissä olemattomille ja tuijottaa vihaisesti ikkunoihin ja ovelle. Nämä tilanteet vaan pelottaa. Kun menee tarkistamaan paikat, eikä näe ketään missään.

Vaikka kuinka koettaisi järjellä näitä selittää, yliluonnollisia ei pysty selittämään.
Selitystä ei siis löydy. 40 vuotta tätä on kestänyt. Siitä asti kun mökkimme sinne rakensimme. Muuta selitystä en keksi, kuin. Jospa ne kansalaissodan haamut siellä sitten levottomina vielä yhä vaeltelevat. Rauhan toivoisin heidän jo löytävän sieluilleen. Saisi itsekin rauhan näistä ilmiöistä. Menkää pois, ette kuulu tähän maailmaan enää! Näin olen joskus huutanut mökillämme. Mutta, ei näy auttavan.

Mutta, kaikesta huolimatta. Tervetuloa joskus tutustumaan kyseisiin maisemiin.
Näin ymmärrätte ehkä tarinani paremmin.

8

436

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Karmiva paikka

      Tuolta ei ole pitkämatka aulangon luonnonpuistoon. Missä tarinoiden mukaan, vanhan metsän keskellä sijaitsevalla näkötornilla kummittelee. Syyspimeällä sinne harva uskaltaa mennä. Aulangon perustaja, vanha eversti siellä kummittelee puolalaisen morsiamensa kanssa, pitkin aulangon puistometsää.

      http://api.ning.com/files/GQrjC3iZlvXLL260fNeiiz47-9UDqJ068Rm0ciVUN7DeM*80sB0-AxhBASx*Se4FISLNd5bSmlFtkYuas03dhj22nYde3AK8/Satumets2.jpg?width=737&height=552

    • itsekin nähnyt

      Vaikuttava tarina ja tuskin keksitty. Henkimaailma on siellä aktiivinen. Huomiota nekin hakevat.

    • nick groff

      -eräs kertomus- olipa pitkästä aikaa taas mielenkiintoinen aloitusviesti.. olisiko sinulla muita kertomuksia mitä mökillänne on tapahtunut?

    • Puutalon kummitus

      Hämeeseen liittyen. Hämeen vanhan linnan läheisyydessä, puutalokorttelissa, puiston laidalla sijaitsevan vuonna 1890 rakennetun, erään vanhan talon asunnossa. Ainakin ennen peruskorjausta, joskus vielä 70 luvulla. Kuului kaakeliuunista, hyvinkin selvästi joskus pienen vauvan itkua. Talossa ei ollut tuolloin yhtäkään vauvaa.

    • Kokemustaon

      Asun itse näillä seuduilla ja olen itsekkin kokenut paljon asioita mitä ei voi selittää. Ja tiedän sodasta täällä Tuuloksen ja Hauhon seudulla paljon. Minua on kerran seurannut pari hahmoa vähän kauempana ikään kuin olisin vanki. Mutta yhtäkkiä kun katsoin taakse kolmannen kerran niin hahmot katosivat. En osaa selittää sitä koska he kirjailijat. Ja miten kukaan elävä ihminen voi kadota kuin tuhka tuuleen.

    • etsiväeilöydä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      7955
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      180
      1767
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1036
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      194
      956
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      920
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      886
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      833
    10. Itkisikö onnesta

      Jos panisin sua kunnolla?
      Ikävä
      86
      707
    Aihe