Tein lapsen väärän miehen kanssa

v.tuttaa

Hyvin nopeasti lapsen syntymän jälkeen huomasin että ei perkele, eihän tuota ukkoa kiinnosta perhe elämä pätkääkään. Omat menot ja omat jutut on hänelle tärkeintä elämässä, itse koen jääneeni lapsen kanssa yksin. Pääsääntöisesti hoidan lapsen päivästä toiseen itse, mies toki pitkin hampain suostuu vahtimaan sen verran että saan suihkussa käytyä ja ruokaa laitettua. Parisuhdeaika lapsen nukkunaanmenon jälkeen ei myöskään kiinnosta vaan mielummin seurustelee tietokoneen kanssa.
Mulla on kusetettu olo, puhe oli että lapsi hoidetaan yhdessä ja ollaan muutenkin perheenä - käydään ulkona jne. Nyt ei mitään. Lapsi (1v) on toki vilkas ja vaativa mutta ei sen tälläistä pakoilua pitäisi aiheuttaa.
Kohtalotovereita?

7

595

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • eitännäinpitäny

   Aivan vaikuttaa normaalille, jos tämä meidän elo on normaalia.

   Meidän "munakas" tottui äitiysloman aikana siihen, että tämä munaton hoitaa lapset ja kodin. Tämä oli ok, kun kotona ollessa aikaa oli, mutta töihin paluun jälkeen tuo sohvalla mötköttävä kasa on alkanut todenteolla ärsyttämään.

   Meillä muksut on alkaneet viihtyä isukin kanssa vasta reilu vuosikkaina, siihen saakka kelpasi vain äiti. Suurin syy varmasti se, että ei tuo kädetön tehnyt lasten kanssa kuin pakollisen. Nykyisellään saa säännöllisesti jonkin omatuntokohtauksen ja alkaa houkuttelemaan lapsia ulos/ jonkin muun tekemisen pariin. Muksutpa vain eivät tahdo lähteä vaan tahtovat mukaan äidin ja sitten mietitään, että miksiköhän...

   Ja arkiaskareiksi kuulema riittää, kun täyttää pesukoneen joskus, juuri eilen sain informaatiota tästä, kun kysyin aiheesta työpäivän jälkeen. Lasten kanssa jos hän on työpäivänäni, ei kuulema voi tehdä muuta. Siitä voin hatun nostaa, että suurinpiirtein se saa lämmitettyä muksuille ruuan ja vähän kattoo perään, jos on lasten kanssa vapaalla, kun minä olen töissä. Mistään puhtaasta ruuan tuoksuisesta vastaanotosta työpäivän jälkeen on turha haaveilla. Parempi varautua tulemaan sisään vaikka lumilapio kädessä, että mahtuu.

   Ei ole auttanut itku, hampaiden kiristys tai kaunis lepertelykään tämän munakkaan kanssa. Mutta näkeepä herrashenkilö hiljokseen sitten itse, kun lapset jo kasvaa ja isää ei kaivata, mitä on saanut tietokoneensa ja television kanssa aikaiseksi. Minä olen siirtynyt siihen vaiheeseen, että tuosta lapatossusta huolimatta aion nauttia tämän lyhyen ajan muksujen kanssa, mötköttäkööt tuo sohvalla jos tahtoo. Joku varmasti sanoo, että hulluko tuollasta ukkoa kattelet, mutta tällä äidillä on kädet niin täynnä arkihommia ja töitä, ettei tässä ehdi ja jaksa miettiä muita vaihtoehtoja. Kulkekoot siinä vierellä, huomaamatonhan tuo on sohvanpohjalla maatessaan.

   • mitä mies tekee

    Minä olen mieheni suhteen tullut samaan tulokseen. Ei toista voi muuttaa. Ei toista voi pakottaa auttamaan. Minä sain mieheni tyhjentämään tiskikoneen sillä aikaa kun hoidin vauvaa!! Siitä aplodit miehelle! Mutta en minäkään jaksa enää harmitella, että miksi mies ei auta. Hän on sellainen kuin on. Ehkä hän siitä joskus kasvaa henkisesti...tai sitten ei...Minä en aio tulla nalkuttajaksi tai katkeraksi tuon takia. Enkä minäkään ehdi kovin paljon miettiä muita vaihtoehtoja. Onhan tuossa nyt mies kumminkin. En minä ehtisi kehenkään uuteenkaan tutustua.


  • o.m.a 20e 5 numeroo

   Oliko lapsi miehesi idea?

  • mitä mies tekee

   Öööh...minä hoidan vauvani yksin. Mies ei koskaan ole herännyt yöllä auttamaan. Pesut ja ruokinnat ja pyykit minun vastuullani. Ulkoiluttaminen ainakin vielä ollut minun vastuulla. Leikkiminen pääosin minun vastuulla. Jos käyn suihkussa niin vauva tulee mukaan sitterissä. Mitä mies tekee: Hän on isä. Siis hän on olemassa. Välillä hän pitää vauvaa hetken sylissä ja hypyttää, mutta jos vauva alkaa itkeä niin mies kutsuu minut hätiin. Jos vauva on menossa nukkumaan, niin mies saattaa ottaa syliin ja sanoa hyvät yöt mutta minun vastuulla on laittaa vauva pinnasänkyyn.

  • Paskiaiset

   On ne miehet niin ihania. Huoh.

  • mammaaaa

   Tuttu tunne, oli meilläkin tuota itsekkyyttä. Mutta sitä pitää myös ymmärtää kun tulee vanhemmaksi ekaa kertaa moni tuore isä ei tajua mitään ellei asioista sano, voi täysin olettaa että äiti tyytyväinen kun saa häärätä kodin ja lapsen kanssa.

   Pyydä miestäsi hoitamaan lasta, näytä miten hoidetaan. Näin minä ainakin sain apua ja nyt hän on siihen tottunut. On helpompaa kun molemmat hoitaa ja tietenkin sillä äidillä nyt aina on se suurin osuus, valvomisessakin..eihän miehellä nyt niitä tissejä ole joilla imettää..tai äidinmaitoa. ^^

   Ja tuosta parisuhde ajasta siitäkin kannattaa puhua että teette asioista yhdessä perheenä tai te vaan kahdestaan ja lapsi hoitoon johkin muutamaksi tunniksi. tekee ihmeitä suhteelle kun saa hetken lapsetonta aikaa sitä tarvitse jokainen vanhempi. =) Jos et sano mitään juutut helposti vitutus tilaan, tiedän koska olin itsekin siinä tilassa. sitten alkoi tapahtua kun sanoin miltä tuntuu. =)

  • näitä riittää.

   Meilläkin vähän samaa ilmiötä. Nyt kun lapsi 9kk on mies ehkä alkanut enemmän kantamaan vastuuta. Minä olen kuitenkin se joka lapsen nukuttaa iltaisin, minä olen se joka nukuttaa päivisin päiväunille omaan sänkyyn. Minä herään yöllä kun vauvalla on nälkä, minä nousen aamulla ylös oli kello sitten 06 tai 08 kun vauva päättää että on aika nousta.
   Hyvä että välillä saan hetken katsoa vaikka rauhassa telkkaria. Aina kun sanon miehelle että katsoo lasta jotta saan tehtyä jotain muuta, niin on yleensä vastaus että "mun piti just syödä" tai "ajattelin mennä nokosille".
   Jos lapsi itkee niin tämä iso vauva hermostuu heti, ja hyvä että pärjää lapsen kanssa kahdestaan edes pari tuntia.
   Kun sanoin, että voisit vähän enemmän olla lapsen kanssa, niin vastaus oli että "onhan sulla aikaa". Aijaa. Ihan niinkuin herralla ei olisi työtön kun on. Turha tosiaan täälläkään odottaa mitään kiimaisia parisuhde-hetkiä kun joudun mennä nukkumaan noin klo 22 että jaksan taas seuraavana päivänä lapsen kanssa touhuta.
   Nyt tosiaan kun lapsi alkanut itse liikkumaan paikasta toiseen, ja kun olen miehelle sanonut välillä suoraan miten asiat on, on alkanut kiinnittämään enemmän vauvaan huomiota.

   No, minulle lapsi on tärkeintä maailmassa. Minä halusin lapsen ja sen sain keskenmenon ja kevyiden lapsettomuushoitojen jälkeen.
   Ja olen sen valmis hoitamaan vaikka yksin jos on pakko. Turha sitten myöhemmin ihmetellä miksi lapsi on minussa kiinni niin kovasti.

   Miehet osaa kyllä olla semmosia turhakkeita että oksat pois.

   No, onneksi sentäs kotitöitä hoitaa, siivoaa, tiskaa, tekee ruokaa ym..

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Lopullinen varmistus. Suomi ja Ruotsi eivät liity Natoon

   Suomen ja Ruotsin liittyminen Natoon on estetty Erdoganin toimesta: https://www.is.fi/politiikka/art-2000008826412.html Tämä on pieni askel Erdogani
   Maailman menoa
   670
   2724
  2. Uskallatko laittaa tuntomerkkejä

   Samaan kommenttiin sekä itsestäsi, että kaivatustasi?
   Ikävä
   110
   2265
  3. Mitä tapahtui? Bachelor-Timo paljastaa, miksi suhde Sonjaan ajoi karille: "Ehkä ei kuitenkaan..."

   Rovaniemeltä kotoisin oleva Timo Harvey, 32, halusi sitoutua, löytää rakkauden ja asettua aloilleen. Kauden viimeisessä jaksossa Bachelor-Timo valitsi
   Bachelor
   15
   1806
  4. Martiinan "Ikuinen rakkaus", hah hah haaa

   Onko tämä lippisressukka nyt sitten taas se ikuinen rakkaus ? ? miksi ikiteini mara on niinkin tyhmä ja nolo ?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   174
   1040
  5. Stefulla taas korkki auki?

   Tästä taitaa tulla hieno päivä 😁
   Kotimaiset julkkisjuorut
   24
   972
  6. Zaharova yllättäisi sotilaallisesti

   Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova sanoi keskiviikkona, että Venäjän vastaus Suomen Nato-jäsenyyteen tulee olemaan luonteeltaan sotilaa
   Maailman menoa
   177
   834
  7. Mies olet kaunis sisältä ja ulkoa

   Haluan sut omakseni. Sinä jos kuka kelpaat :)
   Ikävä
   78
   787
  8. Naton vastustajat pääosin kouluja käymätöntä, ja vähemmän älykästä porukkaa

   monet myös työttömiä. Paljolti samaa jengiä joka myös vastustaa koronarokotuksia, ja puolustaa venäjää. Uutiset luetaan mm. MV-lehdestä. Veikkaan ett
   Maailman menoa
   265
   734
  9. Maisa Torppa miehensä kanssa lomalla

   Espanjan Alicantessa. https://www.seiska.fi/Kotimaa/Vauva-jai-kotiin-Maisa-Torppa-karkasi-rakkaansa-kanssa-aikuisten-lomalle-Espanjaan-kuva
   Kotimaiset julkkisjuorut
   48
   715
  Aihe