Lokomo 961

Rauma-Repola

Onko kellään havaintoja kyseisestä häkkyrästä?
On kuulemma näkemisen arvoinen kone..;) Moottori oli kuulemma F10L413 Deutz, Elikkäs vee kymppi..

Joku sanoi että 1990 alussa Tän näköinen kone olis myyty FMG-Timberjckilta Tampereelta 25000 mk:lla. Koneita valimistettiin ilmeisestikin 8. Metsä hallituksella oli ainakin yksi. Malleja oli kait kaks: 961s teki pitkää runkoa ja pelkkä 961 oli ns:taskukone...? Tarkentakaa joku jos puhuin läpiä päähäni...:)

10

4301

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Metsien mies

      Löydin yhden Lokkerikuvan netistä

      http://www.hattijahunen.com/kuvat/taustakuvat/lokomo_800x600.jpg

      Tuossa esiintyvä yksilö on rakennettu äeskoneeksi, sen runkoa on tätä tarkoitusta varten lyhennetty pari metriä. Tässäkin on ilmajäähdytteinen Deutz-moottori.

      Olisi mielenkiintoista todellakin nähdä tuo V10:llä varustettu Lokkeri!

    • 901

      Omakohtaista näköhavaintoa, ei ole kuin kirjasta, jossa oli kuva koneesta leimikolla. Näky on vähintäänkin kunnioitusta herättävä. 8-pyöräinen keiju, jonka omapaino oli "vain" 30-tonnia. Kone esiteltiin vuonna -73 ja se osoittautui jo nopeutensa vuoksi kannattamattomaksi Suomen pienillä leimikoilla. Koneessa oli myös paljon aikaansa nähden liian hienoa (lue: häiriöaltista) tekniikkaa, joten mitään menestystä siitä ei tullut.

      Toinen ilmestyskirjan peto olisi Lokomon 933, joka esiteltiin -75 jenkkimarkkinoita varten. Lokomossa oli telit molemmissa päissä (siis 8-pyöräinen). Kantavuutta oli aikaansa nähden valtavat 20-tonnia ja jos se varustettiin runkojuontoa varten saksilla, oli vetovoima 26 tonnia. Kone oli käsittääkseni kaikkein rajuin Lokomolainen 925 - 928 sarjassa. En tiedä omikä kone siinä oli, mutta raju vehje. Teloilla varustettuna sillä saattoi ajaa aivan mihin vain.

      • TKH

        Tota 933:a on tehty vieläkin uudempana mallina,juurikin pihtipankkojuontokoneena mm. venäjälle.Tosi massiivinen kone kun katselin taannoin timberjackin pihassa tampereella.
        Se ei ole mikään telilokkeri-925-928-929 johdannainen vaan ihan oma mallinsa.Telilaakereina isot kehälaakerit kuten myös vaakanivelenäkin.Jossain on ollut tuollainen myynnissä suomessa jokuaika sitten ihan normaali kuormatraktorina.Jos en väärin muista kone oli 933:ssa deutzin v8,täytynee tarkistaa esitteestä viikonloppuna.Uudemman mallin moottori lienee joku iso kutonen?
        Oon nähnyt esitekuvan jossa oli ko. koneessa paripyörät ja niiden päällä kahdet telat hitsattuna yhteen,kuvassa kone meni n. metrin syvyydellä jossain suoperäisessä maastossa jenkeissä-hurjan näköinen kun kyydissä isoja runkoja pihdin täydeltä oksineen...


    • etelä-savossa

      kyselit tossa menneellä viikolla "reijonpalstalla" kyseisestä koneesta, sen kyseisen huutokaupan koneen kuulemma osti sen niminen urakoitsija ku jouni laatunen, firman nimi on moto-laatunen, halli sijaitsee pertunmaan kuortissa, vanhan vitostien varressa.
      en ite ole kyseistä konetta nähny mut yks jounin kuski joskus kerto et sellanen makaa hallin pihassa, niin ja timberinhuolto miehet kerto samaa(taka vuosina).

    • Rauma Repola2

      Muistelisin että myös joku aviopari olisi konetta testikuljettanut. Rouvasta tais olla juttuakin puuposti lehdessä joskus -80 alussa, mutta jäi vain mieleen että nainen testiajoi tätä kyseistä konetta.Siinä ollut naisella mahta ammattitaito.

      Amerikassa taitaa olla vieläkin näitä käytössä, kun löytyy tyyppinumero joistain laipa ja teräketju taulukoista.

      Näin kyseisen koneen kerran töissä eräällä leimikolla ohiajaessani, mutta silloin sitä ainakin korjattiin...

      olisi kiva päästä vaihtamaan pari sanaa koneella ajaneiden kanssa.

      • mettä kake

        kyseistä konetta 70ja80luvulla ajaneena voin sanoa että hurja oli kone.polttoainettakin 50litraa tunnissa.eikä löytynyt semmoista puuta joka ei siitä olisi vaivatta mennyt.


      • tietova...
        mettä kake kirjoitti:

        kyseistä konetta 70ja80luvulla ajaneena voin sanoa että hurja oli kone.polttoainettakin 50litraa tunnissa.eikä löytynyt semmoista puuta joka ei siitä olisi vaivatta mennyt.

        960 oli harvesteri jossa oli aluksi kiljotiini kaatopää, puristi tyveltä puun poikki. Runko nostettin pystyasennossa koneen eteen rullien väliin, kuljettaja valitsi montako tukkia tulee ja kone teki käskettyä työtä. Samalla konetta voi ajaa eteenpäin tai ottaa seuraava puu käsittelyyn. Kun riittävään tuotokseen ei tahtonut päästä metsurit teki koneen edellä kuitupuita pois jolloin koneen tuotos nousi. Kaatopää vaihtui myös ketjusahaan. 961 seuraava malli, jossa myös oli paljon ongelmia, mutta tehokas sillon kun toimi. Telilokkeri oli runkojuontokoneesta tehty kuormatraktori, ns. apinahäkki, koska ohjaamoa ympäröi suojaverkko. 925 ohjaamo oli tehty kuormatraktoriin. Perkins moottori ja allison vaihteisto. 928- 929 moottoriksi tuli deutz ja vaihteisto muistaakseni glark.


    • Juuso4

      Parkanon metsämuseossa taitaa olla kyseset koneet. Olivat Metsähallituksen kehittämisjaoston käytössä ja ainakin alkuperäisessä Harvesterissa oli kaksi isoa Deutsin konetta, toinen ajomoottori ja toinen pyöritti hakkuutoimintaa.

      • 961T

        Juusolla ei ole täysin oikeaa tietoa.


    • 961T

      Molemmat, 960 ja 961T tulivat tutuiksi Parkanon hoitoaluessa. 960 oli v8moottorilla, ainoana. Se ajettiin loppuun auran vedossa. Pakattiin junaan Parkanon asemalla määränpäänä Kuluntalahden varikko. Taisi päätyä sulaton jälkeen uusiin metsäkoneisiin.
      961 T paloi Vahojärvellä. Jämsänkosken asentajaoppilaat purkivat sen puoli vuotta palon jälkeen palopaikalla metsässä. Tässä koneessa oli V 10 Deuts-moottori, jonka perässä pyöri seitsemän hydraulipumppua ja Voith-muunnin- Muunnin olin nelivaihteinen ja varustettu käännettävällä johtosiivikolla. Samanlainen oli muuten 960 lokomossakin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6183
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3966
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      255
      2349
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1920
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1383
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1306
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1040
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      986
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      951
    Aihe