Kokemuksia unikoulusta!

väsyväsy

Nyt kaipaillaan kaikenlaisia neuvoja ja vinkkejä liittyen unikouluun!
Meillä tilanne siis se, että tyttö on n. vuoden ikäinen ja heräilee yöllä useamman kerran. Joskus harvoin rauhoittuu tuttiin tai silittelyyn, mutta useimmiten huutaa niin kauan, että saa maitoa. Kerran yössä saattaa oikeasti olla kova nälkä, kun maha huutaa ja tyttö juo pullollisen maitoa. Mutta tuon ikäisenhän pitäisi pärjätä yö oikein hyvin ilman syömisiä, tiedetään että tää on suurimmaksi osaksi vain tapa, josta olisi jo aika päästä eroon. Päivällä syö ruokaa tosi vaihtelevasti, ollut aina vähän huono syömään.
Tarkoitus olisi siis perjantaina aloittaa unikoulu. Mies on viikot töissä, joten viikonloppuna on fiksumpi aloittaa jos ekat yöt ovat hyvinkin vaikeita. Uskoisinkin, että huutoa ja valvomista on luvassa. Toivottavasti tuottaa tulosta, tässä ei kohta vuoteen olla ainuttakaan yötä nukuttu kunnolla :)
- Minkä ikäiselle vauvalle olette unikoulun pitäneet?
- Kuinka monta yötä kesti ja miten onnistui?
- Oliko yöt alkuun hirveää huutoa ja monen tunnin valvomista?
Kiitos kaikille jotka vastaatte, halutaan niin saada tämä onnistumaan :)

2

68

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jgjgjfgdjkfdkjgfd

      en ole unikoulua pitänyt, mutta kysyisin vain teidän unillemenorutiineista, millaisia uniassisiaatioita lapsella on? meillä oli sama tilanne 7kk pojan kanssa, jatkuvaa heräilyä, korviketta piti saada 2x yössä, vaikkka söi päivällä tosi hyvin. sitten aloin muuttamaan nukkumaanmenotapoja niin päivällä kuin yöllä sillä tavalla, että ruoka ja maito eivät enää liittyneet nukahtamiseen. siis sai ruokaa/maitoa ennen unia, mutta välissä oli n. 15 min tauko (vaipanvaihtoa yms.) ja sitten vasta sänkyyn. meni viikko ja lapsi oppi nukkumaan ilman maitoa. minä olin kanssa jo valmistautunut ja suunnitellut unikoulun, sillä meno oli jotain aivan järkyttävää ja oma olo kuin zombilla 3 kk:n ajan. mutta tuolla metodilla poika nukkui ensimmäisen kerran siis n. neljän päivän jälkeen yön putkeen niin, että saattoi heräillä ja huudella sängystään, mutta nukahti itse uudestaan.

      nykyisin nukkuu silloin tällöin koko yön, mutta joskus tarvitsee pullon maitoa aamulla n. klo 5 aikaan ja nukkuu sitten vielä n.2h. ja ikää nyt 9kk.

      mutta kun en tiedä teidän rutiineista, niin voihan olla että ootte jo tätä kokeilleet. ja tietty on isompi lapsi kyseessä.

      tuosta unikoulun ajoittamisesta sen verran, että meitä neuvottiin neuvolassa, että äidin olisi hyvä saada nukkua pari yötä hyvin ennen sen aloittamista, sillä unikoulun aikana unta ei välttämättä tule silmäystäkään. itse siis teinä tekisin niin, että mies hoitaa vauvan vkloppuna, sinä nukut vaikka toisessa huoneessa korvatulppien kanssa tai lähdet porukoille/tutuille/hotelliin nukkumaan varastoon. ja kun mies palaa töihin, sinä alat pitämään unikoulua ja mies menee muualle nukkumaan. koska levänneenä se homma pitää hoitaa, valmiiksi väsyneenä luovutat viim. kahden yön jälkeen, näin meitä neuvolassa neuvottiin. :)

    • näin meillä

      Miksi ei voi laittaa pulloa lapsen sänkyyn ja alkaa laimentamaan sitä hiljalleen vedellä? Jos siis lapsi rauhoittuu pelkällä maidolla eikä tarvitse yöllä syliä. Olen unikoulua kokeillut vuoden vanhalle ja ainakin meillä se oli lapselle turhan rankka. Meillä ei tarvittu öisin maitoa vaan läheisyyttä ja lopulta päädyttiin laittamaan lapsensänky kiinni omaan sänkyyn. Yöt rauhoittui kun lapsi oppi, että lähellä ollaan. 2-vuotiaana lähti omaan huoneeseen nukkumaan ilman ongelmia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2072
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1624
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1481
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      23
      1462
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1387
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1321
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe