Pentu pomottaa vanhaa koiraa.

Lhj18

8-vuotias uroskoira ei uskalla asettaa rajoja 8-viikkoiselle pennulle. Juoksee sohvalle karkuun tai korkeaan sänkyyn minne pentu ei pääse kun pentu vähän vilkaisee kohti, ja sittenhän ajojahti on käynnissä. Onko kokemuksia miten saa vanhan koiran ymmärtämään että on lupa ärähtää pennulle että jätä rauhaan? Vai menenkö vaan väliin ja ohjaan pentua tekemään muuta joka kerta kun tämä ajojahti alkaa? Vanha koira pitäisi tuntea itsensä kuitenkin pomoksi ja pentu toiseksi tulevaksi eikä päinvastoin.

11

1242

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • bahhah

      Puutu sinä pennun käytökseen. Jotkut urokset tosiaan näyttävät pelkäävän pentuja. Mutta se ei tee hyvää pennun luonteen kehitykselle, että sitä joku pelkää.

    • Omistajan tehtävä on laittaa rajat.

      Ensin koiraa kasvatetaan hyväkäytöksiseksi, ei saa vetää, haukkua eikä varsinkaan murista, sitten yllättäen koiran pitäisi otta itse tila hallintaan ja tuo huono käytös onkin sallittua..?! Pikkuinen ristiriita. Hyväkäytöksisen koiran ei pidä antaa joutua niin ahtaalle että sen on pakko käyttäytyä huonosti, se ei ole reilua koiraa kohtaan.

      Omistajan tehtävä on olla pomo ja laittaa eläimille järjestys. Jos ne valtuudet jätetään eläimille, niin sitten tulos voi olla mitä sattuu ja valta väärissä tassuissa.

    • oma_aika

      Aloittajalla on korkeintaan viikon kokemus tilanteesta pentu plus vanha koira. Ilmoittele kuukauden kuluttua kuulumisia. Pentu tietenkin on utelias ja leikkisä, ja vanha koira hämmentynyt, pelästynyt. Luontokin hoitaa asiat, eli joskus on paras olla liikaa söheltämättä. Oletko esitellyt kunnolla uuden tulokkaan vanhalle?

      Jos tilanne piinaa, rajaa lapsiportilla vanhalle koiralle oma olohuone jossa saa olla rauhassa.
      Tilanne muuten lutviutuu hyvin, ainoastaan jos vanhalla koiralla on ennestään kipuja ja särkyjä jossakin päin kroppaa, se ehkä ei siedä pennun telmimistä kimpussaan.

    • Lhj18

      Neljättä päivää mennään, ja tämä kysymys juuri siksi että oletin että kaikki aiemmin perheessä olleet koirat automaattisesti näyttävät korkeamman asemansa laumassa.

      Tutustuminen tapahtui sylissä että vaha koira sai nuuskia ja sitten laitoin pennun lattialle tutustumaan. Vanhalla koiralla oli kuitenkin sellainen ilme että "hyi, en tykkää".

      Pennun olemuksesta näkee milloin on hyökkäämässä joten menen aina siis väliin ettei tätä ajojahtia synny. Olen jo huomaavinani pientä rohkenemista vanhassa koirassa niin ehkä tämä vielä tästä alkaa sujumaan.

      Mutta menen kuitenkin nyt sitten heti väliin jos pentu alkaa selvästi härkkimään vanhusta. Ja kiitos, tuntuu heti paremmalta kun saa hiukan apua mietteisiinsä!

    • Meillä meni jopa

      muutama kk, ennen kuin vanhempi koira hyväksyi pennun ns. kokonaan. Vanhempi leikkaamaton narttu 4,5 vuotias silloin. Meillä myös perääntyi ja varmasti myös siksi, että ei kumminkaan halunnut purra pientä jo siksi, että tietää, että sitä ei hyväksytä. Aloin välittömästi koulia pentua, jotta jättää vanhemman koiran rauhaan. Ei ole kiva jos roikutaan hännässä tai hiivitään ja hyökkäillään. Myös yhteiset kävelylenkit molempien kanssa erikseen ovat tärkeitä. Vanhempi koira on hämmentynyt eikä varmaankaan pidä tilanteesta. Nyt meillä molemmat leikattuja, uros 2,5 ja narttu 7 vanha ja leikkivät myös paljon yhdessä. Mutta kyllä tuo meidän tyttö nauttii niistä lenkeistä kun vaan me kaksi menemme yhdessä ja moikkaamme tuttuja. Toista koiraahan ei oteta koiralle kaveriksi, vaan itselle, sillä koira ei sitä toista koiraa kaipaa.

      • Kakskoiranen

        Haluaisin kommentoida viimeistä lausettasi, jossa sanot, että koira ei toista koiraa kaipaa. Olen vahvasti eri mieltä. Käyn töissä ja seitsemän tuntia joutuu koira päivittäin olemaan yksin. Siksi otin toisen koiran, kaveriksi toiselle.
        Kyllä koira lajitoverinsa älyää, ja sen seurasta nauttii. Edellyttäen tietysti, että yhteiselo sujuu, kuten meillä. Samoin ulkoilu, juoksu yhdessä ja leikit - kaikessa on kivaa kun on lajitoveri.


    • Olet oikeassa, mutta

      lähinnä tarkoitin sitä, että ei se koiralle välttämätön ole. Ovat nuo meidänkin nykyään kuin paita ja peppu sekä seuraa paljonkin toisilleen. Eli ajatukseni harhaili hieman, koska kyseessä oli tietty miten saada pentu/vanhempi koira natsaamaan yhteen. Usein vaan käy niin, että kotona on remmirähjä ja otetaan uusi koira, josta myös tulee yleensä ja sit niitä on kaksi. Eihän se poista ongelmaa. Siis sorry, juuri tähän keskusteluun ei olisi kuulunut tämä kaverijuttu. Meillä esim. kun käyn puistossa, niin käyn erikseen koirien kansa vuoronperään, en yhdessä, jottei edes vahingossa tule "lauma efektiä", koska ovat niin kaveria ja kaveria puolustetaan, eikä jätetä.

    • justimus8)

      Aivan ärsyttää, kun ihmiset hankkivat koiran tietämättä tallaiseen yksinkertaiseen kysymykseen vastausta... No mutta kuitenkin. Toru pentua ja lujaa, ärähdä sille kuin koira. Silloin vanhempikin koira saattaa ymmärtää asemansa. Muista rapsutella vanhempaa koiraa ajojahdin jälkeen.
      Olethan varma ettei tuo ole leikkiä?
      Muista osoittaa kuitenkin pennulle huomiota, vaikka väärin olisi tehnytkin. Koirien sanavarastoon ei kuulu sanaa "kauna". Yritä myöskin istahtaa sohvalle, ja pyytää vanhempi koira viereesi istumaan. Sitten nostat pienemmän toiselle puolelle, ja rapsuttelet tasapuolisesti, jos pientäkin liikettä tapahtuu, joka viittaisi ajovahtiin, toru pentua tarttumanna niskavilloista. Silloin vanhempi koirakin ymmärtää, että olet sen puolella.

      T. tuleva koirakouluttaja

    • 5+17

      Tuleva koirankouluttaja neuvoo torumaan lujaa ja ärähtämään pennulle, joka iloisen viattomasti on utelias ja haluaa leikkiä koirakaverin kanssa? No empä tiiä. Kuten aiemmin sanoin, joskus on paras antaa luonnon hoitaa homma eli koirien sopeutua ajalla ilman ihmisen sähläämistä siinä välissä. Tarvittaessa erottaa osaksi aikaa/tilapäisesti osapuolet väliaidalla.

      • HOmma Hanskassa

        Näin on. Joku päivä vanhempi koira näyttää tavat nuoremmalle. Erittäin harvinaista (1/10) on, että se kouluttaja vahingoittaisi pentua. Tosin niitäkin tapahtuu.


      • aika opettaa
        HOmma Hanskassa kirjoitti:

        Näin on. Joku päivä vanhempi koira näyttää tavat nuoremmalle. Erittäin harvinaista (1/10) on, että se kouluttaja vahingoittaisi pentua. Tosin niitäkin tapahtuu.

        Ei koira urokset noin pienen pennun päälle tajua, muutama viikko kun alkaa koiralle haiseen, alkaa kyllä opettamaan, siihen ei sitten saa puuttua, jos pentu kuitenkin saa syödä ja liikkua kotonaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 131
      3757
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      96
      3407
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2468
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1851
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1714
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1589
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1555
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1496
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1471
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      85
      1427
    Aihe