DDR3 muisti törkeän kallista

Kingston3

Jos vertaa 8GB USB-muistikkua ja 8GB DDR3 Dram muistia, niin toinen maksaa 5e ja toinen 80e..

Tuo hinta 80e on pysynyt samana varmaan jo vuoden.. olisko kartellin poijat sopinu hinnoista ??

8

294

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Flash muisteista saa paremman katteen joten DDR3 valmistusta vähennetty ja hinnat ylös. Lisäks DDR4 tulossa.

      Flash muisti muutenki halvempaa tehä.

    • * * * * *

      Noi muistikampojen hinnat oli varmaan puolta halvempia pari vuotta sitten. Ite ostin kesällä 2×8Gt, pari vuotta sitten oisin saanut neljä samalla hinnalla. Ei vaan ollu silloin rahaa.

      Joka tapauksessa DDR3 on aikas paljon nopeampaa muistia kuin muistitikkujen muistit. Katekysymyshän tää silti pitkälti on.

    • DDR2

      Ei tuo vielä mitään, mutta kun DDR2-muistit ovat vieläkin uutena tosi kalliita, jos niitä sattuu jostakin löytymään uutena. Taitaa valmistus olla aika vähäistä nykyään. Tuossa esimerkki.

      http://www.jimms.fi/tuote/VS4GBKIT667D2

      Jimmsiltä ei löydy edes listoilta sovitettua 4x2GB, joka on vanhempien korttien suurin kapasiteetti. Muutkin ovat kalliita:

      http://www.jimms.fi/listaa/135/order/name/asc

      No. Yleensähän DDR2 muistit ostetaan käytettyinä. Niitä on aika hyvin myynnissä ebayssä. Murosta tosin saa halvemmalla.

      • * * * * *

        Luulen ettei niitä edes valmisteta enää. Jotkut haluaa vaan ostaa vanhentuneetkin osat käyttämättöminä ja niitä sit rahastetaan. Muistit kun ei pahemmin vie varastotilaakaan, niin hyvähän niitä on pitää listalla jos niitä on nurkkiin jäänyt, ja ottaa kunnon katteet romuraudasta.

        Tosiaan jos haluaa vanhan lankun parhaaseen kuntoon mitä siitä saa, niin katsoo emon manuskasta maksimit mitä voi laittaa ja ostaa käytettynä muistipankit täyteen.
        Kyllä nuo vanhat emot toimii hyvin vielä monessakin käytössä, et kyl niitä kannattaa päivittää käytetyillä osilla. Uusilla ei.


      • * * * * *

        Muropaketti on hyvä ostopaikka, sieltä saa hyvää käytettyä tavaraa järkevällä hinnalla. Harrastajat kun uusivat koneitaan aika tiuhaan tahtiin, eikä useimmilla ainakaan myynnin tarkoitus ole bisnes, vaan et oma "vanha" rauta menee uusiokäyttöön.

        Ainoo vaan, et sinne pitää rekisteröityä, mut sekin on pelkästään hyvä asia jos mitään meinaa keltään netissä ostaa. (Osto/myynti -palstat oli alunperin oman rekisteröitymiseni syy.)


      • päivittäjä
        * * * * * kirjoitti:

        Luulen ettei niitä edes valmisteta enää. Jotkut haluaa vaan ostaa vanhentuneetkin osat käyttämättöminä ja niitä sit rahastetaan. Muistit kun ei pahemmin vie varastotilaakaan, niin hyvähän niitä on pitää listalla jos niitä on nurkkiin jäänyt, ja ottaa kunnon katteet romuraudasta.

        Tosiaan jos haluaa vanhan lankun parhaaseen kuntoon mitä siitä saa, niin katsoo emon manuskasta maksimit mitä voi laittaa ja ostaa käytettynä muistipankit täyteen.
        Kyllä nuo vanhat emot toimii hyvin vielä monessakin käytössä, et kyl niitä kannattaa päivittää käytetyillä osilla. Uusilla ei.

        Usein vanhassa koneessa on 32 bit windows, jossa muistiavaruus on 4 GB, tästäkin menee helposti noin 1 GB muuhun käyttöön. Jäävä noin 3 GB on usein nykyään liian vähän. Windows joutuu swappailemaan kovalevylle välillä dataa. Aiheuttaa melkoista hitautta.

        Itselläni on juuri tällainen tapaus. Koneeseen asensin aikanaan Vistan, joka oli silloin uutta, varmuuden vuoksi vielä 32 bit, koska 64 bittiselle oli huonosti ajureita. Muistia oli vain 2 GB. Lisäsin sen myöhemmin 4 GB:hen, josta siis todellsuudessa tuli vain 3 GB käyttöön. Myöhemmin päivitin Windows 7:ään. Sekin 32 bittinen, koska en halunnut tehdä uudelleen asennusta.

        Nyr minulla on aivan uusi kokoonpano, mutta projektina on pävittää tuota vanhaa peruskäyttöön sopivammaksi. On tehtävä uudelleenasennus. Windows 64 bittiseksi, muisti maksimiin 8 GB, ehkä prosessori tehokkaammaksi kuin nykyinen E6600.

        Wiindows tulee tuosta vanhasta paketista, koska se on retail 32/64 bit windows7 ultimate. Muistit on ostettu käytettynä ja asennettu. Bios tunnistaa ne. Prosessoria täytyy katsella. Joku Q9650 tai Q9550 olisi hyvä vaihtoehto, jos edullisesti saa. HDD:n sijaan voisi ajatella SSD:n. Tosin alkaa tulla hintaa koko hommalle jo. SSD:n voi tietysti myöhemmin käyttää uudempaan kokoonpanoon. Se on tosin jonkin vuoden päästä jo vanhentunut. Lisäksi SSD:iden hinnat ovat koko ajan laskussa. Kokoonpanon teho on samaa luokkaa tämän jälkeen kuin i3-prosessorilla varustetun eli ei paljon.


    • salaliittoteoria

      En voi uskoa, että joku vertailee eri muistityyppejä keskenään piheydessään.

      • Anonyymi

        Ei välttämättä vaihtoehtoja talkkarien stenmatic kiinteistö koneen päivitys esim muistin lisääminen monesti win XP jäljiltä ovat kun ei aina voi uusia kun ei tiedä millä aikataululla saa virmasta uuden säätö koneen esim talon lämpöjen ja ilmastointi ja energian talteenotto ja kaukolämmön veden virtaus ja sen lämmöt ja suunnat


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      987
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      744
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe